Jagan oma kogemust teistele hoiatuseks, et teised ei peaks vastsündinu emana selliste asjadega tegelema, nagu mina viimastel nädalatel. Tellisin oktoobri lõpus endale Villapai.ee-st ruutlina, kuna see oli väga soovitatud pood, mille omanik pidavat olema lapsekandmisnõustaja.
Järgmisel nädalal polnud pakist ei kippu ega kõppu (ka väljasaatmise teadet mitte) ning otsustasin igaks juhuks meili kirjutada. Meil tuli tagasi kirjaga, et seda aadressit ei eksisteeri. See oli natuke ehmatav, aga kuna telefoninumber oli ka, siis helistasin. Vastuvõtnud naine lohutas, et neil e-mail “jupsib”, aga kõik on korras, kuna minu pakk läks juba esmaspäeval teele. Rahunesin kohe ja olin valmis, et pakk kohe tuleb. Ei tulnud. Meilid ei läinud ikka kohale, niiet pidin uuesti helistama. Jälle tuli jutt sellest, kuidas kõik peaks korras olema ja äkki ma ise panin vale telefoninumbri. Ei pannud, arve on ju olemas.
Järgmisel nädalal sain omaniku isikliku e-maili pealt kirja, et järelpärimine näitas, et pakk on küll saadetud (tellisin Omniva pakiautomaati), aga seda “jälitada ei õnnestu”, niiet nad panid uue paki teele ja mina peaks teada andma kui siis kaks jõuab. Okei, no ootasin siis edasi (kuigi kogu see asi tundus juba väga kahtlane). Palusin ka pakkide numbreid, et teha Omnivasse järelpärimine. Siis vastuseid juba enam ei tulnud. Omniva ka kinnitas, et minu poole ühtegi pakki teel pole (või eksinud või kuskil ootamas).
Kuna ma enam ka vastuseid ei saanud, kirjutasin uuesti sooviga oma tellimus tühistada ning tasutud 60 eurot tagasi saada. Ka sellele ma mingisugust vastust ei saanud. Kui järgmine kord helistasin, katkestas omanik kõne ning saatis vastu SMSi et helistab kohe tagasi, kuna ta on “koolitusel”. 2,5h hiljem helistasin uuesti ning ta oli ikka veel “koolitusel”. Sealt edasi ta kõnedele enam ei vastanud, lihtsalt katkestas kutsumise pealt.
Sellest järgmisel nädalal sain lõpuks kirja, et minu tellimus on eelmisel neljapäeval tühistatud ning raamatupidamisse edasi antud ja et raha jõudmine minu kontole võtab viis tööpäeva (jälle tekkis küsimus, et huvitav miks). Nüüdseks on loomulikult need viis päeva läbi, aga ei ole kaupa ega raha.
Väikese beebi kõrvalt on väga nõme selliste teemadega tegeleda ja täitsa uskumatu, et selles valdkonnas niimoodi petta saab — aga näe, saab. Hoiatuseks siis kõigile.