Laps jäi haigeks ja pean jääma hoolduslehele. Tervisekassa lehelt loen, et hooldushüvitist makstakse eelmise kalendriaasta sotsiaalmaksustatud tulu alusel, s.t minu puhul siis 2022. aasta tulu alusel. Mina sain kuni 2022. aasta veebruarini vanemahüvitist, siis kuni augustini tulu puudus (elasin säästudest) ja augustis läksin tööle tagasi, ehk et sotsmaksuga maksustatud tulu on mul alates augustist. Mille alusel makstakse mulle hooldushüvitist? Kas jaanuar-august alampalga järgi ja august-detsember minu palga järgi või on arvestuse aluseks ainult august-detsember periood?
Laps jäi haigeks ja pean jääma hoolduslehele. Tervisekassa lehelt loen, et hooldushüvitist makstakse eelmise kalendriaasta sotsiaalmaksustatud tulu alusel, s.t minu puhul siis 2022. aasta tulu alusel. Mina sain kuni 2022. aasta veebruarini vanemahüvitist, siis kuni augustini tulu puudus (elasin säästudest) ja augustis läksin tööle tagasi, ehk et sotsmaksuga maksustatud tulu on mul alates augustist. Mille alusel makstakse mulle hooldushüvitist? Kas jaanuar-august alampalga järgi ja august-detsember minu palga järgi või on arvestuse aluseks ainult august-detsember periood?
Kahjuks saad alampalga järgi, kui just sinu augustist aasta lõpuni teenitud tulu jagatuna terve aasta peale ei ole kõrgem. Nii ongi, et väikelapse emal on hoolduslehele väga kahjulik jääda.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 19:21
2022.a saadud töine tulu (VH ei lähe arvesse, sest pole sotsmaksustatav töine tulu) jagatakse 365p e kogu aastaga. Kui see jääb alla hetke miinimumpalga, siis kontrollitakse sinu hetke töölepingujärgset põhipalga nr-
*kui see on miinimumpalk või suurem, saad miinimumpalga alusel,
*kui see on väiksem, siis selle nr alusel mis kirjas vähemalt, kui ka tegelik keskmine on väiksem, kui suurem saad tegelikku keskmist.
kahjuks
V- o on mõistlikum võtta puhkust (kui seda on saada)-saad vähemalt oma põhipalka, või jääb hoolduslehele isa (kui tema eelmise aasta keskmine on suurem) kui te ei saa endale suurt rahalist kaotust lubada.