Sa ikka saad aru, et HPV on ravitav kui see õigel ajal avastatakse? Sellepärast ju tulebki käia kontrollis. Ja no nii sinisilmne ka nüüd ei tasu olla, et kui kaaslane petab siis ka kohe selle üles tunnistab. Neid mehi/naisi on küll kellel on armuke või üheöö suhe ja oma kaasale ei maini seda. Lapsigi saadud nii, et mees ei teagi, et pole tema laps. On ka uudiseid kus hiv või adsi haige ongi meelega nakatanud teisi. Kõik pole ühesugused. Vaata ikka ringi mis maalimas toimub.
Millal on õige aeg avastada? kas keegi ütleb seda õiget aega? Mis ravi hpv põhjustatud rakumuudatustele siis on?, uinuma jääb organismi ja kunagi ei tea, millal uinak tehtud saab. Mina olen kuulnud, et kaaslasele, kellele asju ei mainita on enda vigastamise eest pannud mõne väga kõva hinda või lausa elu maksma. On riike, kus suguhaiguste levitamise eest saab vangimaja. Eestis on saadud suguhaigus OMA viga!
Õige aeg ongi siis kui käid arstil kontrollis ja sul papp test on korrast ära ning on rakkumuutuseid. Rakkumuutused ei ole veel vähk.
Kui sul see on pikalt korrast ära siis lõigatakse välja see rakkumuutustega koht ja sul ei ole siis enam hpv kui järgnevad 5a on test negatiivne.
Teiseks hpv tekib papilloomviirusest, ning see on kõigil inimestel kehas olemas. Ning see ei pruugigi osadel välja kunagi lüüa.
https://www.inimene.ee/haigused-ja-seisundid/list/haigused-ja-seisundid/papilloomiviirus#S%C3%BCmptomid_ehk_avaldumine
Kolmandaks oma enda tervise eest vastutad sina ainult ise, mitte sinu kaaslane. Kui mees ütleb, et teeme ilma kummita ja ma “terve” siis on see edasi sinu valik, kas sa usaldad ja teedki ilma ja saad haiguse siis oled süüdi sina, mitte tema. Ise olid loll. Või siis ütledki, et ei ma olen nõus ainult kummiga ning kui ei sobi astu minema. Nii lihtne see ongi.
Ainult siis saad süüdistada teist oma tervise rikkumises kui tegu on vägistamisega.