Esileht Ajaviite- ja muud jutud Hümni probleem ERR-s

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 135 )

Teema: Hümni probleem ERR-s

Postitas:
Kägu

Kuidas ja kas teid puudutas see, et uue aasta esimesel hetkel lasti Eesti hümni asemel “Eestlane olen…”

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma sain sellest uudisest üldse teadagi, et aastavahetustel hümni lastakse 😀

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sellest probleemist ikka, ega muuta ju ei saa miskit 🙁
Loodame, et sama viga ei kordu.
Hümn on alati aastavahetusega kaasas käinud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma sain sellest uudisest üldse teadagi, et aastavahetustel hümni lastakse 😀

No näed, ma just teises teemas kirjutasin hetk tagasi pisut liialdades, et läheb veel paar aastat ja keskmine eestlane enam ei teagi, misasi see hümn on, aga tuleb välja, et ei olegi vaja vist nii pikalt oodata…

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Eesti Vabariigi avalik ringhääling otsustas, et hümni ei mängita, saates sellega sõnumi, et:

27 aastat vana traditsioon ei kõlba
riigihümn ei ole püha, seda võib iga suvaline ERRi blond kärpima minna.

VÄGA tõsiseid korrektuure oleks nüüd vaja teha.

Mis järgmiseks? Pika Hermanni lipp unustatakse vardasse tõmmata???

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei näe probleemi. Minu arust oleks palju olulisem, et hümni esitataks laulupidudel, vabariigi aastapäeval jne tähtpäevadel, kooli aktustel ja sellistel sündmustel. Hümn uue aasta alustamiseks ei ole nii eluliselt vajalik. Kui Karmen Killandi selle puudumise ära põhjendas, siis minule sellest selgitusest piisas. Ei mõista, miks peaks nüüd eestluse ja rahvusluse hääbumise pärast niimoodi lärmi lööma. Meie tugevust just näitaks see, kui me sellest “valulikust halast” üle saaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hümn uue aasta alustamiseks ei ole nii eluliselt vajalik.

Kui eeldada, et suur hulk eestimaalasi on selleks hetkeks alkoholi tarvitanud, siis ei suuda nad riigihümnile väärikalt reageeridagi. Aastavahetus pole mingi riiklik üritus, aasta vahetub riigikorrast hoolimta. Ise võtan aastavahetust alati õues vastu, seega olen kogu aeg hümnist ilma jäänud, täitsa suva.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas ja kas teid puudutas see, et uue aasta esimesel hetkel lasti Eesti hümni asemel “Eestlane olen…”

vahet pole kumb laul. mulle meeldib nagunii teistsugune muusika

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks venekeelsetele inimestele on hümn aastaahetusel väga oluline aga eks vaatavad nüüdsest ainult vene pealt.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei näe probleemi. Minu arust oleks palju olulisem, et hümni esitataks laulupidudel, vabariigi aastapäeval jne tähtpäevadel, kooli aktustel ja sellistel sündmustel. Hümn uue aasta alustamiseks ei ole nii eluliselt vajalik. Kui Karmen Killandi selle puudumise ära põhjendas, siis minule sellest selgitusest piisas. Ei mõista, miks peaks nüüd eestluse ja rahvusluse hääbumise pärast niimoodi lärmi lööma. Meie tugevust just näitaks see, kui me sellest “valulikust halast” üle saaks.

Ma lugesin arutelu vastava teema tõstatanud Priit Hõbemägi fb seinal. Seal keegi ütles tabavalt, et täna kehitame õlgu, milla hümni mängida, homme on pohui, mispidi lippu Pika Hermanni torni tõsta ja nii ta läheb.
Õnneks on aga inimesi, kes nii ei arva ja kes ei lase sellisel sellistel asjadel sündida.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lätis laulsid kümned tuhanded Riias Daugava kaldapealsel üheskoos Läti Vabariigi hümni – hiigla võimas!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Lätis laulsid kümned tuhanded Riias Daugava kaldapealsel üheskoos Läti Vabariigi hümni – hiigla võimas!

Kui sa viitad Läti Vabariigi aastapäevale, siis mind pani küll imestama kui vähesed inimesed hümni kaasa laulsid. Oleks osanud, oleks suurest piinlikkustundest ise laulnud. Paar tükki maigutasid suid, mõned laulsid ka häälega. Aga enamasti üldse mitte.

Aga võibolla olin ma sel hetkel teises kohas seal jõe ääres.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ka ei teadnud, et aastavahetusel üldse hümni lastakse. Olen küll kõrgharidusega ja enda arvates pigem laia silmaringiga, aga see oli üllatus. See ei ole ju otseselt omariiklusega seonduv tähtpäev.
Kusjuures täna, kui seda uudist arutasime, selgus, et ka mu 50+ vanemad ei teadnud, et sel õhtul hümni mängitakse. Mõlemad on õppejõud. Alati on kas ilutulestikku vaatamas käidud või sugulastega juttu räägitud ja presidendi kõnele järgnev on tähelepanuta jänud, juhul kui ka lihtsalt kodus on oldud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ka ei teadnud, et aastavahetusel üldse hümni lastakse. Olen küll kõrgharidusega ja enda arvates pigem laia silmaringiga, aga see oli üllatus. See ei ole ju otseselt omariiklusega seonduv tähtpäev.
Kusjuures täna, kui seda uudist arutasime, selgus, et ka mu 50+ vanemad ei teadnud, et sel õhtul hümni mängitakse. Mõlemad on õppejõud. Alati on kas ilutulestikku vaatamas käidud või sugulastega juttu räägitud ja presidendi kõnele järgnev on tähelepanuta jänud, juhul kui ka lihtsalt kodus on oldud.

Uskumatu!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See eestlus on ikka üks maru õrn õieke, iga asja peale ähvardab ära kukkuda…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas on seotud aastavahetus ja eesti hümn?
Ja jube, milline hulk inimesi istub teleka taga.
Pseudoprobleem. Kuula juutuubust nii palju kui soovid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult olekski aeg hümnist ja predidendi kõnest loobuda. See ei ole eesti riiklik sündmus, lihtsalt aastavahetus. Ausalt öeldes ongi imelik, et president peaks sel ajal mingit riiklikku manitsuskõnet pidama. Pole vaja.
Austrias mängitakse aastavahetusel nt Straussi valssi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on küll oluline meie riik, hümn, lipp…
Kuidas saab nii olla, et kusagil üks blondiin ei pea seda oluliseks ja lihtsalt jäetakse hümn ära?
Nagu nüüd siin selgub, mõni ei kuule ega näe – seda olulisem see hümn on!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas on seotud aastavahetus ja eesti hümn?
Ja jube, milline hulk inimesi istub teleka taga.
Pseudoprobleem. Kuula juutuubust nii palju kui soovid.

Mulle piisab nt teadmisest, et mõne jaoks on see tähtis. See on meie traditsioon ja ma küll ei saa aru, miks peeti siis vajalikuks seda muuta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Uskumatu!

Mis siin uskumatut on? Inimesed ei passi aastavahetuse hetkel teleka ees, vaid on õues ilutulestikku vaatamas või tegemas ja üksteisele õnne soovimas. Ma pole näiteks elu sees presidendi kõnetki kuulanud, sest see tundub nii ebaoluline sel hetkel…
Hümn on oluline Vabariigi aastapäeval, Taasisesivumispäeval ja teistel tähtpäevadel, mis on otseselt seotud meie omariiklusega. Aastavahetus seda pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult olekski aeg hümnist ja predidendi kõnest loobuda. See ei ole eesti riiklik sündmus, lihtsalt aastavahetus. Ausalt öeldes ongi imelik, et president peaks sel ajal mingit riiklikku manitsuskõnet pidama. Pole vaja.
Austrias mängitakse aastavahetusel nt Straussi valssi.

Mul on sama seisukoht. Ma ei saa aru – aastavahetus pole mingi rahvuspüha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Erinevalt ilmselt paljudest rusikaga vehkijatest siin võin ma une pealt ette laulda Eesti hümni kolm salmi, teades ka seda, kus on õige “armas”, kus “kallis”, tean autoreid ja hümni saamislugu ning mõnel pühalikumal hetkel võtab hümn mul ikka veel silma märjaks, ehkki seda on nüüdseks ju laulda saanud juba aastakümneid. Enam-vähem sama võib öelda veel suure hulga isamaaliste laulude kohta. Ka minu kolmeaastane laps teab Eesti hümni sõnu, kõiki olulisemaid rahvuslikke sümboleid, tunneb ära ja oskab nimepidi nimetada Eesti presidenti ja peaministrit, tal on isegi mingi algelis-lapselik teadmine Eestimaa ja eesti rahva ajaloo kohta. Ning aastavahetust olen ma vist küll kogu oma teadliku elu veetnud alati pere seltsis kodus, telekastki ETV mängimas. Padukainena, kui see oluline on — isegi vahuveini maitse on mulle ebameeldiv, muudest alkohoolsetest jookidest rääkimata.

Ometi, vabandage väga, puudub mul vähimgi mälupilt sellest, et varasematel aastatel oleks telekast aastavahetusel hümni lastud (ehkki ma olen üsna kindel, et kui tõesti lasti, tardus kogu meie pere selleks hetkeks paigale ja laulsime kaasa). Täpselt nagu mul tänavu polnud aimugi, et laulis Ivo Linna — ja mida just täpsemalt. Lihtsalt aastavahetuse hetke fookus on nii mujal.

Kuidas see üldse välja nägi? Kas kõik need kannatamatud inimesed, kes nii väga kibelevad täpselt “õigel” hetkel klaase kõlistama, head uut aastat soovima ja pauku tegema, suutsid end mitmeks minutiks talitseda, et hardalt ja pühalikult paigal seista ning hümnile kaasa elada väärikusega, mida see teos nõuab? Mõni üksik kindlasti, aga põhimassi puhul — andestage, aga ma südamest kahtlen.

Tuleb tunnistada, et minu jaoks tundub see täpselt niisugune teema, et märkas mõni üksik, kellele ühel või põhjusel see hümn just aastavahetuse ajal emotsionaalselt oluline on (see ei ole vahetult seotud hümni tähtsusega kõikvõimalikel muudel asjakohastel puhkudel!). Ning ülejäänud suur mass, kes pole sellest hümnist iial suuremat välja teinud ja kellest mõnigi jätab targu märkimata, et temagi ei mäletanud varasemate aastate hümnitraditsioonist vähimatki, lihtsalt haaras järjekordse teema, mille ümber saaks skandaali keerutada, sappi pritsida, sõimelda ja teisi halvustada …

Kägu (doktorikraadiga, eestimeelsete haritlaste perest)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alati on kas ilutulestikku vaatamas käidud või sugulastega juttu räägitud ja presidendi kõnele järgnev on tähelepanuta jänud, juhul kui ka lihtsalt kodus on oldud.

Oot, mis te jooksete pool tundi enne pauke vahtima ja kõnet-hümni ei kuulagi?
No ma ei imesta siin ühes laps”talendi”-teemas ühe vihase agressori kõnet, et eestlased on rotid ja matsid.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pseudoprobleem Alatalul ja Hõbemägil.

Minule on just varasemalt see hümni mängimine tundunud pärlite sigade ette loopimine. Enamik on kuskil väljas, kodudes ollakse vines ja siis pidulik hümn. Pealegi ei meeldi mulle meie hümn, mis äravahetamiseni Soomega üks. On meil üldse oma hümni olemaski?

Minule, kes ma pea alati teleka ees aastavahetuse olen olnud sunnitud vastu võtma, selle aasta formaat meeldis. Ka presidendi kõne oli formaati sobiv, positiivne, sõbralik, mitte näägutav, nagu varasemalt, ja Ivo Linna “eestlane olen, eestlaseks jään” oli tunduvalt rahvuslikum ja vabale lavale sobilikum.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hümn võiks olla auasi. Mitte keset ööd maani täis, lällavate inimeste ja paukude saatel mängitav muss, mis tõenäoliselt purjus rahvamassist üle ei käi. Aastavahetus on puhas joomapüha ja pole üldse hümni jaoks kohane.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks tundub näiteks uskumatuna, et on inimesi, kelle jaoks on aastavahetuse ainuke tähtsündmus presidendi kõne ja hümni laulmine….ja mitte tõesti kasvõi pool tundi enne keskööd välja minek(mõnel võib linna/asula/kõrgema punkti juurde minek pool tundi aega võtta) ja ilutulestiku imetlemine, teiste inimestega suhtlemine ja õnnitlemine. Isegi kui ma mingil põhjusel peaksin toas istuma, nt. jalaluu murd vms, siis see hümn selles aastavahetuse melus kaotab oma pühalikkuse niikuinii….

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

vahet pole mida lauldi. Kes seda kõnet niiväga ikka lõpuni otse vaatab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind puudutas. Tundsin end väga ebamugavalt ja halvasti. Minu jaoks on Eesti riik ja selle sümboolika, ka hümn olulised. Keegi siin kirjutas, et talle on olulisem välja minemine ja ilutulestiku kuskilt künkalt vaatamine. Minu jaoks see näiteks ei ole oluline, seda enam, et peres on lapsed veel nii väikesed, et neid südaööl õue vedama ei hakanud, vaatasime pärast uue aasta saabumist ilutulestikku aknast. Varem oli meil näiteks traditsiooniks uus aasta toas vastu võtta (just hümni saatel ja püsti seistes) ja siis pärast seda, kui uus aasta oli saabunud, alles õue minna. Hümn ei kaota oma pühalikkust selle pärast, et on aastavahetus, see just ongi see hetk enne uue aasta saabumist, mis korraks kõike muudab, melu seiskub, on hetk mõelda.

Nõme vabandus, et kuna Vabaduse väljakul oli lärm, siis ei saanud hümni mängida. Mina võtsin uut aastat vastu oma kodus, ootasin peale presidendi kõnet ja laulu, et nüüd tuleb hümn, siis kukub uus aasta ja lööme klaasid kokku.

Hümni mittemängimine Eesti Vabariik 100 aasta alguses jättis väga mõru maigu. Ma ei saa aru, mida korraldajad ometi mõtlesid, ilmselt korraldajatel ei lastudki mõelda, vaid see on üks Kaljulaiu kantselei käskudest, nii suur Euroopa-ihalus endiselt sees, et ei saada aru, et me elame Eesti riigis. See et Euroopa Liidu üks eesmärkidest on rahvusluse likvideerimine ei tähenda, et meie siin kõigi nende jaburustega kaasa peaksime minema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

a presidendi kõnele järgnev on tähelepanuta jänud,

Päris naljakas. Kuidas saab igal aastal NII purjus olla, et hümni ei kuule. Püstitõusmist ei mäletagi…ma ei saa aru, kuidas see saab võmalik olla.

normaalne inimene on selleks ajaks õues

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ilmselt korraldajatel ei lastudki mõelda, vaid see on üks Kaljulaiu kantselei käskudest, nii suur Euroopa-ihalus endiselt sees, et ei saada aru, et me elame Eesti riigis.

Su jutt oli kuni selle tekstini mõistetav, aga edasi tuli täiskasvanud inimese kohta ikka väga reptiilne möga.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 135 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Hümni probleem ERR-s

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.