Teema: hüüdnimega kutsumine/nimetamine
Mis põhjusel teie oma sõpra või keda iganes hüüdnimega (mitte dokumendis oleva nimega) kutsute?
Mis põhjusel teie oma sõpra või keda iganes hüüdnimega (mitte dokumendis oleva nimega) kutsute?
Ainult sel juhul, kui inimene ise ennast nii tutvustab. Näiteks, et kutsu mind Trinkaks või Katsiks. Tere, mina olen Pirks.
Elus ei hakka ma väänama kellegi nimest ise tuletisi. Kui ta tutvustab end kui Kristiinat, siis ta on Kristiina ja ma ei hakka teda kutsuma Kristaks, Kissuks, Krissumussuks, Krissukeseks, Krässuks, Tinnuks või Krituks, kuni ta ise soovi ei avalda.
Mul on väga hea mälu nägude peale, kuid üsna kehv mälu nimede peale. Tavaliselt ei meenugi mulle kohe mõne inimese nimi, isegi kui juba ammu tunneme ja siis nimetan umbes sarnase nimega, mis parasjagu meelde tuleb, näiteks on nimeks Mait, aga ütlen Mart talle. Ei hakka ju iga kord jälle ütlema, et ma tegelikult ei mäletagi tema nime. Seni pole keegi otseselt pahaseks saanud.
Mul on väga hea mälu nägude peale, kuid üsna kehv mälu nimede peale. Tavaliselt ei meenugi mulle kohe mõne inimese nimi, isegi kui juba ammu tunneme ja siis nimetan umbes sarnase nimega, mis parasjagu meelde tuleb, näiteks on nimeks Mait, aga ütlen Mart talle. Ei hakka ju iga kord jälle ütlema, et ma tegelikult ei mäletagi tema nime. Seni pole keegi otseselt pahaseks saanud.
Millega viid näod kokku, kui nimegi ei tea? Mina vean näo ja nime kokku koos.
Mis koos? Ma ju räägingi, et näod jäävad meelde, nimed tihti mitte.
Mis koos? Ma ju räägingi, et näod jäävad meelde, nimed tihti mitte.
Jah, sul on õigus. https://www.sciencefriday.com/articles/why-do-we-remember-faces-but-not-names/
Minule jäävad meelde nii nimed kui see, mis seljas oli mingil kuupäeval kui näod, aga meelde ei jää mingi spetsiifiline tarkus, a la seadused, valemid jmt. Midagi, millest kasu on, nagu meelde ei jää. Arvan, et see on ATH.
minule jäävad ka näod meelde, aga nimedega on kehvasti. tean tänaval kohates, et seda meest nägin tööl, käis pidevalt punast värvi pusaga. see naine oli kolmandal korrusel otsapealses kabinetis. see on lapse klassiõe ema. see on tänava lõpust kollasest majast. see sõidab musta mersuga. mis nende inimeste nimed aga on, ei tea. tänaval vastu tulles teretame ja räägime juttu, aga nime ma neil ei mäleta.
koertega on lihtsam, nende nimed jäävad meelde. see mees on muri peremees ja too mees on pontu peremees, meeste nimedest pole aimugi 😀
Mulle paistavad paljud inimesed kaugelt alati kuidagi väga sarnased mõne tuttavaga, aga lähemale jõudes saan aru, et pole ikkagi minu tuttav vaid võõras. Näod nagu hajuvad laiali minu jaoks. Pean mitu korda vaatama, et kindel olla.
Vahel on juhtunud sedagi, et tuttav on minu ees ja kõneleb minuga ja mina ei pane tähelegi, et minuga keegi räägib ja alles mitmendal pöördumisel taipan, et ta seal on ja et tunnen vist teda?
Hüüdnimed on mul ka osade jaoks mõeldud, aga need on rohkem mu enda jaoks ja neid ei sobi eriti välja öelda, näiteks “lühike, mingi muu, aga ma ei lähe ju ütlema, et tšau lühike või midagi. Ma mõtlen lihtsalt oma peas, et näe see on lühike.
Näod nagu hajuvad laiali minu jaoks.
Dali kellad tulevad meelde. Üldiselt see on härie, kui näod hajuvad laiali. Valguvad laiali nagu? Melting face.
Näod nagu hajuvad laiali minu jaoks.
Dali kellad tulevad meelde. Üldiselt see on härie, kui näod hajuvad laiali. Valguvad laiali nagu? Melting face.
Vajuvad jah. Tükk aega pean silmitsema et aru saada, mis näojooned on mis kohas ja kellega on tegu.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.