Esileht Koolilaps Huviring kohustlik ja tunniplaanis sees

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Teema: Huviring kohustlik ja tunniplaanis sees

Postitas:
Kägu

Kas keegi oskab öelda, kas koolil on õigus huviringi muuta kohustuslikuks?

Minu esimese klassi laps ei taha antud ringis käia. Kui septembri algul oli juttu, et see on vabatahtlik, siis mõne aja pärast muudeti kohustuslikuks ja pandi tunniplaani sisse. Üks teine huviring on juba aastaid kohustuslik. Kas koolil on õigus panna põhjuseta puudumist, kui laps lihtsalt seal ei osale?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis huviring see on?

Mul 1kl lapsel on tunniplaanis poistekoor kirjas. Kohe peale tundide lõppu. Aga kuna mul tüdruk siis ma ei tea kui kohustuslik see on. Septemberi alguses oli muidugi sinna koor registreerimine. Ning samas ma tean, et klassivend tuleb sama bussiga koju mis minu laps seega vist ta seal ei käi.

Ilmselt ikka üle küsida õpetajalt, et kas ikka peab käima. Vb on lapsel samal kellajal mõni teine trenn/huviring kus ta käia just tahaks?

Üldiselt peaks olema huviringid vabatahtlikud mitte kohustuslik. Ma näen asja ikka nii, et ma panen oma lase sellisesse huviringi mis talle just huvi pakub.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel, et kas see on tunniplaanis näiteks 2 või 3 tund ja mitte peale tunde. Kui see on tundide osaks siis on loogiline, et see on osa õppeainest ja ta peab seal ka käima nii nagu loodus õp või matas.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oled sa kindel, et see ikka on huviring?

Meil koolis on osad huviringid kooli poolt pakutavad ja need leiavad aset koolis, kas hommikuti enne tunde (st algusega kell 8) või siis kohe pärast tunde. Terve klassiga sinna kedagi registreeritud ei ole, ka ei oleks seal kohtigi kõikidele klassidele. Lapsevanem ise registreerib kui soovib. Kui laps ei käi kooli huviringides, siis ei käi, kui juba registreerunud on, siis eeldatakse seda, et käib ka kohal ja märgitakse puudujaks kui pole kohal.

3. klassis on kehalise asemel ujumine, selle puhul tõesti ei küsita, kas tahab või ei taha. 1. klassis ei olnud mitte midagi niisugust, mis oleks olnud “kohustuslik huviring”.  Õuesõpe oli neil vahepeal, aga see polnud huviring.

Raske on midagi sellest arvata, kui ei tea, misasi see selline on. Huviringid on siiski alati vabatahtlikud. Kool ei saa kohustuslikuks muuta midagi niisugust, mille eest raha küsitakse. Kui nad mingit tundi nimetavad huviringiks, siis see peaks samuti siiski olema vabatahtlik ja mitte kohustuslik kooliprogrammi osa.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Umbes nagu muusikaklassi puhul koorilaul? Sel juhul sai ju ise pandud see laps sellisesse klassi, kus selline lisakohustus on🤷‍♀️

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida täpselt see “kohustuslik” tähendab? Minu lapsel oli koorilauluga nii – aasta alguses küsiti lastelt, kas teeme poistekoori, kas hakkate käima ja läheme laulupeole. Kõik poisid tahtsid. Küsiti ka lapsevanematelt üle, et kas keegi näeb takistust. Ei nähtud ja koor loodi, hakati koos käima. Kuid siis hakkasid poisid minema hiilima – ee, ma ei taha ikka. Ja siin tekibki koht, kus tuleks rääkida kohustusest – sa ju lubasid käia, sinu loobumisotsus mõjutab ka teisi (kui pooled minema jalutavad, siis on ka teine pool sunnitud lõpetama ning on käinud kohal ilmaasjata).

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie koolis on ka tunniplaanis mõned mittetavapärased tunnid, aga need on nimetatud õpet toetavaks ringiks ehk siis on kohustuslikud ja sellised natuke praktilisema poolega tunnid (enamasti igasugu loodusainetes ja ka keeltes), mitte ei ole niisama mingi huvihariduslik voltimise vmt tund.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapsel oli eelmisel aastal 1.klassis kohustuslik laulukoor. Ei ole muusikakallakuga klass ja ei küsitud ka vanemate või laste soovi. Kõik 1. klassi lapsed kupatati laulukoori. Kuna minu lapsel oli juba mitu erinevat huviringi, siis ma esialgu teda sinna ei pannud (eeldades, et tegu mittekohustusliku huviringiga). Seepeale klassijuhataja ikkagi mainis, et on kohustuslik käia.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laulukoorid ongi kohustuslikud ja ka põhjendatult.

+2
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laulukoorid ongi kohustuslikud ja ka põhjendatult.

Esiteks ei ole laulukoorid kohustuslikud, teiseks ei ole ka mingit põhjendust, miks peaks olema. Mu meelest ei saa isegi muusikakoolis öelda, et see on põhjendatud, sest no ei pea iga trummar või viiuldaja kooris laulda oskama.

Minu lapse koolis ei ole ka mingeid muid ringe kohustuslikuks pandud, näiteks võõrkeelseid huviringe (neid on mitu erinevat). Laps õpib võõrkeele süvaõppega klassis. No ei sunnita minema sinna hommikusse ringi kui ei taha. Osad lapsed käivad seal niigi, ilma sunnita. Sama laulukooriga, sinna lähevad ikka need, kel soov laulda. Huviring sellepärast ongi huviring, et see ei ole kohustuslik.

Kui see pannakse tunniplaani sisse ja kästakse kohal käia, siis huviringiks seda kindlasti enam nimetada ei saa. Sel juhul on see pandud õppekava osaks mingil põhjusel.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mk

Ma ei tea kuidas kooriga on aga meie koolis oli kohustuslik ja täitsa tunniplaanis 1-3.klassil rahvatants, poisid panid seal ka vahest poppi aga arvestuse pidid lõpuks ikka saama.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult on siin antud koolidele vabad käed. Näiteks mu ühe lapse koolis oli tunniplaanis sees inglise keele huviring ja selle eest tuli tasuda iga kuu eraldi maksu. Samas käis seal terve klass ja kellelegi ei tulnud pähegi küsida, et kas me peame seal ikka käima.

Teise lapse koolis oli tunniplaanis sees peotants, samuti lisatasu eest. Samuti terve klass käis ja direktori rõhutas, et tegelikult on see ikkagi kohustuslik.

Sellised tunniplaanis sees olevad ained, mida väliselt “huviringideks” tituleeritakse, on lihtsalt üks viis pakkuda lastele laiapõhjalisemat õpet kui kitsas koolide õppekava võimaldab.

Kui teemaalgataja laps ei taha sellises õppes osaleda, siis tuleb seda asja omavahel arutada. Kõigepealt lapse endaga, et mis põhjused need on, miks ta ei taha, siis õpetajaga.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhjuseta puudumise märkimisest –

Stuudiumis teevad õpetajad rigipäeviku. Iga tund märgivad sinna kes kohal ja keda polnud. Need puudumised on automaatselt punased. Neile pähjendusi panna ei saa ei ringijuht ega õpetaja. St need jäävadki punaseks. Mis ei tähenda põhjuseta puudumist vaid lihtsalt seda, et last polnud ringis.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult on siin antud koolidele vabad käed. Näiteks mu ühe lapse koolis oli tunniplaanis sees inglise keele huviring ja selle eest tuli tasuda iga kuu eraldi maksu. Samas käis seal terve klass ja kellelegi ei tulnud pähegi küsida, et kas me peame seal ikka käima.

Teise lapse koolis oli tunniplaanis sees peotants, samuti lisatasu eest. Samuti terve klass käis ja direktori rõhutas, et tegelikult on see ikkagi kohustuslik.

Sellised tunniplaanis sees olevad ained, mida väliselt “huviringideks” tituleeritakse, on lihtsalt üks viis pakkuda lastele laiapõhjalisemat õpet kui kitsas koolide õppekava võimaldab.

Kui teemaalgataja laps ei taha sellises õppes osaleda, siis tuleb seda asja omavahel arutada. Kõigepealt lapse endaga, et mis põhjused need on, miks ta ei taha, siis õpetajaga.

millele sa tugined, kui ütled, et koolidele on jäetud vabad käed? täpselt samasugustes olukordades on teatud koolide analoogsete otsuste seaduspärasust kontrollinud riigikontroll ja leidnud, et koolipäeva sisse integreeritud tasulised huviringid ei ole lubatud. kas viimastel aastatel on selles osas seadusandluses midagi muutunud?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

1.kl õpilase suurim lubatud nädalakoormus on 20 tundi. Kui see kohustuslik huviring ületab selle, on tegemist seadusvastase tegevusega.

Koorilaul on tavaklassidele ikka vabatahtlik, aga iga normaalne lapsevanem saab aru, et kord juba käima hakanud lapsed, peavad seda tegema järjepidevalt. Muidu ei saa ju teised ka laulda. Sama on ka paljude sportlike huviringidega. Kahjuks paljud lapsevanemad ei ole normaalsed ja seetõttu tehaksegi igasuguseid “kohustuslku huviringi” jne vigureid.

+3
-3
Please wait...

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Esileht Koolilaps Huviring kohustlik ja tunniplaanis sees