mõttetu on sel teemal vaielda, kellel on mõistlik välja võtta või kellel on mõistlik alles jätta. Need, kes ise kogumist jätkavad, kipuvad arvama seda, et kõik peaksid samamoodi käituma, muidu on täislollid ja pensionärina ei jätku leivarahagi.
Mina ise võtan selle raha praegu välja, seda kasutan oma firma asutamiseks ja köögiremondiks, viimase jaoks peaksin muidu remondilaenu võtma.
Mul ei ole erilist usku sellesse, et see sammas mulle mingi olulise pensionilisa annab või et ma üdse nii kaua välja venitan, et pensile saaks jääda. Kui aga saab, siis pensionäriks saamise ajal on mul kodulaen makstud ja kui enne lusika nurka viskan, siis saab lapsele pärandada kinnisvara, ega ta päranduseta ei jää.
Avalduse tegin täna ära. neile, kes küsivad, kas saab ka edaspidi igal ajal välja võtta – no selles mõttes, et päris igal ajal ei saa. Avalduste kogumine käib kvartali kaupa. Praegu esimene sats avaldusi kuni märtsini ja siis millalgi algab uus avalduste periood. Kas see on kohe alates aprillist või näiteks uuesti alles sügisest, ega ei tea. Pluss veel see, et pärast avalduse esitamist pead pool aastat ootama enne kui selle raha kätte saad. selle ajaga võib tõesi juhtuda ka mingi kukerpall ja esialgu kavandatud summast saad mingi hoopis erineva numbri.
Ma olen ise omal nahal kogenud seda, et mu ema kogus mulle raha, see nõukaaegne 18-aastaseks saamise elukindlustus. Kui ma laps olin, siis naabripoiss sai 18 täis ja ostis selle 1000 rubla eest mootorratta. Kuni mina ükskord 18 sain, siis oli rubla väärtus niimoodi kolinal kukkunud, et ma sain käia ühel kontserdil ja osta tahvli šokolaadi. Eks see kogemus on jätnud oma jälje.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 06.01 13:55; 06.01 20:07;