Täna hommikul on mul siin Tartus küll juba täielik masendus.
Seina taga lämisevad juba teist ööpäeva järjest joodikud – pidutsevad. Olen ise magamata ja on mu üliõpilane magamata. Joodikutel on kasutuses vaid karjuv ja sõimlev kõneviis. Meenutan irooniaga korteri üürileandja sõnu, et siin on küll äärelinn, aga nii vaikne. Vaikne????? Meil Tallinnas Nõmmel on vaikne (ja ülimalt positiivne õhkkond), siin aga…
Toidud toon niigi kõik juba Nõmme turult, sest Tartus on kõik euro võrra kallim või ei kannata kvaliteet mingitki kriitikat (nt Tartu turu sealiha ja kala on Nõmme turu omaga võrreldes 3x viletsam) või ei müüda siin pooli asju üldse. Tassin seda kraami Tallinnast käe otsas kohale. Tavaliselt tuleb vaksalisse üliõpilasest laps vastu ja kõnnime siis pool tundi raske kotiga vaksalist lapse üürikasse, sest liinibuss läheb vaksalist ainult kesklinna ja ma ei tea, mis kolgastesse veel, aga mitte kõrval asuvasse linnaossa, kuhu jõuaks bussiga 5-8 minutiga kohale. Kui ainult oleks selline bussiliin. Aga ei ole. Eile tegin toidukotiga “auringi” nr 3 bussiga kesklinna, ootasin seal traditsiooniliselt 20 minutit bussi ja siis jõudsin 1h! peale rongi saabumist alles lapse üürikasse. Üliõpilane oli nädalast nii tapetud, et ei kuulnud läbi une ka mu 7. telefonihelinat.
Ülikoolist. Selle tase ei kõlba kassi saba allagi. On mõned head õppejõud, kes veel hingega oma tööd teevad. Enamik ei viitsi ülesandeidki konkreetselt sõnastada, praktikumid käivad stiilis “tehke midagi, aga kui valesti teete, siis saate MA!” Seminarides toimub seal koolikiusamine õppejõu vaikiva heakskiidu saatel. On normaalne, et peale mõningate vigadega (mis on normaalne, üliõpilased alles harjutavad seminaridel esinemist) esinemist terve kursus lihtsalt jätab sellele ühele ja ainsale plaksutamata. Nagu põhikoolis juba. Ülikool – kust otsast küll???
Ja siis need Tartu korterite papist seinad! Iga viimane kui sõna seina tagant kostab läbi. Lapsega suhtlen Skype´s palju. Ühel päeval, kui laps otsis tuge, sest kuskil aines lõid lained üle pea, kostis minunigi läbi Skypes seina tagant naerupahvak! Ei, need ei olnud need pummeldavad joodikud, need olid tavalised noored tartukad.
Ka mu Tallinna kolleegid, kellele olen Tartust rääkinud, ütlevad linna kohta vaid seda, et hea, et sealt tulema sain.
See linn on meedias nii üle reklaamitud, Tartu reaalsus on reklaamile lausa vastupidine! Ok, linn on vaene ja raha on vähe. Aga see kurjus ja see joomarlus, millest see tuleb?
Ma lihtsalt ei teagi enam, mida teha. Ühest küljest tahaks lihtsalt põgeneda sellest kohutavast linnast, lapse sealt kohe välja kolida. Teisest küljest on haridus vaja kätte saada. Teil seal Tartus mõni vaiksem korter ka leidub, kus seinad enam-vähem heli peavad ja joodikud 24/7 seina taga ei röögi ja ei pummelda. Hinnas ma tingima ei hakka, sest olen juba ammu sellega leppinud, et selle solgi eest küsitakse Tartus Tallinna korteritega võrreldes poole kõrgemat hinda.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 21 korda. Täpsemalt 20.09 09:59; 20.09 10:16; 20.09 10:25; 20.09 10:30; 20.09 10:32; 20.09 10:37; 20.09 10:41; 20.09 10:42; 20.09 10:44; 20.09 10:53; 20.09 10:55; 20.09 10:57; 20.09 11:01; 20.09 11:13; 20.09 11:26; 20.09 11:55; 20.09 11:58; 21.09 07:57; 21.09 12:27; 22.09 08:52; 22.09 08:55;