Ma kahjuks käin regulaarselt ainult juuksuris. Mul on lihtsalt nii kiire koguaeg tööl.
Aga juukseid ikka ise ei värvi ja ise ei lõika. Mul on väga hea lõikus ja väga hea värv. Ja see on aru saada, kas inimene käib väga hea juuksuri juures või mitte. Ka värvi osas on see kvaliteet nähtav. Seega ma ei hakka eal ise värvima. Muidugi, kui elaks mingis kolkas, kus oleks ainult 1 D-kati juuksur, siis võibolla, tõepoolest, teeks midagi ise. Praegu on mul pikad juuksed ja halli veel ei ole (olen 48) ning seetõttu käin iga 6 nädala tagant. Kui oli posipea, siis iga 3 nädala tagant. Juuksur peab väga hea olema! Saan muidugi aru neist, kes pole hea või väga hea juuksuri juurde sattunud – nad ei oskagi seda hinnata, sest kogemus puudub.
Karvade kitkumisega säärtelt saan ise hakkama. Neid pole seal ka palju. Intiimpiirkonna hooldusega tegelen ka ise. Koroona alguses jäid need protseduurid ära ja siis kuidagi harjusin neid ise tegema ning nüüd ei raatsi ka aega sellele kulutada, et kuskile minna ja eelnevalt aegu klapitada.
Kulmudelt katkun ka mõned üleliigsed karvad ise ära. Aegajalt olen lasknud teha seda kosmeetikul. Mingeid tumedaid kolmnurki endale ei taha. Eraldi kulmuhooldust teha või ripsmetehniku juures käia – minu jaoks sama oluline asi nagu munakeetja või banaanihoidja.
Pediküür…seda ma igatsen küll. Oleks mõistlik vähemalt iga 6 nädala tagant käia. Jällegi ajapuudus! Tegelen selle hooldusega jällegi ise, kuigi lakkida ise ei viitsi. Maniküüris olen elu jooksul vähe käinud, aga mul on ka erakordselt kehvad küüned (ülipehmed!) ja seetõttu hoian käsi tähelepanu alt väljas ning nipp on sellest, et küüned on ülilühikeseks lõigatud. Igasuguste pealepandavate küünte kontseptsioon on minu jaoks võõras. Kreemitan käsi korralikult.
Massaazi tahaks küll. Kunagi sai käidud suisa igal nädalal. Ja siis oli aeg, kus iga kuu. Praegu juhtub vast paar-kolm korda aastas.
Kosmeetikut peaks külastama, aga jällegi – aega pole. Õnneks pole ka mingeid suuri probleeme. Kuid nägu näeb ka parem välja, kui regulaarselt end liigutada. Seega 3-4 korda nädalas teen trenni ja käin jala, kui võimalik. Samuti püüan normaalselt magada ka nädala sees. Kui stabiilselt 8 tundi saab magatud, siis on väljanägemine kohe tiptop!
Mulle tundub, et mu ajapuudus on aidanud mind sellega, et ei pea eriliselt millestki hetkel loobuma.