Esileht Ajaviite- ja muud jutud Imestan..ei vihasta

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 112 )

Teema: Imestan..ei vihasta

Postitas:
kat78

Kõigepealt aitäh sellele kes andis nipi kuidas uut teemat teha 🙂

Aga juba eilsest saadik tahtsin kirjutada asjadest, millest ma aru ei saa, mis mind ärritavad aga ma püüan selle peale mitte vihastuda ja oma suu kinni hoida ja lihtsalt imestada. Keegi tark inimene ju soovitas, imesta, ära vihasta 🙂 Loodetavasti on nende asjade väljakirjutamine teraapilise toimega.

1. sõidan automaattanklasse, olen esimene auto, panen püstoli paaki ja lähen makseautomaadi poole ( Nestel ja Alekselal ) on üks makseterminal mitme tankuri peale. Aga vahepeal on kusagilt ilmunud teine auto, mille juht kargab välja ja jookseb esimesena makseautomaadi poole, jõuab sekundi murdosa võrra minust varem,  surub oma kaarte pilust sisse ja lõpuks saab makstud, siis saab kiire otsa, nüüd minnakse mõõdetud sammul ja hakatakse  autol bensiinipaagi luuki avama, ja keeratakse korki maha, siis otsitakse kohta kuhu kork panna, ja lõpuks hakkab tankimine pihta. Aga mina lihtsalt seisan ja ootan ja oota sest automaat ei lase enne mul kaarti sisestada, kui tema pole tankima hakanud. Ja see ei ole ainus taoline juhtum, selliseid on sageli, väikeste variatsioonidega. Miks nii tehakse, ma ei saa aru. Minu meelest peaks tanklasse tulles panema enne püstoli paaki ja siis hakkama automaadis maksma aga ju ma olen millestki valesti aru saanud 🙂  Kas tõesti peaks ise ka sinna maksmise poole jooksma hakkama ja siis seal automaadi ees puksime teineteist puusalöökidega, et kes on tugevam?!  Vat see kujutluspilt ajab mind nüüd tõesti naerma. Ja arvestades, et olen keskmisest pikem ja üsna palju sporti teinud ja ma olen päris tugev, siis usun et tuleksin võitjana välja 🙂 Prooviks ehk järgmine kord.

2. ootan tiheda liiklusega maanteele vasakpöörde tegemist, lõpuks on tee tühi ainult üks ebamäärase kiirusega auto veel tuleb, ootan siis edasi ja kui minu juurde jõuab, paneb sekundiks suunatule ja keerab ise peateelt ära. Huvitav, kas suunatuli kulub ära või miks oma keeramisest ei võiks varem teada anda, ma siis ei passiks seal tee ääres vaid keeraks ka varem välja. Et sellel teel võib liikuda 90 km tunnis aga mõni sõidab märksa kiiremini ja pealt vaadates ei saa alati kindel olla, kas ta jõuab minuni 5 või 35 sekundiga, olen pidanud mõistlikuks mitte peateele välja keerata. Pärast jääb süüdi ette keeraja, mitte see kellel 130 sees oli, sest seda ma ju ei saa enam tõestada.

3. pirukate lett kust näpitstangidega peaks saiakesi võtma,  aga nägin kuidas keskeas proua vsortis oma palja käega sealt vaagnalt kotti saiakesi.                                                           Ebatervislik toit nagunii ja see pilt silme ees,  nüüd enam poest ei osta kunagi. Teen ise, või panen Eesti Pagari sügavkülmutatud saiad ahju.

4. inimesed kes ei taha vaktsineerida ja kuulutavad seda igal pool ja igale ühele. Ka neile, kes seda infot ei küsi ja kes sellel teemal ei taha vaielda. See on nii väsitav ja ühiskonda lõhestav teema. Igas suguvõsas on mõlemad leerid esindatud ja seda vaidlust ei taha igal kokkusaamisel kuulda. Üks kolleego on ka nagu ära tinistatud, räägib ja räägib kuidas see vaktsiin võib ta tervise ära rikkuda…nagu koroona ei võiks

Ma olen vaktsineeritud aga ma ei pea vajalikuks seda igal pool rõhutada ega ka selles mingeid privileege nähe. Trennis, Spas ega ka reisil praegu perega ei käi, sest olukord on raske ja ma ei tea, mismoodi see koroonaloterii meie peres toimib. Tööl oleme sunnitud käima ja lapsed koolis

+46
-40
Please wait...

Postitas:
astorias

Muidu oleks huvitav teema olnud, kui lõpp poleks jälle mingiks vaktsiinipläraks kiskunud.

+35
-25
Please wait...

Postitas:
Tervist

Käivad jutud, et 40 protsenti vaktsiinidest on platseebo. Kui see nii on, on kuritegu 40 protsendile tühjusele ehitada plaan, et viirus saab otsa. Vaktsiin, milles ei olegi vaktsiini – julm.

+6
-58
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
abc123

Esimene punkt on küll midagi uut. Pole kunagi näinud, et keegi püstoli paaki paneb enne maksmist ja ise ka ei harrasta seda. Kes ees, see mees. Kes jõuab esimesena makseterminalini, see maksab enne ja kõik.

+28
-18
Please wait...

Postitas:
kikike

Esimene punkt on küll midagi uut. Pole kunagi näinud, et keegi püstoli paaki panneb enne maksmist ja ise ka ei harrasta seda. Kes ees, see mees. Kes jõuab esimesena makseterminalini, see maksab enne ja kõik.

Mina küll enne keeran ikka korgi maha ja panen püstoli paaki, siis maksan. Pärast ainult vajutan lingi peale. Sellega olen nõus, et kui keegi peale maksmist kohmitseb seal, siis lährb nii kaua aega, kui saab ise maksta.

+13
-7
Please wait...

Postitas:
mukk77

1. Pole kunagi olnud. Käin Nestes. Samuti enne maksan ja siis panen püstoli paaki. Koguaeg nii teinud. No ma nüüd hakkan siis vastupidi tegema:)

2. Pole kunagi olnud

3. Pole näinud. Ikka ostan saialetist

4. Meil on vist vedanud. Suguvõsas uhhuusid ei ole, kontoris ka mitte. Kõik vaktsineeritud.

+22
-14
Please wait...
Postitas:
jallemina

Esimene punkt on küll midagi uut. Pole kunagi näinud, et keegi püstoli paaki panneb enne maksmist ja ise ka ei harrasta seda. Kes ees, see mees. Kes jõuab esimesena makseterminalini, see maksab enne ja kõik.

Mina ja kõik minu kuus last, väimehed, ja miniad paneme enne maksmist püstoli paaki. Minu õed ka, samuti olen tanklates ka teisi näinud samamoodi toimimas. Mis võidujooksu peaks makseterminaalile korraldama, et kes ees see mees?? Valmistun tankimiseks, lähen maksan ära ja tulen auto juurde. Järgmine klient on oma auto tankuriga ühendanud kuni mina maksan ja saab kohe makse sooritada kui mina terminali juurest eemale astun.

+11
-14
Please wait...

Postitas:
matas

Püha mooses, nüüd jääb tankimise viis ka ette…

Enne maksan, siis tangin. Ei kavatse muuta.

+24
-11
Please wait...

Postitas:
kolja

1. Alati panen püstoli enne ja siis lähen maksma, a pole kunagi märganud, et keegi oleks ette trüginud nii, et enne maksab ja siis läheb kohmitsema.

2. Selliseid “kavalpäid” olen paar korda näinud. Nad teevad seda meelega- näevad, et sa ootad vasakpööret ja ei taha sind ette lasta. Nutimehed (y)

3. Õnneks pole näinud, a kõlab usutavalt

4. Isiklikult tunnen ainult ühte vaktsineerimisvastast. A ega ma päriselus eriti lollidega ei suhtle ka, selleks on internet.

+12
-14
Please wait...

Postitas:
mukk77

1. Alati panen püstoli enne ja siis lähen maksma, a pole kunagi märganud, et keegi oleks ette trüginud nii, et enne maksab ja siis läheb kohmitsema.

2. Selliseid “kavalpäid” olen paar korda näinud. Nad teevad seda meelega- näevad, et sa ootad vasakpööret ja ei taha sind ette lasta. Nutimehed (y)

3. Õnneks pole näinud, a kõlab usutavalt

4. Isiklikult tunnen ainult ühte vaktsineerimisvastast. A ega ma päriselus eriti lollidega ei suhtle ka, selleks on internet.

Ok. Mul on ka 1 uhhuu lähemas sõpruskonnas. Me ei suhtle enam lihtsalt. Ta oli juba enne covidit uhhuu, jõi sellerimahla, kummardas meditsiinimeediumit ning kirus tavameditsiini.

+11
-15
Please wait...
Postitas:
kat78

No kui ära maksad, siis palun rutta püstolit panema ka. Sulle pole vist senini pärale jõudnud, et enne kui sul püstol paagis ja kütus jookseb, keegi teine tankimise eest maksma hakata ei saa. Mõned on leidnud siis veel aega telefoniga rääkida või näevad tuttavat, vaja temaga lobiseda.. Nagu pooletoobised, oma 10 liitrit võid ju ka pärast püstoli paaki panemist tellida. Ühine nimetaja on neil veel see, et tangitakse mitte paagitäis vaid ainult natukene. 10 – 15,liitrit. Täpselt pole vaadanud aga kuulda on et kütus jookseb hästi lühikest aega.

+15
-19
Please wait...

Postitas:
Mortal

No kui ära maksad, siis palun rutta püstolit panema ja. Sulle pole vist senini pärale jõudnud, et enne kui sul püstol paagis ja kütus jookseb, keegi teine tankimise eest maksma hakata ei saa. Mõned on leidnud siis veel aega telefoniga rääkida, näevad tuttavat, vaja temaga lobiseda.. Nagu poiletoobised, oma 10 liitrit võid ju ka pärast püstoli paaki panemist tellida. Ühine nimetaja on neil veel see, et tangitakse mitte paagitäis vaid ainult natukene. 10 – 15,liitrit. Täpselt pole vaadanud aga kuulda on et kütus jookseb hästi lühijest aega.

Sa oled lihtsalt üks vinguv mutt – kõik jäävad sulle ette ja millegagi ei ole sa rahul, igast asjast tõmbad kiunu üles. Hoidku jumal sellise tuttava või kolleegi eest.

+15
-22
Please wait...
Postitas:
matas

No kui ära maksad, siis palun rutta püstolit panema ja. Sulle pole vist senini pärale jõudnud, et enne kui sul püstol paagis ja kütus jookseb, keegi teine tankimise eest maksma hakata ei saa. Mõned on leidnud siis veel aega telefoniga rääkida, näevad tuttavat, vaja temaga lobiseda.. Nagu poiletoobised, oma 10 liitrit võid ju ka pärast püstoli paaki panemist tellida. Ühine nimetaja on neil veel see, et tangitakse mitte paagitäis vaid ainult natukene. 10 – 15,liitrit. Täpselt pole vaadanud aga kuulda on et kütus jookseb hästi lühijest aega.

Aaa, nüüd sa korraldad, kui palju võib kütust võtta?

+19
-11
Please wait...
Postitas:
ninja

No ma ei tea. Kui ta ei oska ise isegi uut teemat teha, siis mis tarka juttu sealt ikka oodata on.

+10
-10
Please wait...

Postitas:
abc123

No kui ära maksad, siis palun rutta püstolit panema ka. Sulle pole vist senini pärale jõudnud, et enne kui sul püstol paagis ja kütus jookseb, keegi teine tankimise eest maksma hakata ei saa. Mõned on leidnud siis veel aega telefoniga rääkida või näevad tuttavat, vaja temaga lobiseda.. Nagu pooletoobised, oma 10 liitrit võid ju ka pärast püstoli paaki panemist tellida. Ühine nimetaja on neil veel see, et tangitakse mitte paagitäis vaid ainult natukene. 10 – 15,liitrit. Täpselt pole vaadanud aga kuulda on et kütus jookseb hästi lühikest aega.

Mul võtab umbes 10 sekundit, et luuk lahti teha ja püstol paaki panna. Surid ära selle ajaga või? Ei lobise telefoniga ja kohmerda, kui teised ootavad. Arvestan teiste inimestega ja leian, et vahet pole kas panna enne püstol sisse või vastupidi. Imelik, et selline asi kellelegi üldse ette jääb. Kohmerdajad ja munejad on seda igalpool, vahet pole mis järjekorras nad asju teevad.

+10
-8
Please wait...

Postitas:
Wanda

Liikluse ja tankimise kohta toodud näidete kohta arvan, et TAl oli miski paha päev selja taga ja stressi foonilt märkas neid pisiasju ja tundis end seetõttu ärritunult. Kui endal on kõik korras ja tuju hea, siis üldjuhul ei märkagi selliseid olmelisi nüansse. Tegelikult juhtub selliseid asju meil kõigil ja peaaegu iga päev.

Saiakestes sobramise kohta… Ega see lahtise toidu müümine hügieeniline tegevus ole. Ka juhul, kui kasutatakse tange, siis tangide vars on nagunii tuhandete kätepaaride alt läbi käinud ja saastunud. Sageli ei ole need tangid kuskil eraldi vahes, vaid visatud just nende samade saiakeste peale, mis tõttu on need ära näperdatud tangid naguni vahetus kontaktis saiakestega. Arusaam hügieenist on aga igal inimesel erinev. Saab perekoolistki sageli lugeda, et kätepesu pole miski vajalik tegevus. Süüakse pesemata puuvilju, mis on lahtistel riiulitel seisnud jne.

Vaktsiinide teemas ei viitsi kaasa rääkida. Uhhuuutajaid nagunii ümber ei veena.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
natakas

1. Tangin Olerexis, seega probleemi pole.

2. Suunatuled olla osadel autodel lisavarustuses, no inimene auto jõudis osta, aga seda lisa enam mitte.

3. Saiakesi ma ostan hästi harva. Pole kunagi näinud, et keegi palja käega tuustiks seal.

4. Lolle mul suguvõsas pole, aga täisealisel lapsel on paar tuttavat. See nüüd ähvardab tõesti meie jõulupeo tuksi keerata.

Ma hoopis jätkan teemat. Mina imestan, miks meie vaktsiinitõendid ei ole nii tehtud, et neil oleks ka inimese pilt? Kanduks kuidagi kuskilt üle. Et ei peaks lisaks tõendi näitamisele eraldi ID-kaarti otsima.

+10
-11
Please wait...

Postitas:
varskekartul

Sa oled lihtsalt üks vinguv mutt – kõik jäävad sulle ette ja millegagi ei ole sa rahul, igast asjast tõmbad kiunu üles. Hoidku jumal sellise tuttava või kolleegi eest.

Seda viimast postitust oli nii naljakas lugeda 😀 Nagu päriselt, sihuke kiun üles tõmmata kellegi kiunu pärast :D:D:D

+13
-7
Please wait...

Postitas:
talent

A ega ma päriselus eriti lollidega ei suhtle ka, selleks on internet.

Kosmeetik Kolja, kui ma ei eksi?
Ole valgustatud!

Saiakeste kohta ei oska öelda, aga lahtiseid komme, sh paberiteta komme-küpsiseid-pähkleid ei osta just selle pärast, et olen näinud, kuidas neid käpaga võetakse ja lapsed otsapidi söövad oma tatiste sõrmedega.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
talent

No ma ei tea. Kui ta ei oska ise isegi uut teemat teha, siis mis tarka juttu sealt ikka oodata on.

No aegajalt leidub siin ikka keegi, kes “teraapilisel eesmärgil” kõva häälega pasundab, mis teda kõik närvi ajab. Reaalses elus on neid ka, tihedamini kohtab suurema seltskonnaga pidulauas, kus siis keegi, küsimata midagi, hakkab teavitama, mida kõike tema ei söö.
Las inimesed tühjendavad end, ju neil lihtsalt pole kedagi, kellega rääkida saaks.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
kolja

Kosmeetik Kolja, kui ma ei eksi?

Vabandust, ei saand pihta? Võib-olla ajad kellegagi segi…

+1
0
Please wait...

Postitas:
kolja

Ma hoopis jätkan teemat. Mina imestan, miks meie vaktsiinitõendid ei ole nii tehtud, et neil oleks ka inimese pilt? Kanduks kuidagi kuskilt üle. Et ei peaks lisaks tõendi näitamisele eraldi ID-kaarti otsima.

QR-koodi kõrvale pilt on selline… nii-ja-naa lahendus. Kuna kehtivust peab niikuinii üle võrgu kontrollima, siis võiks realistlikum olla jooksvalt pilt üle tõmmata, kuid võib-olla läheb siis andmemaht liiga suureks…

+3
0
Please wait...

Postitas:
kolja

Ok. Mul on ka 1 uhhuu lähemas sõpruskonnas. Me ei suhtle enam lihtsalt. Ta oli juba enne covidit uhhuu, jõi sellerimahla, kummardas meditsiinimeediumit ning kirus tavameditsiini.

Hiljuti oli artikkel Päevalehes sel teemal, et vaktsineerimis- ja maskivastaseks lähevad suurema tõenäosusega need, kes juba enne on “alternatiivid”. Mida alternariivsem, seda tõenäolisem- taimetoitlased natuke üle keskmise tõenäosusega ja MMS-joojad ning Agatha Väljataga fännid juba 100%.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
adolfkange

1. Ma ise keeran korgi lahti ja panen püstoli paaki. Siis lähen maksma. Vahel keegi maksab ees. Erilisi koperdajaid pole kohanud. Ilmselt jagunevad inimesed pooleks, kes paneb püstoli paaki enne, kes peale maksmist.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kaegu351

Otsitakse kohta kuhu kork panna? Kork on paagiava küljes kinni, sellele ei pea kohta otsima ega taskusse panema.
A loomulikult enne maksan ja siis lähen tankima.

+3
-12
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Kes nõukaaega mäletavad, need panevad püstoli ikka enne. Siis jooksid peale seda putkasse maksma ja enne kui auto juurde tagasi jõudsid benss juba jooksis.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Melba

viimasele: autotootjad on selle korgi jaoks erinevaid lahendusi pakkunud, osadel jääb ta rippuma, osadel pead ise riputama või luugi peale vastavate kinnitustega asetama. (volvod näiteks)

Aga TA-le soovitaks pikemat sammu, keskmisest pikem ja sportlik nagu ta oma jutu kohaselt on.

Pigem häirivad mind need klounid, kes on ära suutnud tankida ja siis, autosse istudes kukuvad telefoni näppima ja ei kavatsegi kohta vabastada. Ja kui siis nende juhiukse lahti teed ja esimese käigu ülesleidmiseks abi pakud, rämedalt solvuvad.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
kat78

viimasele: autotootjad on selle korgi jaoks erinevaid lahendusi pakkunud, osadel jääb ta rippuma, osadel pead ise riputama või luugi peale vastavate kinnitustega asetama. (volvod näiteks)

Aga TA-le soovitaks pikemat sammu, keskmisest pikem ja sportlik nagu ta oma jutu kohaselt on.

Pigem häirivad mind need klounid, kes on ära suutnud tankida ja siis, autosse istudes kukuvad telefoni näppima ja ei kavatsegi kohta vabastada. Ja kui siis nende juhiukse lahti teed ja esimese käigu ülesleidmiseks abi pakud, rämedalt solvuvad.

See käigu soovitus on hea.

Muidugi võin pikema sammuga minna aga kuidagi tobe tundub. Kui otseselt kiire pole käitun stiilis targem annab järele.

Aga eile õhtul öösel perekooli uut teemat luua ei saanud, ainult vana teemavpealkirja peale, nagu keegi soovitasvtööelubrubriigis. Ma ei tea kas see tark varaline viga on nüüdseks parandatud.

Olen nagunii Nestes äpiga rohkem tankima hakanud, ma ei vajagi automaadi juurde minekut.

Alexelas on aga üks makseautomast üldse 4 püstoli peale, seal saab ikka nalja

0
-6
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

A loomulikult enne maksan ja siis lähen tankima.

Aga miks see nii loomulik on? Mis juhtub, kui vastupidises järjekorras teed? Bensiini ju jooksma ei hakka niikuinii enne, kui makstud on, nii et miks on vajalik tingimata enne maksta?

Mina olen ka vahel just bensiinijaamas imestanud, miks inimesed nii käituvad. Kui enne korgi maha keerad ja tankimisvooliku paika paned, siis hoiad ju ka enda aega kokku. Bensiin hakkab jooksma kohe, kui makse läbi on läinud, siis jalutad sinna, ootad, kuni tangitud, kork peale ja minema. Ja lisaks endale hoiad muidugi ka teiste aega kokku juhul, kui keegi teine samal ajal maksmist ootab. Väike aeg küll, aga milleks sedagi raisata? Miks nii loomulik on kõigepealt maksta ja siis selle korgi ja kõigega jännata?

Ja no teine teema on see, et kui bensiinijaamas on järjekord, ootad enne eelmise auto või autode järgi, siis miks osad inimesed selle ootamise ajal juba oma raha või pangakaarti välja ei otsi? See on ka küllalt sage mu meelest, et kui makseautomaadini jõuan, siis on selle ees keegi, kes oma rahakotis sorib ning kuidagi kliendikaarti/pangakaarti/raha ei leia, aga sind ka maksma ei lase, sest tema kord ju, tema oli enne seal makseautomaadi juures. Samal ajal on ta enne seisvas autos mitu minutit passinud ja oma korda oodanud. Miks ei võiks neid vajalikke kaarte ja raha selle ootamise ajal välja otsida?

+15
-6
Please wait...

Postitas:
felis_catus

Käivad jutud, et 40 protsenti vaktsiinidest on platseebo.

Väidad, et 40% vaktsiinidest ei sisaldagi viiruse teatud valgu mRNA-d (või Jannsseni puhul mingit osa viirusestvõi inaktiveeritud viiruseosakesi)? Et siis ainult süstelahus on mõnes? Et nagu kulude kokkuhoiuks või nii…

Suunatulede osas soovitan endale sisse harjutada, et iga kord kui vahetad rada või keerad kuhugi teisele teele, siis näitad ka suunda. Ükskõik kas teisi liiklejaid on või mitte. Ega see suunatuli ära kulu ja siis on alati kindel, et suunda saab näidatud ka siis, kui see on tingimata vajalik. Maanteel on soovituslik suunda näidata juba aegsasti. TA teeb õigesti, kui igaks juhuks maanteele ei keera, kui pole aru saada kui kiiresti sealt mõni auto tuleb või kas see kuhugi keerata soovib või mitte.

See ette trügimise teema on seotud vist osade inimeste egoga. Aga minu meelest on ebaväärikas niimoodi ette trügida. Ka kassale lähenedes, kui näen, et teine jõuab oma ostudega pea samaaegselt kassasse kui mina, siis pigem ikka lasen ette ja ei kiirenda sammu. Olukordades, kus mul on tõeliselt kiire (väikesed lapsed kisavad) lastakse mind tavaliselt ette või kasutan iseteeninduskassat. Kui on juba ette teada, et ostuga on kiire, siis lähen poodi, kust tean, et saan kindlasti kiirelt ostu sooritatud.

+8
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 112 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Imestan..ei vihasta