Tere, selline loll küsimus, saan aru, et imetamise ajal päevi pole… kas siis on võimalik rasedaks jääda? Ma mõtlen milliseid rasestumisvastaseid prep. Te kasutate? kondoome? ega vist midagi muud ei tohi?…
ette vabandan 😛
Tere, selline loll küsimus, saan aru, et imetamise ajal päevi pole… kas siis on võimalik rasedaks jääda? Ma mõtlen milliseid rasestumisvastaseid prep. Te kasutate? kondoome? ega vist midagi muud ei tohi?…
ette vabandan 😛
Imetamise ajal on võimalikud nii päevad kui ka rasestumine. Imetamine võib edukalt rasestumist ära hoida, kui imetatakse iga 2h järgi terve ööpäeva jooksul (mis tõenäoliselt toimub esimesel kuul või mõnel siis veidi pikemini). Pärast seda – keegi ei saa olla kindel, et rasestub või mitte. Tsükkel võib palju kõikuda imetamise ajal. Mina rasestusin kui esimene laps oli 1a1k ja imetasin teda. Meil küll rasedus planeeritud, mitte kogemata \”tööõnnetus\”.
Räägi oma naistearstiga, mis vahend sulle sobiks. Meie kasutasime küünlaid.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Tere, selline loll küsimus, saan aru, et imetamise ajal päevi pole… kas siis on võimalik rasedaks jääda? Ma mõtlen milliseid rasestumisvastaseid prep. Te kasutate? kondoome? ega vist midagi muud ei tohi?…
ette vabandan :P[/tsitaat]
Ilma päevadeta on võimalik ka rasestuda, OV toimub ju enne päevi.
On siin perekoolis olnud küll neid imetavaid emmesid, kes mingi aeg liigutuste järgi aru saavad, et ups, vist kakuke ahjus.
Sa pead käima sünnitusjärgses kontrollis, siis arts tutvustab sulle imetavale emale sobivaid rasestumisvastaseid vahendeid.
[tsitaat]…
Räägi oma naistearstiga, mis vahend sulle sobiks. Meie kasutasime küünlaid.
[/tsitaat]
Vabandan, aga olen täiega rumal, mis küünlaid?
Pole lugu. Kasutasime Pharmatexi nimelisi tupeküülaid (spermitsiid). Seda on müügil ka kreemina.
Mul olid omad põhjused, miks hormoontablette ei soovinud kasutada. Kindlasti on tabletid mugavamad kui need tupeküünlad.
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Vabandan, aga olen täiega rumal, mis küünlaid?
[/tsitaat]
Hmm..mina ei olegi kuulnud mingitest küünaldest ja ämmakas ei rääkinud ka midagi neist. Imetamise ajal saab jah kasutada ainult Cerazette pille. Minule isiklikult need ei sobinud, muutusin väga närviliseks ja depressiivseks, nii et, nüüd kasutame kondoom. Ega see küll kõige mugavam ei ole, aga nuh, kannatab ära 🙂
Küünaldega on see jama, et nende efektiivsus pole eriti kõrge. Failure rate on kuskil 25% kandis. Samas kasutasin neid sel ajal, kui menstruatsioon ei olnud veel alanud ning toitsin last rinnaga väga tihti. Ehk see oli veidi riskantne. Kuna esimese lapsega olid ka suured rasestumisprobleemid, siis pidasin seda meetodit piisavaks. Peale teist last vaatan kindlasti edasi, mida kasutada.
aga kas need küünlad ei imendu verre? ehk siis ka piima sisse? mul muidu on need olemas, aga ei julge kasutada…
Saab kasutada nii pille (retsept arstilt), kondoome (osta kasvõi toidupoest), küünlaid (ilma retseptita apteegist), tupekreemi (samuti ilma retseptita, paigaldamine aplikaatoriga vahetult enne vahekorda), kui lasta arstil endale paigaldada spiraali (eelnev visiit arstile + proovid, teisel külastusel retseptiga ostetud spiraal kaasa ja paigaldus). Spiraalidest valikus vaskpiraal ja hormoonspiraal.
Aasta peale sünnitust on vaskspiraal täitsa tasuta ka veel kusjuures.
Tohoh, kondoomiga ja rasedaks?! Me ka kasutame kondoome, kuid millegi pärast mees ütles, et miskit on teistmoodi \”seal all\”, et nagu raseduse ajal, et äkki ostad rasedustesti… appii – peabki vist ostma!
Tohoh, kondoomiga ja rasedaks?! Me ka kasutame kondoome, kuid millegi pärast mees ütles, et miskit on teistmoodi \”seal all\”, et nagu raseduse ajal, et äkki ostad rasedustesti… appii – peabki vist ostma!
Minul tulid punased külla kui laps oli 1,5kuune.
Naistearst ütles, et kuni 6nda kuuni hoiab imetamine rasestumist ära, kui iga 2h imetada.
Kuigi ütles, et see pole kindel!
Tabelette ma ei soovinud, kuna me soovisime väikse vanusevahega lapsi.
Laps hakkas lisa saama 7k ja kui laps oli 8k vana siis ma jäingi rasedaks 😉
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.