Tere
Millist internetti+TV valida õhu kaudu. Puudub igasugune kogemus, seni kõik kaabliga. Nüüd maale on vaja õhu kaudu.
Pakkujaid on mitmeid, pakette ka, mida soovitate? Millele tähelepanu pöörata?
Tänud.
Tere
Millist internetti+TV valida õhu kaudu. Puudub igasugune kogemus, seni kõik kaabliga. Nüüd maale on vaja õhu kaudu.
Pakkujaid on mitmeid, pakette ka, mida soovitate? Millele tähelepanu pöörata?
Tänud.
Minul on Elisa läbi õhu pakett, internetti ma ei soovinud, kuigi võimalik oli. Ilmastik mõjutab kvaliteeti tugevalt, väga ilusate ilmadega on pilt väga halb ja vahel ei saagi pilti ette (googelda “ülilevi”). Ja vahel viskas Soome kanaleid sisse, mida üldse nägema ei peaks (suvila asub mere ääres). Muid valikuid soovitada ei oska, kaablit me omale kindlasti vedama ei hakka, võimalik, et varsti lihtsalt üldse loobume TV-st ja võtame netipulga vms, telekat saab ju sealt ka vaadata.
Oli Elisa, aga ei meeldi nende uus digiboks. Esiteks on menüü täiesti košmaarne, teiseks on väga aeglane kuna pult on läbi BT. Vahetasin Tekkis vastu ja ei kahetse.
Mul on Tele2 internet. Aga ruuterile lisaks on väliantenn. Lihtsalt pulgaga pole midagi meil seal metsade vahel teha.
Tele2 ja sealt GO3
Minul on maakodu lähimast mastist 4km, kasutame seal siiani Telia internetti 20/5, talvel ja vihmase ilmaga on enam-vähem, suvel võib paar päeva täiesti internetita olla. ei võta lähimast mastist, enamasti veidi kaugemalt (olen mitmeid pikki kõnesid Telia tehnikutega pidanud ja aru saanud, et see ongi maksimum, mis pakkuda on). Kiire interneti kaabel keerab kilomeetri kauguselt ära, aga ma olen aru saanud, et kui see isegi aia tagant läbi läheks, siis ei pruugi seda igaüks saada. Sel kevadel pakkus Go3 sat antenniga televisiooni ja lisaks veel suundantenniga internetti, hind oli küll 2x kallim kui Telial ainult interneti eest, aga häireteta internetiühendus tudnus piisavalt ahvatlev + telekavaatamine, seega otsustasime proovida. Kahjuks suutis go3 tehnik vaid 2mb internetti välja mõõta ja seega jäi ka kogu muu majandus ära, ilmselt satiga televisioon oleks ikka toiminud.
Vaata ka cellmapper.net kaarti, kes sinu piirkonnas üldse normaalset sidet pakub, sealt näed ka ära, missugustest tugijaamadest sinuni signaal levib.
Minu maakodu ei asu kusagil metsade ja mäfgede vahel üksinduses, seal on ligi 100 püsielanikku ja teist vähemalt sama palju suvitajaid, seega täiesti asustatud koht.
Internetipakkujaid on 3, seega soovitaks kõigi 3 juures käia ja lasta kaardilt järele vaadata, mida nad antud piirkonnas üldse pakkuda suudavad (Elisa oli kunagi ainuke, kes ütles et minu maakodu juures on “hall ala” kus levi praktiliselt pole), TV pakkujatega nii palju kursis pole, aga ilmselt on kõigil internetipakkujatel ka oma TV olemas.
Tele2 ja sealt GO3
Meil samuti. Elame üsna metsas, aga Tele 2 internet on hea ning Go3 töötab sellel väga hästi.