Sa teed siis seda põnevuse pärast? Kaldun arvama, et see pole kuigi terve mõtlemine.
Ei, kust sa seda võtad? Vastupidi, ma teen seda selleks, et olla teiste jaoks võimalikult igav inimene, kelle kohta nad arvavad, et teavad juba minust kõike ning mida siis enam uurida ja küsida. Ütleme nii, et võtan kasutusele ennetavad meetmed, mis 99% välistavad introverdile ebameeldivad ja kurnavad ootamatud küsitlused ja vestlused.
Kuidas seda sulle seletada. Toon paralleeli. Mul on naiskolleeg, kes absoluutselt igal tööpäeva hommikul nõjatub tooli seljatoele ja räägib detailselt, mida ta laps eelmisel õhtul tegi ja mis nad täna kavatsevad perega teha. Iga jumala päev, ma ei liialda. Kuus minutit, seitse, kaheksa, kümme. Lõunalt tulles kirjeldab detailselt mida kellega koos ja kus sõi ja kuidas maitses. Mis on tulemus? Mitte keegi ei taha päev otsa teda kõnetada, sest äkki hakkab jälle pikalt ja ebahuvitavalt seletama oma elust. Ja just selleks, et keegi ei tahaks mind mingi lobaga kõnetada, teen ka mina sama – kulutan mingid minutid päevast, et kustutada enda vasta viimane kui huvi. Kõik arvavad, et teavad niigi palju juba 🙂 Tegelikult nad ei tea midagi, aga serveeritud infopudru koguse järgi arvavad, et teavad liigagi palju.