Esileht Tööelu, raha ja seadused. isa lapsehoolduspuhkusele. avaldused tööandjale

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Teema: isa lapsehoolduspuhkusele. avaldused tööandjale

Postitas:
Kägu

Olen hetkel veel 6-kuuse lapsega kodus. Soov on märtisist vahetada vanemahüvitise saajat ja siis jääks lapse isa LHP’sele. MIna enne lapse sündi tööl ei käinud ja seega ka LHP’sel hetkel ei ole. Märtsist hakkan tööl käima. Segane on mehe tööandjat puudutav paberimajandus.

Kas ka mina pean mehe tööandjale esitama avalduse, et luban mehe LHP’sele või ei ole seda vaja?

Kas mees peab enda avalduses märkima ka kui kauaks ta LHP’sele jääda kavatseb (kuni lapse 1,5 aastaseks saamiseni või 3 aastaseks saamiseni, vms) või ei ole mingit ajalist piiri vaja üldse märkida?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
kohalik

RE: isa lapsehoolduspuhkusele. avaldused tööandjale

Sina (naine) ei esita mehe tööandjale midagi.

Mees esitab tööandjale lhp avalduse vähemalt 14p ette. Lhp avaldus tehakse üldjuhul lapse 3a saamiseni, sest seda saab igal ajal varem lõpetada, teatades jälle 14p ette.
Ja
mees esitab Pensioniametile enne 15.veebruari VH avalduse.

Sina kinnitad Pensioniametile, et oled nõus, et mees saab VH, mitte sina.
Ja tõestad, et sa ei kasuta lapsehoolduspuhkust (töötu ei saa olla kuidagi lhp-l st tõestadki, et oled töötu).

0
0
Please wait...

Postitas:
zensus

Mees esitab tööandjale LHP avalduse. Tavapäraselt kirjutatakse kuni lapse 3-aastaseks saamiseni. Kui soov varem naasta, saad LHP katkestada esitades selleks vastava avalduse 14 päeva ette. Kui on aga teada täpne kuupäev, mil plaan tööle naasta, siis võib loomulikult ka kohe algselt panna selle konkreetse kuupäeva.

Sina ei esita mehe tööandjale mitte midagi – sinul puudub igasugune suhe tema tööandjaga ja sina pole mingi lapsehoolduspuhkusele lubaja või keeleaja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees küsis tööandjalt üle- raamatupidaja nõudvat ikkagi minupoolset avaldust, et ma ise ei kasuta LHP.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
kohalik

See on midagi muud.
Sina ei saa anda luba lhp-ks vaid välistad võimaluse, et te 2 olete korraga lhp-l. Kui sina oled lhp-l, ei saa mees lhp-le jääda.
Mehe tööandja tahab kindel olla, et mehel on õigus lhp-le. Lhp-l saab olla nimelt I vanem korraga.

Kirjutadki, et

Mina,…./ees-ja perekonanimi, isikukood/ tõendan, et ei kasuta lapsehoolduspuhkust oma lapse …/lapse ees- ja perekonnanimi, isikukood/ hooldamiseks.

kuupäev
allkiri

0
0
Please wait...

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. isa lapsehoolduspuhkusele. avaldused tööandjale

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.