Esileht Ajaviite- ja muud jutud „Isa on alles, ja isa on mees. Ema on alles, ja ema on mees“.

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 135 )

Teema: „Isa on alles, ja isa on mees. Ema on alles, ja ema on mees“.

Postitas:
lehmalellepoeg

Millised need kultuurid siis olid ja miks nad püsima ei jäänud, miks peaks transsooline olema eriline? Mis on tema erilisus, see et ta ei tea mis soost ta on ja ei sobitu maailma? Iseenda elu raskeks elamine.

Hmm, teadmised “maailma ajaloost” on tõesti kehvakesed. Kristlik kirik on põhiline põhjus, miks need kultuurid tänaseks kas päris kadunud või hädavaevu elus on.

Miks sa arvad, et kõikjal maailma ajaloos (mis on oluliselt suurem ja mitmekesisem, kui sinu teadmised tunduvad olevat) on sugudel olnud sellist tähtsust kui praegu meie kristliku taustaga lääne kultuuris?

No ma tean, et rooma riik käis alla sellest, et emad olid suhtes poegadega ja isad tütretega. Siis tekkis uus liikumine, kus inimesed sellist jama enam välja ei kannatanud ja selle nimeks sai kristlus ehk siis nagu puhtus. Minu teadmised võivad olla ahtad, aga midagi uut ei kirjuta ka sina peale õigustamise. Mis sellel ristiusu kultuuril siis viga on, ka sina elad selle järgi? Milline religioon on maailmas selline kus omasooliste kooselu tolereeritakse. No ütle.

Miks üldse mingeid uske asjasse segada, peaks küsimus olema. Siiamaani on näha olnud, kuidas neist igasugu jama tuleb.

Vana sa oled? 20 aastasega ei viitsi diskuteerida, saa suureks ja omanda elukogemus, siis jäävad paljud lapsikud küsimused ära.

Piisavalt vana, et juba aru saada, et usuhullud on noh…usuhullud. Aga sina peaks võibolla ajalooga tutvuma veidi.

Räägi siis ajaloost, lase tulla.

😀 😀 sa ei oska googeldada? Koolis ei käinud? ma ei viitsi sulle siin tõesti hakata loenguid pidama, mul on oma ajaga paremat teha.

Ma olen koolis käinud, erinevalt sinust ma seal ka õppisin, sina ainult ajaks eestlasi kodust minema ja kui ma küsin sinult kuidas siis oli, siis räägid googeldamisest, st sa ei tea mitte kui midagi. Mingi 20 aastane hakkab mulle loenguid pidama miks homod peaks abielluma. Kui sul ei ole öelda oma sõnaga argumenti, siis sul need puuduvad.

Kalla, eestlaste küüditamine on teise teema all.

0
-5
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Millised need kultuurid siis olid ja miks nad püsima ei jäänud, miks peaks transsooline olema eriline? Mis on tema erilisus, see et ta ei tea mis soost ta on ja ei sobitu maailma? Iseenda elu raskeks elamine.

Hmm, teadmised “maailma ajaloost” on tõesti kehvakesed. Kristlik kirik on põhiline põhjus, miks need kultuurid tänaseks kas päris kadunud või hädavaevu elus on.

Miks sa arvad, et kõikjal maailma ajaloos (mis on oluliselt suurem ja mitmekesisem, kui sinu teadmised tunduvad olevat) on sugudel olnud sellist tähtsust kui praegu meie kristliku taustaga lääne kultuuris?

No ma tean, et rooma riik käis alla sellest, et emad olid suhtes poegadega ja isad tütretega. Siis tekkis uus liikumine, kus inimesed sellist jama enam välja ei kannatanud ja selle nimeks sai kristlus ehk siis nagu puhtus. Minu teadmised võivad olla ahtad, aga midagi uut ei kirjuta ka sina peale õigustamise. Mis sellel ristiusu kultuuril siis viga on, ka sina elad selle järgi? Milline religioon on maailmas selline kus omasooliste kooselu tolereeritakse. No ütle.

Miks üldse mingeid uske asjasse segada, peaks küsimus olema. Siiamaani on näha olnud, kuidas neist igasugu jama tuleb.

Vana sa oled? 20 aastasega ei viitsi diskuteerida, saa suureks ja omanda elukogemus, siis jäävad paljud lapsikud küsimused ära.

Piisavalt vana, et juba aru saada, et usuhullud on noh…usuhullud. Aga sina peaks võibolla ajalooga tutvuma veidi.

Räägi siis ajaloost, lase tulla.

😀 😀 sa ei oska googeldada? Koolis ei käinud? ma ei viitsi sulle siin tõesti hakata loenguid pidama, mul on oma ajaga paremat teha.

Ma olen koolis käinud, erinevalt sinust ma seal ka õppisin, sina ainult ajaks eestlasi kodust minema ja kui ma küsin sinult kuidas siis oli, siis räägid googeldamisest, st sa ei tea mitte kui midagi. Mingi 20 aastane hakkab mulle loenguid pidama miks homod peaks abielluma. Kui sul ei ole öelda oma sõnaga argumenti, siis sul need puuduvad.

Kalla, eestlaste küüditamine on teise teema all.

Naeratad ka omaette eks

+4
-4
Please wait...

Postitas:
mustvares

Kuidas teil, perekooli kahesaja valijatega kodus asjalood on?

Kas samamoodi, et ema, s.o. teie ise, on mees?

Aga mulle tundub küll, et liberaalid muutuvad oma vabandustega üha lollimaks.

Selle asemel võiks ju otse öelda, et “me peame seda poliitikat ajama, muidu me ei saa EU-st pappi”.

Oleks vähemalt usutavam. Aga see jutt, et Liisal juba oma ema on mees, no halloo….

Ja vaevalt, et ta isegi seda pläma usub, mida suust välja ajab.

Allikas: ETV eilne Esimene stuudio

PS. Kas see mees, kes te kodus olete, ka meeste asju teeb?

Joob õlut ja parandab akutrelli….

Robustselt väljendades, siis keda kotib, kes kellega abiellub ja kuidas keegi on kokku kodus leppinud, et neid kutsutakse? Proovige ikka oma eluga hakkama saada😀

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Võib olla pilt järgmisest: 1 isik ja tekst

+7
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Halleluuja

Miks omasooliste abielul ei ole mõtet on selles, et olgu paariks kaks naist või kaks meest, siis kui neil tekiks laps, siis emba kumba: kahe naise paari puhul viljastuks üks või kasvõi mõlemad naised, siis sugulus tekib neil mitte omavahel vaid selle eostajast mehega, olgu ta kasvõi anonüümne spermapanga klient. See naine läbi eostatud lapse on sugulane selle mehega ja teine naine kellega ta koos elab on lihtsalt kärgpere. Sama on ka kahe homo mehega, emba-kumba või mõlemad võivad saada lapse ainult naisega, olgu siis surrogaatema või siis otsene viljastumine, lapsendamine on kõige mõttetum asju elus kui ollakse võimeline ise last saama. Seadusega võib kärgperenduse õigeks teha, aga tegelikkuses on see ju jamps.

Näete ju ise, omasoolised ei saa sugulasteks nii nagu saavad heteropaarid kui nad saavad omavahel lapse. Omasoolised saavad elada koos, aga omavahel nad lapsi ei saa ja neil ei teki esimese astme perekonda. Milleks siis seda teha? Milleks siis see abielu jne?

Tahab homoseksuaalne pärandada oma asjad vara, siis tehku testament, korras.

Naistel on elu järglase saamises palju lihtsam kui mehel, sest ükskõik milline orientatsioon on naisel, ta on võimeline saama lapse mehega. Siis on ta perekond selle mehega, tema on ema ja mees on lapse bioloogiline isa. Homomeestel on laste saamine palju raskem, sest mehed ei saa lapsi, nad saavad neid ainult eostada. Homomees võib ka naisega saada lapse ja olla isa, aga vaevalt ta last endale kasvatada saab. Milleks elada loodusele vastu? Veel arusaamatum on vaadata neid inimesi kes seda kaasa kiidavad, ka omasoolistel on suured õigused, aga milles siis? Nad ei ole võrdsed, sest loodus ei teinud neid selles mõttes võrdseks. Mida inimene sinna teha saab?

Oot, abielludes ei saa inimesed sugulasteks. Neil ei teki ühist dna’d. Nende laps on jah mõlemaga sugulane, aga abikaasad ise ei saa sigulasteks.

Kas pead siis lubamatuks ka inimeste mitmekodset abielu, ehk siis, et üks abielu lahutatud ja inimene abiellub teisega, kellega ta ei ole ühiseid lapsi. See on ju täpselt sama loogika.

+6
-7
Please wait...

Postitas:
arizona

Soovahetusoperatsioonidel on hulk komplikatsioone. Enamus neist ei ole lihtsad operatsioonid ja kui valesti läheb, on raske midagi parandada. Neid on küllalt, kellel on operatsioon valesti läinud ja ei leia enam kuskilt abi.

Mis saab valesti minna? Too mõni näide.

Näiteks https://www.youtube.com/watch?v=PqisKeHKPzs (hästi pikk intervjuu inimesega, kes räägib, mis temaga valesti läks).

+4
-1
Please wait...

Postitas:
angie

Jube ☹️:

http://suusk.blogspot.com/2023/05/pullerits-uks-vaga-hull-ja-traagiline.html?m=1

+6
-1
Please wait...

Postitas:
kata85

Kas tohib paluda, et üleliigne tsitaat kustutatakse tsiteerimisel? Väga raske on vastuseid lugeda kui enamus tekstist on tsitaat. Aitäh 🙂

+3
-1
Please wait...

Postitas:
angie

Kas tohib paluda, et üleliigne tsitaat kustutatakse tsiteerimisel? Väga raske on vastuseid lugeda kui enamus tekstist on tsitaat. Aitäh 🙂

Osaline tsiteerimine ei tööta telefonis. Perekooli tehniline viga on see.

+2
0
Please wait...

Postitas:
kata85

Osaline tsiteerimine ei tööta telefonis. Perekooli tehniline viga on see.

Huvitav, mina perekooli ainult telefonis kasutangi ning pole probleemi olnud

0
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Miks omasooliste abielul ei ole mõtet on selles, et olgu paariks kaks naist või kaks meest, siis kui neil tekiks laps, siis emba kumba: kahe naise paari puhul viljastuks üks või kasvõi mõlemad naised, siis sugulus tekib neil mitte omavahel vaid selle eostajast mehega, olgu ta kasvõi anonüümne spermapanga klient. See naine läbi eostatud lapse on sugulane selle mehega ja teine naine kellega ta koos elab on lihtsalt kärgpere. Sama on ka kahe homo mehega, emba-kumba või mõlemad võivad saada lapse ainult naisega, olgu siis surrogaatema või siis otsene viljastumine, lapsendamine on kõige mõttetum asju elus kui ollakse võimeline ise last saama. Seadusega võib kärgperenduse õigeks teha, aga tegelikkuses on see ju jamps.

Näete ju ise, omasoolised ei saa sugulasteks nii nagu saavad heteropaarid kui nad saavad omavahel lapse. Omasoolised saavad elada koos, aga omavahel nad lapsi ei saa ja neil ei teki esimese astme perekonda. Milleks siis seda teha? Milleks siis see abielu jne?

Tahab homoseksuaalne pärandada oma asjad vara, siis tehku testament, korras.

Naistel on elu järglase saamises palju lihtsam kui mehel, sest ükskõik milline orientatsioon on naisel, ta on võimeline saama lapse mehega. Siis on ta perekond selle mehega, tema on ema ja mees on lapse bioloogiline isa. Homomeestel on laste saamine palju raskem, sest mehed ei saa lapsi, nad saavad neid ainult eostada. Homomees võib ka naisega saada lapse ja olla isa, aga vaevalt ta last endale kasvatada saab. Milleks elada loodusele vastu? Veel arusaamatum on vaadata neid inimesi kes seda kaasa kiidavad, ka omasoolistel on suured õigused, aga milles siis? Nad ei ole võrdsed, sest loodus ei teinud neid selles mõttes võrdseks. Mida inimene sinna teha saab?

Oot, abielludes ei saa inimesed sugulasteks. Neil ei teki ühist dna’d. Nende laps on jah mõlemaga sugulane, aga abikaasad ise ei saa sigulasteks.

Kas pead siis lubamatuks ka inimeste mitmekodset abielu, ehk siis, et üks abielu lahutatud ja inimene abiellub teisega, kellega ta ei ole ühiseid lapsi. See on ju täpselt sama loogika.

Jah aga nemad võivad ju omavahel saada uue lapse, aga omasoolised ei saa seda kunagi. Sugulaseks saavad ikka läbi lapse, elulõpuni seotud isegi siis kui koos ei elata ja läbi ei saada, jäädakse oma lapse vanemaks, seda omasoolistel ei teki. Milleks abielu.

Kui veidraks kujuneb veel omasooliste kärgperendus kus laps on eostatud läbi doonori ja ükski elukaaslane ei ole lapse päris vanem. Vaesed lapsed, kelle hinge peab siis ravima.

+10
-7
Please wait...

Postitas:
tigekala

Kui veidraks kujuneb veel omasooliste kärgperendus kus laps on eostatud läbi doonori ja ükski elukaaslane ei ole lapse päris vanem. Vaesed lapsed, kelle hinge peab siis ravima.

Üldjuhul on (sperma)doonoril ka endal lapsi… veel “huvitavamaks” läheb asi siis, kui pere loovad/abielluvad doonori enda peres kasvanud laps + tema eostatud samasooliste peres kasvanud laps ja saavad omavahel lapse(d). Eesti on ju nii väike!

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Jah aga nemad võivad ju omavahel saada uue lapse, aga omasoolised ei saa seda kunagi. Sugulaseks saavad ikka läbi lapse, elulõpuni seotud isegi siis kui koos ei elata ja läbi ei saada, jäädakse oma lapse vanemaks, seda omasoolistel ei teki. Milleks abielu. Kui veidraks kujuneb veel omasooliste kärgperendus kus laps on eostatud läbi doonori ja ükski elukaaslane ei ole lapse päris vanem. Vaesed lapsed, kelle hinge peab siis ravima.

Abielludes ei ole küll mingit garantiid, et omavahel lapsi saadakse. On ka kärgpered, inimesed üle 50 aastased, kes abielluvad? Kas võtame neilt selle õiguse ära?

See läbi doonori ja ükski pole vanem, see on siis lastekodust võetud lastega sarnane asi. Kas lapsendajad ka ei või abielluda?

+8
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Jah aga nemad võivad ju omavahel saada uue lapse, aga omasoolised ei saa seda kunagi. Sugulaseks saavad ikka läbi lapse, elulõpuni seotud isegi siis kui koos ei elata ja läbi ei saada, jäädakse oma lapse vanemaks, seda omasoolistel ei teki. Milleks abielu. Kui veidraks kujuneb veel omasooliste kärgperendus kus laps on eostatud läbi doonori ja ükski elukaaslane ei ole lapse päris vanem. Vaesed lapsed, kelle hinge peab siis ravima.

Abielludes ei ole küll mingit garantiid, et omavahel lapsi saadakse. On ka kärgpered, inimesed üle 50 aastased, kes abielluvad? Kas võtame neilt selle õiguse ära?

See läbi doonori ja ükski pole vanem, see on siis lastekodust võetud lastega sarnane asi. Kas lapsendajad ka ei või abielluda?

Mis garantiisid sa nüüd ootad? Fundamentaalne vahe.
Iga laps tahab teada kes oli tema ema või isa, nüüd mingi seadus vist muutus, tulevikus lapsed saavad nõuda teadmist kelle laps ta on kui ta on lapsendatud. Lastekodust hakkavad siis omasoolised lapsi võtma? Kuidas nad saavad, see on ju seadustega väga rangelt paika pandud ja lapsed antakse siiski peredesse kellel on juba lapsed ja oskavad lastele ka elu pakkuda. Kui omasooline ei ole nõus ise last saama, siis kuidas talle saab siis kellegi teist last lapsendada?

+4
-10
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Mis garantiisid sa nüüd ootad? Fundamentaalne vahe. Iga laps tahab teada kes oli tema ema või isa, nüüd mingi seadus vist muutus, tulevikus lapsed saavad nõuda teadmist kelle laps ta on kui ta on lapsendatud. Lastekodust hakkavad siis omasoolised lapsi võtma? Kuidas nad saavad, see on ju seadustega väga rangelt paika pandud ja lapsed antakse siiski peredesse kellel on juba lapsed ja oskavad lastele ka elu pakkuda. Kui omasooline ei ole nõus ise last saama, siis kuidas talle saab siis kellegi teist last lapsendada?

Tead, ma loen sinu teksti ja mõtlen, et sa ei ole tegelikult ju üldse asjadega kursis. Samasoolised pered saavad juba praegu kasvatada lastekodulast, olla hoolduspere jne. Seda kõike muidugi juhul, kui vastatakse vajalikele kriteeriumitele. Lapsendamise eelduseks ei ole absoluutselt varasemate laste olemasolu.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

Kuidas nad saavad, see on ju seadustega väga rangelt paika pandud ja lapsed antakse siiski peredesse kellel on juba lapsed ja oskavad lastele ka elu pakkuda

Ah? Ka üksikud inimesed saavad lapsendada. Ka siis kui neil ei ole lapsi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Võib olla pilt järgmisest: tekst

+9
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
OriginalTaste

Mis garantiisid sa nüüd ootad? Fundamentaalne vahe. Iga laps tahab teada kes oli tema ema või isa, nüüd mingi seadus vist muutus, tulevikus lapsed saavad nõuda teadmist kelle laps ta on kui ta on lapsendatud. Lastekodust hakkavad siis omasoolised lapsi võtma? Kuidas nad saavad, see on ju seadustega väga rangelt paika pandud ja lapsed antakse siiski peredesse kellel on juba lapsed ja oskavad lastele ka elu pakkuda. Kui omasooline ei ole nõus ise last saama, siis kuidas talle saab siis kellegi teist last lapsendada?

Tead, ma loen sinu teksti ja mõtlen, et sa ei ole tegelikult ju üldse asjadega kursis. Samasoolised pered saavad juba praegu kasvatada lastekodulast, olla hoolduspere jne. Seda kõike muidugi juhul, kui vastatakse vajalikele kriteeriumitele. Lapsendamise eelduseks ei ole absoluutselt varasemate laste olemasolu.

Et kaks meest, omavahel suhtes saavad eestis lapsendada ametlikult last?

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Ei, üks mees või üks naine saavad. Nagu sa hästi tead, siis samastsoost inimestel puudub võimalus enda suhet ametlikuks teha. Seega, üks saab lapsendada, aga see ei välista, et koos ei elata. Koos elamine ei ole kuidagi keelatud.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Ei, üks mees või üks naine saavad. Nagu sa hästi tead, siis samastsoost inimestel puudub võimalus enda suhet ametlikuks teha. Seega, üks saab lapsendada, aga see ei välista, et koos ei elata. Koos elamine ei ole kuidagi keelatud.

No ikkagi siis omasoolised ei saa. Nii mees kui naine saab iga kell abielluda.

+2
-9
Please wait...

Postitas:
musil

Kas teemaalgataja ise ei saanud aru, et see oli keelevääratus?

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

No ikkagi siis omasoolised ei saa. Nii mees kui naine saab iga kell abielluda.

No me rääkisime just lapsendamisest ju? Loomulikult saab lapsendada ka samasooliste peresse lapsi juba praegu. Abielluda tõesti ei saa.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Vassikati

Kas 50+ vanuses naistel tuleks ka abiellumine keelata, sest nemad enam lapsi ei saa?

+8
-9
Please wait...

Postitas:
rebitsa reba

Transnaiste osavõtt naiste võistlustest on muutnud naiste spordi täiesti mõttetuks fenomeniks. Isegi interseksuaalid vajaksid naistest eraldi võistlusklassi, saati siis veel bioloogilised mehed.

Väga kahju naissportlastest, totaalne absurd ikka.

+15
-3
Please wait...

Postitas:
lehmalellepoeg

No me rääkisime just lapsendamisest ju? Loomulikult saab lapsendada ka samasooliste peresse lapsi juba praegu. Abielluda tõesti ei saa.

Oota, kohe ta ütleb, et see ei ole pere vms.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Võib olla pilt järgmisest: 3 inimest, haigla ja tekst

+6
-3
Please wait...

Postitas:
seliiina

Tahesara, ma juba ütlesin, et palun ära topi oma idiootseid pilte siia mingist jurafoorumist. Kui sa ise ei oska argumenteerida ja loodad, et pilt ütleb (sinu eest) tuhat sõna, siis oled sa valel teel ja jätad endast jobu mulje.

+5
-11
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

Mulle tundub, et siin teemas räägitakse üksteisest mööda täiesti. Sisuliselt üks pool räägib maailmapildist ja ideoloogiast, samas teine räägib ignorantselt kõige muu suhtes ainult oma ninesisest. Mis mõtet või väärtust saab sellisel mõttevahetusel olla…

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Maikuu

No ma lisan siia veel värvi. Leidub inimesi, kes ei suuda näiteks kohaneda oma rassiga. Leidub valgeid, kes tunnevad end mustanahalisena ja vastupidi ja nad lasevadki oma välimust nö  korrigeerida.

https://www.youtube.com/watch?v=4dUbGWf6zpA

https://www.youtube.com/watch?v=IOYfmDbiKBQ

+5
0
Please wait...

Postitas:
Proovikas111

Neid jubedaid pilte tõesti pole vaja panna. Pigem selle asemel on võimalus laupäeval (homme) meeleavaldusele minna.

+2
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 135 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud „Isa on alles, ja isa on mees. Ema on alles, ja ema on mees“.