Esileht Kodunurk Iseküpsetatud leiva, saia säilitamine

Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )

Teema: Iseküpsetatud leiva, saia säilitamine

Postitas:
Kägu

Hakkasin hiljaaegu ise saia jne küpsetama ja seni olen hoidnud neid lõikelaual rätiku all. Tahaks ikka kappi panna aga ei tea, mille sisse peaks need panema. Kuida teie hoiustate? Kas küpsetuspaberi sisse pakkida oleks ok või näiteks riidest kott õmmelda?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Täitsa tavaline kilekott sobib ka.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Panen kilekotti, et kõvaks ei läheks. Räti all või muu kanga sees läheb kiirelt tahkeks. Ja kui näha, et leib ei saa veel otsa siis viilutan ja panen sügavkülma. Ja viilud siis sügavkülmast otse rösterisse ning maitseb jälle hea.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul paberkotis ja siis omakorda kilekotis. Või õhukindlas karbis (Lock’n’Lock valikust).

Please wait...
Postitas:
Kägu

Hakkasin hiljaaegu ise saia jne küpsetama

Mis see “jne” tähendab?
Kui tavaline soodaga/küpsetuspulbriga kergitatud sai, siis kilekotis säilib toatemperatuuril parajalt niiskena ja sama kohevana 4-5 päeva vähemalt. Siis hakkab ikka oma head lõhna kaotama. Külmikus säilib kauem.
Või on pärmitaignast sai?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kui tavaline soodaga/küpsetuspulbriga kergitatud sai

See on minu jaoks küll uudis, et sooda või küpsetuspulbriga saia tehakse. Kuidas see käib? Mina teadsin ikka, et saia tehakse pärmiga või juuretisega. Valgusta võhikuid ka. Ja kindlasti ei ole selline sai _tavaline_ 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Valgusta võhikuid ka.

Retsepte ju kõik kohad täis.

https://nami-nami.ee/retsept/8580/kiire_vormisai_1

http://siljafoodparis.blogspot.com/2014/11/krobeda-koorikuga-pehme-sai-ollega.html

https://tuuliretseptid.ee/2012/03/iiri-soodaleib.html/

https://nami-nami.ee/retsept/10182/tomati_oliivileib_1

http://kokaraamat.blogspot.com/2011/08/prantsuse-oliivisai.html

No ja kui guugeldad no yeast bread või bread with baking powder, tuleb lehekülgede viisi variatsioone.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

“Tavaline küpsetuspulbriga sai”… ekspert on rääkinud! Sai on reeglina siiski pärmitaignast.
Soovitaks rätikut ja paberkotti. Hädapärast rätik ja kilekott. Külmkapis kaotab sai kohe oma värskuse, aga säilib jälle kauem. Leiva-saia tärklis ei taha külma, siis kaob pehmus ja värskus.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kilekoti vastu ei saa ikka miski. Selles seisab omaküpsetatud leib nädalaid värske, ainult kuumalt ei tohi kilekotti panna.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mis see “jne” tähendab?

See tähendab, et lisaks saiale küpsetan veel sepikut, leiba, karaskit. Kui sa lühendi tähendust mõtlesid siis jne- ja nii edasi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )


Esileht Kodunurk Iseküpsetatud leiva, saia säilitamine