Esileht Kodunurk Isetehtud majonees

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Isetehtud majonees

Postitas:
_emmeliine_

MIks tuleb kibe ja õlise maitsega? Proovisin kahe erineva retsepti järgi, vahe oli väike – ühes oli üks munakollane, teises kaks. Muidu põhimõte oli sama, et sellisele munakollaste kogusele 1,5-2 dl õli. Lisaks siis veidi pipart ja veiniäädikat või sidrunimahla. Aga tulemus oli mõlema puhul vastik!!! Kasutasin oliivõli nagu retseptis kirjas. Ja konsistents ei olnud ka päris sama mis piltide peal, ikka kuidagi vedelam.

Kes on ise teinud, mida peab jälgima? Kuidas teie teete?

Please wait...
Postitas:
ceera88

RE: Isetehtud majonees

Ma lisan munavalge ka(peale esimest mikserdamist), siis tuleb selline paks.
Oliivõliga pole kunagi teinud, lõhn ajab juba üles:D
Panen tavalist äädikat pisikese sortsu.
Suhkur ja sool ja sinep on maitseks.

Võibolla oled nende poe-keemilistega nii harjunud, et kodune vänge?

Please wait...
Postitas:
kolhoositar

RE: Isetehtud majonees

selle http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1357 õpetuse järgi on tulnud hea majonees, ka välimus on ilus.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Isetehtud majonees

kibe tuleb külmpressi oliiviõliga (õli ise ei pea selleks kibe olema). Kasuta rafineeritud oliivi või nt rapsiõli.

Vedel jääb, kui pole piisavalt emulgeeritud, see on juba valmistaja viga. Korralikult valmistades vedel kohe kindlasti ei jää. Peab jääma üsna paks ja hästi ühtlane. Õline maitse kaob samuti emulgeerimisel. Munavalget küll ei tuleks majoneesisse lisada!

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Isetehtud majonees

Justnimelt, oliivöli mis on liiga värske, kipub olema möru. Ega teil Eestis pole spets Itaalia poodi, kus saab öli maitsta vöi ehk poepidaja oskab öiget soovitada?
Vedel jääb siis, kui oled öli liiga kiiresti lisanud ja pole samalajal kiiresti vispeldanud.
Munavalge EI käi majooneesi sisse.

Please wait...
Postitas:
Käggu

RE: Isetehtud majonees

majoneesile peaks panema hoopis kerge omakaaluga ôli (viinamarjaseemneôli nâiteks, aga ka kôik muud sobivad), nii jââb kohevam, ôhulisem.

Please wait...
Postitas:
krässukas

RE: Isetehtud majonees

[small]kolhoositar kirjutas:[/small]
[tsitaat]selle http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1357 õpetuse järgi on tulnud hea majonees, ka välimus on ilus. [/tsitaat]

just täna proovisin selle retsepti järgi majoneesi teha. ja tuli 5+ välja. boonuseks väga lihtne valmistusmeetod. kasutasin rapsiõli.

Please wait...
Postitas:
kriimus

RE: Isetehtud majonees

Oot,oot,sain just nädalavahetusel majoneesi õppetunni prantslase käest.Tema tegi nii: 1 munakollane,2 spl Dijon majoneesi,seda prantsuse oma,eesti oma ei sobi ja siis 200 ml õli.Meie kasutasime oliivjääkide õli,see suhteliselt neutraalse maitsega.Ise panen järgmine kord vähem sinepit vast.Aga tuli väga hea majonees ja ei mingit äädikat!

Please wait...
Postitas:
Käggu

RE: Isetehtud majonees

[small]kriimus kirjutas:[/small]
[tsitaat]Oot,oot,sain just nädalavahetusel majoneesi õppetunni prantslase käest.Tema tegi nii: 1 munakollane,2 spl Dijon majoneesi,seda prantsuse oma,eesti oma ei sobi ja siis 200 ml õli.Meie kasutasime oliivjääkide õli,see suhteliselt neutraalse maitsega.Ise panen järgmine kord vähem sinepit vast.Aga tuli väga hea majonees ja ei mingit äädikat![/tsitaat]

dijoni sinepit ikka.
aga sobib suurepâraselt ka eesti sinep, lihtsalt kangem tuleb.

ja mingeid oliivijââkide ôli, kuidas sa seda teed?

muidugi sobib tavaline oliiviôli, aga et saaks kindla peale kergemat, ôhulisemat majoneesi, soovitatakse panna kerge omakaaluga ôli – viinamarjaseemneôli, pâhkliôli vms, vôib neid ka oliiviôliga segada.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Isetehtud majonees

Kas saab teha majoneesi väiksema õli kogusega? Jube õline ja rammus on see kodus tehtud majonees.
Ma ostan tavaliselt 13% tilliga majoneesi.

Please wait...
Postitas:
Käggu

RE: Isetehtud majonees

no se prantslase soovitet 200 ml ôli (vôi oliivijââke) jahmatas mind ka veidi. aga âkki tegid tervele rahuvalepataljonile majoneesi keedetud tigudega sôômiseks?! vôi pââstearmeele burkside vahele?

minu prantslased teevad pere yhe korra tarvitamiseks yhe munakollase ja umbes sama suure portsu ôliga majoneesi.

aga eks neid prantslasi ole ka erinevaid, vôta nyit kinni, kes see ôigem on.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Isetehtud majonees

mis siin 200ml õlis nii jahmatamapanevat on? 200ml =2dl. sellest kogusest majoneesist jätkuks heal juhul 5-6-le rahuvalvajale burksi vahele. majonees ongi ju sisuliselt vahtu klopitud õli. lahjema variandi jaoks võib muidugi kodus tehtud majoneesi hulka segada nt paksemat maitsestamata jogurtit.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Käggu

RE: Isetehtud majonees

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]mis siin 200ml õlis nii jahmatamapanevat on? 200ml =2dl. sellest kogusest majoneesist jätkuks heal juhul 5-6-le rahuvalvajale burksi vahele. majonees ongi ju sisuliselt vahtu klopitud õli. lahjema variandi jaoks võib muidugi kodus tehtud majoneesi hulka segada nt paksemat maitsestamata jogurtit.[/tsitaat]

ega muud ei olnudki jahmatavat, kui KOGUS. tekkis kysimus, et kas majonees on pôhitoit vôi siis on tôesti tervele armeele môeldud.

palju, noh, yhekordseks sôômiseks tavalises pereringis.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Isetehtud majonees

[small]Käggu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

ega muud ei olnudki jahmatavat, kui KOGUS. tekkis kysimus, et kas majonees on pôhitoit vôi siis on tôesti tervele armeele môeldud.

palju, noh, yhekordseks sôômiseks tavalises pereringis.
[/tsitaat]

200ml-st ei tule tegelikult palju majoneesi. meie peres, kus majoneesi söövad 2 inimest, jagus sellest kogusest 3 päevaks. sai dipikastmesse pandud ja ülejäänutel päevadel või asemel saia peale määritud. ja külmikus säilib isetehtud majonees nädala jagu julgelt. ega poest ju ka pisemat kogust osta saa.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk Isetehtud majonees

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.