Teema: IVF August-September 2022
Mul oli praegu siirdamine loomulikku tsüklisse ja progesterooni ei võta. Skeeme on erinevaid ja peabki katsetama, mis kellelegi sobib, kuidas keha reageerib.
Tahtsin jagada, et tänasel rasedustestil oli kerge teine triip. Siirdamisest möödas 8 päeva ja siirdati üks 5päevane. Ma ei julge midagi loota, sest tunne on hoopis teistsugune kui eelmisel korral. Siis läks kõik hästi. Triip on väga hele, mu meelest oli eelmine kord samal ajal tumedam. Veretesti aega arst ei pannud. Mõtlen, kas lähen järgmisel nädalal ise tegema.
Kahtlane tunne on küll, aga ikka mõtlen, et oleks nii äge, kui katse õnnestuks.
Ma teeks homme VT ja esmaspäeval kordaks.
Minul küsimus naistele, kellel siirdamine tehtud ja määratud duphaston, kas aitas kuidagi kaasa raseduse tekkimisele? Kõrvalmõjusid esines? Küsin, sest siirdamine tulekul.Loomulikult usaldan oma arsti, lihtsalt huvitab isiklik kasutus kogemus?🙂. Müsli.
Ka siirdamine loomulikku tsükklisse, et nii nõrk ravim peale pannakse ?
Tegin üleeile ovitrelle, siirdamisele 27.09, sellest päevast alates siis duphaston kolm korda päevas, muud pole.Siirdamine ajastati uh kaudu.
Minul küsimus naistele, kellel siirdamine tehtud ja määratud duphaston, kas aitas kuidagi kaasa raseduse tekkimisele? Kõrvalmõjusid esines? Küsin, sest siirdamine tulekul.Loomulikult usaldan oma arsti, lihtsalt huvitab isiklik kasutus kogemus?🙂. Müsli.
Tegin üleeile ovitrelle, siirdamisele 27.09, sellest päevast alates siis duphaston kolm korda päevas, muud pole.Siirdamine ajastati uh kaudu.
Sul oli küsimus Duphastoni kohta. Minu arst ütles, et see on raseduse toetamiseks. Kui on siirdamine loomulikku tsüklisse (ka koos ovitrellega) ja hormoonid paigas, siis neid juurde ei panda. Igaks petteks osad siis lisavad ainult Duphaston’i.
Mul sama skeem.
Tere kõigile.
Meie nüüd siis hakkame mehega oma teist ivf imet püüdma.Eelmine kord 2020 sai esimese katsega kohe täkkesse ja saime oma kaua oodatud poisi.
Nüüd alustasime augustis uuesti. Esimene siirdamine tehtud ja see ei õnnestunud. Täna tehti teine siirdamine ja toetamiseks pandi peale duphaston. Aga nüüd süda nii valutab kuna arst nagu mainis täna siirdamisel et mammukene ei ole kõige kõrgema kvaliteediga või nih selline keskmine. Kuidas teil olnud on kas on siis ka õnnestunud?
Testi palus teha järgmine laupäev.
Ilusat sügise algust kõigile🍂
Tere kõigile.
Meie nüüd siis hakkame mehega oma teist ivf imet püüdma.Eelmine kord 2020 sai esimese katsega kohe täkkesse ja saime oma kaua oodatud poisi.
Nüüd alustasime augustis uuesti. Esimene siirdamine tehtud ja see ei õnnestunud. Täna tehti teine siirdamine ja toetamiseks pandi peale duphaston. Aga nüüd süda nii valutab kuna arst nagu mainis täna siirdamisel et mammukene ei ole kõige kõrgema kvaliteediga või nih selline keskmine. Kuidas teil olnud on kas on siis ka õnnestunud?
Tere,
Kui siirdamine tehti, siis embrüo kvaliteet lootusetu ei ole. Saan, aru, et ei ole AA ega AB. Näen digiloost mis kvaliteet on ja siis saad statistikat vaadata.
Kus kohas on võimalik teha laupäeval veretest? Mul oli siirdamine eile, arst ütles, et võiks VT laupäeval teha, aga verevõtukohad laupäeviti ei tööta…Või kuskil on avatud?
Sul oli küsimus Duphastoni kohta. Minu arst ütles, et see on raseduse toetamiseks. Kui on siirdamine loomulikku tsüklisse (ka koos ovitrellega) ja hormoonid paigas, siis neid juurde ei panda. Igaks petteks osad siis lisavad ainult Duphaston’i.
Mul sama skeem.
Mul päevad mõni kuu 28 päeva, mõni kuu 30 ja mõni 35, ilmselt selletõttu pandi 🙂 Müsli.
Tere kõigile.
Südant ära valuta, imesid sünnib, sulatamise ju elas üle, stress pole rasestumise ajal hea 🙂 Värvilist sügist 🙂Müsli.
Kus kohas digiloos see kirjas on? Pole ennem osanud otsidagi 🤦Mulle ütles arst et rasedustest teha mitta veri.
Kus kohas digiloos see kirjas on? Pole ennem osanud otsidagi 🤦Mulle ütles arst et rasedustest teha mitta veri.
Ambulatoorsete epikriiside all
Valu esindades on/ei ole
Kuidas teil rindade valulikkusega? Kas see teil pidev? Mul oli paar päeva, täna ei kurda. Kas see raseduse puhul ongi edasi-tagasi või peaks olema pidev? 8 päeva siirdamisest mul.
Tere kõigile.
Olen siin enne ka kirjutanud sellest. Aga jah, õnnestus, kuigi embrüo polnud suurepärase kvaliteediga. Mäletan, et üle 2a tagasi saadi 6 munarakku, 2 viljastus ja siirdamisel embrüoloog eriti optimistlik polnud kummagi suhtes. Terve tee koju nutsin. Aga jäin rasedaks ja laps juba 1,5a. Nüüd olen selle teise embrüoga järgmisel katsel.
Lootust on ka keskmise kvaliteediga embrüotega. Kui üldse poleks, siis arstid ju ei siirdaks neid. Kannatlikku meelt! 🙂
See on progesteroonist, mitte rasedusest…Tavaline nähtus, midagi ei garanteeri.
Kuidas teil rindade valulikkusega? Kas see teil pidev? Mul oli paar päeva, täna ei kurda. Kas see raseduse puhul ongi edasi-tagasi või peaks olema pidev? 8 päeva siirdamisest mul.
Aitäh toetavate sõnade eest🙏
Uskuma ja lootma peab🥰
Eks ma nüüd teenin muidugi miljon miinust ja teavituse ka (mida ma nagunii ei loe, sest ma ei kasuta seda meiliaadressi, mis Perekooli on antud).
Miks te neid lapsi teete, kui meil on selline olukord nagu praegu on? Tahate sõja ajal olla rasedad, imikuga või väikelapsega? Kas see on mingi eriline masohhismi vorm nii enda kui lapse suhtes? Ma ei kujuta tõesti ette, et ma praeguses olukorras oleksin rase, valmistuksin sünnituseks, mul oleks imik, mul oleks abitu väikelaps…
Kommentaarist on juba teavitatud
Nii vara muidugi midagi täpselt öelda ei saa. Test näitab teist päeva kaht triipu. Pigem oligi küsimus neile varastele kolleegidele, kes veel pole veretestile saanud – et kas on juba tunnuseid? Ja kui on, siis kas kogu aeg või mitte 🙂
Ma ei kujuta tõesti ette, et ma praeguses olukorras oleksin rase, valmistuksin sünnituseks, mul oleks imik, mul oleks abitu väikelaps…
Kommentaarina, et sõja hirmu asemel ongi õige armastada ja lapsi teha! Enne oli covid, nüüd maailmasündmused… lõpmatuseni ju ei jää ootama?
Eks ma nüüd teenin muidugi miljon miinust ja teavituse ka (mida ma nagunii ei loe, sest ma ei kasuta seda meiliaadressi, mis Perekooli on antud).
Miks te neid lapsi teete, kui meil on selline olukord nagu praegu on? Tahate sõja ajal olla rasedad, imikuga või väikelapsega? Kas see on mingi eriline masohhismi vorm nii enda kui lapse suhtes? Ma ei kujuta tõesti ette, et ma praeguses olukorras oleksin rase, valmistuksin sünnituseks, mul oleks imik, mul oleks abitu väikelaps…
Paldiski mnt 52 üks välja saanud. Mine räägi seda juttu oma emale.
Sõja ajal ennegi lapsi saadud ega sellepärast elu elamata ei jää ja Eestis ei ole praegu mingit sõda.Pole mõtet nurgas istuda ja väriseda, tuleb elu elada, meie ümber on koguaeg sõda olnud erinevates riikides, lapsi on sellegipoolest sünnitatud.
Miks te neid lapsi teete, kui meil on selline olukord nagu praegu on?
Sõltub palju vanusest. Naine, kes on 30ndate teises pooles ja soovib last, ei saa ootama jääda paremaid aegu, vaid peab tegutsema ja arvestama, et rasestumine võib võtta omajagu aega. IVF järjekorrad on samuti pikad.
Tere!
Ehk oskab keegi mu küsimusele vastata.
Panin end suvel uueks katseks järjekorda septembrikuusse. Nüüd olen üsna kindel, et uus tsükkel algab alles oktoobri algul/keskpaigas. Kas peaksin sellest ITK arsti teavitama? Või ei pea muretsema ja võtan arstiga lihtsalt siis ühendust, kui uus tsükkel algab? See paneb muretsema, kuna järjekorrad on pikad.
Tere!
Panin end suvel uueks katseks järjekorda septembrikuusse. Nüüd olen üsna kindel, et uus tsükkel algab alles oktoobri algul/keskpaigas. Kas peaksin sellest ITK arsti teavitama? Või ei pea muretsema ja võtan arstiga lihtsalt siis ühendust, kui uus tsükkel algab? See paneb muretsema, kuna järjekorrad on pikad.
Ma küll ei tea kuidas ITKs asjad käivad aga ma igakajuhuk uuriks järgi kas ikka oled järjekorras, september ju pms läbi. Ja enne peaks arstiga ikka skeemi läbi arutama, süstima tavaliselt hakatakse 2-3 tsükkli päeval.
Kui panid end ITK-sseptembri nimekirja ja pole veel arstile kirjutanud, siis loomulikult pead arsti teavitama, et sul päevad hilinevad ja septembrisse enam ei jõua. Et sa oktoobri nimekirjas oleksid.
ITK-s minu teada järjekordi ei ole. Käisin augusti alguses vastuvõtul, uurimas kas saan Tartust üle minna, sest minu kliinikus lõpes HK rahastus, ja ITK arst oli nõus. Samuti kinnitas, et ITK-s järjekorda/rahastuse probleeme ei ole. Siiski ei pudanud kliinikut vahetama ja andsin ka ITK arstile teada, et ei tule.
Tere!
Tere!
Toimetan itks, olen alati kirjutanud siis kui päevad algavad aga igaksjuhuks tasuks muidugi arstile kirjutada, et päevad algavad oktoobris.Müsli.
Selline küsimus kogenumatele. Küsin muidugi arstilt ka järgmisel korral.
Kas arst võib olla teinud retsepti kirjutades vea, kui IVF süstid (Bemfola ja Cetrotide) olid apteegis 50% soodusega?
Ma olen varem nagu aru saanud, et IVF ravimid 100% soodusega alla 40stele ja Haigekassa lehel ka nii kirjas – https://www.haigekassa.ee/inimesele/ravimid-ja-meditsiiniseadmed/kehavalise-viljastamisega-seotud-ravimid
Ma jätsin eile 6+4 süsti eest apteeki 160 euri ja meel natuke mõru.
Selline küsimus kogenumatele. Küsin muidugi arstilt ka järgmisel korral.
Kas arst võib olla teinud retsepti kirjutades vea, kui IVF süstid (Bemfola ja Cetrotide) olid apteegis 50% soodusega?
Ma olen varem nagu aru saanud, et IVF ravimid 100% soodusega alla 40stele ja Haigekassa lehel ka nii kirjas – https://www.haigekassa.ee/inimesele/ravimid-ja-meditsiiniseadmed/kehavalise-viljastamisega-seotud-ravimid
Ma jätsin eile 6+4 süsti eest apteeki 160 euri ja meel natuke mõru.
Süstid on küll 100% soodustusega. Mis näiteks on 50% on Amelgen (progesteron), see siis tuleb peale punktsiooni.
Tere!
Unustasin kirjutada, et järjekorrad pole pikad, üle ühe tšükli 🙂 Müsli.
Selline küsimus, et Teie , kes te Clexanet süstite, kas te teete seda hommikul või õhtul ?
See jäi kahjuks arsti käes küsimata..
Selline küsimus, et Teie , kes te Clexanet süstite, kas te teete seda hommikul või õhtul ?
See jäi kahjuks arsti käes küsimata..
Pärast punktsiooni hommikuti ärgates.
Mis vitamiine keegi kasutab pärast siirdamist?Ise toitun suht tervislikult, võtan ainult foolhapet.🙂Müsli.🙂
Mis vitamiine keegi kasutab pärast siirdamist?Ise toitun suht tervislikult, võtan ainult foolhapet.🙂Müsli.🙂
Foolhape ja D-vitamiin
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.