Tere!
Mina olen Liblikas. Olen siin mõned aastad tagasi aktiivselt sõna võtnud. Nimelt kodus on kasvamas kahene poiss, kes tuli ka IVF-ga, keda väga armastame. Omal ajal õnnestus esimese täisringi 2. külmasiirdamine. Nüüd igatseme talle õde või venda. Võimalus ikka ainult IVF-ga (põhjus mehepoolne).
Paar kuud tagasi tegime täisringi, mis aga ebaõnnestus täielikult – see oli suur shokk (viljastus 5 embrüot, kellest 1 siirdati, aga ei kinnitunud ning ülejäänud 4 ei arenenud piisavalt, et külma saada). Lisaks olin ikka väga hüperi äärel, s.t. et haiglasse mineku äärel, sest kõht paisus peale punktsiooni nii suureks, et olin justkui 5 kuud rase juba ning väga raske oli olla.
Nüüd uues kliinikus läheb peagi lahti järgmine täisring teadlikult kohe sellise plaaniga, et värsketega ei siirda, kuna mul AMH kõrge ja tekib palju munarakke. Kuigi mõtlesin, et ei räägi IVF-st eriti kellelegi ega kirjuta foorumites, siis tunnen, et ärevus on juba üsna kõrge ja vajan seda siiski jagada siin ja anonüümselt. Paari kuu tagust ebaõnnestumist oli ka ikka väga raske üle elada eriti, kui keha jaoks oli protsess väga koormav.
Nüüd olen uuesti jõudu kogunud ja vaatab, mis homme arst täpsemalt räägib ja kuidas skeem täpsemalt välja nägema hakkab.
Mulle on siit tuttav ka nimi “Kiksu”. Kui ma ei eksi, siis mõned aastad tagasi püüdsime siin mõlemad esimest last? 🙂
Jõudu kõigile ja õnnestumist
Liblikas (39)
Jaa, mäletan sind ka vanast ajast, meie lapsed peaksid olema üsna ühevanused 🙂
Mina ka mõtlesin, et mis see teine laps ära teha pole, esimesega õnnestus samamoodi esimene külmaring nagu sinul, aga tõesti oli teise raseduseni teekond palju raskem. Minul ka esimesed täisringid olid väga kehvad, esimesest saadi üks külma (värskelt ei siiratud) ja teisest saadi kokku üldse kaks rakku, mis mõlemad küll viljastusid ja siirati, aga ebaõnnestusid. Alles viimane täisring oli heade tulemustega, saadi 9 külma ja nüüd on veel 8 alles. Aga siis oli ka tõesti väga raske enne ja pärast punktsiooni.
Kui eelmine kord oli siinsest foorumist väga suur tugi, siis seekord kuulasin pigem mingeid podcaste, nt “IVF this”.
Hoian sulle pöidlaid ja loodetavasti saad oma teised triibud kiiremini kui minul selleks kulus!