Käisin täna uh-s, kus nähti ainult 6 foliikulit 😔 7 päeva süstinud ovaleap 150 iu-d. Vanus 33.
Olen pettunud, et nii vähe.
Kas keegi nõnda vähesega eduni jõudnud?
B.
Esileht › Rasestumine ja lapse ootamine › IVF märts-aprill 2022
Käisin täna uh-s, kus nähti ainult 6 foliikulit 😔 7 päeva süstinud ovaleap 150 iu-d. Vanus 33.
B.
Olin nii rahul, et oli 18 folliiklit, kõigis munarakud, külma sai 4 hea kvaliteediga blastot, lootsin, et see tähendab, et läheb ka edasi hästi, reaalsus on see, et rasedust esimesel fet katsel ei tekkinud, teine katse käimas 3DPT.
Tean edulugu sarnase arvuga. Suure õnnega piisab ka ühest 🙃 See teekond on heidutav, aga eduprotsent on nii personaalne, võrrelda ei saa. Minul ei kasvanud folliklid päris loodetud tempos ja ravimiannust suurendati.
Minu ajajoon:
CD14 UH (juhtiv folliikel 16, limaskest 9,6)
CD15 Ovitrelle
al CD17 Amelgen (progesteroon)
CD22 siirdamine 4AB blastotsüst, progesterooni näit 109
Nüüd ootus. CD32 veretest.
B.
See arv ei näita küll nii palju, loeb ikka kvaliteet. Minul on sõbranna, kes sai alati vaid 1-2 munarakku, aga nüüd on rase. Samas ise saan alati üle 20, aga kvaliteet kehva – viimasel korral 28-st saadud munarakust viljastus 5 ja vaid üks oli viiendaks päevaks elus ja rasedust sellest ei tekkinud.
Minul on sõbranna, kes sai alati vaid 1-2 munarakku, aga nüüd on rase.
Mitu IVF-i ta tegi? Kui saadakse nii vähe rakke, siis ravimite kogused on ka enamasti suured. Kui paari rakuga õnnestub ühe või kahe täisringiga saada elujõuline rasedus, siis võib öelda, et rakkude kvaliteet on hea, aga kui tehakse IVF-e korduvalt ja rasedust ei teki või ei hakka embrüo korralikult arenema, siis näitab see midagi ka rakkude kvaliteedi kohta ja küsimus on pigem, kui mitu ringi on keegi valmis tegema ja katsetama.
Minul on sõbranna, kes sai alati vaid 1-2 munarakku, aga nüüd on rase.
Mitu IVF-i ta tegi? Kui saadakse nii vähe rakke, siis ravimite kogused on ka enamasti suured. Kui paari rakuga õnnestub ühe või kahe täisringiga saada elujõuline rasedus, siis võib öelda, et rakkude kvaliteet on hea, aga kui tehakse IVF-e korduvalt ja rasedust ei teki või ei hakka embrüo korralikult arenema, siis näitab see midagi ka rakkude kvaliteedi kohta ja küsimus on pigem, kui mitu ringi on keegi valmis tegema ja katsetama.
Ta tegi 7 täisringi ja ca 12. siirdamine õnnestus.
Mina tegin eelmisel aastal neli TR. Esimesel korral saadi üks, siirdati-ei ônnestunud. Teisel korral saadi ka üks, siirdamine ei kinnitunud. Kolmas ring oli pikk skeem, arst nägi uh-s, et peaks neli rakku saama aga kôik olid tühjad ja saak 0. Neljas kord saadi kaks, môlemad siirdati ja hetkel olen 32+6 kaksikutega.
Ta tegi 7 täisringi ja ca 12. siirdamine õnnestus
Seitsme täisringi tegemine on ikka palju ja kurnav eelkõige emotsionaalselt, aga nagu öeldud, sõltub konkreetsest naisest, kui mitu ringi on keegi valmis katsetama ja ebaõnnestumisi taluma. Mulle tundub, et see on nagu nõela otsimine heinakuhjast. Kui rakke tekib nii vähe ja kord ei teki üldse või ei kasva rakud piisavalt kiiresti või toimub ovulatsioon liiga vara või esineb peetumist, siis katsetamine võtab meeletult aega, kurnab vaimu ja keha ja kvaliteetset rakku võib jäädagi püüdma. Külmaringe võib teha korduvalt, aga täisringidega on rakud iga kord järjest vanemad. Teine probleem on kaasnev hirm, kas loote süda ikka loob, kas Oscar test on korras, mida näitab LA uuring jne.
Käisin täna uh-s, kus nähti ainult 6 foliikulit
Kuus pole veel väike arv. Kui oled alles 33 ja analüüsid korras, tasub edasi proovida. Pigem tuleb reaalselt mõelda, kui vanus on juba 39+, amh madal ja fsh kõrge, siis võiks enda jaoks paika panna kindla arvu, kui mitu ivf-i ollakse valmis tegema ja milliste sammudega edasi liikuda. Osad arstid võivad soovitada ivf-e aina uuesti proovida, kuigi õnnestumiseks on ainult 3-4%, kuid midagi pole teha, rakkude vanus ja kvaliteet on äärmiselt tähtsad ja asjata pole Elites doonoritele vanusepiiriks pandud 32.
Minul vist ei õnnestunud esimene siirdamine, testid negatiivsed (pühapäeval sain häguseid triipe,aga seal edasi enam mitte), ametlik VT reedel.
teretalv91
Minul vist ei õnnestunud esimene siirdamine, testid negatiivsed (pühapäeval sain häguseid triipe,aga seal edasi enam mitte), ametlik VT reedel.
teretalv91
Mul oli ka nii, kahjuks ebaõnnestus. Sain tiibud mitte aja sees, pole muidu kunagi ühtegi kuivamistriipu saanud, tegin kolme erineva firma testid, kõigile tuli teine triip u 30min. Tegin ise veretesti, mis oli kahjuks negatiivne ja tulemus oli selline, et isegi korraks ei pesastunud. Kust see teine triip tuli, seda ei tea..
Ta tegi 7 täisringi ja ca 12. siirdamine õnnestus
Seitsme täisringi tegemine on ikka palju ja kurnav eelkõige emotsionaalselt, aga nagu öeldud, sõltub konkreetsest naisest, kui mitu ringi on keegi valmis katsetama ja ebaõnnestumisi taluma. Mulle tundub, et see on nagu nõela otsimine heinakuhjast. Kui rakke tekib nii vähe ja kord ei teki üldse või ei kasva rakud piisavalt kiiresti või toimub ovulatsioon liiga vara või esineb peetumist, siis katsetamine võtab meeletult aega, kurnab vaimu ja keha ja kvaliteetset rakku võib jäädagi püüdma. Külmaringe võib teha korduvalt, aga täisringidega on rakud iga kord järjest vanemad. Teine probleem on kaasnev hirm, kas loote süda ikka loob, kas Oscar test on korras, mida näitab LA uuring jne.
Sõltub muidugi eelkõige konkreetsest naisest, kui kurnav see on. Mina olen teinud 4 täisringi ja minule olid emotsonaalselt kurnavad vaid esimesed kaks ringi, esimene kõige rohkem, kuna siis olid ootused kõrged. Hilisemad ringid on olnud kehaliselt küll kurnavad (eriti üks pikk skeem, mida ma küll enam kunagi ei korda) ja tüütu tõsiasi, et mul absoluutselt alati tekib pärast punktsiooni hüperi oht, aga vaimselt – kui pole väga suurt lootust, pole ka kõrgelt kukkumist. Negatiivne test on ikka suht suva asi juba, mida vaadata, päeva see küll kuidagi ära ei riku.
Mul ka testid negatiivsed, teine siirdamine, eeldused olid kõik head, amhst kuni rakkude kvaliteedini, vaikselt kaldub sinna teadmata põhjuse valdkonda. Punktsiooni tulemusi vaadates ütles arst küll, et näeb siin last, ent seekordse siirdamise ajal juba ütles, et kui seekord ei õnnestu, teeme kolmandal korral teisiti…
Plaattest jättis kuivasmitriibu, tundlikkus 25, ribatest selge üks triip (tundlikkus 10).
Endal ka, esimesel korral oli tohutu ärevus (ka ravimitest), seekord tasakaalukam juba.
Armsad, sooviksin huvi pärast uurida, kui suured olid teie hCG tulemused pärast 2 nädalat ootamist (kui rasestusite). Mul oli oodatust üllatavalt kõrgem 2671 hCG.
Siirdati üks 5 päevane.
K.
Tere kõigile,
Siirdamine oli 14ndal aprillil – viie päevane 4AA külmast.
21.04 HCG 145.
Olin nii rõõmus, et esimene katse ja nii hästi.
Aga üsna peale veretesti hakkas alaselg kahtlaselt valutama.
Arst kutsus kohapeale ja loode oli vaid aimatav. Samas 4+0, ei olnud arst mures.
Tegime uue veretesti.
HCG 2200+ nii ilus nr aga progesteroon 3.75 🙁
Kasutasin enne siirdamist kuni 25.04 amelgeni ja edasi duphastoni aga ikka nii kehv näitaja.
Arst küsis kas proovime edasi amelgeniga või pm anname alla. Arvasin, et mis mul ikka kaotada ja nüüd ootame oma uh 09.05 siis peaks kindlasti südametöö olema. Samas ei tundu olukord eriti optimistlik ja käskis kohe helistada kui verejooks peaks algama.
Nüüd ma siin olen. Õnnetu.
Olen üsna lootuse kaotanud, võtan küll rohtusid edasi aga meel on kurb.
Uurisin niipalju kui oskasin, et kas kellegil on sama olukorda olnud aga ei suutnud midagi leida.
Kas peale ovitrelle süsti võib vahekorras olla ? Käsil külmaring ja teoreetiliselt võiks ju seksides kaksikud saada.
viljatuse põhjus teadmata.
Kas kellelgi on estrofemi kasutamise ajal sügelust olnud? Kõik kohad justkui kihelevad, ei tea kas sellest…
B.
Jaa, minul oli ka 6, kasvatasin süstidega, võeti kõik välja ka sain 2 ilusat, lasin siirdada ja kukkusin pea naistearsti toolilt maha, ongi kaksikud …iial ei uskunud et 2 jääb alles, hetkel siis eilsega oli 6+1 rasedus. Ära heida meelt, ma 41 sain hakkama, saad sina ka, ole positiivne ! Edu !
B.
Jaa, minul oli ka 6, kasvatasin süstidega, võeti kõik välja ka sain 2 ilusat, lasin siirdada ja kukkusin pea naistearsti toolilt maha, ongi kaksikud …iial ei uskunud et 2 jääb alles, hetkel siis eilsega oli 6+1 rasedus. Ära heida meelt, ma 41 sain hakkama, saad sina ka, ole positiivne ! Edu !
Palju õnne 🙂❤️
Mul juhtus hoopis siis nii, et nähti algselt 6 foliikulit, aga punktsiooni käigus saadi 18 rakku 😳
B.
Mul on nii õrnake põis ja pabistan täis põie pärast siirdamise ajal.
Arst ütles et üle ei mõtleks ja et oleks põiekas kui saabun, aga ma olen siin testinud, aga kardan et see mis ma suudan taluda on vähe.
Jõin 700ml vett ja tund hiljem oli põiekas, mida suudaks veel lisa 30 minutit hoida.. Aga tund peale joomist testisin, et pissil käies tegelt eritan vaid 200ml, mis on vaid pool põit. Ega ma kindel olla ei saa, kas pois tühjaks sai, aga noh.
Mis kogemused ja vee protokollid teil on olnud siirdamisel…
B.
Mul juhtus hoopis siis nii, et nähti algselt 6 foliikulit, aga punktsiooni käigus saadi 18 rakku 😳
Novot, süstimise ajal alles rakke kasvatatakse ja pole vaja üle mõelda. Järeldusi tulemusest tasub teha pärast punktsiooni.
See ongi siirdamisel üks ebamugav osa, eriti kui siirdamise aeg natuke edasi lükkub. Eks arst vaatab enne üle, kui põis pole piisavalt täis, kästakse juurde juua, kui liiga täis võib natuke pealt ära lasta. Igaks juhuks on parem rohkem juua, sest aeg põie täitumiseks on kõigil erinev.
Sain reedel ametlikul VT Hcg 10.6, täna oli kordusanalüüs ja Hcg langenud 9.1-le. Ebaõnnestunud katse. 🙁 Siirdati naturaalsesse tsüklisse ja ilmselt saan kohe uut ravimitega otsa alustada.
Märtsis ebaõnnestus ravimitega fet aprillis naturaalsesse. Mõlemal juhul hcg-d veres ei olnud.
Teretalv, uuele tiirule, kevadiselt edasi!
Arst ütles et üle ei mõtleks ja et oleks põiekas kui saabun, aga ma olen siin testinud, aga kardan et see mis ma suudan taluda on vähe.
Jõin 700ml vett ja tund hiljem oli põiekas, mida suudaks veel lisa 30 minutit hoida.. Aga tund peale joomist testisin, et pissil käies tegelt eritan vaid 200ml, mis on vaid pool põit. Ega ma kindel olla ei saa, kas pois tühjaks sai, aga noh.
Mis kogemused ja vee protokollid teil on olnud siirdamisel…
B.
Mina juba niisamagi käin palju tihemini vetsus kui tavaliselt inimesed käivad, ongi väike põis. Väga muretsesin selle täis põie kannatamise ja tekitamise pärast enne siirdamist. Tallinnast Tartusse pidin sõitma ja arvasin, et ehk mängib välja kui poole sõidu pealt joon 0,5l vett. Haiglasse kohale jõudes oli nii jube põiekas, et nihelesin igatepidi kui arsti ootasin. Vahetult enne siirdamist siiski jooksin vetsu ja lasin nö pealt natuke vähemaks. Väljakannatamatu olemine oli. Siirdamine ise kestis 10 minutit, pluss laual lebamine protseduurijärgselt 5 min. Nii kui pukist maha sain, kiirustasin tualetti. Põis andis veel jupp aega tunda, et polnud mõnus põiekas. See vist jah kõigil erinev see täis põie talumine, mul hakkab lausa valutama kui kohe pissile ei saa. Arst mul ise soovitas tund aega varem 0,5l vett aga no ma kuidagi ei suutnud seda kannatada, nii et jah…tuleb ise katsetada siiski.
Täna 8s päev siirdamisest. Tegin õhtul kell 18 kodust testi ja vaevu märgatav triip, veretest ülehomme.
Tundub, et võib veinipudelilt korgi maha lüüa 😔
Nii ootasin, et mingigi triip oleks, et oleks kasvoi mingigi üllatus. Aga kui nii hele triip et vaevu näed siis vist kindel negatiivne.
B. 😢
Nii ootasin, et mingigi triip oleks, et oleks kasvoi mingigi üllatus. Aga kui nii hele triip et vaevu näed siis vist kindel negatiivne.
Kui on kaks triipu, siis milles küsimus? Hele triip on ka triip. Enne veinipudelil korkimist tasuks veretest ära oodata.
Tere
ma pole juba ammu perekoolis sõna võtnud. Täna tulin siia uudistama. Keegi siin muretses väheste rakkude pärast.
Võin vastukaaluks tuua näite enda pealt.
olen hetkel 29. Olin 26, kui hakkasime vaikselt last planeerima. 27 olin, kui pöördusin arsti poole kontrolli.
Mu suureks üllatuseks selgus, et mul on madal AMH (Anti-Mülleri Hormoon). St, et rakke on vähe. Ise ju alles nii noor ja esimene laps eelmise elukaaslasega tuli spontaanselt, kui olin 20.
Kokku on mul olnud 3 täisringi:
1 Täisring – kasvas 7 foliikelit, 5-s oli munarakk. Arenes 2 Suurepärase kvaliteediga. Siirdati 1-ebaõnnestus. Siirdati paari kuu pärast teine-samuti ebaõnnestus.
2 Täisring – kasvas 7 foliikelit, 1-s oli munarakk ja see ei läinud kasvama.
3 Täisring – kasvas 5 foliikelit, 5-s oli munarakk ka sees. Kasvama läks esialgu kolm. Alles jäi kaks. Üks oli väga hea kvaliteediga, teine oli hea kvaliteediga. Siirdati 1 väga hea kvaliteediga. Teine läks külma. Katse Õnnestus. Hetkel 5+3 ja hoian hinge kinni, et ta minust lahti ei laseks. Esimene uh alles mõne päeva pärast.
Kolmanda täisringi ajal muudeti skeemi nii palju, et ovaleapi kogust suurendati ja lisaks sain clexane(verevedeldaja) peale. Sõitsin 20 h peale siirdamist reisile ja tõesti vaid puhkasin.
Reisil olles korraks hakkas määrima ja olin juba käega löömas.
Tulin tagasi ja tegin rasedustesti
8ndal päeval peale siirdamist sain heleda triibu kodus(õhtune test).
9ndal päeval hcg 100,6.
11ndal päeval hcg 306
13ndal päeval hcg 1175
Rohkem ei ole testimas käinud. Ootan uh ja loodan, et näen emakasisest lootekest ja neid kauaoodatud südametukseid.
Esileht › Rasestumine ja lapse ootamine › IVF märts-aprill 2022