Mulle ütles ämmaemand, et kui verejooks on nii suur, et tunni ajaga läheb suur side täitsa täis, siis peaks kontrolli minema.
Mulle ka emo-s öeldi, et enam ei tohiks väga suuri tükke tulla (see oli siis see päev kui katkemine oli). Peale seda paar päeva oli väga vähene määrimine ja siis hakkas rohkem veritsema. Kui IVF arstil käisin ja ta üle vaatas siis ütles, et see normaalne, sest limaskest oli paks ja see peab välja tulema.
See veritsus ei ole nagu selline, et koguaeg voolab. Pigem kui natuke istud ja püsti tõused siis lahmab korralikult ja ala lõunasel ajal, õhtul palju vähem. Mingit tugevat valu ei kaasne ja palavikku pole.
Ma ise mõtlesin ka, et pean vist sünnitusjärgsed sidemed kasutusse võtma.
Lihtsalt nii õudne, et elad selle katkemise üle ja siis piinled veel nädalaid, ei saa normaalse eluga jätkata.
Jah, mul täpselt sama olnud, et püsti tõustes vaja kohe vetsu minna, sest tunne on, et side kohe täis. Haiglas soovitati ka suuremaid sidemeid. Aga ma olen ikkagi väga kodune olnud. Esimene nädal või 10 päeva oli suurem veritsus, aegamööda väheneb, lõpuks määrib ainult. Mul on kuskil 2,5-3 nädalat läinud, et määrimine ka lõppeks. Aga see hirm, et nüüd jälle side kohe täis, püsis kauem kui tegelik olukord oli.
Mul oli 2 kuud tagasi katkemine ja siiani pole emakas täiesti puhas. 3 korda selle aja jooksul veritsus olnud, vist 1 päev oli selline, kus üldse ei määrinud. Tüütu ja nõme. Tahaks uuele katsele minna, aga ei saa. Loodan, et teil kõigil läheb kergemalt. Väga kahju, et katsed ei õnnestunud. Loodan, et järgmine kord läheb õnneks.