Mul oli esimene lühike skeem, teine pikk. Esimene skeem oli väga lihtne – Gonal-F pen-süstlaga süstid polnud üldse valusad (paar päeva lõpus oli üks teine süst, mida pidi ise segama, praegu nimi ei meenu, see oli veits ebameeldiv), punktsioon ei tekitanud mingeid kaebusi, pärast narkoosi panin kohe rõõmsalt ajama ja kõht andis õige pisut tunda, aga samas saadi väga vähe munarakke, vist oli 3, mis olid kõik kehvakesed. Sellest skeemist tekkisid kõrvaltoimena epileptiline episood ja lühike mälukaotus, mille tõttu pidin käima neuroloogi juures. Mu viljatusarst kinnitas, et see ei saa olla, samas neuroloog ütles, et kindlasti on, sest muud probleemi ei ole.
Pika skeemi puhul Diphereline süstist ei tekkinud mingeid kõrvalmõjusid. Ebameeldiv üllatus oli, et nüüd pidi tegema kaks süsti päevas – Bemfola ja Luveris. Ühte neist pidi veel ise segama ja oli jurakas süstal. Punktsioon oli ka palju raskem, nad ei pannud mind täiesti narkoosi, vaid ma olin pooluimas ja pärast oli kõht ikka päris valus mitu päeva, et oli raske kõndidagi. Aga saadi 19 munarakku, millest paljud olid väga hea kvaliteediga. Pärast oli ebameeldiv üllatus, et pidi Clexane 10 päeva süstima. Sellest katsest mul tekkis kilpnäärme ületalitus. Viljatusarst jällegi kinnitas, et see pole mingi probleem ja ei tulene viljatusravist, endokrinoloog jällegi ütles, et tuleneb küll ja nüüd on ravi peal.
Kumbki ei õnnestunud, aga õnneks on viimasest külmas 4 🙂