Esileht Rasestumine ja lapse ootamine IVF September-Oktoober

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 157 )

Teema: IVF September-Oktoober

Postitas:
Kägu

Hoian pöidlaid kõigile uutele ja vanadele olijatele. 🤞 Varsti on meie kõigi aeg! Peab olema lihtsalt.

Virsi- Minule arst otseselt mingeid vitamiine ei soovitanud, ütles ainult, et enne planeeritava raseduse multivitamiine võib võtta lisaks. Aga peale siirdamist peaks võtma foolhapet kindlasti rohkem. Mina ise seekord proovin veidi teistmoodi. Alusasin nädal enne siirdamist Pregnacare original vitamiinide võtmist, lisaks omega3, kaltsiumi ja D vitamiinile. Veel ei oska öelda, kas kasu ka on olnud, aga eks paista.

Daisy- olin ise sama valiku ees pikalt. Ümber ringi kõik olid vaktsineeritud ja mina ikka ootasin midagi, mis annaks mulle aimu, kumba teed valida. Keegi ei saagi kindlalt öelda, kumb valik on õige. Selle pead ise otsustama. Mina ise lõpuks otsustasin ikkagi vaktsineerida. Lugesin siit grupist ka eelnevaid lugusid, aga eks päris reaalsus selgub alles mõne aasta pärast. Aga paratamatult teatud inimesed hakkavad halvustavalt suhtuma, kui oled vaktsineerimata. Siis pead suutma endale kindlaks jääda 🙂 Praeguses olukorras on kõige õigem põhjendada enda valikut nii nagu meile siin põhjendasid ja teised peavad seda aktsepteeeima.

KN

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas TÜK-s on praegu ainult üks viljatusravi arst?

Ei kujuta ette töökoormust, mis kaasneb, kui ühte pole, sest patsientide arv on siis meeletult suur. Isegi tavalisel ajal paistab neil olevat käed-jalad tööd täis.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul hakkab sellel nädalal esimene IVF teekond. Ämmaemand kui kuulis, et olen vaktsineerimata, ütles kohe oi-oi miks, kui rasedaks jääd, pead kohe ära tegema, olen näinud, kes pole ja kui kurb lugu pärast.

Oskab keegi kaasa rääkida? Ma ise kohe üldse ei tahaks vaktsineerida. Saan aru, et paljud on seda teinud, pole midagi juhtunud, aga ma olen ka paljudelt kuulnud, kuidas vaktsiin kehvasti mõjunud ning kuidas nädal peale 4-kuud rasedana peale vaktsineerimist on laps sees surnud.

Samamoodi ka seagripi vaktsiin hea näide, et mitu aastat hiljem avastati paljudel vaktsineeritutel narkolepsia. Ma ei saa olla 100% kindel vaktsiini pikaajalisest mõjust mulle/rasedusele/tulevasele lapsele. Ma ei tahaks sellist riski võtta, sest olgem ausad, vastutan vaktsineerimistüsistuste puhul ainult ise. Ma olen nõus ka vaktsineerimata jätmisega võtma vastutuse endale, lihtsalt sedasi ma tean, et ma ei pruugi haigust saadagi. Süstiga võtan ikkagi kindla riski.

Kuidas ämmaemandale selgeks teha, et ma ei soovi, ilma et ta suhtumist minusse muudaks või üritaks ikkagi suruda?

Daisy

Asjad millele mina siin kohal veel mõtleks:

1. Kui mina või mu arst haigestub IVF protsessi vältel, siis jääb asi pooleli. Enne punktsiooni tehakse sel juhul koroona test ja kui see osutub positiivseks, siis pead kodus ise ära kannatama, mis tunne on kui suurenenud ja väga tundlikes munasarjades ovulatsioon hakkab. Oled omale meeletus koguses ravimeid sisse süstinud ja seda ilma asjata.

2. IVF teekonnaga võtad endale nagunii tohutu riski ravimite suhtes. IVF ravi on olnud maailmas väga lühikest aega. Olgugi, et ämmaemand väitis, et peale hüperi suuremaid kõrvalmõjusid ei ole, siis tegelikult ei saa olla kindel, et see kunagi mingil viisil sinu tervist ei mõjuta. 2-3 korda päevas meeletus koguses ravimeid süstida, lisaks veel kapslid või tabletid. Ja seda kuu aega järjest(vähemalt kuu, ma ei tea kui pikk on pikk skeem ja kui palju raimeid seal määratakse). Et kui sa neid ravimeid usaldad arsti määrama kordades suuremates kogustes ja pika perioodi vältel, siis miks sa mõnda teist ravimit ei usalda teda määrama?

Minul oli hea meel, et sain kahe IVF ringi vahepeal end ära vaktsineerida, sest arusaadavalt on seda otsust rasedana palju keerulisem teha. Esimese ringi ajal oli mul meeletu hirm, et äkki ei saagi punktsioonile. Neid lugusid on siit mitmeid läbi käinud. Tänaseks olen 3 Ivf täisringi teinud ja tunnen küll, et see on mu kehale päris kõva katsumus olnud. Algselt pahandasin arsti peale, kui öeldi, et ei saa kohe uuele ringile, et keha peab puhkama ja kõigist ravimitest puhastuma, aga nüüdseks näen, et see on tõesti vajalik. Samas mõtlen ka üha rohkem sellele, et kuidas see teekond tulevikus minu tervist mõjutada võib.

Eks igal asjal on omad riskid ja iga üks ise otsustab, et millise riski ta soovib võtta.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

IVF ravi on olnud maailmas väga lühikest aega. Olgugi, et ämmaemand väitis, et peale hüperi suuremaid kõrvalmõjusid ei ole, siis tegelikult ei saa olla kindel, et see kunagi mingil viisil sinu tervist ei mõjuta. 2-3 korda päevas meeletus koguses ravimeid süstida, lisaks veel kapslid või tabletid.

IVF ravimite mõju on ikka pikemalt uuritud, kui praeguse vaktsiini mõju. Esimene ivf tehti 1978. aastal, üle 40 aasta tagasi ja aastakümnete jooksul on sündinud selle meetodi abil miljoneid lapsi. Süste tehakse kord päevas ja mõned päevad enne punktsiooni 2 korda päevas.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpsustan, et esimene ivf tehti 1977 ja esimene katseklaasi laps sündis 1978, mis on rohkem kui 43 aastat tagasi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul hakkab sellel nädalal esimene IVF teekond. Ämmaemand kui kuulis, et olen vaktsineerimata, ütles kohe oi-oi miks, kui rasedaks jääd, pead kohe ära tegema, olen näinud, kes pole ja kui kurb lugu pärast.

Oskab keegi kaasa rääkida? Ma ise kohe üldse ei tahaks vaktsineerida. Saan aru, et paljud on seda teinud, pole midagi juhtunud, aga ma olen ka paljudelt kuulnud, kuidas vaktsiin kehvasti mõjunud ning kuidas nädal peale 4-kuud rasedana peale vaktsineerimist on laps sees surnud.

Samamoodi ka seagripi vaktsiin hea näide, et mitu aastat hiljem avastati paljudel vaktsineeritutel narkolepsia. Ma ei saa olla 100% kindel vaktsiini pikaajalisest mõjust mulle/rasedusele/tulevasele lapsele. Ma ei tahaks sellist riski võtta, sest olgem ausad, vastutan vaktsineerimistüsistuste puhul ainult ise. Ma olen nõus ka vaktsineerimata jätmisega võtma vastutuse endale, lihtsalt sedasi ma tean, et ma ei pruugi haigust saadagi. Süstiga võtan ikkagi kindla riski.

Kuidas ämmaemandale selgeks teha, et ma ei soovi, ilma et ta suhtumist minusse muudaks või üritaks ikkagi suruda?

Daisy

Inimest innustab vaid omakasu.

Sa keeldud vaktsineerimast,sesr noh, tühja see ühiskond. Küll nad jooksevad ja ravivad sind.

Aga kui sul endal on vaja, teed sa rahumeeli täiesti ebaloomulikku katseklaasilast.

+2
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

IVF ravi on olnud maailmas väga lühikest aega. Olgugi, et ämmaemand väitis, et peale hüperi suuremaid kõrvalmõjusid ei ole, siis tegelikult ei saa olla kindel, et see kunagi mingil viisil sinu tervist ei mõjuta. 2-3 korda päevas meeletus koguses ravimeid süstida, lisaks veel kapslid või tabletid.

IVF ravimite mõju on ikka pikemalt uuritud, kui praeguse vaktsiini mõju. Esimene ivf tehti 1978. aastal, üle 40 aasta tagasi ja aastakümnete jooksul on sündinud selle meetodi abil miljoneid lapsi. Süste tehakse kord päevas ja mõned päevad enne punktsiooni 2 korda päevas.

Kui palju süste tehakse oleneb skeemist. Mina pidin algusest peale tegema kaks süsti päevas, siis nädal aega kolm ja siis 2 nädalat üks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
teretalv91

Tere,
Mul tekkis küsimus – kui lähen tuleval nädalal IVF-ga seoses arstile, siis on CD7 (viin ka lepingu ja arst andis augustis märku,et saan oktoobris alustada), kas on võimalust, et alustame IVF-i järgmise tsükliga?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Daisy

Kas isegi rasestumise rubriiki tuleb oma lamemaalase propagandat tulla tegema? Miks sa koroonafoorumis ei seleta oma vaateid? Ämmaemand on sul tubli.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Daisy

Kas isegi rasestumise rubriiki tuleb oma lamemaalase propagandat tulla tegema? Miks sa koroonafoorumis ei seleta oma vaateid? Ämmaemand on sul tubli.

Erinevalt Sinust ma ei solva teisi oma vaadete pärast. Tulin küsima nõu nendelt, kes suudavad ilma solvamata anda adekvaatse soovituse. Aitäh neile, kes seda teha suutsid!

Daisy

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui lähen tuleval nädalal IVF-ga seoses arstile, siis on CD7 (viin ka lepingu ja arst andis augustis märku,et saan oktoobris alustada), kas on võimalust, et alustame IVF-i järgmise tsükliga?

Põhimõtteliselt jah, aga teinekord võib juhtuda, et tehakse plaane ja inimene ootab, et saaks alustada ja siis selgub, et arsti ei saa kätte, keegi ei vasta telefonile, ega kirjale. Teadmatus tekitab lisapingeid ja miks küsimusi. Kui arst haigestub, mis võib aeg-ajalt juhtuda, sest nad on ka inimesed, siis peaksid olema kõned suunatud kas teisele arstile, tema abilisele või vähemalt info kodulehel üleval, sest uue tsükliga alustamiseks on aeg lühike ja ei saa paar päeva kulutada helistamisele ja ootamisele.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas IVF süste tehes peab iga päev samasse kohta tegema või võib iga päev varieeruda kummale poole naba teha?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas IVF süste tehes peab iga päev samasse kohta tegema või võib iga päev varieeruda kummale poole naba teha?

Erinevatesse kohtadesse, sest süstitud koht võib muutuda kergelt punakaks või kollakaks ja parem on valida iga päev teine koht.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui arst haigestub, mis võib aeg-ajalt juhtuda, sest nad on ka inimesed, siis peaksid olema kõned suunatud kas teisele arstile, tema abilisele või vähemalt info kodulehel üleval, sest uue tsükliga alustamiseks on aeg lühike ja ei saa paar päeva kulutada helistamisele ja ootamisele.

<!– [if gte mso 9]><xml>
<o:OfficeDocumentSettings>
<o:AllowPNG/>
</o:OfficeDocumentSettings>
</xml><![endif]–><!– [if gte mso 9]><xml>
<w:WordDocument>
<w:View>Normal</w:View>
<w:Zoom>0</w:Zoom>
<w:TrackMoves/>
<w:TrackFormatting/>
<w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>
<w:PunctuationKerning/>
<w:ValidateAgainstSchemas/>
<w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>
<w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>
<w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>
<w:DoNotPromoteQF/>
<w:LidThemeOther>ET</w:LidThemeOther>
<w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian>
<w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript>
<w:Compatibility>
<w:BreakWrappedTables/>
<w:SnapToGridInCell/>
<w:WrapTextWithPunct/>
<w:UseAsianBreakRules/>
<w:DontGrowAutofit/>
<w:SplitPgBreakAndParaMark/>
<w:EnableOpenTypeKerning/>
<w:DontFlipMirrorIndents/>
<w:OverrideTableStyleHps/>
</w:Compatibility>
<m:mathPr>
<m:mathFont m:val=”Cambria Math”/>
<m:brkBin m:val=”before”/>
<m:brkBinSub m:val=”--“/>
<m:smallFrac m:val=”off”/>
<m:dispDef/>
<m:lMargin m:val=”0″/>
<m:rMargin m:val=”0″/>
<m:defJc m:val=”centerGroup”/>
<m:wrapIndent m:val=”1440″/>
<m:intLim m:val=”subSup”/>
<m:naryLim m:val=”undOvr”/>
</m:mathPr></w:WordDocument>
</xml><![endif]–><!– [if gte mso 9]><xml>
<w:LatentStyles DefLockedState=”false” DefUnhideWhenUsed=”false”
DefSemiHidden=”false” DefQFormat=”false” DefPriority=”99″
LatentStyleCount=”371″>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”0″ QFormat=”true” Name=”Normal”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”9″ QFormat=”true” Name=”heading 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”9″ SemiHidden=”true”
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 2″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 3″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 4″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 5″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 6″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 7″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 8″/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”heading 9″/>
<w:LsdException Locked=”false” SemiHidden=”true” UnhideWhenUsed=”true”
Name=”index 1″/>
Name=”index 2″/>
Name=”index 3″/>
Name=”index 4″/>
Name=”index 5″/>
Name=”index 6″/>
Name=”index 7″/>
Name=”index 8″/>
Name=”index 9″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”39″ SemiHidden=”true”
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 1″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 2″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 3″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 4″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 5″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 6″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 7″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 8″/>
UnhideWhenUsed=”true” Name=”toc 9″/>
Name=”Normal Indent”/>
Name=”footnote text”/>
Name=”annotation text”/>
Name=”header”/>
Name=”footer”/>
Name=”index heading”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”35″ SemiHidden=”true”
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”caption”/>
Name=”table of figures”/>
Name=”envelope address”/>
Name=”envelope return”/>
Name=”footnote reference”/>
Name=”annotation reference”/>
Name=”line number”/>
Name=”page number”/>
Name=”endnote reference”/>
Name=”endnote text”/>
Name=”table of authorities”/>
Name=”macro”/>
Name=”toa heading”/>
Name=”List”/>
Name=”List Bullet”/>
Name=”List Number”/>
Name=”List 2″/>
Name=”List 3″/>
Name=”List 4″/>
Name=”List 5″/>
Name=”List Bullet 2″/>
Name=”List Bullet 3″/>
Name=”List Bullet 4″/>
Name=”List Bullet 5″/>
Name=”List Number 2″/>
Name=”List Number 3″/>
Name=”List Number 4″/>
Name=”List Number 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”10″ QFormat=”true” Name=”Title”/>
Name=”Closing”/>
Name=”Signature”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”1″ SemiHidden=”true”
UnhideWhenUsed=”true” Name=”Default Paragraph Font”/>
Name=”Body Text”/>
Name=”Body Text Indent”/>
Name=”List Continue”/>
Name=”List Continue 2″/>
Name=”List Continue 3″/>
Name=”List Continue 4″/>
Name=”List Continue 5″/>
Name=”Message Header”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”11″ QFormat=”true” Name=”Subtitle”/>
Name=”Salutation”/>
Name=”Date”/>
Name=”Body Text First Indent”/>
Name=”Body Text First Indent 2″/>
Name=”Note Heading”/>
Name=”Body Text 2″/>
Name=”Body Text 3″/>
Name=”Body Text Indent 2″/>
Name=”Body Text Indent 3″/>
Name=”Block Text”/>
Name=”Hyperlink”/>
Name=”FollowedHyperlink”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”22″ QFormat=”true” Name=”Strong”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”20″ QFormat=”true” Name=”Emphasis”/>
Name=”Document Map”/>
Name=”Plain Text”/>
Name=”E-mail Signature”/>
Name=”HTML Top of Form”/>
Name=”HTML Bottom of Form”/>
Name=”Normal (Web)”/>
Name=”HTML Acronym”/>
Name=”HTML Address”/>
Name=”HTML Cite”/>
Name=”HTML Code”/>
Name=”HTML Definition”/>
Name=”HTML Keyboard”/>
Name=”HTML Preformatted”/>
Name=”HTML Sample”/>
Name=”HTML Typewriter”/>
Name=”HTML Variable”/>
Name=”Normal Table”/>
Name=”annotation subject”/>
Name=”No List”/>
Name=”Outline List 1″/>
Name=”Outline List 2″/>
Name=”Outline List 3″/>
Name=”Table Simple 1″/>
Name=”Table Simple 2″/>
Name=”Table Simple 3″/>
Name=”Table Classic 1″/>
Name=”Table Classic 2″/>
Name=”Table Classic 3″/>
Name=”Table Classic 4″/>
Name=”Table Colorful 1″/>
Name=”Table Colorful 2″/>
Name=”Table Colorful 3″/>
Name=”Table Columns 1″/>
Name=”Table Columns 2″/>
Name=”Table Columns 3″/>
Name=”Table Columns 4″/>
Name=”Table Columns 5″/>
Name=”Table Grid 1″/>
Name=”Table Grid 2″/>
Name=”Table Grid 3″/>
Name=”Table Grid 4″/>
Name=”Table Grid 5″/>
Name=”Table Grid 6″/>
Name=”Table Grid 7″/>
Name=”Table Grid 8″/>
Name=”Table List 1″/>
Name=”Table List 2″/>
Name=”Table List 3″/>
Name=”Table List 4″/>
Name=”Table List 5″/>
Name=”Table List 6″/>
Name=”Table List 7″/>
Name=”Table List 8″/>
Name=”Table 3D effects 1″/>
Name=”Table 3D effects 2″/>
Name=”Table 3D effects 3″/>
Name=”Table Contemporary”/>
Name=”Table Elegant”/>
Name=”Table Professional”/>
Name=”Table Subtle 1″/>
Name=”Table Subtle 2″/>
Name=”Table Web 1″/>
Name=”Table Web 2″/>
Name=”Table Web 3″/>
Name=”Balloon Text”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”39″ Name=”Table Grid”/>
Name=”Table Theme”/>
<w:LsdException Locked=”false” SemiHidden=”true” Name=”Placeholder Text”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”1″ QFormat=”true” Name=”No Spacing”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” SemiHidden=”true” Name=”Revision”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”34″ QFormat=”true”
Name=”List Paragraph”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”29″ QFormat=”true” Name=”Quote”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”30″ QFormat=”true”
Name=”Intense Quote”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”60″ Name=”Light Shading Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”61″ Name=”Light List Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”62″ Name=”Light Grid Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”63″ Name=”Medium Shading 1 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”64″ Name=”Medium Shading 2 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”65″ Name=”Medium List 1 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”66″ Name=”Medium List 2 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”67″ Name=”Medium Grid 1 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”68″ Name=”Medium Grid 2 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”69″ Name=”Medium Grid 3 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”70″ Name=”Dark List Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”71″ Name=”Colorful Shading Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”72″ Name=”Colorful List Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”73″ Name=”Colorful Grid Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”19″ QFormat=”true”
Name=”Subtle Emphasis”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”21″ QFormat=”true”
Name=”Intense Emphasis”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”31″ QFormat=”true”
Name=”Subtle Reference”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”32″ QFormat=”true”
Name=”Intense Reference”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”33″ QFormat=”true” Name=”Book Title”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”37″ SemiHidden=”true”
UnhideWhenUsed=”true” Name=”Bibliography”/>
UnhideWhenUsed=”true” QFormat=”true” Name=”TOC Heading”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”41″ Name=”Plain Table 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”42″ Name=”Plain Table 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”43″ Name=”Plain Table 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”44″ Name=”Plain Table 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”45″ Name=”Plain Table 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”40″ Name=”Grid Table Light”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”46″ Name=”Grid Table 1 Light”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”51″ Name=”Grid Table 6 Colorful”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”52″ Name=”Grid Table 7 Colorful”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”46″
Name=”Grid Table 1 Light Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”51″
Name=”Grid Table 6 Colorful Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”52″
Name=”Grid Table 7 Colorful Accent 1″/>
Name=”Grid Table 1 Light Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark Accent 2″/>
Name=”Grid Table 6 Colorful Accent 2″/>
Name=”Grid Table 7 Colorful Accent 2″/>
Name=”Grid Table 1 Light Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark Accent 3″/>
Name=”Grid Table 6 Colorful Accent 3″/>
Name=”Grid Table 7 Colorful Accent 3″/>
Name=”Grid Table 1 Light Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark Accent 4″/>
Name=”Grid Table 6 Colorful Accent 4″/>
Name=”Grid Table 7 Colorful Accent 4″/>
Name=”Grid Table 1 Light Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark Accent 5″/>
Name=”Grid Table 6 Colorful Accent 5″/>
Name=”Grid Table 7 Colorful Accent 5″/>
Name=”Grid Table 1 Light Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”Grid Table 2 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”Grid Table 3 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”Grid Table 4 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”Grid Table 5 Dark Accent 6″/>
Name=”Grid Table 6 Colorful Accent 6″/>
Name=”Grid Table 7 Colorful Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”46″ Name=”List Table 1 Light”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”51″ Name=”List Table 6 Colorful”/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”52″ Name=”List Table 7 Colorful”/>
Name=”List Table 1 Light Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4 Accent 1″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark Accent 1″/>
Name=”List Table 6 Colorful Accent 1″/>
Name=”List Table 7 Colorful Accent 1″/>
Name=”List Table 1 Light Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4 Accent 2″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark Accent 2″/>
Name=”List Table 6 Colorful Accent 2″/>
Name=”List Table 7 Colorful Accent 2″/>
Name=”List Table 1 Light Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4 Accent 3″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark Accent 3″/>
Name=”List Table 6 Colorful Accent 3″/>
Name=”List Table 7 Colorful Accent 3″/>
Name=”List Table 1 Light Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4 Accent 4″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark Accent 4″/>
Name=”List Table 6 Colorful Accent 4″/>
Name=”List Table 7 Colorful Accent 4″/>
Name=”List Table 1 Light Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4 Accent 5″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark Accent 5″/>
Name=”List Table 6 Colorful Accent 5″/>
Name=”List Table 7 Colorful Accent 5″/>
Name=”List Table 1 Light Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”47″ Name=”List Table 2 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”48″ Name=”List Table 3 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”49″ Name=”List Table 4 Accent 6″/>
<w:LsdException Locked=”false” Priority=”50″ Name=”List Table 5 Dark Accent 6″/>
Name=”List Table 6 Colorful Accent 6″/>
Name=”List Table 7 Colorful Accent 6″/>
</w:LatentStyles>
</xml><![endif]–><!– [if gte mso 10]>
<style>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Normaaltabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}
</style>
<![endif]–>Ka olnud juhuseid, kui arsti ei saanud kätte. Pidi olema vastuvõtuaeg, aga poole päeva jooksul keegi ei vastanud. Alles järgmine päev õnnestus tabada. Kui arsti pole vähemalt paar päeva, siis peaksid olema kõned suunatud teisele spetsialistile või assistendile, kes annab infot. Mitte, et ootad teadmatuses ja mobiililt ka vastust ei saa. Vastata võib ka lühidalt, sest selliste protseduuridega ei saa oodata, et kui kaks päeva edasi läheb, siis pole probleem. Vastamata jätmine tekitab imeliku tunde ja lisab närvipinget, et mida edasi teha ja pikalt helistamine muutub vastumeelseks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma isegi ei tea, miks ma jälle siin olen, sel korral plaanisin üldse mitte tulla 🙂 Suutsin väga pikalt kõik välja lülitada, aga vist ikka tahaksin jagada.
Aprillis alustasime minu teise IVFiga. Aprilli lõpus oli punktsioon ja hüperi ohu tõttu siirdamist ei toimunud. Kuigi, see vist ei olnud ainult oht, sest mu enesetunne oli peaaegu kaks nädalat väga halb. Peale punktsiooni öeldi, et üks periood tuleb kindlasti vahele jätta ja arstiga võtsin ühendust alles juulis, sest päevad olid ka paigast ära. Augusti lõpus alustasime ravimitega (Estrofem 3xpäevas), septembri alguses UH, teadmine, et ravimid mõjuvad ja mõned siis juurde (Dexamethason x2 ja Amelgen x2, Estrofem nüüd x2).
Siirdamine oli 14.09. Protseduur oli sel korral pisut ebamugav, põis oli ilmselt päris täis ja selline keerutamine oli arstil käsil munakese sisse panemise ajal, et pisut nagu torkis seal ebameeldivalt. Mul on emakas tahapoole kaldu ja pikakaelaline, seega ei ole päris lihtne ülesanne ilmselt. Aga hakkama nad seal kahekesi said ja kõik lubati korras olevat. Arst jälle ütles, tavaelu, mitte midagi ei ole vaja muuta – täiesti tavaline argielu edasi. Nii ma siis tegin, ma ei ütle, et unustasin, aga lasin vähemalt ennast mitte häirida. Nii umbes nädal peale siirdamist olid veidi kummalised valud kõhus, aga ainult natuke ja õhuti. Veretest 27.09, kuna olin just 26 öö vahetuses, siis peale testi koju jõudes läksin kohe magama. Ärkasin 11 paiku ja läksin siis tulemust vaatama, ja see oli 847. Ma lootsin väga, et seal on numbrid, mis pole 0, sest sisetunne oli hea. Umbes tund hiljem helistas mulle ämmaemand ja ütles, et tulemus on positiivne, palju õnne – sellega sain kohe klombi kurku ja peale kõne lihtsalt nutsin. Siis tuli pähe ka kodune rasedustest teha, noh triipude pärast, mul ei olnud isegi varem meeles, et võiks proovida, lihtsalt ootasin veretesti.
Aga nüüd on tekkinud pisikesed hirmud ja siis jõudsin siia. Ja loen ja negatiivsus süveneb, seega otsustasin ikka oma loo kirja panna. Ma muidugi jätkuvalt arvan, et kõik on hästi.
UH on mul 11.10, alles järgmisel esmaspäeval, terve nädal on veel oodata. Õnneks tuleb kiire nädal ja esmaspäev on kohe kohal. Sealt loodan aga ainult häid uudiseid, lihtsalt peavad sel korral head olema 🙂 Me oleme ise ja koos arstidega katsetades 6 aastat oodanud.

I.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma isegi ei tea, miks ma jälle siin olen, sel korral plaanisin üldse mitte tulla 🙂 Suutsin väga pikalt kõik välja lülitada, aga vist ikka tahaksin jagada.

Aprillis alustasime minu teise IVFiga. Aprilli lõpus oli punktsioon ja hüperi ohu tõttu siirdamist ei toimunud. Kuigi, see vist ei olnud ainult oht, sest mu enesetunne oli peaaegu kaks nädalat väga halb. Peale punktsiooni öeldi, et üks periood tuleb kindlasti vahele jätta ja arstiga võtsin ühendust alles juulis, sest päevad olid ka paigast ära. Augusti lõpus alustasime ravimitega (Estrofem 3xpäevas), septembri alguses UH, teadmine, et ravimid mõjuvad ja mõned siis juurde (Dexamethason x2 ja Amelgen x2, Estrofem nüüd x2).

Siirdamine oli 14.09. Protseduur oli sel korral pisut ebamugav, põis oli ilmselt päris täis ja selline keerutamine oli arstil käsil munakese sisse panemise ajal, et pisut nagu torkis seal ebameeldivalt. Mul on emakas tahapoole kaldu ja pikakaelaline, seega ei ole päris lihtne ülesanne ilmselt. Aga hakkama nad seal kahekesi said ja kõik lubati korras olevat. Arst jälle ütles, tavaelu, mitte midagi ei ole vaja muuta – täiesti tavaline argielu edasi. Nii ma siis tegin, ma ei ütle, et unustasin, aga lasin vähemalt ennast mitte häirida. Nii umbes nädal peale siirdamist olid veidi kummalised valud kõhus, aga ainult natuke ja õhuti. Veretest 27.09, kuna olin just 26 öö vahetuses, siis peale testi koju jõudes läksin kohe magama. Ärkasin 11 paiku ja läksin siis tulemust vaatama, ja see oli 847. Ma lootsin väga, et seal on numbrid, mis pole 0, sest sisetunne oli hea. Umbes tund hiljem helistas mulle ämmaemand ja ütles, et tulemus on positiivne, palju õnne – sellega sain kohe klombi kurku ja peale kõne lihtsalt nutsin. Siis tuli pähe ka kodune rasedustest teha, noh triipude pärast, mul ei olnud isegi varem meeles, et võiks proovida, lihtsalt ootasin veretesti.

Aga nüüd on tekkinud pisikesed hirmud ja siis jõudsin siia. Ja loen ja negatiivsus süveneb, seega otsustasin ikka oma loo kirja panna. Ma muidugi jätkuvalt arvan, et kõik on hästi.

UH on mul 11.10, alles järgmisel esmaspäeval, terve nädal on veel oodata. Õnneks tuleb kiire nädal ja esmaspäev on kohe kohal. Sealt loodan aga ainult häid uudiseid, lihtsalt peavad sel korral head olema 🙂 Me oleme ise ja koos arstidega katsetades 6 aastat oodanud.

I.

Selliseid lugusid on alati tore lugeda. 🙂 Kui endal enesetunne hea, küll kõik hästi läheb ikka 😉

KN

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Umbes tund hiljem helistas mulle ämmaemand ja ütles, et tulemus on positiivne, palju õnne – sellega sain kohe klombi kurku ja peale kõne lihtsalt nutsin. Siis tuli pähe ka kodune rasedustest teha, noh triipude pärast, mul ei olnud isegi varem meeles, et võiks proovida, lihtsalt ootasin veretesti. Aga nüüd on tekkinud pisikesed hirmud ja siis jõudsin siia. Ja loen ja negatiivsus süveneb, seega otsustasin ikka oma loo kirja panna.

Jääb arusaamatuks, mis täpsemalt tekitab hirmu? Negatiivne rasedustest? Kui veretest oli positiivne, siis milles küsimus?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsisin reedel, et mis saab siis, kui arst haigestub, kas keegi oskab kaasa rääkida? Kas teine arst tegeleb eelisjärjekorras patsientidega, kellel on ravi pooleli jäänud ja teised peavad lihtsalt ootama?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsisin reedel, et mis saab siis, kui arst haigestub, kas keegi oskab kaasa rääkida? Kas teine arst tegeleb eelisjärjekorras patsientidega, kellel on ravi pooleli jäänud ja teised peavad lihtsalt ootama?

Helista oma viljatusravikliinikusse ja küsi neilt? Ei? 😌

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on juba teada ja ei osatud öelda, millal tagasi tuleb. Siit tekkis üldine küsimus aruteluks, et kuidas on arsti puudumine erinevates kliinikutes lahendatud? Et kui arst jääb haigeks ja ravi on pooleli, siis tuleb üritada kätte saada teine arst ja rääkida kokkuvõtvalt oma lugu, kui pole, siis tuleb lihtsalt oodata? Kuidas oleks patsiendil õige käituda? Loota, et arst on järgmiseks korraks tagasi või suunduma mujale? Lihtsam oleks, kui arst või tema assistent annaks lühikese tagasiside kontakti võtvate patsientidega, et on haige ja võtke ühendust järgmisel korral, sest keegi ei tea seisundit ja paranemist paremini, kui haigeks jäänud inimene ise.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Daisy

<p style=”text-align: center;”>Asjad millele mina siin kohal veel mõtleks:

1. Kui mina või mu arst haigestub IVF protsessi vältel, siis jääb asi pooleli. Enne punktsiooni tehakse sel juhul koroona test ja kui see osutub positiivseks, siis pead kodus ise ära kannatama, mis tunne on kui suurenenud ja väga tundlikes munasarjades ovulatsioon hakkab. Oled omale meeletus koguses ravimeid sisse süstinud ja seda ilma asjata.

2. IVF teekonnaga võtad endale nagunii tohutu riski ravimite suhtes. IVF ravi on olnud maailmas väga lühikest aega. Olgugi, et ämmaemand väitis, et peale hüperi suuremaid kõrvalmõjusid ei ole, siis tegelikult ei saa olla kindel, et see kunagi mingil viisil sinu tervist ei mõjuta. 2-3 korda päevas meeletus koguses ravimeid süstida, lisaks veel kapslid või tabletid. Ja seda kuu aega järjest(vähemalt kuu, ma ei tea kui pikk on pikk skeem ja kui palju raimeid seal määratakse). Et kui sa neid ravimeid usaldad arsti määrama kordades suuremates kogustes ja pika perioodi vältel, siis miks sa mõnda teist ravimit ei usalda teda määrama?

Minul oli hea meel, et sain kahe IVF ringi vahepeal end ära vaktsineerida, sest arusaadavalt on seda otsust rasedana palju keerulisem teha. Esimese ringi ajal oli mul meeletu hirm, et äkki ei saagi punktsioonile. Neid lugusid on siit mitmeid läbi käinud. Tänaseks olen 3 Ivf täisringi teinud ja tunnen küll, et see on mu kehale päris kõva katsumus olnud. Algselt pahandasin arsti peale, kui öeldi, et ei saa kohe uuele ringile, et keha peab puhkama ja kõigist ravimitest puhastuma, aga nüüdseks näen, et see on tõesti vajalik. Samas mõtlen ka üha rohkem sellele, et kuidas see teekond tulevikus minu tervist mõjutada võib.

Eks igal asjal on omad riskid ja iga üks ise otsustab, et millise riski ta soovib võtta.

</p>
ma pole ammu midagi nii rumalat lugenud, Vaksiin ei kaitse haigestumise eest! Kui sina või su arst haigestub isegi vaksineerituna siis jääb asi poolikuks. See risk on alati olemas ! Ei pea isegi korona olema!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on juba teada ja ei osatud öelda, millal tagasi tuleb. Siit tekkis üldine küsimus aruteluks, et kuidas on arsti puudumine erinevates kliinikutes lahendatud? Et kui arst jääb haigeks ja ravi on pooleli, siis tuleb üritada kätte saada teine arst ja rääkida kokkuvõtvalt oma lugu, kui pole, siis tuleb lihtsalt oodata? Kuidas oleks patsiendil õige käituda? Loota, et arst on järgmiseks korraks tagasi või suunduma mujale? Lihtsam oleks, kui arst või tema assistent annaks lühikese tagasiside kontakti võtvate patsientidega, et on haige ja võtke ühendust järgmisel korral, sest keegi ei tea seisundit ja paranemist paremini, kui haigeks jäänud inimene ise.

Aga mis su kliinikust öeldi, et mis sinust saab nüüd kui arst haige on? Sul on ravi pooleli, kas süstid parasjagu? Mis suunised said?

Mujale suundumine pole ju nii lihtne, et lähed ja sind kohe vastu võetakse. Uue patsiendina oleksid järjekorras nagu iga teine.

Ise olen varasemalt Pelgus toimetanud ja ei kujutaks ettegi, et kui mu raviarst haigeks jääb, peaksin ise hakkama nende mingit teist arsti taga ajama. Sellega peaks kliinik ikka ise tegelema, et leiab oma haigestunud töötajale asendaja, kes tegeleb edasilükkamatute vastuvõttudega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin täna siirdamisel (teine FET, seekord ravimite toel). Siirdati 6-päevane blasto, väidetavalt hea kvaliteediga. See täis põiega protseduuri tegemine on ikka korralik piin, arst ka veidike hilines ja olin juba häda kätte suremas 😀 Laualt sööstsin kogu hiilgavas protseduuritoa rõivastuses otse tualetti 😀

Teab keegi soovitada, millal võiks testi proovida teha, et saaks juba adekvaatset infot? Eelmine kord testisin liiga vara ja sain valetriibu (ilmselt Ovitrelle jäägid, seekord Ovitrellet ei teinud). Kuigi ei tahaks eriti enne VT-d testida, aga olen üsna kindel, et uudishimu ei lase varsti magada (ja kaks testi vedeleb ka kapis), veretest alles 19.10.

Ella_

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teab keegi soovitada, millal võiks testi proovida teha, et saaks juba adekvaatset infot? Eelmine kord testisin liiga vara ja sain valetriibu (ilmselt Ovitrelle jäägid, seekord Ovitrellet ei teinud). Kuigi ei tahaks eriti enne VT-d testida, aga olen üsna kindel, et uudishimu ei lase varsti magada (ja kaks testi vedeleb ka kapis), veretest alles 19.10.

Ella_

mina teeks ilmselt alates 7’mes päev ja üle päeva 😀

virsi

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

<p style=”text-align: left;”>Minul oli siirdamine kolmapäev ja eile ( ehk 5päeva peale siirdamist) õhtul tegin niisama testi…. test oli positiivne 🙊.</p>
Aga ei julge veel rõõmustada. Homme on nö cd28 – eks näis kas päevad jälle!!! kohal või mitte.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jälle unustan nime lisada postituse lõppu….

Tupsik81

0
0
Please wait...

Postitas:
PANDORA18

Tere,

Mul tekkis küsimus – kui lähen tuleval nädalal IVF-ga seoses arstile, siis on CD7 (viin ka lepingu ja arst andis augustis märku,et saan oktoobris alustada), kas on võimalust, et alustame IVF-i järgmise tsükliga?

Tere.

Olin sinuga suvel triibupüüdjate grupis. Kuna meil ka loomulikul teel ei õnnestunud, siis oleme nüüd ivf teekonnal. Sinu küsimusele vastates, siis mina käisin täna arstil, viisin lepingu ja sain ka ovaleap peni kaasa. Neljapäevast hakkan süstima. Punktsioon peaks olema 19,20 või 21 okt ja sealt edasi siirdamine juba 25ga algaval nädalal.

Ma arvan, et sellesse tsüklisse sul ei õnnestu, aga järgmisesse juba küll, sest süstima vist peab hakkama 2-4CD.

Minu tsükkel pidi eile algama, aga siiani ei ole veel hakanud. Vaid kergelt korra määris. (rasedustest oli neg. Ja uh-ga arst ütles ka, et rasedust pole, et küll päevad hakkavad).

Ja nagu selgeks sai, siis olen sel teekonnal uus ja ei tea veel täpselt mis mind ees ootab.

Olen 28-aastane. 1 laps on 8aastane. Mees on 32 ja ühist last proovime esimest. Proovinud oleme natuke alla 2 aasta. Alates jaanuarist olen ka viljatusravi kliinikus arvel.

Teekond on olnud käänuline ja raske. Mehe spermogrammid on kõik olnud ideaalses korras. Minul 2 x olnud vähieelne seisund. Lisaks sellele on mul madal AMH(munarakkude reserv) tase(0,7). Augusti lõpus oli mul väike op. Lõigati emakakaela ja tehti emaka abrasioon. Eemaldati polüüp. Õnneks kõik healoomuline ja saime nüüd rohelise tule IVF-ks. Kuna mul munarakkude reserv on väike, siis juba sellest kuust ka esimene katse.

Kas on keegi kes saaks jagada oma kogemust IVF-ga, kui on madal AMH?

Ja seletage rumalale, mida tähendab lühike skeem ja mida tähendab pikk skeem?

Minule on hetkel määratud ovaleap pen 175 ühikut 5 päeva järjest ja siis uh.

Rohkem ma ei tea mis edasi saab ravimite osas.

Pandora18

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ei kujutaks ettegi, et kui mu raviarst haigeks jääb, peaksin ise hakkama nende mingit teist arsti taga ajama.

Seda ma kirjutasingi, et juba kõned võiksid olla suunatud teisele arstile või tema assistendile, mitte nii, et peab hakkama teist arsti helistades tabama, et kiiresti oma loost ülevaade anda. Kui teisel arstil ei juhtu parasjagu olema vastuvõttu, kas siis ongi ok, et patsiendid peavad proovima teda kätte saada järgmisel päeval? Üldjuhul ei saa nad samaks päevaks ka vastuvõttu määrata, sest ajad on täis ja see tähendaks mitu päeva ootamist. Teine variant, kui raviarst on haiguslehel ja ei saa vastata kõnedele ja kirjadele, siis telefonilt võiks info edasi anda tema assistent, kes peaks samuti olema arsti hetkeolukorrast informeeritud, et mida teha, mis numbril, millal teisele arstile helistada või kannatab oodata, kuni arst paraneb. Nagu siin kirjutati, siis igasugune vastamata jätmine tekitab kummalise tunde ja lisab närvipinget, et mida edasi teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
tupsik81

Tundub, et mina ka haige arsti patsient….  rohud saavad otsa.

Helistasin täna registratuuri ja pakuti aega alles 13.10. Ja et ma ise siis pole hoolitsenud, et ravimeid pole… seletasin, et neid ei määrata juurde kohe jne.

Igatahes siis suunati valvearstile. Sain kontakti ja helistatakse õhtul tagasi, kui minu lugu läbi vaadatakse.

Oehhhh….. pinge suur peal.
Täna 7.s päev peale siirdamist, siirdati 2.

https://www.upload.ee/image/13526281/20211006_100157.jpg

Veretest uuel nädalal.
Pp-sid õnneks pole hakanud ja ehk ei hakka ka. Kõht valutab korralikult, mis veidi hirmutab…
Ahjaa, minu AMH oli eelmine aasta 0.64

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et mina ka haige arsti patsient…. rohud saavad otsa. Helistasin täna registratuuri ja pakuti aega alles 13.10.

Kas proovisid eelnevalt helistada ka arsti vastuvõtu numbrile? Kas küsisid ka infot, et kaua on arst olnud haiguslehel ja millal tagasi tuleb?

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 157 )

Esileht Rasestumine ja lapse ootamine IVF September-Oktoober