Kopisin siia oma 2012.aastal kirjutatud kommentaari:
Alguses olid arstid väga optimistlikud- vanemad noored, terved (no enam vähem, ei midagi sellist, mis ise rasestumise täiesti välistaks, mul pcos ja mehel sperma kehva) jne, küll kohe õnnestub. Aga läks 4 IVF täisringi korda + külmaring. Suurt teisiti ei tehtud midagi, rohud olid enamasti samad, rohtude koguseid muudeti ikka vastavalt jooksvale vajadusele ja munarakkude arenemisele. Üks kord tehti \”pikk skeem\”, kui alguses süüakse paar nädalat pille, aga see ei andnud mingit tulemust ja esimese korra järel selgus, et viljastumise % oli kehv, edaspidi tehti pooltele munarakkudele ICSI (süstiti spermatosoid otse munaraku sisse, et kindlasti viljastuks) ja pooled jäeti niisama omavahele. Niiet ikka tehakse ebaõnnestunud katsetest mingid järeldused ja nt muudetakse rohtu, kui üks ei mõju eriti jne. Aega läks ca 2,5a, tegime neid üsna tihedalt.<br style=”box-sizing: border-box; color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;” />Ühestki korrast ei tekkinud isegi raseduse algust, veretestid olid <1. Seega ei osanud arvatagi, et 5. kord 200% õnnestub. Lapsed (p,t) tublid, ajalised, terved.<br style=”box-sizing: border-box; color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;” />Ainuke asi (ja kindlasti ei saa ma öelda, et sellepärast õnnestus) oli 5. korral see, et võtsin omaalgatuslikult südameaspiriini pärast punktsiooni kuni päris suure raseduseni. Minu puhul olid selleks põhjuseks kilpnäärme antikehad, kindlasti ei saa igaühele aspiriini soovitada, selleks peab mingi põhjus olema.<br style=”box-sizing: border-box; color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;” />Eks ta ole jah lihtsalt juhus, kuna just õnnestub. Oleksin ka valmis olnud jätkama, sest no mis muud alternatiivi ikka on, püss põõsasse visata ja jäädagi lasteta.
Nüüdseks on kaksikud 13aastased, lisaks neile on 2a hiljem sündinud loomulikul teel ja kiiresti saadud noorem poeg, ei jõudnud veel planeerima hakatagi ja spiraal sai 1,5 kuud varem alles välja võetud, kui oligi juba tulemas. Niiet meie puhul ravis IVF terveks viljatusest mõlemad vanemad, sest meie puhul oli viljatuse põhjus mõlemas 🙂 Peale seda sündis kolmas ka loomulikul teel peale keisrit, kiiresti ja probleemideta.