Esileht Kodunurk Ja parim supp on….

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 89 )

Teema: Ja parim supp on….

Postitas:
Kägu

Sibulasupp tundus väga ahvatlev. Ja mingi saate põhjal (kus osales äkki näitleja Kalmet) ma seda ka tegin. Kahjuks oli tulemus niru. Pere sõi pika hambaga ja mul endal ka ei olnud vaud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sibulasupp tundus väga ahvatlev. Ja mingi saate põhjal (kus osales äkki näitleja Kalmet) ma seda ka tegin. Kahjuks oli tulemus niru. Pere sõi pika hambaga ja mul endal ka ei olnud vaud.

Sibulasupile on vaja head puljongit (kasvõi foodstudio oma) ja midagi natuke haput sisse, muidu on lame ja läila (sibul läheb hautades üsna magusaks). Lisaks veel krutoonid juustuga või klassikaline juustusai. Ja sibulad peavad olema ikka päris “surnuks” hautatud, hääästi pehmed ja neid peab olema paar kilo vähemalt 🙂

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seenesupp kuivatatud puravikest. MITTE püreesupp.

Vanaema tegi. Puravikke oli sees palju nagu Tootsi soovitud rosinasaias rosinaid. Kruubid vist olid ja kartul ja porgand.

Kahjuks ei tea retsepti, kuigi vanavanaema pani selle kirja nagu sajad teisedki retseptid. Ta suri, kui olin 19 ja selles vanuses lendas tema käsitsi kirjutatud retseptiraamat mul prügisse, sest “mina küll köögiorjaks ei hakka”. Kurb ja piinlik enda pärast.

Sul olid ju sel hetkel alles nii vanaema kui ema, kuidas siis nii tore asi kui vanavanaema retseptiraamat sinusuguse arulageda teismelise kätte läks?

Tõeliselt kurb.

Ei, mul ei olnud selleks ajaks ema. Vanaema aga oli voodihaige. Tema eest üksi hilisteismelisena hoolitsemisel kadus ilmselt mul igasugune mõistuseraas. Ütlesin isegi, et on kurb ja enda pärast piinlik, sa ei peaks vast parastama.

Ma ei tahtnud parastada.

Vabandust, kui see nii siiski mojus.

Sügav kaastunne, ei teadnud ega arvestanud, et nii kurb ja raske aeg oli sul.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sibulasupp tundus väga ahvatlev. Ja mingi saate põhjal (kus osales äkki näitleja Kalmet) ma seda ka tegin. Kahjuks oli tulemus niru. Pere sõi pika hambaga ja mul endal ka ei olnud vaud.

Sibul vajab kolme asja, et kokku hästi maitseks. Magusus, soolasus ja hape – karamelliseerimiseks sobib natuke pruuni suhkrut võiga, soolasuseks annab hea lisa sojakaste/balsamico ja happeks veiniäädikas, riisiäädikas või lihtsalt äädikas. Peale juustu ja küüslauguvõiga sai kõrvale.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lemmiksupp on selline, mille retsepti otseselt kuskil ei ole. Ise olen katseeksituse meetodil selelni jõudnud. Supi põhjaks kuumutan pannil purustatud sibula/küüslaugu/tšilli, valan peale purutatud tomatid. Ja supp siis sellest teravast segust, lihast ja köögiviljadest, enamasti porgand, kartul, suvikõrvits. Vahel olen ka liha näiteks suitsuvorstiga asendanud, vahel lisan marineeritud või soolakurki. Kuidas parajasti tuju on. Oluline on, et tšillit peab ikka korralikult olema nii, et supp korralikult terav tuleb.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Supid on head!

Suurimateks teada-tuntud nimedega lemmikuteks on vast rassolnik, piima-aedviljasupp, kana-klimbisupp, borš, piima-riisisupp.

Ja siis on need nimetud n-ö jäägisupid,  pea alati ülimaitsvad. Samuti maitsev on lihtne supp külmutatud juurikatest ja praetud hakklihast.

Ainult sibulasuppi ma ei armasta üldse. Ise ei oska teha ja mujalt olen pigem halvapoolset saanud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keegi siin mainis ka tomatisuppi. Kuidas teed? Mulle maitses väga isegi Salvesti oma (lisasin veidi  maitseaineid), aga kahjuks seda enam ei toodeta. Tahaksin väga ise keeta. Oli mõnus tummine,  lihata.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keegi siin mainis ka tomatisuppi. Kuidas teed? Mulle maitses väga isegi Salvesti oma (lisasin veidi maitseaineid), aga kahjuks seda enam ei toodeta. Tahaksin väga ise keeta. Oli mõnus tummine, lihata.

Pole see, kes vastas, aga:

Mina röstisin ahjus tomatid sibula, küüslaugu, maitseainete ja oliivõliga. Seejärel puljongit natuke juurde, lisasin olemasoleva pooliku tšilliga tomatipüree ka (ka purustatud tomatid võivad olla – aga pole vajalik) ning püreestasin. Mahedamaks maitseks sobib merevaiku lisada, teeb kreemiseks. Vürtsidest sobib väga hästi ingveri (juba röstides).

Kuum supp kaussi ja peale raputame riivjuustu (sellise, mis kuuma supi peal sulab). Kõrvale meeldib küüslauguvõiga baguette. Aga võib ka krutoone supi sisse panna.

Nagu kõrvitsapüreesupiga siis soovi korral võib peale lisada näiteks ka krõbedat peekonipuru.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

suur supifänn, restoranis tellin ka alati!  Restos sibulasupp, bisque või midagi muud sellist erilist.

Kodus pigem tavalised, iga nädal erinev – hapukapsa, värskekapsa, rassolnik, lõhesupp, hernesupp, seljanka, seenesupid, tom kha.

Aga kõige tihedamini teen hakklihaga tomatisuppi, kus liha-sibul-küüslauk-suvikõrvits potis pruuniks, vein ja purustatud tomat juurde, vesi ka, Knorri geelpuljong ja ürdid. Kui kõik on kokku keenud, siis pakk suvist külmutatud supisegu otsa. Vahel liha asemel läätsed, ja eriti tummist soovides teokarbi pasta nt.

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

lemmikud: kanasupp, kalasupp, boršš

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kunagi kui dinosaurused tänavatel jalutasid, siis pakuti Viru hotelli 22. korruse restoranis kreveti suppi. Parim supp siiamaani, kui ainult retsepti teaks.

Järgmisena oleks seenesupp, ehk kogritsa seentega, kui õigesti teha on jumalik.

Koorene  lõhesupp on ka hea. Kuid ei tohiks olla liiga rammus jälle.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lemmiksupp on selline, mille retsepti otseselt kuskil ei ole. Ise olen katseeksituse meetodil selelni jõudnud. Supi põhjaks kuumutan pannil purustatud sibula/küüslaugu/tšilli, valan peale purutatud tomatid.

Mina olen siit edasi lisanud korraliku kondipuljongi ja läätsed (oranžid on kõige paremad), kurkumit ka. Meil kõigile väga maitseb. Tšillit peab jah tunda olema, siis on hea.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Phó bo on kindel nr1. Siis dashi puljongiga mereannisupid, Tom kha, tomati-läätsesupp ja koorene lõhesupp.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Phó bo on kindel nr1.

Mul samuti. Aga nii raske seda teha. Kas teed seda tooreste veiseliha lõikudega või küpsetad liha enne läbi?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Phó bo on kindel nr1.

Mul samuti. Aga nii raske seda teha. Kas teed seda tooreste veiseliha lõikudega või küpsetad liha enne läbi?

Ma pole see, kellelt küsid, aga vastan, et loomulikult teen toore lihaga. Kuum leem ju imab lihalt maitse välja, juba töödeldud liha on lihtsalt üks ballastaine.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Phó bo on kindel nr1.

Mul samuti. Aga nii raske seda teha. Kas teed seda tooreste veiseliha lõikudega või küpsetad liha enne läbi?

Toorega ikka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Supp lihaga. Praen ja maitsestan hakkliha ära ja panen supi sisse.

See ei ole supp lihaga. See on supp hakklihaga.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Supp lihaga. Praen ja maitsestan hakkliha ära ja panen supi sisse.

Minuarust on kõige jubedamad supid hakklihaga. Nagu halva päeva koolisöökla supp.
Supp peab okema õige lihaga ja hakkliha on muudeks toitudeks.
Aga inimeste maitsed ongi erinevad, selline on minu arvamus .

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Supp lihaga. Praen ja maitsestan hakkliha ära ja panen supi sisse.

See ei ole supp lihaga. See on supp hakklihaga.

Kas hakkliha polegi liha? Et isegi vegan võib süüa?

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Supp lihaga. Praen ja maitsestan hakkliha ära ja panen supi sisse.

See ei ole supp lihaga. See on supp hakklihaga.

Kas hakkliha polegi liha? Et isegi vegan võib süüa?

Hakkliha on liha ja mingite ülejääkife segu. Väga tänuväärne toode, millest sasb teha palju erinevaid toite.  Frikadellisupp on ainuke, kus kasutada hakkliha, et teha frikadellid.
Et supp jääks maitsev keedetakse see kondoga lihatükist.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanaaegne selge supp kondiga lihast.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et supp jääks maitsev keedetakse see kondoga lihatükist.

Lollus. Kondiga lihast puljongiga supid on üldiselt muidugi head, aga siiski väga sarnase maitsega. Mina oskan väga maitsvat hakklihasuppi teha, hakkliha siis ikka lihast, mitte mingist muust rupskist.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei armasta üldiselt suppe süüa, kuna need kukuvad kolinal jalgadesse e. söönuks ei saa. Paari tunni pärast oled sama näljane kui alguses. Ei tea ühtegi suppi, mis kõhtu täidaks. Muidu maitsevad selged supid e. kõik leeme peal keedetud- igasugu tambitud e. püreesupid ei ole veel avastanud ühtegi maitsvat

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei armasta üldiselt suppe süüa, kuna need kukuvad kolinal jalgadesse e. söönuks ei saa. Paari tunni pärast oled sama näljane kui alguses. Ei tea ühtegi suppi, mis kõhtu täidaks. Muidu maitsevad selged supid e. kõik leeme peal keedetud- igasugu tambitud e. püreesupid ei ole veel avastanud ühtegi maitsvat

Kondipuljongist keedetud supp siiski täidab kõhtu korralikult. Eriti, kui on leeme sees on korralikult muud kraami ka.

Kõhtu ei täida puljongikuubikust või  muul moel (ilma kondipuljongita) tehtud supid.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lemmiksupp on selline, mille retsepti otseselt kuskil ei ole. Ise olen katseeksituse meetodil selelni jõudnud. Supi põhjaks kuumutan pannil purustatud sibula/küüslaugu/tšilli, valan peale purutatud tomatid. Ja supp siis sellest teravast segust, lihast ja köögiviljadest, enamasti porgand, kartul, suvikõrvits. Vahel olen ka liha näiteks suitsuvorstiga asendanud, vahel lisan marineeritud või soolakurki. Kuidas parajasti tuju on. Oluline on, et tšillit peab ikka korralikult olema nii, et supp korralikult terav tuleb.

Ehhh….ma teen midagi sarnast….kutsun seda pohmakasupiks 🙂 sest ma teengi seda pohmakaga. Ma valan sibulasegule tomatimahla peale.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Paari tunni pärast oled sama näljane kui alguses. Ei tea ühtegi suppi, mis kõhtu täidaks.

See on sama loll jutt kui et ilma lihata polevat võimalik kõhtu täis saada. See kõik on harjumus.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hakkliha on liha ja mingite ülejääkife segu.

Kuidas palun? Hakkliha on nagu nimigi ütleb – hakitud liha. Ja kui teed seda õigesti, ehk et hakid hea lihatüki ise kahe lihakirvega peeneks, saad suurepärase ja tänuväärse toote, millest on võimalik sadu erinevaid toite teha.
Saan aru, et sina ostad poest seda “ülejääkide segu”? Aga sel juhul ära madalda tõelise hakkliha nime ja väärtust. See kokkupressitud tundmatu mass on häbiks tõelisele hakklihale.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sest ma teengi seda pohmakaga.

Miks on naistetahval pohmakas? Öääk!

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

boršš

Borš

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hakkliha on liha ja mingite ülejääkife segu.

Kuidas palun? Hakkliha on nagu nimigi ütleb – hakitud liha. Ja kui teed seda õigesti, ehk et hakid hea lihatüki ise kahe lihakirvega peeneks, saad suurepärase ja tänuväärse toote, millest on võimalik sadu erinevaid toite teha.

Saan aru, et sina ostad poest seda “ülejääkide segu”? Aga sel juhul ära madalda tõelise hakkliha nime ja väärtust. See kokkupressitud tundmatu mass on häbiks tõelisele hakklihale.

Jäin ka mõtlema, et mis mõttes on hakkliha mingite jääkide segu. Ei ole ju! Lihtsalt läbi hakklihamasina aetud liha. Kui minu ema käsitsi kotlettide jaoks hakkliha tegi, siis läksid masinasse täiesti tavalised lihatükid. Mingeid rupskeid, siseelundeid või lausa ülejääke selle sisse kindlasti ei läinud. Tavalised taised lihatükid, millel mõõdukalt ka pekki küljes.

+5
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 89 )


Esileht Kodunurk Ja parim supp on….