Esileht Kodunurk Ja parim supp on….

Näitan 29 postitust - vahemik 61 kuni 89 (kokku 89 )

Teema: Ja parim supp on….

Postitas:
Kägu

Jäin ka mõtlema, et mis mõttes on hakkliha mingite jääkide segu. Ei ole ju! Lihtsalt läbi hakklihamasina aetud liha. Kui minu ema käsitsi kotlettide jaoks hakkliha tegi, siis läksid masinasse täiesti tavalised lihatükid. Mingeid rupskeid, siseelundeid või lausa ülejääke selle sisse kindlasti ei läinud. Tavalised taised lihatükid, millel mõõdukalt ka pekki küljes.

No just! Täiesti harilik liha, mitte mingid jäägid.

Mina ise lihamasinatcei kasuta, minu jaoks pressib see liha liiga kokku. Hakin kahe raske lihakirvega (noaga) paksul lõikelaual jasti peeneks. Liha jääb mahlane ja õhuline. Lihamasinast lasen pasteedi vói hakksüldi kraami läbi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jäin ka mõtlema, et mis mõttes on hakkliha mingite jääkide segu. Ei ole ju! Lihtsalt läbi hakklihamasina aetud liha. Kui minu ema käsitsi kotlettide jaoks hakkliha tegi, siis läksid masinasse täiesti tavalised lihatükid. Mingeid rupskeid, siseelundeid või lausa ülejääke selle sisse kindlasti ei läinud. Tavalised taised lihatükid, millel mõõdukalt ka pekki küljes.

No just! Täiesti harilik liha, mitte mingid jäägid.

Mina ise lihamasinatcei kasuta, minu jaoks pressib see liha liiga kokku. Hakin kahe raske lihakirvega (noaga) paksul lõikelaual jasti peeneks. Liha jääb mahlane ja õhuline. Lihamasinast lasen pasteedi vói hakksüldi kraami läbi.

Olen nõue, et kui ise hakkliha teha, siis ongi see lihast. Aga reaalsus on see ct mõni üksik teeb seda ise kodus, enamus ostavad poest.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen nõue, et kui ise hakkliha teha, siis ongi see lihast. Aga reaalsus on see ct mõni üksik teeb seda ise kodus, enamus ostavad poest.

Ma ei tunne enamust. Tean palju-palju inimesi, kes ise hakkliha teevad võäärmisel juhul turult v otse talunikult ostavad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks tänapäeval unuststakse ära, et kõik ei tule valmiskujul poest ja hakkliha on täiesti võimalik ka kodus teha. Ütlen ausalt, et pole ise hakkliha kodus teinud vist ca 8-aastat. Peamine põhjus on kodumasinate rohkus ja ei taha ühte vidinat rohkem lisaks ära mahutada – kuigi ütlen ausalt, et iga kord kui kusagil pakkumises hakklihamasin on siis mõtlen küll, et peaks uuesti soetama. Eriti arvestades hindade tõusu tundub ise hakkliha tegemine tunduvalt mõistlikum. Kallim, aga tundub, et pigem tasub olemasolevale kitchenaid masinale lihtsalt lisaotsik soetada, varasemalt oli see nõukaaegne käsioma (käis klambriga lauale) ja no seda enam küll ei viitsiks vändata. Kombainiotsikuga oli tunduvalt lihtsam – sellega sai nii riivjuustu teha (saaks jälle soodsama kg hinnaga) kui hakkliha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Riivjuustu saab täiesti tavalise riiviga riivida ja pärast lihtsamini pesta. Jällecenergia kokkuhoid!
Liha saab ise hakkida, ei pea mingit masinat olema. Kuidas meie vaaremad hakkama said?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen täiesti rahulikult hakklihaga nt tomatisuppi ja värskekapsasuppi. Hea kiire lahendus, ja kvaliteetne hakkliha on sama hea kui lihtsalt liha. Mingeid perenaise segusid ei kasuta.

Tänasel päeval on tobe ise veisekontidest 5 tundi puljongit keeta. Knorri geelpuljong (eriti see tume) teeb sama välja…  Broilerist keedan küll korralikult ja kalast.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Riivjuustu saab täiesti tavalise riiviga riivida ja pärast lihtsamini pesta. Jällecenergia kokkuhoid!

Liha saab ise hakkida, ei pea mingit masinat olema. Kuidas meie vaaremad hakkama said?

Muidugi saab. Oleneb sellest, kas kallim on su enda aeg või elekter – minu puhul aeg.

Taldrikusse toidu peale tõesti riivin parmesani käsiriiviga. Oleneb ka kogusest, mida teha.

Vaaremal oli metallist vändaga hakklihamasin, vanaemal isegi oli hiljem juba elektriline kombain, teine tegi endiselt käsimasinaga.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi saab. Oleneb sellest, kas kallim on su enda aeg või elekter – minu puhul aeg.

Korraliku lihakirvega (mina teen kahega) hakkides ca 10-15 minutit. See aeg mul enda ja pere jaojs ikka on. Nagu juba kirjutasin, siis lihamasin lömastab minu maitseks liialt ja poe hakkliha ei soovi.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi saab. Oleneb sellest, kas kallim on su enda aeg või elekter – minu puhul aeg.

Korraliku lihakirvega (mina teen kahega) hakkides ca 10-15 minutit. See aeg mul enda ja pere jaojs ikka on. Nagu juba kirjutasin, siis lihamasin lömastab minu maitseks liialt ja poe hakkliha ei soovi.

Muidu nagu ok jutt, et tee kui tahad käsitsi. Aga hakid 10-15minutit ja ütled, et see aeg enda ja pere jaoks? Pere on pärast tänulik, et 15minutit käsitsi hakkisid? Kasuta 5min masinat ja ülejäänud 10minutit saad lapsega mängida või miskit. See on aeg perega.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi saab. Oleneb sellest, kas kallim on su enda aeg või elekter – minu puhul aeg.

Korraliku lihakirvega (mina teen kahega) hakkides ca 10-15 minutit. See aeg mul enda ja pere jaojs ikka on. Nagu juba kirjutasin, siis lihamasin lömastab minu maitseks liialt ja poe hakkliha ei soovi.

Muidu nagu ok jutt, et tee kui tahad käsitsi. Aga hakid 10-15minutit ja ütled, et see aeg enda ja pere jaoks? Pere on pärast tänulik, et 15minutit käsitsi hakkisid? Kasuta 5min masinat ja ülejäänud 10minutit saad lapsega mängida või miskit. See on aeg perega.

Ma räägin, et minu jaoks lihamasin lömastab liha lödiks. Ja jah, tekstuur tuleb tóesti teine.
Laste taha mina ei poe.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korraliku lihakirvega (mina teen kahega) hakkides ca 10-15 minutit. See aeg mul enda ja pere jaojs ikka on. Nagu juba kirjutasin, siis lihamasin lömastab minu maitseks liialt ja poe hakkliha ei soovi.

Sellise hakklihaga kujutan vaid mantõsid ette, kotlette küll nii jämedast lihast ei tahaks.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

lihakirve

Ja masina lahtivõtuks, pesumasinasse panekuks, seejärel osade kohalepanekuls kuluv aeg – palju seda on?

 

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

lihakirve

Ja masina lahtivõtuks, pesumasinasse panekuks, seejärel osade kohalepanekuls kuluv aeg – palju seda on?

https://kitchen.eu/et/lisatarvikud-mikseritele/701-hakklihamasin-5413184602956.html

Lahti võtuks ja masinasse – max minut. Mitte oluliselt kauem kui sahtlist nuga võtta ja lõikelaud.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korraliku lihakirvega (mina teen kahega) hakkides ca 10-15 minutit. See aeg mul enda ja pere jaojs ikka on. Nagu juba kirjutasin, siis lihamasin lömastab minu maitseks liialt ja poe hakkliha ei soovi.

Sellise hakklihaga kujutan vaid mantõsid ette, kotlette küll nii jämedast lihast ei tahaks.

Kas kuskil oli juttu kui jämedad lihatükid tulevad? Asja kommenteerivad jälle need, kes ise pole antud tegevust iial teinudki ja ainult kujutavad ette.
Siin muidugi noorem rahvas, pole mõtet vanaemasid mängu tuua, sest need on vist valdavalt 40-50 aastased, aga arhiivid ja vanad kokaraamatud on abiks – kotlette jm hakklihatoite tehti juba EW ajal (ja enne sedagi) ja mitte igas majapidamises polnud lihamasinat. Siis hakitigi ja osalt tehti seda puulõhkumiskirvega. Kõigega saadi hakkama, ainult tänapäeval imestatakse, kuidas keegi saab kirvega/noaga liha hakkida ja veel 15 min sellele kulutada (mõnitavalt veel, et kas pere on selle eest tänulik?).
Noh, igatahes need isetegijad ja jaksajad on ka ellujääjad. Teistel kasvavad käed persest välja ja surrakse näljast külmkapi kõrvale maha.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Korraliku lihakirvega (mina teen kahega) hakkides ca 10-15 minutit. See aeg mul enda ja pere jaojs ikka on. Nagu juba kirjutasin, siis lihamasin lömastab minu maitseks liialt ja poe hakkliha ei soovi.

Sellise hakklihaga kujutan vaid mantõsid ette, kotlette küll nii jämedast lihast ei tahaks.

Kas kuskil oli juttu kui jämedad lihatükid tulevad? Asja kommenteerivad jälle need, kes ise pole antud tegevust iial teinudki ja ainult kujutavad ette.

Siin muidugi noorem rahvas, pole mõtet vanaemasid mängu tuua, sest need on vist valdavalt 40-50 aastased, aga arhiivid ja vanad kokaraamatud on abiks – kotlette jm hakklihatoite tehti juba EW ajal (ja enne sedagi) ja mitte igas majapidamises polnud lihamasinat. Siis hakitigi ja osalt tehti seda puulõhkumiskirvega. Kõigega saadi hakkama, ainult tänapäeval imestatakse, kuidas keegi saab kirvega/noaga liha hakkida ja veel 15 min sellele kulutada (mõnitavalt veel, et kas pere on selle eest tänulik?).

Noh, igatahes need isetegijad ja jaksajad on ka ellujääjad. Teistel kasvavad käed persest välja ja surrakse näljast külmkapi kõrvale maha.

Keegi pole väitnud, et ei saa, vaid, kas 15 minutit on mõistlik käsitsi teha.

Isegi sellistel (mis mu vaaremalgi oli, rääkimata vanaemadest) olid vahetatavad otsikud erineva suurusega läbi ajamiseks https://www.osta.ee/noukaaegne-hakklihamasin-179538916.html

Lisaks tuli tihti mitu korda ajada, et seda peenikest “massi” saada kui tahtmist oli. Seega miks arvata, et tänapäevased masinad vaid üht peenikest “pastat” teevad?

Pigem jääb Sinust mulje, et oled kunagi mingit kehva masinat kasutanud ja nüüd teed aastad järjest kilplasetööd.

Ning ei taha tõesti uskuda, et laps teeb kuskil kotleti sees vahet, kas see on masinaga tehtud või käsitsi hakitud.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning ei taha tõesti uskuda, et laps teeb kuskil kotleti sees vahet, kas see on masinaga tehtud või käsitsi hakitud.

Kas sina teed perele süüa, et nad seda millegagi võrdleks?
Päris huvitav lähenemine.
Kui mul on tükk kvaliteetaet liha, siis hakin selle peeneks ja saan kotlette teha. Söögilauas me üldiselt ei aruta, kas keegi saab aru, kas on käsitsi lõigatud või mitte. Köögikombain koos hakkijaga täiesti olemas, terad teravad, ei ole “kehv masin”, aga vat lihamasina funktsiooni ei kasuta. Põhjusest juba kirjutasin.
Milles on sinu probleem? Sul on minu ajast kahju?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning ei taha tõesti uskuda, et laps teeb kuskil kotleti sees vahet, kas see on masinaga tehtud või käsitsi hakitud.

Kas sina teed perele süüa, et nad seda millegagi võrdleks?

Päris huvitav lähenemine.

Kui mul on tükk kvaliteetaet liha, siis hakin selle peeneks ja saan kotlette teha. Söögilauas me üldiselt ei aruta, kas keegi saab aru, kas on käsitsi lõigatud või mitte. Köögikombain koos hakkijaga täiesti olemas, terad teravad, ei ole “kehv masin”, aga vat lihamasina funktsiooni ei kasuta. Põhjusest juba kirjutasin.

Milles on sinu probleem? Sul on minu ajast kahju?

Tal on kahju, et sa nii maitsvaid kotlette teed ja on lihtsalt kade.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma jälgin mitmeid toidutegijate kanaleid, päris tihti hakitakse liha nugadega. Naised küll vähem, sagedamini ikka sellised tursked habetunud sellid, kes mingi burgerikotleti tarbeks küll hakklihamasinat välja ei võta. Korralikud ja teravad noad lähevad lihast läbi nagu sulavõist. Kes siin kirjutas, et selle aja veedaks parem lastega – kui need just päris tited pole, siis söögitegu ongi lastega koos toimetamiseks hea võimalus. Kõigile jätkub võimetekohast tegevust.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnd on näiteks alati segadusse ajanud toit nimega hakkbiifsteek, loogiliselt peaks see olema ju peeneks hakitud lihast aga kõik retseptid on hakklihast ja pmt tehakse nagu kotletti, burgerit vms ainult et veisehakklihast. Miks siis hakkbiifsteek?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnd on näiteks alati segadusse ajanud toit nimega hakkbiifsteek, loogiliselt peaks see olema ju peeneks hakitud lihast aga kõik retseptid on hakklihast ja pmt tehakse nagu kotletti, burgerit vms ainult et veisehakklihast. Miks siis hakkbiifsteek?

Hakklihast tehtud biifsteeki nimetataksegi hakkbiifsteegiks. Mitte seepärast, et liha oleks just noaga hakitud, vaid ta on tehtud veise hakklihast. Samas see hakkliha võib ju olla ka noaga hakitud. Igatahes peab ta olema väga peeneteks osisteks hakitud, et koos püsiks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lemmiksupp kookospiima, ingveri ja tšilliga kõrvitsapüreesupp, mille peale puistan röstitud seemnesegu.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mnd on näiteks alati segadusse ajanud toit nimega hakkbiifsteek, loogiliselt peaks see olema ju peeneks hakitud lihast aga kõik retseptid on hakklihast ja pmt tehakse nagu kotletti, burgerit vms ainult et veisehakklihast. Miks siis hakkbiifsteek?

Hakklihast tehtud biifsteeki nimetataksegi hakkbiifsteegiks. Mitte seepärast, et liha oleks just noaga hakitud, vaid ta on tehtud veise hakklihast. Samas see hakkliha võib ju olla ka noaga hakitud. Igatahes peab ta olema väga peeneteks osisteks hakitud, et koos püsiks.

No näiteks tehakse burgereid ka veisehakklihast ja ei nimetata hakkbbiifsteegiks?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No näiteks tehakse burgereid ka veisehakklihast ja ei nimetata hakkbbiifsteegiks?

Vahe on toote kujus. Hakk-kotlett on väike, paks ja ümar, enamasti paneeritud; hakkpihv suurem, õhem, samuti ümar, tavaliselt paneerimata; hakkšnitsel õhuke, lapik, enamasti paneeritud, tihti lisandiga (nt kilu, kapparid ja sidrun; riivjuust, seened jne); hakkbiifsteek piklik, paks, paneerimata, tihti lisandiga (nr praemuna, praesibul, seened vm).
Kõik tooted hakitud lihast, mida nimetatakse ka hakklihaks.

Naturaalne kotlet on näiteks üldse vasikalihast, kindlasti kondiga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naturaalne kotlet on näiteks üldse vasikalihast, kindlasti kondiga.

Vahi nalja, kuidas kont ära hakitakse?

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naturaalne kotlet on näiteks üldse vasikalihast, kindlasti kondiga.

Vahi nalja, kuidas kont ära hakitakse?

Naturaalne kotlet ongi kondiga küljetükk, vähemalt mujal maailmas. Meil hakati nõukaajal sellist asja hoopis  karbonaadiks nimetama ja kotlettideks hakkmassist saadusi, aga algselt pärineb sõna prantsuse keelest (côtelette) ja tähendab küljetükki, mitte hakklihast pätsikesi.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naturaalne kotlet ongi kondiga küljetükk, vähemalt mujal maailmas. Meil hakati nõukaajal sellist asja hoopis  karbonaadiks nimetama ja kotlettideks hakkmassist saadusi, aga algselt pärineb sõna prantsuse keelest (côtelette) ja tähendab küljetükki, mitte hakklihast pätsikesi.

Ehk jääks eesti keele juurde.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehk jääks eesti keele juurde.

Jää pealegi.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naturaalne kotlet on näiteks üldse vasikalihast, kindlasti kondiga.

Vahi nalja, kuidas kont ära hakitakse?

Päriselt oled nii loll?
Sinu kulinaarsed kokkupuuted piirduvad woldiga, nagu aru saada. Köögiteemades ei peaks sa sõna võtma.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naturaalne kotlet ongi kondiga küljetükk, vähemalt mujal maailmas. Meil hakati nõukaajal sellist asja hoopis karbonaadiks nimetama ja kotlettideks hakkmassist saadusi, aga algselt pärineb sõna prantsuse keelest (côtelette) ja tähendab küljetükki, mitte hakklihast pätsikesi.

Ehk jääks eesti keele juurde.

Sa ei saanud tekstist aru? Ehk liitud siis mingi oma koduse keele ja vene perekooliga? Üksainuke sõna, mis on korrektselt kaldkirjas ning ette selgitatud, et prantsuse keeles, on sulle probleemiks? Terve maailma köök on prantsusekeelseid mõisteid ja väljendeid täis, toidutegemisega sina peal olevad inimesed saavad probleemideta aru. Ainuke rumal aga peab oma arutust kõva häälega näitama ja õiendama?

+2
0
Please wait...

Näitan 29 postitust - vahemik 61 kuni 89 (kokku 89 )


Esileht Kodunurk Ja parim supp on….