kuidas on mõne inimese jaoks maski kandmine nii raske.
Eks ole neidki, kel tervis ei luba maski kanda, aga nad saavad siis ka arstilt vastava tõendi. Meie ühel eakal pereliikmel on raske astma ning ta ei saa maski kanda, kui samal ajal kõnnib. Poodides aga ka ju istumiskohti pole. Ta tellib siis internetipoest või käib maskiga ühes pisipoes, kus saab peamise hädavajaliku 7 minutiga.
Ma küll püüan end nendest diskussioonidest kõrvale hoida, kuni antud hetkeni edukalt, aga siiski olen ju poole silmaga teemasid jälginud. Viimase aja suurim segadus on, et mis piina, valu aga see koroonapassi ettenäitamine võiks tekitada. Randmeprobleemid, paberiallergia, absoluutselt kõik riided ilma taskuteta ja suvalist kotti või käekotti pole võimalik osta? Üks kilekott majas on, aga see on pidulikeks päevadeks?
Isegi avalikku sauna minekuks on vaja teha läbi teatud protseduurid, millest osad võivad olla täiesti hirmutavad, ja hankida paber. Saunapilet. Ei käi ju kraapimas sauna akna taga, et ma peauksest siseneda, piletit kassast küsida ei julge, fuajees on igasuguseid ka vastassoost inimesi, batsille, pisikuid ja ehk isegi täisid. Kardan ja kõhklen, aga kui te mind piletipaberita sisse ei lase, siis diskrimineerite mind.
Esmalt. Maskivastased on kõige häälekamad. Sageli kisuvad ja kuulutavad ja mauravad nad ka siis, kui kõik oponendid on ruumist/teemast lahkunud. No ei saa pidama.
Teiseks. Osa maskivastaseid räägib, et see narts ei katse ju millegi eest. OSTA endale siis ometi korralik mask, et ei peaks nartsu kandma, taevas hoidku. Ja vaheta seda vastavalt nõuetele.
Kolmandaks. Rõhuv enamus naissoost maskivastaseid kurdavad, et mask teeb neid inetuks ja naeruväärseks. Et nad näevad välja siis naeruväärsed oma suukorviga, see röövib nende eneseväärikuse. See on peaaegu kogu nende argument.
Kui nii vähesest nagu pool kaetud nägu piisab inimesele selleks, et ta ise ennast täiesti naeruväärsena tajuks, siis peab see eneseväärikus juba enne ikka kohutavalt muda-madal olema.