Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jaak Ahelik

Näitan 29 postitust - vahemik 61 kuni 89 (kokku 89 )

Teema: Jaak Ahelik

Postitas:
Katza

Keegi saab aru, mis haigus isikut vaevab?

https://www.facebook.com/photo?fbid=10159481051387612&set=pcb.958251731434548

+5
-1
Please wait...

Postitas:
kolja

Tahab vist kaval olla ja eluasemelaenu korstnasse kirjutada? 🙂

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kalli ema

Jaak Aheliku tütar, õde, õetütar, tuttav kassapidaja või kes see on?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

Mina ei käigi kümnes poes, lihtsalt samas poes mõned kassapidajad teenindavad, mõni üksik mitte. Ma ei vahi, kes on kaasas, lähen lihtsalt lühemasse sappa. Kodu lähedal on kaks erineva keti kauplust, nimed jätan nõiajahi tõttu nimetamata. Mõnikord harva ei saa ühes poes ostu teha, siis lähen teise. Riide-, ehitus-, sisustus- jm poodides pole veel probleemi tekkinud. Aga seal ma tihti ei käi, proovin teha suuremaid oste harvem. Toidukaupluses käin igapäevaselt, sest eelistan värsket toidukraami. Ja pole vaja teenindajate ülekohtust jahuda, ma olen ise kaupluses töötanud ülikooli ajal. Kui oleksin endiselt seal tööl, siis kindlasti ei läheks ma sellise jaburusega kaasa ja teenindaksin kõik kliendid ära. Kaine mõistus võiks ikka säilinud olla ja mitte iga “me teeme midagi” jaburusega kaasa minna, millel mingit efekti pole.

Need ajad saavad kohe mööda. Fb-s levivad juba õnnetute maskivastaste videod sellest, kuidas neid ukse taha visatakse. Ühel silmad kipitasid gaasi näkku saamisest. Teie anarhia on lõputeel.

Huvitav jah, et just maskikandmise ühiskondliku normi vastu nii tuliselt ollakse. Täpselt samamoodi ei teenindata poes näiteks ihualasti inimest ja temalegi võib politsei kutsuda. Kuigi alastiolek ju kedagi otseselt ei kahjusta ega tee kellelegi viga.

+22
0
Please wait...

Postitas:
Noobel Soobel

Lugesin mitu korda, aga no ei saa pihta, mida see kodanik öelda tahab. Ja mis asi see “admiraliteedi seadus” veel on? 🤔

+5
-1
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Siim Solmani kommentaar selle artikli juures oleval pildil on päris tabav ja võtab ka minu mõtted sel teemal kenasti kokku …

+2
0
Please wait...

Postitas:
kolja

Lugesin mitu korda, aga no ei saa pihta, mida see kodanik öelda tahab. Ja mis asi see “admiraliteedi seadus” veel on? 🤔

Tõesti, Eesti seadusandluses seda ei paista. Nagu näha, tahab Kristi Tiido vabaneda mingi muu riigi jurisdiktsiooni alt. Kõnealune seadus reguleerib merendusse puutuvat ja selle kaudu lahendatakse merendusküsimusi ja -vaidlusi: https://wblog.wiki/et/Admiralty_law. Võib-olla on Kristi Tiido merineitsi?

+15
0
Please wait...

Postitas:
Tartu vaim

Ja pole vaja teenindajate ülekohtust jahuda, ma olen ise kaupluses töötanud ülikooli ajal. Kui oleksin endiselt seal tööl, siis kindlasti ei läheks ma sellise jaburusega kaasa ja teenindaksin kõik kliendid ära. Kaine mõistus võiks ikka säilinud olla ja mitte iga “me teeme midagi” jaburusega kaasa minna, millel mingit efekti pole.

Töötan ise ühes ketipoes ja meile tuli konkreetne käskkiri: Ülemused jälgivad pidevalt kaameraid ja kui kauplus jääb vahele maskita kliendi teenindamisega, siis esimesel korral tehakse poele 4000 eurot trahvi, maskita klienti teenindanud müüjale 50 eurot trahvi ja kogu sel päeval tööl olnud vahetus jääb kuupreemiast ilma. Järgmisel korral summad juba tõusevad ja trahvi saab kogu sel päeval töötanud vahetus..

+20
-1
Please wait...

Postitas:
pildursokk

Töötan ise ühes ketipoes ja meile tuli konkreetne käskkiri: Ülemused jälgivad pidevalt kaameraid ja kui kauplus jääb vahele maskita kliendi teenindamisega, siis esimesel korral tehakse poele 4000 eurot trahvi, maskita klienti teenindanud müüjale 50 eurot trahvi ja kogu sel päeval tööl olnud vahetus jääb kuupreemiast ilma. Järgmisel korral summad juba tõusevad ja trahvi saab kogu sel päeval töötanud vahetus..

Väga jõhker. Muu oleks ju ok ja müüja trahv võiks suuremgi olla, aga miks peab ühe müüja vea eest kogu vahetust karistama? Kui on mitu inimest tööl, siis neil on ju ka oma tööd vaja teha, mitte paari pehme südamega või mässumeelset töökaaslast valvata. Inimesi teiste vigade eest vastutavaks teha pole õige.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
jällemina

konkreetne käskkiri: Ülemused jälgivad pidevalt kaameraid ja kui kauplus jääb vahele maskita kliendi teenindamisega, siis esimesel korral tehakse poele 4000 eurot trahvi, maskita klienti teenindanud müüjale 50 eurot trahvi ja kogu sel päeval tööl olnud vahetus jääb kuupreemiast ilma. Järgmisel korral summad juba tõusevad ja trahvi saab kogu sel päeval töötanud vahetus..

Ma saan aru, et trahvitakse müüjaid, aga kuidas see kaupluse trahvimine välja näeb? Ülemused jälgivad kaameraid jne, aga kuidas ja kellelt nad selle 4000€ võtavad? Kaupluse sissetulek ei kuulu ju kauplusele vaid omanikele… trahvivad siis iseennast või?

Ma töötan ka ketipoes, aga meile saadetud juhendites on kirjas, et kauplust trahvib siiski Terviseamet (koostöös politseiga), mitte ülemused 🙂

+8
0
Please wait...

Postitas:
billa

Arvatavasti oligi silmas peetud, et pood võib vahelejäämise korras 4000 eurot trahvi saada ja selle ennetamiseks on nad otsustanud müüjaid jälgida ning ennetavalt trahvida reegleid rikkuvaid müüjaid, mis loodetavasti hoiab ära olukorra, kus pood maskita kliendi teenindamise eest trahvi saab.

Mulle tundub loogiline, seda enam, et siin varasemalt uhkusega räägiti, kuidas mõned müüjad teenindavad maskita klienti ja pole üldse probleemi. Paistab, et varsti hakkab see probleem tekkima neil maskivastastel tegelastel.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
lonelyguy

Ja pole vaja teenindajate ülekohtust jahuda, ma olen ise kaupluses töötanud ülikooli ajal. Kui oleksin endiselt seal tööl, siis kindlasti ei läheks ma sellise jaburusega kaasa ja teenindaksin kõik kliendid ära. Kaine mõistus võiks ikka säilinud olla ja mitte iga “me teeme midagi” jaburusega kaasa minna, millel mingit efekti pole.

Jeesus, kas teil seal üldse väärikust pole? Ma lahkuks peale sellist käskkirja päevapealt ettevõttest.
Ole hea, kirjuta selle keti nimi. Ma siis töötajate toetuseks seal ei käi, nagu ka Olerexis ei tangi enam.

+2
-37
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
kolja

Väga jõhker. Muu oleks ju ok ja müüja trahv võiks suuremgi olla, aga miks peab ühe müüja vea eest kogu vahetust karistama? Kui on mitu inimest tööl, siis neil on ju ka oma tööd vaja teha, mitte paari pehme südamega või mässumeelset töökaaslast valvata. Inimesi teiste vigade eest vastutavaks teha pole õige.

Selle asemel, et turvasi juurde palgata, trahvitakse töötajaid- geniaalne! Kulu asemel tulu!

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Katza

Jeesus, kas teil seal üldse väärikust pole? Ma lahkuks peale sellist käskkirja päevapealt ettevõttest. Ole hea, kirjuta selle keti nimi. Ma siis töötajate toetuseks seal ei käi, nagu ka Olerexis ei tangi enam.

Oot, oot-sina oled ju see, kel väärikust pole. Käid ilma maskita teenindajaid provotseerimas.

+21
0
Please wait...

Postitas:
billa

.

Töötan ise ühes ketipoes ja meile tuli konkreetne käskkiri: Ülemused jälgivad pidevalt kaameraid ja kui kauplus jääb vahele maskita kliendi teenindamisega, siis esimesel korral tehakse poele 4000 eurot trahvi, maskita klienti teenindanud müüjale 50 eurot trahvi.

Jeesus, kas teil seal üldse väärikust pole? Ma lahkuks peale sellist käskkirja päevapealt ettevõttest.

Ole hea, kirjuta selle keti nimi. Ma siis töötajate toetuseks seal ei käi, nagu ka Olerexis ei tangi enam.

Kui on kehtestatud kord, et kõik kliendid peavad olema maskis, siis loomulikult ei saa müüja isetegevust teha ja ilma maskita inimesi teenindada. Täpselt samamoodi nagu on kehtestatud, et alaealistele ei tohi müüa alkoholi ega tubakat ja see ei ole müüja isiklik valik, kas ta müüb neile või ei müü. Ta saab palka tööülesannete täitmise eest ja kui talle ei sobi neid täita, siis tulebki töölt lahkuda, selles osas on sul õigus.

+24
0
Please wait...

Postitas:
eiteakes

Kuupreemiast võib ilmselt küll ilma jätta, aga teenindajale trahvi teha selle eest, et maskita klienti teenindas pole ilmselt seaduslik, ammugi mitte kogu vahetusele, kes asjasse üldse ei puutu ja teiste töötajate lapsehoidja ei pea olema.

Meditsiin on laienenud ka kaubanduskeskustesse, kiirkliinikud, vaktsineerimispunktid, apteegid olid juba varem. Kanname ise maske ja püüame seda nõuda ka klientidelt (vähemalt enamus püüab). Saime ka hiljuti ülemustelt kirja, seoses rangema maskikandmise kontrolliga, et kui trahv tuleb, siis peaks nagu hoolimatu töötaja selle ise tasuma. Ma ilmselt polnud esimene, kes selle kirja peale tagasisidet andis, et nagu ebaõiglane tundub (pehmelt öeldes) ja kas nad ka teavad, mis tegelikkuses tundub. vastuseks tuli mingi, et me kaalume selle võimaluse rakendamist äärmisel juhul, kui töötaja ikka ise maski ei kanna jms.

Seiske oma õiguste eest (ka õigus maskita klienti mitte teenindada), aga ärge laske endale pähe istuda. No ei leia need ülemused ka päeva pealt uusi töötajaid poodi, samas ise kogemustega töötajana võite iga kell uue koha leida (kui just mingis väiksemas asulas ei ela, kus ainult üks pood ongi). Lidl teeb praegu kõva reklaami, kus kingituseks saab hea väljaõppega juhi, ma arvan, et kogemustega kaubandustöötaja võetakse kohe vastu.

+4
-13
Please wait...
Postitas:
lonelyguy

Kuulge, esiteks ei käi mina kedagi provotseerimas. Ma lähen poodi kindla sooviga kaup koju viia. Seejuures teen ma seda väga kiiresti, vaikselt ja kellegile külje alla ei poe.
Teiseks olen ka mina näiteks alaealistele alkoholi kättesaadavuse piiramise poolt. Ent kui omal ajal oleks samasugune kiri tulnud alaealise alkoostu puhul, oleks ma samuti lahkunud. Vigu juhtub, miks peab niimoodi karistama? Eriti veel kolleegi?
Ma töötan väga vastutusrikkal ametikohal, kus võib igasuguseid vigu tekkida, rängimad võivad maksta inimelusid. Mis te arvate, kui ma sellise kirja saan? Tööpanust see just ei parandaks ja otsiksin inimlikuma tööandja. Õnneks nii nagu teenindajatel, pole ka minul tööpuudust karta. Lööge selg sirgu ja lahkuge sellise orjapidaja juurest!
Olen suht kindel, et see on mõni Eesti kauplus. Selver või Coop. Lidlist, Rimist, Maximast ma sellist totrust ei usu.

+2
-26
Please wait...
Postitas:
Mätas

Aaa, kas see on nüüd viimane õlekõrs? Et poes peabki maskiga käima, töötajad ei müügi kaupa, nüüd agiteerid neid viimases hädas töölt lahkuma?

Hale. Sind ei huvita see müüja, sind huvitab oma agenda.

+12
0
Please wait...

Postitas:
maarjaline

ega sa ei peagi käima poes, kaupa saad muudmoodi ka hankida, samuti nagu olerexis saab tankida ainult välitingimustes

+5
0
Please wait...

Postitas:
Amatöör

Jeesus, kas teil seal üldse väärikust pole? Ma lahkuks peale sellist käskkirja päevapealt ettevõttest. Ole hea, kirjuta selle keti nimi. Ma siis töötajate toetuseks seal ei käi, nagu ka Olerexis ei tangi enam.

Oot, oot-sina oled ju see, kel väärikust pole. Käid ilma maskita teenindajaid provotseerimas.

Ainult peale seda tõuseb sellistes poodides käive, sest on näidanud, et mida rohkem uhhuud survestavad, seda rohkem normaalsed neid toetavad. Nagu selle Gruusia restoraniga juhtus või siis American Pizzaga, mis pitsadest lagedaks osteti  ning meedikutele saadeti.  Normaalseid on ka oluliselt rohkem.

+22
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Jeesus, kas teil seal üldse väärikust pole?

See kõlab umbes sama absurdselt kui sebra ees hüüatada:

“Kas teil, punase tule ees seisvatel jalakäijatel, üldse eneseväärikust pole, et teetegi, mida kästakse? Kuigi tropis seista on ebamugav, riskantne nii mingiski mõttes (kui auto sõidab teelt välja, on rohkem vigastatuid). Lisaks on see puhas kontrollimeetod, inimest allasuruv, vaba liikumist piirav ja isiksust alandav! Lambad!

Punane tuli põleb jalakäijatele ja teie seisategi, ajupestud lambakari? Kas te siis aru ei saa, et see on ülemaailmne konspiratsioon, et teid süvariigile allutada? Alguses õpetatakse jalutajaid punase tule ees seisma, lõpuks kästakse sõnnikut süüa! Süvariik triigib teie ajusid päevast päeva, samm sammu haaval!

Ja lisaks, kui maailma võimsatel varivalitsejatel ja magnaatidel ikka on vaja rahvaarvu vähendada, on nii hea foori ees passijate sekka pomm visata, seal katku või leeprat levitada. Ei pea snaiprid ükshaaval inimesi nottima!
Lambad, ma ütlen! Oma peaga mõtlev inimene läheb punasega üle sebra, aga teile pole seda mõtet ju seletada, ajupestud peavoolumedia ohvrid… Kui endal luud tugevad, vitamiinid-toidulisandid võetud, tervis korras, heade eluviisidega ja tugev, siis miks peaks rohelist ootama? See ju tavaline kõks, kui ka juhtub autoga pihta saama.”

(igaks juhuks lisan, et see on iroonia)

+28
-1
Please wait...

Postitas:
talent

Mitte “töötajate toetuseks”, vaid iseenda pärast. Ole ikka aus!
Kui müüja saab kuupreemiat nagu siin eespool öeldi, siis saab ta seda tõenäoliselt käibe pealt. Kui sa, loll, maski ei kanna ja sind ei teenindata/üritad teises poes kavaldada, siis sa mitte ei toeta, vaid langetad käivet ehk jätad selle müüja preemiast ilma.
Liiga keeruline tundub?

+14
0
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Kuulge, esiteks ei käi mina kedagi provotseerimas. Ma lähen poodi kindla sooviga kaup koju viia. Seejuures teen ma seda väga kiiresti, vaikselt ja kellegile külje alla ei poe

Ja mask on sul ka kenasti ees? Kui on, siis tõesti tehakse sulle siin liiga. Kui proovid need ostud kiiresti ilma maskita ära teha, siis sa just nimelt provotseerid töötajaid. Sa tead väga hästi, et poes maski kandmine on kohustuslik ja pood vastutab selle eest, et sina maski kannaksid.  Nii et kui sa ilma maskita poodi lähed, siis tekitad sellega poetöötajatele tööd ja probleeme ehk siis provotseerid. Nemad ei ole süüdi selles, et sellised nõuded on, nemad teevad lihtsal oma tööd. Ja sinu asi ei ole nende tööd raskemaks teha ning proovida reeglitest mööda hiilida.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kati

Kuulge, esiteks ei käi mina kedagi provotseerimas. Ma lähen poodi kindla sooviga kaup koju viia. Seejuures teen ma seda väga kiiresti, vaikselt ja kellegile külje alla ei poe.

Käid nii kiiresti poes, et kordagi sisse-välja ei hinga? Vägev!

Külje alla ei peagi ronima, tegemist on aerosoolviirusega.

+14
-1
Please wait...

Postitas:
talent

Käid nii kiiresti poes, et kordagi sisse-välja ei hinga? Vägev!

Külje alla ei peagi ronima, tegemist on aerosoolviirusega.

Miks sa püüad uhhuule midagi selgitada? Loe ja vaata nende tegemisi FB-s – uskumatu, mis terve talupojamõistusega eestlasest on saanud!

+12
0
Please wait...

Postitas:
Tiaret

Tundub sarnane selle “elusa inimese” teemale
https://foorum.perekool.ee/teema/elusad-inimesed/

+4
0
Please wait...

Postitas:
Alfa

Väärikust???

Jumala eest, lahku, palun.  Võimalikult kiiresti .

+3
0
Please wait...

Postitas:
Alfa

Kuulge, esiteks ei käi mina kedagi provotseerimas. Ma lähen poodi kindla sooviga kaup koju viia. Seejuures teen ma seda väga kiiresti, vaikselt ja kellegile külje alla ei poe. Teiseks olen ka mina näiteks alaealistele alkoholi kättesaadavuse piiramise poolt. Ent kui omal ajal oleks samasugune kiri tulnud alaealise alkoostu puhul, oleks ma samuti lahkunud. Vigu juhtub, miks peab niimoodi karistama? Eriti veel kolleegi? Ma töötan väga vastutusrikkal ametikohal,

Keegi ‘väga vastutusrikkal ametikohal’ töötaja kirjutab niimoodi?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Katza

Keegi ‘väga vastutusrikkal ametikohal’ töötaja kirjutab niimoodi?

Kopajuht näiteks. Peab jälgima, et kellelegi vastu pead ei löö.

+7
0
Please wait...

Näitan 29 postitust - vahemik 61 kuni 89 (kokku 89 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jaak Ahelik