Mõtlen siis selliseid salateid, mille saab juba eelmisel õhtul valmis teha ja päevaks külmikusse sööjat ootama panna. Tahaks midagi vaheldusrikkamat teha kui klassikalist kartuli-, riisi- ja makaronisalatit.
Teema: Jagage oma lemmikute toitvate kausisalatite retsepte
kasukas, meie perele ja külalistele see meeldib. Ootan samuti uusi retsepte vahelduseks.
ma teen (eriti suvel ja sügisel) palju sellist Saksa-moodi salatit:
keedan väiksemad kartulid, jahutan veidi ja lõikan pooleks.
Hakin punase sibula õhukesteks 1/4-ratasteks, lisan need ja purgitäie kappareid (veel soojadele) kartulitele.
Majonees+veidi hapukoort+sinep, rõigas, sool, sihkur ja kapparite vedelik kokku ja salatisse. Tilli ka korralikult!
Lapsepõlvest mäletan Sunsetis pakutud kokteilsalatit. Ei tea miks see nii eredalt mällu jäi. Väga maitses ja nüüd hiljem tegin lastele ka seda. Kihiti klaasist kaussi herned, singitükid, riivitud muna, marineeritud kurgi kuubikud, hapuukoore-majoneesi segu ja kõige peale riivjuust. Võibolla oli seal midagi veel aga seda suviti lapsed teevad ise nüüd endale.
kas herned värsked või purgi omad?
3 kolm kihti –
I keedetud ja riivitud porgand+rosinad
II keedetud ja riivitud peet +kreeka pähklid
III riivitud juust + küüslauk (kõige ülemine)
iga kihi vahele majoneesi ja ka kõige peale – järgmine päev on väga hea salat!
200g juustu, u samapalju suitsusinki, purk punaseid konservube, 1-2 õuna, 1 porru. Kastmeks hapukoor ja majonees, maitsestan soola ja tilliga. Hästi rammus ja toitev.
Vinegrett ja singi-oa salat on mu lemmikud hetkel.
Singi oa salatisse läheb:
Värske kurk
Õun
Konservoad(punased)
Suitsusink
Vahel ka punane paprika
Kastmeks hapukoor ja majonees
Maitseks tilli, soola ja pipart.
Hiina kapsas, soolapähklid, sink, konserv-ananass, majonees (Hellmans). Meie pere lemmik 🙂
Mis on kausisalat? Kuhu te muidu siis salatit teete ja panete?
Tõenäoliselt mõeldakse nn “kokteilsalateid” mis portsjonitena kausikestesse tehakse.
Mis on kausisalat? Kuhu te muidu siis salatit teete ja panete?
Tõenäoliselt mõeldakse nn “kokteilsalateid” mis portsjonitena kausikestesse tehakse.
Küsiti:
“Mõtlen siis selliseid salateid, mille saab juba eelmisel õhtul valmis teha ja päevaks külmikusse sööjat ootama panna.”
Nii mõnigi siin soovitatutest (nt värskete lehtedega) on järgmiseks päevaks kaotanud kogu oma välimuse ja osa maitsest.
Oma Maitse 02.09.19 – kausitoidud: