Esileht Ilu ja tervis Jalatallad valusad õhtuks

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Teema: Jalatallad valusad õhtuks

Postitas:
Kägu

Jalatallad valusad peale kõndmist või seismist. Võib-olla asi ka kehakaalus.

Varem kaalusin stabiilselt 60-62 kg. Peale lapse saamist ja lisaks koroona ajal kodus olemisest kogunesid lisakilod ja kaalusin 72 kg. Suurema kaaluga peale õues lihtsalt niisama kõndmist või toas seismist valutavad õhtul jalatallad, päkapadja ja kanna vaheliselt alalt, täpselt kaare osa valus/valutab. Tahaks masseerida ja mudida, et vähem valutaks. Kõige rohkem valutab poolest kannast kuni võlvi keskkohani.

Siis võtsin kaalust alla, kaalu uuesti 62-63 kg peale ja jalatallad enam ei valutanud. Ainult siis, kui raskete poekottide või raske seljakotiga jalutasin ehk kaal jalgadel jälle suurem.

Praeguseks on kaal veidi tagasi tulnud, 65 kg ja jälle need jalatalla võlvid häirivalt valutavad ja huugavad eriti õhtuti peale jalgadel olemist – närvi ajab 😀 Õhtul voodis und ootates paneb veel kõige rohkem tähele.

Varem motiveeris mind kaalust alla võtma just tallavalu, et vähem kaalu oleks jalgadel, välimus ei häirinudki piisavalt 😀

Mis värk olla võiks ja kuidas jalataldu vähem valutama saaks?

Lisan:
Kannan ilma võlvitoeta paljajalujalatseid. Kuid, kui mäletan, siis tavaliste toega talvesaabastega on ka jalatallad peale kõndimist mudimist nõudnud ja valusad olnud. Barefoot-iga isegi meeldis see rohkem, et läbi õhema talla maapind nagu “masseeris” kõndmise ajal taldu.

Ammu enne talla või kaalu probleeme, 6-8 aastat tagasi töötasin pikki päevi, mõnikord 12-15h püsti seistes, ühe kohapeal suht liikumatult seistes: Mainin, sest see ei ole veenilaienditele eriti hea, mitte et mul neid veel oleks. Sageli olid peale mõnda tööpäeva sääred turses ja magasin öösel spordikott jalgade all, et magades sääre turse kiiremini ära läheks. Lõpus hakkasin veenilaiendite ennetamiseks kõige nõrgemaid kompressioonisukkpükse kandma. Vist ei ole praeguse probleemiga seotud, aga igaks juhuks kirjutasin, sest ei tea kah.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvatavasti tallavõlvid lamenenud. Aitavad tallatoed. Harjutisi saad siit vaadata http://fysioteraapia.ee/videod/

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei valuta kui kannan mugavaid ja pehmete taldadega jalanõusid. Pikkadel jalutuskäikudel on kõige paremad minu jaoks Skechersid. Neil mõnus foam tald

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvan, et asi on jalanõudes. Need ei toeta hästi võlvi või on muidu ebamugavad, liiga rasked vms. Vali spetsiaalselt kõndimise või jooksujalatsid. Need on loodud liikumiseks ja on kerged. Kehakaalus ei usu, et asi on.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan ka, et jalanõudes on asi.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pead väga hoolega valima jalanõusid, et ei oleks õhukese tallaga, kus jalad põruvad ja tänavakivid tunda on. Aga põhipõhjus on jah lisakaaluga äravajuvad jalavõlvid (ja varsti võib see jäädagi, jalg laieneb, jalavõlvid nii ristivõlv päka all kui pikivõlv lamenevad ja sellega vajuvad paigast ära ka muud jalaluud, nt üks suure varba nuki soodustav faktor lisaks kitsaninalistele naistekingadele.

Niiet tasub kaalust alla võtta küll!

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan om eelmisele postile- ka minu valik on Sketchers 🙂 ja Gabor on laia liistuga jalale.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sketchers aitas mul ka kukekannuse ajal. Nüüd kasutangi kõndimisel – matkamisel ainult memory foam tallaga tooteid

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Skechersi mäluvahuga tossud meeldivad mulle ka väga, mõnusad, toetavad ja pehmed astuda. Aga väga peab vaatama, milline talla muster on ja kus kõnnid. Nt eile jalutasin pikalt linna kergliiklusteedel, kust ilmselt ei olnud veel kogu graniidipuru kadunud – pärast läksin poodi ja klõbisesin kiviplaatide peal ikka kõvasti. Kodu ümber on kruusateed, üsna suured kivikesed jäävad kinni. Muudkui nokitsen välja, muidu lõhuvad talda. Eriti need ülipisikesed ja teravad, mida kätte ei saagi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

3 kuni 10 kg ülekaalu küll terveid jalgu valutama ei pane. Põhjus on milleski muus. Mine ortopeedi juurde, Sul on korralikke tallatugesid vaja.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Harjutused, tallatoed ja korralikud liikumiseks mõeldud jalanõud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

3 kuni 10 kg ülekaalu küll terveid jalgu valutama ei pane.

Teemaalgatajal onb pea üle 10kg ja paneb ikka küll. Kui muidu jalavõlvid saaksid hakkama, siis suurenenud kaal kasuks kindlasti ei tule.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

3 kuni 10 kg ülekaalu küll terveid jalgu valutama ei pane.

Teemaalgatajal onb pea üle 10kg ja paneb ikka küll. Kui muidu jalavõlvid saaksid hakkama, siis suurenenud kaal kasuks kindlasti ei tule.

pole arvanudki, et kasuks tuleb ülekaal kuidagi ja loe uuesti, tal on hetkel 2-3 kg ülekaalu ju.

igal juhul on jalgadega mingi probleem ja vanadusvaevuste ennetamiseks tasuks juba kohe ortopeedi poole pöörduda.

+1
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Esileht Ilu ja tervis Jalatallad valusad õhtuks