Häh, mina olen eluaegne. Kask, jeee, mmmmmm. Ei tea, kas maakera ökosüsteemile oleks väga paha kui seda liiki ei eksisteeriks?
Olen saanud ka terve lapsepõlve immuunteraapiat, aga ikka võtan kevadeti ravimeid. Ega väga palju valikuid ei ole tsetirisiin ja loratadiin. Kuuldavasti saab arst retseptiga kirjutada ka mingeid kangemaid variante, aga toimeained on ikka vist samad. Mina elan käsimüügi omadega ja olen õnnelik, et mul on see krdi kask, aga mitte mingid kõrrelised, mis õitsevad suvi otsa. Veel saab retseptiga ninale hormooniga spreid ja mingeid silmatilgad on ka.
Aga parim nipp on üldsegi võtta puhkus tõmmata uttu lõuna suunas, kus kask on juba õitsemise lõpetanud. Mingi Saksamaa ja sealt edasi. Tagasi tuled, kui Eestis ka õitsemine lõppenud on.
Ja veel, kaskedel on iga kahe aasta tagant mastiaasta. Eelmine oli 2022, seega järgmise aasta kevadel tuleb uuesti. Eelmisel aastal kusjuures mul ei olnudki nii hull, aga eriti eredalt on mul meeles mastiaasta 2018, kus mu perearst just samal ajal puhkusele läks ja ma mõtlesin, et suren maha lihtsalt selle õuduse kätte. Nii koledat hooaega ma varasemast elust ei mäleta, isegi lapsena mitte.
Järgmisel aastal mul on raudselt plaanis kevadel sel ajal põgenemine õietolmu levipiirkonnast .