Esileht Ilu ja tervis Jälle käes – õietolmuallergia

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )

Teema: Jälle käes – õietolmuallergia

Postitas:
Kägu

Kask alustas õitsemist ja nina tilgub. Ravimeid võtan juba 3 nädalat, aga ikka on nohu. Kaaskannatajad, kuidas elate selle üle?

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on vist nüüd täiskasvanuna tekkinud 🙁 Umbes 3ndl tagasi hakkasin järsku põhjuseta aevastama. Arvasin, et olen külmetunud, aga haigeks ei jäänud. Sinna lisandus vesine nohu ja vesised silmad, nii et ikka päris jama mul, kes olen lapsepõlvest saadik saanud öelda, et eiei mul allergiaid pole.

Lähen siiski arsti juurde proovi tegema, et selgust saada. Siis saab nagu sihtotstarbelisemalt tegutseda, aga praegu ongi nii, nagu on – lihtsalt elan üle. Lasen Nasonexi ninna ja hoian silmatilgad lähedal, kuigi väga kumbki ei aita.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lasen Nasonexi ninna ja hoian silmatilgad lähedal, kuigi väga kumbki ei aita.

Claritine’i oled proovinud?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

sama – pärast teisipäevast pargis jalutamist silmad sügelesid mis hirmus, natuke aevastasin ka. otsisin vana hea Claritini välja, seni on aidanud. mul nohu ei tule, ainult silmade sügelus.

tekkinud on ka alles viimsel kolmel aastal, olen juba 50-ne lähedal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Häh, mina olen eluaegne. Kask, jeee, mmmmmm. Ei tea, kas maakera ökosüsteemile oleks väga paha kui seda liiki ei eksisteeriks?

Olen saanud ka terve lapsepõlve immuunteraapiat, aga ikka võtan kevadeti ravimeid. Ega väga palju valikuid ei ole tsetirisiin ja loratadiin. Kuuldavasti saab arst retseptiga kirjutada ka mingeid kangemaid variante, aga toimeained on ikka vist samad. Mina elan käsimüügi omadega ja olen õnnelik, et mul on see krdi kask, aga mitte mingid kõrrelised, mis õitsevad suvi otsa. Veel saab retseptiga ninale hormooniga spreid ja mingeid silmatilgad on ka.

Aga parim nipp on üldsegi võtta puhkus tõmmata uttu lõuna suunas, kus kask on juba õitsemise lõpetanud. Mingi Saksamaa ja sealt edasi. Tagasi tuled, kui Eestis ka õitsemine lõppenud on.

Ja veel, kaskedel on iga kahe aasta tagant mastiaasta. Eelmine oli 2022, seega järgmise aasta kevadel tuleb uuesti. Eelmisel aastal kusjuures mul ei olnudki nii  hull, aga eriti eredalt on mul meeles mastiaasta 2018, kus mu perearst just samal ajal puhkusele läks ja ma mõtlesin, et suren maha lihtsalt selle õuduse kätte. Nii koledat hooaega ma varasemast elust ei mäleta, isegi lapsena mitte.

Järgmisel aastal mul on raudselt plaanis kevadel sel ajal põgenemine õietolmu levipiirkonnast .

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ravimid ei aita, tuleks jälgida ka toiduaineid, mida tarbida.

Ristallergia https://m.facebook.com/114372885684956/photos/%C3%B5ietolmuallergiaga-kaasnev-toiduallergia%C3%B5ietolmuallergiaga-inimestel-ilmnevad-sa/304012673387642/?wtsid=rdr_0Emw7ZavkGg93tYei

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

See allergia on üks kummaline asi. Olin kevadel viimases trimestris rase ja 0-allergiat. Täiesti kadus ära, ka järgmine aasta ei olnud ja siis tuli tagasi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen hädas sellega, et see ravimikarbil ette nähtud 1 tbl päevas ei ole piisav. Kaks tabletti aitavad päevast läbi, aga ma ei tea, kas tohib iga päev kaks tabletti võtta. Jutt on Zyrtecist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eriti akuutsetel päevadel võtangi 2 tbli, mul on retseptiravim.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

2.14  Kasutatud omavolilist kooskõlastamata reklaami.

Perekooli moderaator.

0
0
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Tsterisiini võib täiskasvanu võtta max 20 mg ööpäevas. Zyrtec on vist 10 mg, seega võib 2x võtta, aga soovitavalt siis hommikul ja õhtul, mitte 2 korraga. Kuigi ükskord, kui mul järsku ravimiallergia tekkis, käskis arst tõesti kaks korraga sisse võtta. Aga see oli ühekordne värk.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tsterisiini võib täiskasvanu võtta max 20 mg ööpäevas. Zyrtec on vist 10 mg, seega võib 2x võtta, aga soovitavalt siis hommikul ja õhtul, mitte 2 korraga. Kuigi ükskord, kui mul järsku ravimiallergia tekkis, käskis arst tõesti kaks korraga sisse võtta. Aga see oli ühekordne värk.

Jah, Zyrtec on 10 mg, aga infolehel on miskipärast ikkagi kirjas, et 1 tbl ööpäevas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

infolehel on miskipärast ikkagi kirjas, et 1 tbl ööpäevas.

Loomulikult on ja ühtlasi ka et see on “soovitatud annus” ning ravimit tuleb võtta infolehe järgi või vastavalt arsti või apteekri soovitusele. Kui oled saanud meditsiinitöötajalt (mitte Perekoolist) soovituse 2 tbl võtta, võid võtta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle määras arst lausa 2×2 päevas ja seda neljaks kuuks (kuni eriarstile sain).

Abi muidugi ei olnud, sest mul polnud ka allergia. Aga lihtsalt ütlen, et lühemaks ajaks rohkem võtta ei ole just välistatud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus te jälgite seda, kui palju on õhus õietolmu? Allergialiidu oma on mitu päeva maas – näiteks on seal 4.mai viimane, nad ju mõõdavad iga päev – aga miks üles ei panda?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kvertsetiin on ka hea abiline hooajalise allergia korral. Täiesti looduslik.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus te jälgite seda, kui palju on õhus õietolmu? Allergialiidu oma on mitu päeva maas – näiteks on seal 4.mai viimane, nad ju mõõdavad iga päev – aga miks üles ei panda?

accuweather.com aitab ehk?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

norkko.fi – kui oled Tallinnas, siis vaatad Lõuna-Soomet.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul esimest korda elus täna, lapsega mõlemad pargis hakkasime aevastama. Minul jäi kodus järgi, aga laps nohises magama jäämiseni.

Tohib küll võtta 2tbl korraga. Zyrtec on originaal teised analoogid.

0
0
Please wait...

Näitan 19 postitust - vahemik 1 kuni 19 (kokku 19 )

Esileht Ilu ja tervis Jälle käes – õietolmuallergia