Olen leiba teinud juba aastaid, muidu leib hea ja kõik ok, aga see pealne koorik jääb nii kõva ja tume(veidi isegi mõrkja kõrbe maitsega) ja vot see mulle ei meeldi. Nüüd olengi enamasti küpsetanud leiba nii, et olen hõbepaberi peale pannud. Alguses meeldis nii, aga nüüd nagu tahaks ikka natsa krõbedat pealt ja sellist mõnusat.
Vaatasin kokasaadet Lusikas ja seal keegi tädi õpetas leiba tegema, et tuleb ahju kauss veega panna ja pintseldada veega iga 20 minuti järel ja siis kuumust vähendama. Ok, tegin kõik nii, tulemuseks ikka kõva koorikuga ja kõrbe-tume koorik. Ahjuks on mul elektriahi ja kasutan pöördõhku, kas selles pöördõhus võibki asi olla?
Äkki keegi viitsib seletada, mida valesti teen. Ja kui kellelgi on äkki oma tehtud leiva pilti, mis on elektriahjus tehtud, pange siis linki, vaataks kuidas teil välja see kooriku asi näeb.
Kas elektriahjus on üldse võimalik normaalset koorikut saada, mida saaks ka järgmine päev süüa, et ei oleks nii kõva nagu kivi ja nii tume.
Kui leiva välja võtan, siis pintseldan veega ja panen kuiva rätiku alla jahtuma, kas peaksin äkki märja rätiku alla panema?
Kuidas teie teete?