Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle õõvastav koerarünnak

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 215 )

Teema: Jälle õõvastav koerarünnak

Postitas:
Kägu

Millal ometi keelatakse ära verehimulised tõud? Pole meile vaja koeri, kes suudavad rünnata inimest ja teda tõsiselt vigastada.

https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/120097762/jargmine-oovastav-koerajuhtum-minu-tutar-on-lohki-rebitud-minu-oma-oue-peal-kannatanut-opereeriti-oosel

+10
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Millal keelatakse sellistel inimestel koerte võtmine?! Meil on vaja kontrolli!

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma vist sellise asja peale paneks naabrite maja põlema. Kui juba varem on elukaga probleeme olnud, aga naabritel pohh, siis ilmselgelt ei ole mõtet inimkeeles enam pöörduda ja tuleb tondikeelt rääkima hakata.

+25
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Politsei on meil muidugi andekas: ettevaatamatusest??? raske tervisekahjustuse tekitamine.

Kuna juba varasemalt oli teatatud probleemist siis koerte omaniku lausa ise vaatas ette, et koerad purema pääseks ja mis ettevaatamatusest siin rääkida?

Ettevaatamatus on seaduse kohaselt kergemeelsus ja hooletus. Kaks tingimust korraga, miks mitte lihtsalt hooletus või kergemeelsus. Nii need koeraomanikund kohtus pääsevadki:
§ 118.   Raske tervisekahjustuse tekitamine
(1) Tervisekahjustuse tekitamise eest, kui sellega on põhjustatud:
2) tervisehäire, mis kestab vähemalt neli kuud või kui sellega kaasneb osaline või puuduv töövõime;
5) nägu oluliselt moonutav ravimatu vigastus;
6) elundi kaotus või selle tegevuse lakkamine või surm

karistatakse nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega.
[RT I, 12.07.2014, 1 – jõust. 01.01.2015]

Tsiviilnõue veel juurde.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega koeraomanik kedagi lõhki ei tõmmanud. Peremees rikkus hoolsuskohustust, seega on ettevaatamatus. Kahjuks on nii. Aga riik peab midagi ettevõtma, minu arust tuleks vastuvõtta seadus, et inimest ohtlikult rünnanud koer hukatakse ning omanikult võetakse ära 10 aastaks loomapidamisõigus.

+8
-28
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga riik peab midagi ettevõtma, minu arust tuleks vastuvõtta seadus, et inimest ohtlikult rünnanud koer

Sa kogu aeg topid kokku sõnu, mis ei käi kokku, mitu korda on sulle seda juba öeldud. Mis vastuvõtta, ettevõtma, koguaeg. Nii ei kirjutata, jäta lõpuks meelde, valus on lugeda.

+20
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kohutavalt vastik lugu! Loodan, et noor naine saab terveks. Lihtsalt nii kahju temast.

Koera omanik peaks saama korraliku karistuse.

+21
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga riik peab midagi ettevõtma, minu arust tuleks vastuvõtta seadus, et inimest ohtlikult rünnanud koer

Sa kogu aeg topid kokku sõnu, mis ei käi kokku, mitu korda on sulle seda juba öeldud. Mis vastuvõtta, ettevõtma, koguaeg. Nii ei kirjutata, jäta lõpuks meelde, valus on lugeda.

Loll jutt ja kirjaoskamatus käivad tihti kokku …

+15
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millal ometi keelatakse ära verehimulised tõud?

Mis tõug see siis selle juhtumi puhul on?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koerapidamise nõuded kehtestab KOV ja nende täitmist kontrollib ja karistab ka KOV.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koerapidamise nõuded kehtestab KOV ja nende täitmist kontrollib ja karistab ka KOV.

Saad natuke näpuga viibutamist ja väikse trahvi. Kõik. Kahte korda sama asja eest trahvida ei tohi. Mida see KOV siis veel teha saab? Passib mitu kuud maja juures, et äkki täna on see päev, kui koerad hulkuma pääsevad, et saaks nad varjupaika viia? Omanik läheb neile sinna järgi, maksab nõutud summa ja viib oma koerad koju, kus hakkab kõik otsast peale.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arusaamatu, miks selliseid elukaid peetakse.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei mõista samuti. Loodan, et pannakse magama. Vastik, vastik! Nagu probleeme maailmas veel vähe oleks.

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millal ometi keelatakse ära verehimulised tõud? Pole meile vaja koeri, kes suudavad rünnata inimest ja teda tõsiselt vigastada.

https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/120097762/jargmine-oovastav-koerajuhtum-minu-tutar-on-lohki-rebitud-minu-oma-oue-peal-kannatanut-opereeriti-oosel

Kus need tõud avalikustatud on? Lugesin seda  artiklit täispikkuses ja ka originaalpostitust ning selle kommentaare kui see veel üleval/avalik oli ning ühtki koeratõugu polnud mainitud. Võisid vabalt üle käte läinud külakrantsid olla ja suurema tõenäosusega olidki, muidu oleks tõug kohe välja toodud.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus need tõud avalikustatud on? Lugesin seda artiklit täispikkuses ja ka originaalpostitust ning selle kommentaare kui see veel üleval/avalik oli ning ühtki koeratõugu polnud mainitud. Võisid vabalt üle käte läinud külakrantsid olla ja suurema tõenäosusega olidki, muidu oleks tõug kohe välja toodud.

FB kommentaaridest lugesin, et üks oli tiibeti mastif ja teine mingi hundikoera-rotveileri segu.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Asi pole ju koera tõus vaid ikka omanikus, kes arvab, et tema koer on nii nunnu.

Meil võtsin naabrid ka paar aastat tagasi koera, aeda majal ümber pole (meie hoov õnneks aiaga) ja arvasid ka, et koer võiks ju hoovis üksi vabalt ringi joosta. Mitu korda sai märkust tehtud, et meil ju lapsed ikka suht väikesed, ei oska käituda, kui koer tänaval juurde jookseb – et miks ma pean enne lapse kooli saatmist käima aiapeal luuramas, ega nende koer lahti pole vmt.

Isegi se eei morjendanud neid, kui tegin märkuse selle kohta, et autoklaase puhastades (autop oli pargitud hoovist välja) hiilis nende koer mulle selja tagant üpris vaikselt ligi ja õnneks pöörasin end õigel hetkel – koeral oli sama jalgevahel ja ehk oleks selja tagant rünnanudki – aga kuna oli ikka noor koer, hakkas ilmselt kartma.

Ainus, mis lõpuks aitas, kui ükskord koos lapsevankriga hoovist välja kärutasin ja koer täiega mulle peale jooksis – õnneks sai peremees koera ikka kätte enne, kui peale hüppas – siis lõpuks mõistsin, et kui koer isegi peremehe juuresolekul võib rünnata, et ilmselt ei saa lahtiselt olla.

Kurb on see, et sellest sündmusest on aasta möödas, aga aeda pole ikka veel ümber – nüüd ongi koer õues olles keti otsas, kahju kohe. Õnneks lastakse tuppa ka ikka koera.

Miks ma koerale ei meeldi – ma tean täpselt – tegemist oli siis noore koeraga, kellel puudus turvaline kohta, turvaline aed hoovi ümber – aga mina kõndisin oma suure lapsevankriga pidevalt nende hoovi suunas (kuna tee läheb lihtsalt nii, et enda hoovi saamiseks ma esmalt kõnnin justkui nende maja poole, tupiktänava otsas). Ilmselgelt koer kartiski mind, aga no selles pole küll mina süüdi, et peremees ei loo oma loomale turvalisi tingimusi.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saad natuke näpuga viibutamist ja väikse trahvi. Kõik. Kahte korda sama asja eest trahvida ei tohi. Mida see KOV siis veel teha saab?

Tüüpiline KOV ametniku suhtumine. Ikka saab midagi teha. Kui mitte muud, siis pideva tegutsemisega omanikule pinda käia. Aga selleks peaks ju mugavustsoonist välja tulema.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saad natuke näpuga viibutamist ja väikse trahvi. Kõik. Kahte korda sama asja eest trahvida ei tohi. Mida see KOV siis veel teha saab?

Tüüpiline KOV ametniku suhtumine. Ikka saab midagi teha. Kui mitte muud, siis pideva tegutsemisega omanikule pinda käia. Aga selleks peaks ju mugavustsoonist välja tulema.

Mina ei ole KOV ametnik.
Selle koerte omanikuga on mitu korda räägitud, kuid tema vastab, et koerad pole rohkem lahti olnud, kui need paar varasemat korda ja naabrid valetavad. Ma ei õigusta KOV-i vaid räägin seal kohas tegelikult toimuvast. Mida KOV teha saab siis veel?
Meie seadused on totaalselt mädad selle koha pealt.
Täiesti jabur, varasemalt ei saanud menetlust algatada, sest puudus varaline kahju. Aga inimese vaimne trauma, kui tema kodus tema koera rünnatakse kaks korda pole nagu midagi ja rünnatud koera trauma ka nagu mitte.
Tõestama peab, et koerad lahti on, muidu ei saa midagi teha. See tõestada püüdmine lõppes nüüd väga kohutavalt. Noore piltilusa naise elu on igaveseks rikutud. Jah, ma olen selle asjaga kursis.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle juhtumi puhul teeb küll nõutuks, mis toimub nende koerte peas, kes võõrale territooriumile tungides sellise rünnaku toime panevad. Või oli nende arvates kogu see põld nende territoorium? See viitab küll justkui sellele, et nad korduvalt seal ringi luusinud olid, mitte paar juhuslikku korda. Hirmus lugu. Hea, et ohver ellu jäi, palju seal hullemast puudu oli…

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kodutänaval ka lasi üks omanik oma hundikoeral lahtiselt joosta. Arusaamatu, sest neil on suur hoov. See koer terroriseeris lapsi kui ka hüppas teiste hoovi. Omanik ise irvitas näkku, kui koer ründavalt jooksis ja haukus minu ümber hüpates ning mina hirmunult olin tardunud. Kirjutasin KOVi ja vastati, et omanikuga on suheldud ja lubas kinni panna. Ja siis mingi aeg kogemata nägin, et jälle jookseb lahtiselt, filmisin seda ja saatsin uuesti ametnikele. Peale seda pole enam näinud lahtiselt. Nii et, mina soovitan filmida ja saata KOVi.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arusaamatu, miks koerad peavad oma eluga maksma?

+7
-23
Please wait...

Postitas:
Kägu

Efektiivsem oleks muidugi, kui peremees magama panna, aga paraku see pole võimalik.

+33
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie seadused on totaalselt mädad selle koha pealt. Täiesti jabur, varasemalt ei saanud menetlust algatada, sest puudus varaline kahju. Aga inimese vaimne trauma, kui tema kodus tema koera rünnatakse kaks korda pole nagu midagi ja rünnatud koera trauma ka nagu mitte.

Ei maksa pugeda seaduste taha, kui inimesed ise on saamatud. Miks ei esitatud siis varalise kahju nõuet+ valuraha nõuet vaimsete üleelamiste kohta. Ja kui politsei ei saanud edasi menetleda, kuna varaline kahju oli välja toomata, siis KOV oleks saanud sama juhtumit  ikka menetleda, kuna looma lahtiselt väljaspool oma territooriumi olek oli ju tõestatud ja ohtlikkus samamoodi.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Efektiivsem oleks muidugi, kui peremees magama panna, aga paraku see pole võimalik.

Ma lugesin õhtulehe artiklit ja noh, peremees vääriks seda küll.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kodutänaval ka lasi üks omanik oma hundikoeral lahtiselt joosta. Arusaamatu, sest neil on suur hoov. See koer terroriseeris lapsi kui ka hüppas teiste hoovi. Omanik ise irvitas näkku, kui koer ründavalt jooksis ja haukus minu ümber hüpates ning mina hirmunult olin tardunud. Kirjutasin KOVi ja vastati, et omanikuga on suheldud ja lubas kinni panna. Ja siis mingi aeg kogemata nägin, et jälle jookseb lahtiselt, filmisin seda ja saatsin uuesti ametnikele. Peale seda pole enam näinud lahtiselt. Nii et, mina soovitan filmida ja saata KOVi.

Kui uskuda ajakirjanikke, siis need koerad ründasidki seda naist kui ta neid filmis oma õue peal…

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jube lugu ja loodan südamest, et see noor naine paraneb. Nii nii kahju temast. Mis koera omanikku puutub, siis see läheks vangi. Ja arest kõigile, kelle koer lahtiselt avastatakse. In my dreams muidugi.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui uskuda ajakirjanikke, siis need koerad ründasidki seda naist kui ta neid filmis oma õue peal…

Ja just nii see oligi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja just nii see oligi.

Meie seadused on totaalselt mädad selle koha pealt. Täiesti jabur, varasemalt ei saanud menetlust algatada, sest puudus varaline kahju. Aga inimese vaimne trauma, kui tema kodus tema koera rünnatakse kaks korda pole nagu midagi ja rünnatud koera trauma ka nagu mitte.

Ei maksa pugeda seaduste taha, kui inimesed ise on saamatud. Miks ei esitatud siis varalise kahju nõuet+ valuraha nõuet vaimsete üleelamiste kohta. Ja kui politsei ei saanud edasi menetleda, kuna varaline kahju oli välja toomata, siis KOV oleks saanud sama juhtumit ikka menetleda, kuna looma lahtiselt väljaspool oma territooriumi olek oli ju tõestatud ja ohtlikkus samamoodi.

Kust Sa võtad, et KOV midagi ei teinud? Paraku on nende võimalused siiski väga piiratud. Vestlus ja rahatrahv, see aga ei tööta osade inimeste peal. Koerte omanikud ei võtnud isegi peale seda kohutavat rünnakut midagi ette oma koertega. Täna käidi koos politseiga neid eutaneerimas. Vot selliseid võlle elab meie ümber.
Ja mis see varaline kahju siis oleks olnud, mis nad oleks pidanud välja mõtlema? Annad teistele ehk häid soovitusi, kes ka hädas selliste lahtiste koertega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei maksa pugeda seaduste taha, kui inimesed ise on saamatud. Miks ei esitatud siis varalise kahju nõuet+ valuraha nõuet vaimsete üleelamiste kohta. Ja kui politsei ei saanud edasi menetleda, kuna varaline kahju oli välja toomata, siis KOV oleks saanud sama juhtumit ikka menetleda, kuna looma lahtiselt väljaspool oma territooriumi olek oli ju tõestatud ja ohtlikkus samamoodi.

Loe: https://epl.delfi.ee/artikkel/120098532/reportaaz-koerad-puresid-naise-poolsurnuks-seadus-nouabki-sekkumiseks-verd-voi-varakahju

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei ole KOV ametnik.

Selle koerte omanikuga on mitu korda räägitud, kuid tema vastab, et koerad pole rohkem lahti olnud, kui need paar varasemat korda ja naabrid valetavad. Ma ei õigusta KOV-i vaid räägin seal kohas tegelikult toimuvast. Mida KOV teha saab siis veel?

Meie seadused on totaalselt mädad selle koha pealt.

Täiesti jabur, varasemalt ei saanud menetlust algatada, sest puudus varaline kahju. Aga inimese vaimne trauma, kui tema kodus tema koera rünnatakse kaks korda pole nagu midagi ja rünnatud koera trauma ka nagu mitte.

Tõestama peab, et koerad lahti on, muidu ei saa midagi teha. See tõestada püüdmine lõppes nüüd väga kohutavalt. Noore piltilusa naise elu on igaveseks rikutud. Jah, ma olen selle asjaga kursis.

Tohoh! Nüüd on ohver juba piltilusaks mõeldud, et rohkem stoorit oleks?

Sa ikka tead, mida piltilus tähendab?

Ja kuidas on koerarünnaku puhul kuidagigi oluline, kas ohvriks sattus öökole või piltilus naine? Minu meelest pole mingit vahet, võrdsed inimesed, kellest on võrdselt kahju.

+11
-17
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 215 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle õõvastav koerarünnak