Mul tekkis küsimus, et ilmselgelt sajad inimesed on annetanud otse Sandra kontole (Facebookis on tema konto jagamisi tuhandeid olnud) ja ta sai saatelt 5000 eurot, siis kuidas asjad raha taha jäävad? Kas Haigekassa ei maksa? Kas annetatud rahast ei piisa taastamiseks? Eestis käib enamus taastamist läbi Tervisekassa, saab ka eraldi avalduse teha ja see vaadatakse läbi ja tihti eraldatakse raha. Mul on olnud koerarünnaku tõttu samasugused haavad jalgadel nagu saates nägin, need õmmeldi kokku ja hiljem sain armiravi, muud jalgadele ei tehtud kuigi mõned haavad olid mul väga sügavad ja lihased said kõvasti muljuda. Peanaha teema tundub keeruline, aga meil on mitme kliiniku lehel hinnakirjad väljas, võib-olla ta ei ole paremate ja suuremate kliinikutega rääkinud?
Ära pea teda saamatuks, et ei ole rääkinud. On ja mitmete erinevatega. Kõrva Eestis ei taastata ja peanahaga on selline teema, et isegi implantaadiga venitades ei veni nahk nii palju, et saaks kõik see ala kaetud. Siirdatud reienahale aga juuksed kasvama ei pruugi hakata, sest juuksejuurel pole õiget kasvukohta. Talle siirdati praegu natuke oma juukseid selle siirdatud reienaha peale ja sügiseks on teada, kas hakkavad kasvama ehk on väga tõenäoline, et tal jääbki lõpuks pähe juusteta ala!
Raha osas võin nii palju öelda, et see summa, mis kohe peale õnnetust kogunes ei olnud üldse nii suur, kui Sa ilmselt ette kujutad. Ja juhin tähelepanu ka sellele, et tema ei olnud üldse kursis, et tema küla rahvas teeb ürituse, kus talle raha kogutakse ja selle ürituse kuulutus mööda FBd ringlema hakkas.
Tavalise ravi maksab loomulikult Tervisekassa, aga iluopid sinna alla tõenäoliselt ei käi. Meil ei maksta krooniliselt haigete laste ega osade vähihaigetegi ravi kinni ju. Miks peaks siis kellegi kõrva taastamist makstama?
Välismaal opid aga maksavad ilmselgelt hingehinda + reis.
Ta on siiralt tänulik kõikidele ja rõõmustab, et inimesed on nii hoolivad ja osavõtlikud.
Ma loodan, et ta seda teemat siin eespool olevatelt lehtedelt kunagi lugema ei satu, las talle jääb see arvamus.
Arvan, et tunneb end normaalselt suurte koerte juuresolekul ja ilmselt juba praegu. Miks? Sest saatest jäi mulje, et tegemist on noore, kaks jalga maas, aruka inimesega, kes suudab aru saada põhjuse ja tagajärje seosest ning ei laienda seda kogu koerkonnale ja oma ülejäänud elule. Erinevalt sinust, kes tegeleb ainult halaga, nagu ka paljud teised siin. Kogu see pere võiks teile eeskujuks olla oma positiivsusega.
Kusjuures Sul on täiesti õigus! Nii tema kirjelduse kui ka muus osas. Ta ei karda koeri, kui need on koos omanikuga.
mulle ei tundunud hetkekski, et Sandra vinguks ja halaks, täiesti vastupidi. mõtlesin tema adekvaatset juttu kuulates, et ta kas on emotsionaalselt väga küps, mis ei ole tema vanust arvestades tõenäoline või ta on juhtunust (surmalähedane kogemus siiski) käesoleva ajani emotsionaalselt tuim ning tunded tekivad millalgi hiljem, kui psüühika on taastunud ja hakkab tavalist rada liikuma. kui tema seisund on selline, siis pole ka jutul, et vaata, kui hästi sul läks – ei surnudki 24-aastaselt ära, mõtet, sest inimene ei ole tuimuse tõttu võimeline positiivseid tundeid kogema.
on ka muidugi kolmas variant olemas, et inimene teeb ennast rahustitega hetkeks ekraani-kõlbulikuks ning rahustite mõju lõppedes, elab oma väga rasketes emotsioonides edasi.
Ka Sul on õigus. Ta ei vingu ega hala. Ta on väga optimistlik ja positiivne. Ülejäänud Sinu kommentaarile kirjutan kahe käega alla. Olen ka ise seda mõelnud, et ta on veel tuim ja psüühika sassis.
Ta arvas päriselt, et ta sureb ära! See noor inimene on üle elanud surmahirmu!
Pool aastat pidavat olema see aeg inimestel, kuni psüühika taastub ja siis võib inimene koost laguneda. Ta saab ka teraapiat praegu, et ehk läheb kõik hästi.
Mis puutub nende koerte omanikku, siis võimalik, et kohus kunagi mõistab temalt välja need ravikulude summad, aga sinna läheb mitu aastat. Mind häiris ka, et saates seda üldse ei puudutatud, aga see on juba saate tegijate möödapanek.
Koerad muide ei hulkunud kunagi, kui omanik kodus oli, seega tundsid nad oma territooriumit väga hästi.
Ka sel õhtul ei olnud omanikku kodus.
Miks seal saates? Teda kutsuti mitu korda enne, kui ta nõustus ja tal oli selleks oma tingimus, et läheb. Ta soovis, et leitaks, kes kõrva korda teeb ja seda talle ka lubati.
Parukas oli talle täielik üllatus, samuti raha.
PS. Nüüd vast said põletavamad küsimused vastuse ja rohkem ma seda teemat lahti ei kirjuta.