Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle üks lastetu juhtiv naisorav

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 144 )

Teema: Jälle üks lastetu juhtiv naisorav

Postitas:
Kägu

Palju selliseid veel on?

https://www.ohtuleht.ee/1029495/martin-helme-maris-laurile-kuna-teil-lapsi-ei-ole-siis-te-ei-tea-kuidas-noored-teismelised-motlevad

+12
-51
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Nii ei ole ilus naisterahva kohta öelda. Martin helme käest võiks samuti küsida, et teil ju ajaloolase haridus, mis teil oli omal ajal asja Rahandusministeeriumit juhtima?:))

+63
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kade v 😂

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Unistan ajast, mil see troll siit ära bännitakse, aga seda ei juhtugi.

+11
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 14 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Unistan ajast, mil see troll siit ära bännitakse, aga seda ei juhtugi.

Mille eest? Avalikult, lausa eliitmeediast kättesaadava artikli üle keelad arutamist??

+13
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ma arvan? Arvan, et ühest noorest mehest on ääretult madal minna naisterahvale nina peale viskama, et tal ei ole lapsi. Ka Martin Helmel ei oleks lapsi, kui ta naine oleks nt viljatu. (Alati jääb muidugi võimalus, et mees vahetab oma viljatu naise viljaka vastu.)

Teiseks arvan ma veel seda, et seadusi ei tehta ei ühe ega teise, ei hüpoteetiliste ega reaalselt ilmavalgust näinud laste arvamuste põhjal. Seega ei ole mitte kui mingit tähtsust sellel, kui palju ühel või teisel poliitikul lapsi on.

+45
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Palju selliseid veel on?

https://www.ohtuleht.ee/1029495/martin-helme-maris-laurile-kuna-teil-lapsi-ei-ole-siis-te-ei-tea-kuidas-noored-teismelised-motlevad

reaalselt nii ütles v?! see on ju absoluutselt lubamatu!!

+35
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina küll ei ole Ekre valija, kaugel sellest, aga Maris Lauriga ei ole ma selles osas küll ühte meelt. 15 aastaste laste vastutustunne on väga erinev, mõni mõtleb alles nagu algkoolilaps ja mõni on juba üsna selge silmavaatega. 16 aastaste hulgas on juba palju suurem protsent mõistlikuid inimesi. See on just see iga, kus toimuvad väga kiired ja suured muutused lapse arengus ja sellel ajal on see üks aasta lisaks ülimalt oluline. 15 aastaselt last hakata kasvatama – no ei ole veel õige hetk. Enesemääramise õigus peab ikkagi tekkima hetkest, mil oled ka võimeline vastutama, ehk siis saad vähemalt legaalselt töölegi minna, et oma seksuaalsuhte tulemusel saadud last ülal pidada. 16 aastasel on mingigi võimalus tööl käia, 15 aastasel mitte, seega, kui 15 aastane teeb otsuse, et ta on valmis seksiks (mis alati kätkeb endas riski rasestuda), siis ilmselgelt on tema otsus tegelikult ebaadekvaatne.

+16
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vanasti pidi silla insener seisma silla all, kui esimesed koormad üle läksid. Siis oli isiklik huvi, et oleks korralikult projekteeritud ja ehitatud.

Milline on lastetu poliitiku isiklik huvi, kui ta ühiskonnale tulevikku projekteerib?

Helmele 10 punkti.

+20
-50
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vanasti pidi silla insener seisma silla all, kui esimesed koormad üle läksid. Siis oli isiklik huvi, et oleks korralikult projekteeritud ja ehitatud.

Milline on lastetu poliitiku isiklik huvi, kui ta ühiskonnale tulevikku projekteerib?

Asi läheb ikka väga rappa, kui poliitikud isikliku huvi peale mõeldes riiki hakkavad juhtima.

+29
-9
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Asi läheb ikka väga rappa, kui poliitikud isikliku huvi peale mõeldes riiki hakkavad juhtima.

Õige, kuna nii meil ongi toimetatud (lähtudes ainult isiklikust/erakonna kasust/huvist), siis olemegi rabas.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õige, kuna nii meil ongi toimetatud (lähtudes ainult isiklikust/erakonna kasust/huvist), siis olemegi rabas.

ja sestap martin pahandabki, et tema enam tüüri juures oma isiklikes huvides tegutseda ei saa.

+14
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 11 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sillainseneri isiklik huvi oleks olnud, et kivid ära virutada ja kõik ülejala teha. Aga sedasi tuli ka isiklik tagajärg (sild vajus talle kaela). Lastetul poliitikul seda isiklikku tagajärge pole. Lastega inimene reeglina hoolib sellest, et tema lapsed “rabasse” ei jääks.

Saad ikka vahest aru, omale soomuse tegemine versus omale/lähedastele tagajärje kaela saamine? Mõlemad on “isiklikud huvid”.

+11
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lastega inimene reeglina hoolib sellest, et tema lapsed “rabasse” ei jääks.

tegelikult võibki just see olla takistuseks üldisema pildi nägemisel, et tegutsetakse OMA laste huvides, mis ei pruugi sugugi kattuda enamiku laste huvidega.

+20
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sillainseneri isiklik huvi oleks olnud, et kivid ära virutada ja kõik ülejala teha. Aga sedasi tuli ka isiklik tagajärg (sild vajus talle kaela). Lastetul poliitikul seda isiklikku tagajärge pole. Lastega inimene reeglina hoolib sellest, et tema lapsed “rabasse” ei jääks.

Saad ikka vahest aru, omale soomuse tegemine versus omale/lähedastele tagajärje kaela saamine? Mõlemad on “isiklikud huvid”.

Üldiselt on siiski nii, et see pole sinu ega Martini ega kellegi teise asi, kui palju on Marisel lapsi ja mille pinnalt ta oma otsuseid teeb. Pista oma nina omaenese tagumikku kui nii hirmsasti surkida tahad.

Seni kuni pole kuskil öeldud, et seda tööd ei saa teha keegi kellel pole lapsi, siis hoia oma sitane mokk maas ja noki teri. Sinu arvamus ei koti kedagi ja see, et sul on lapsed ei koti kedagi. Mul on ükskõik kui palju Martinil lapsi on, sest poliitikuna on ta, olenemata laste arvust, ebaõnnestunud.

+20
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mulle see perekond Helme ei sümpatiseeri, aga antud artiklis on küll kirjas selline jutt, et ma olen Helmede väljaöeldu poolt.

Kes ei ole artiklit lahti klikkinud, siis Helmed seal nimelt leiavad, et see piir peaks jooksma 16. eluaasta juurest, aga Lauri viitab mingile uuringule ja ütleb, et “noored ise arvavad, et 15”

Nii et enne miinustamist tasub siiski artiklit ka lugeda.

+15
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Poliitikud ei peaks minema isiklikuks eraelu või tervist puudutavatel teemadel.

Oot, aga kaua võib siis vastu puigelda, et seda iga ükskord tõstetud ei saa…
Mis sellel tädil viga on, ma küsin. Kurat kõikidel naabritel isegi on see iga kõrgem, MIDA TA INISEB?
Pangu 16 ära ja rahu majas.

Ei saa, ikka on oma liberi visklemisi viselda. Tädil pole emaparteist ALDEST veel vastust vist käes, et kas tohib muuta ja sellepärast tõmbleb.
Muud varianti nagu pole.

Peab selle asja vist lamekate kätte andma.
Need panevad kuulutused üles, et seksime raha eest kõikide 14a tüdrukutega.

+10
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saa, ikka on oma liberi visklemisi viselda

Mina olen saanud aru, et liberiteks sõimatakse reeglina sotsiaaldemokraate aga nemad minu arusaamist mööda tahavad just karmistada piiranguid, ka alaealiste omavahelise seksi legaalset iga tõsta.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle see perekond Helme ei sümpatiseeri, aga antud artiklis on küll kirjas selline jutt, et ma olen Helmede väljaöeldu poolt. Kes ei ole artiklit lahti klikkinud, siis Helmed seal nimelt leiavad, et see piir peaks jooksma 16. eluaasta juurest, aga Lauri viitab mingile uuringule ja ütleb, et “noored ise arvavad, et 15” Nii et enne miinustamist tasub siiski artiklit ka lugeda.

Ma miinustan teemaalgatust, mis hindab naist tema laste arvu, mitte tema tegude järgi.  Artiklit ei viitsi lugeda, see pole ju teema praegu. Teemaalgatajale ei jää jalgu, see mis point on vaid see, et kõnealusel naisel pole lapsi.

+17
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen saanud aru, et liberiteks sõimatakse reeglina sotsiaaldemokraate

Tee omale asjad ükskord selgeks: ALDE = Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party, mille rakukesed on nii oravad kui keskid Eestis.

KELLE nägusid sa siin näed, inimene:
https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_of_Liberals_and_Democrats_for_Europe_Party

Sotsid on samuti liberid, aga need ripuvad mingi muu Euroopa nisa otsas.
Ma ei viitsi praegu otsida.

Ehk siis sõltumatud erakonnad Eestis on (minuteada) Rohelised, e200 ja ekre.

Edit: Rohelistel on vist ka mingi emme kuskil.

+4
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgatajale ei jää jalgu, see mis point on vaid see, et kõnealusel naisel pole lapsi.

Mina näiteks ühinen ka selle arvamusega, et inimesed, kellel endal ei ole ühtegi last, ei peaks olema otsustajateks nendes teemades, mis puudutavad lapsi.

Antud teemas ei heideta talle ju ette lastetust üleüldises plaanis, a la et mõttetu mutt, sul pole lapsi, vaid öeldakse seda, et kuna tal ei ole lapsi, siis ta ei pruugi selle otsuse tegemisel pädev olla.

Ja nii ongi. Kui ikka ei ole ise laste kasvatamisega üldse kokku puutunud, siis ei ole samaväärne arvaja nendes teemades sellega, kellel on lastekasvatuse kogemus olemas.

+17
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgatajale ei jää jalgu, see mis point on vaid see, et kõnealusel naisel pole lapsi.

Mina näiteks ühinen ka selle arvamusega, et inimesed, kellel endal ei ole ühtegi last, ei peaks olema otsustajateks nendes teemades, mis puudutavad lapsi.

Antud teemas ei heideta talle ju ette lastetust üleüldises plaanis, a la et mõttetu mutt, sul pole lapsi, vaid öeldakse seda, et kuna tal ei ole lapsi, siis ta ei pruugi selle otsuse tegemisel pädev olla.

Ja nii ongi. Kui ikka ei ole ise laste kasvatamisega üldse kokku puutunud, siis ei ole samaväärne arvaja nendes teemades sellega, kellel on lastekasvatuse kogemus olemas.

No, aga palun loe teemaalgatust ja pealkirja. Seal pole sellest teemast sõnagi. On mainitud vaid lastetu poliitikut ja pandud link artiklile. Isegi poole sõnagagi ei räägi ta sellest teemast. Laste seksuaalsuhete legaalne vanus ei ole ju teemaalgatajal mureks, ta tahab materdada lastetut naist.

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed, kes leiavad, et lastetud ei suuda maailmast või tulevikust hoolida, ei tohiks ise ühtegi vastutusrikast tööd teha. See ütleb nende maailmapildi ja isekuse kohta midagi väga koledat.

+20
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellele teemale lisaks suutis ta endast täielikult mõtlemisvõimetu mulje jätta saates ‘Suud puhtaks’ kui rääkis, et seda uut vaenukõne (või mis iganes) seadust on vaja kuna tema oma nooruses Ida-Virumaal tunnetas hirmu, et venelased talle midagi halba võivad teha. See oli ju veel N.liidu päevil. Mitte ühtegi võrdlust ta tänapäevasest maailmast tuua ei osanud ja sõna neeger ilmselt ei julgenud kasutada – keerles nagu kass ümber palava pudru.

+9
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma miinustan teemaalgatust, mis hindab naist tema laste arvu, mitte tema tegude järgi.  Artiklit ei viitsi lugeda, see pole ju teema praegu. Teemaalgatajale ei jää jalgu, see mis point on vaid see, et kõnealusel naisel pole lapsi.

Ükski inimene, kes pole lapsi kasvatanud, olgu omad või kasulapsed, ei tea mis tähendab nende pärast südant valutada, nende rõõme ja kurbust ja armuvalu jagada. Mingid kokkupuuted noorte inimestega ei asenda seda. Miks keegi lastetu on-  ei ole seal artiklis ju teda sellepärast nahutatud vaid kuna tal lapsi pole, siis ta ei saagi teada teatud asju.

+16
-20
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Tahesara

See ei ole ainult oravate komme, et lastetud naised lükatakse tanki, kesikutest ei ole ju ka Kadri Simsonil (vist) lapsi.

0
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed, kes leiavad, et lastetud ei suuda maailmast või tulevikust hoolida, ei tohiks ise ühtegi vastutusrikast tööd teha.

Mina ei arva seda, aga kindlasti peaks sellel ametil töötaja oskama õigel hetkel kasutada ikkagi spetsialistide arvamusi (nende inimeste arvamusi, kes reaalselt on lastega kokku puutunud), mitte alaealiste arvamusi, kellel puudub veel kogemus ja teadmised, kuidas üldse ise  oma vabast enesemääramisest tulenenud last ära majandada. Mina pärast laste saamist täiesti selgelt tajusin, et paljud lastega seotud seisukohad olid mul eelnevalt, lastetuna, ikka väga diletantlikud. Riigijuhtidel peaks olema ikkagi kombeks juhinduda vastava ala spetsialistide arvamusest, mitte omaenese diletantlikust arvamusest.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas see loogika kehtib ainult lapsi puudutava osas või laiemalt?
või kehtib siis, kui parasjagu sobiv tundub?

praegu on kõik kohad täis virolooge ja epidemiolooge, üks pädevam kui teine, olgugi mõnel vaid kehtna kooli maaparandaja haridus.

muide, mina ise pooldan vanusepiiri tõstmist, aga taolised osutamised inimese eraelule on absoluutselt kohatud, et mitte öelda labased.

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed, kes leiavad, et lastetud ei suuda maailmast või tulevikust hoolida, ei tohiks ise ühtegi vastutusrikast tööd teha.

Mina ei arva seda, aga kindlasti peaks sellel ametil töötaja oskama õigel hetkel kasutada ikkagi spetsialistide arvamusi (nende inimeste arvamusi, kes reaalselt on lastega kokku puutunud), mitte alaealiste arvamusi, kellel puudub veel kogemus ja teadmised, kuidas üldse ise oma vabast enesemääramisest tulenenud last ära majandada. Mina pärast laste saamist täiesti selgelt tajusin, et paljud lastega seotud seisukohad olid mul eelnevalt, lastetuna, ikka väga diletantlikud. Riigijuhtidel peaks olema ikkagi kombeks juhinduda vastava ala spetsialistide arvamusest, mitte omaenese diletantlikust arvamusest.

nõus, riigijuhtimises peaks toetuma spetsialistide seisukohtadele.
aga ainuüksi lapsevanemaks olemise fakt ei muuda mitte kedagi spetsialistiks.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsimus ei ole ju selles, et suurperesid häirib, miks ei ole teistel lapsi. Küsimus on selles, et kui sul on kodus palju lapsi, on sul väga hea ülevaade tänapäeva laste muredest, rõõmudest, vaadetest jne. Kel lapsi pole, sel puuduvad need otsesed teadmised, siin pole mitte ühtegi vaidluskohta. Endal kolm täiskasvanud last, võin öelda täie kindlusega, et kui nad olid lapsed-noorukid, oli pilt väga selge. Nüüd ei tea eriti midagi. Aga see on oluline. Eriti sel, kes puutub nende teemadega kokku.

+6
-15
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 144 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle üks lastetu juhtiv naisorav