Mina ei ole väga kursis ei veganluse ega ka piimamajandusega, aga raske uskuda, et soovitakse lihtsalt loomad metsa lahti lasta. Tõenäoliselt on ikka veganite maailmarevolutsioon plaanitud nii, et piimalehmi juurde ei tule ja olemasolevad elavad oma elukäigu lõpuni, ilma et neid rohkem seemendataks ja vasikatest eraldataks. Eks siis üleminekufaasis ikka veel toimuks piimatootmine, aga lehmade arv järjest väheneb ja varsti on poes riiulitel vaid kaeraleotis ja riisilöga. Vähemalt, kui ma oleksin radikaalvegan, kes tahab maailma muuta, ma kujutaks seda nii ette. Saab nii või?
Minu meelest on aga maailma veganiks pööramise suurim takistus hoopis selles, et inimkond lihtsalt sööks planeedi paljaks. Veganid armastavad kangesti banaane nt, olen näinud mingi Austraalia kerisipööra videoid, kes õpetab, et tuleb 30 banaani päevas süüa. Nooh, banaaniistandused on täielikud keskkonnamõrvarid, Ladina-Ameerika omad nt hävitavad jõudsasti vihmametsa. Juba praegu pritsitakse saagi saamiseks neid metsikult õhust kemikaalidega. Aastaid tagasi nägin dokumentaali banaaniistanduse läheduses avatud erivajadusega laste koolist, öeldi, et meie piirkonnas hakkas nii palju puuete ja väärarengutega lapsi sündima, et pidime eraldi kooli tegema. Veganid muidugi ei luba banaane ega üldse mingeid taimi kemikaalidega pritsida. Ja mis siis saab? Kahjurid panevad pool või kõik nahka, ülejäänu pärast hakkab kaklema taimtoiduline inimkond. Kuhu te rajate kõik selle kultuurmaa, põllud ja istandused ja kasvandused, kus hakkab kasvama see söök? Väetada ka kemikaalidega ei tohi, peab asukohta vahetama igal aastal. Naturaalset väetist ka vist kuskilt ei saa, sest kanu pidada ka ju ei tohi, see puha ekspluateerimine. Metsa ka maha raiuda ei tohi, et põlde juurde saada, KUHU need kaera- ja riisipõllud tulevad, millest su vegan latte peale “piima” pressitakse?
Kas siin perekoolis on ehk mõni vegan, palun selgitage end lihast uimaseks puginud käole, mis plaan on?