Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle vale aasta ema

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 74 )

Teema: Jälle vale aasta ema

Postitas:
Kägu

Naisliit kolistas ämbrit järjekordselt. Aasta emaks valiti mõrtsukas?

Aasta emaks on inimene, kes võtab teistelt emadelt nende lapsed ja saadab tapale.

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120188314/veganid-on-marus-kuidas-saab-aasta-ema-olla-lupsja

+1
-47
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Veganid on oma ajurakud vitamiinipuudusele kaotanud. Sellistele ei aita isegi psühholoogiline ravi.

+60
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need äärmuslikud veganid on tõesti imelikud. Mis nad nende piimalehmadega teeksid, huvitav? Vabastaksid lautadest ja siis las surevad kuskil aasa peal?

+42
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel  lollim mõte on see, et mesilasi ei tohi pidada – aga siis saevad oksa, millel istuvad – siis ei tolmle ka taimed. Astusin eile sipelgale peale, nüüd tuleks vist mind vangi panna. Huvitav, kas nad sääski tapavad või lasevad neil ennast verd täis imeda?

+37
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene teeb oma tööd, mis kindlasti pole kerge. Mõrtsukaks nimetamine on ikka päris jõhker süüdistus minu arvates. Selline sõnakasutus ei ole normaalne.
Igasugused äärmused päris ohtlikud vist inimesele.

+44
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aasta emaks on inimene, kes võtab teistelt emadelt nende lapsed ja saadab tapale.

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120188314/veganid-on-marus-kuidas-saab-aasta-ema-olla-lupsja

Ma muidu toetan veganlust elustiilina, aga no see avaldus võttis mu küll sõnatuks. Võiks lausa arvata, et tegu on Areeni rubriiki kuuluva looga või aprillinaljaga.
Nad paistavad ikka täitsa lolliks läinud olevat. Muud nagu ei oskagi selle jaburuse peale kommenteerida.

+38
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naised on nii rumalaks muutunud

+3
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

See oleks u nii et saad lapse. Laps võetakse ära, aga piima muudkui tuleb, sest seda lüpstakse  ikka välja. Nii võtta on see küll hirmus. Parem on sellele mitte mõelda.

+7
-27
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ohhh, Eesti naine tõmbab aastas 4000 aborti, nii et silm ka ei pilgu. Mõtleb loomatasemel.  Vegaan viib mõttemaailma loomatasemele, ka ainult eneseõigustamiseks.

+3
-14
Please wait...
Postitas:
Kägu

Aasta isaks ja emaks ei tohi valida põllumajandustöötajaid, liha-, piima,- kala jne kombinaadi töötajaid, inimesi, kes müüvad, käitlevad, omavad loomseid toiduaineid, kannavad pärisnahast kingi, söövad mett, kasutavad sõnnikut ning hoidku taevas – on seotud jahindusega.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad ju ei nimetanudki sõna “mõrtsukas”.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen toetanud karusloomakasvatuset sulgemist, ei ole vaja puuris pidada loomi, et mõni edev eit saaks ennast nende nahkadega eputada, aga viimati tuli üleskutse pidada munadepüha ilma munadeta – vot see on liig. Ostan tuttavalt talunikult vabaduses ringisiblivate kanade mune, munemine on nendel loomupärane tegevus.

+27
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen toetanud karusloomakasvatuset sulgemist, ei ole vaja puuris pidada loomi, et mõni edev eit saaks ennast nende nahkadega eputada, aga viimati tuli üleskutse pidada munadepüha ilma munadeta – vot see on liig. Ostan tuttavalt talunikult vabaduses ringisiblivate kanade mune, munemine on nendel loomupärane tegevus.

Karusloomakasvatused pannakse kinni ja samad riided tehakse plastist ja plast reostab keskkonda, eriti merd kuhu plastipesuvesi alati jõuab. Ühtepidi tahetakse teha heategu, aga teistpidi hävitatakse loodust veel rohkem. Karusnahast mantleid hoitakse, sest need on väärtuslikud, plastid riided venivad kiirelt välja ja visatakse prügimäele. Mina peangi siin naisi hästi rumalateks olenditeks, sest naised lähtuvad emotsioonidest, aga mitte kainest praktikast. Sama see veganlus, kui keegi tahab taimedest elatuda siis miks nad suruvad seda kui õiget asja teistele peale? Samas nende tervis ajajooksul käib alla ja siis on hilja. Inimene on tehtud omnivooriks, see oligi see mis meie eellaste aju kasvama pani võrreldes teiste ahvlastega, kes on kõik taimetoidulised veganid.

+16
-7
Please wait...
Postitas:
Kägu

3cm?

Mina peangi siin naisi hästi rumalateks olenditeks, sest naised lähtuvad emotsioonidest, aga mitte kainest praktikast. Sama see veganlus, kui keegi tahab taimedest elatuda siis miks nad suruvad seda kui õiget asja teistele peale?

Alamõõduline mehike on anonüümses, naistele mõeldud foorumis oma sõna öelnud…😄

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

mulle sümpatiseerib taimetoitlus, aga veganlus on sama hull kui mingi totakas ususekt.

+19
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina peangi siin naisi hästi rumalateks olenditeks, sest naised lähtuvad emotsioonidest, aga mitte kainest praktikast. Sama see veganlus, kui keegi tahab taimedest elatuda siis miks nad suruvad seda kui õiget asja teistele peale?

Seda ma ju silmas peangi, et emotsionaalne lähenemine, aga mitte kaine arutelu. Naistele mõeldud foorumis jahutakse, kas lehmapiima ikka võib juua sest lehmalt võeti vasikas ära, kui  isegi teise maailmasõja ajal eraldati kõigile imikuga naistele päevanorm mingi kruus piima. Muidu oleks lapsed nälga surnud, aga sellele head elu elavad inimesed üldse ei mõtle, tegelikkuses piisab näljahädaks väga vähesest. Naised kulutavad naistele mõeldud foorumis oma elu mingit suguhaiguste ja petmiste jahumiseks, madala arengutasemega olendite alagrupp?

+9
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need äärmuslikud veganid on tõesti imelikud. Mis nad nende piimalehmadega teeksid, huvitav? Vabastaksid lautadest ja siis las surevad kuskil aasa peal?

kusjuures nad arvavadki nii, vähemalt osa. aastaid tagasi siinsamas üks perekooli kägu jauras, et lehmi-lambaid-sigu hoitakse vangis jne. et tuleks metsa lahti lasta.

+19
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei ole väga kursis ei veganluse ega ka piimamajandusega, aga raske uskuda, et soovitakse lihtsalt loomad metsa lahti lasta. Tõenäoliselt on ikka veganite maailmarevolutsioon plaanitud nii, et piimalehmi juurde ei tule ja olemasolevad elavad oma elukäigu lõpuni, ilma et neid rohkem seemendataks ja vasikatest eraldataks. Eks siis üleminekufaasis ikka veel toimuks piimatootmine, aga lehmade arv järjest väheneb ja varsti on poes riiulitel vaid kaeraleotis ja riisilöga. Vähemalt, kui ma oleksin radikaalvegan, kes tahab maailma muuta, ma kujutaks seda nii ette. Saab nii või?

Minu meelest on aga maailma veganiks pööramise suurim takistus hoopis selles, et inimkond lihtsalt sööks planeedi paljaks. Veganid armastavad kangesti banaane nt, olen näinud mingi Austraalia kerisipööra videoid, kes õpetab, et tuleb 30 banaani päevas süüa. Nooh, banaaniistandused on täielikud keskkonnamõrvarid, Ladina-Ameerika omad nt hävitavad jõudsasti vihmametsa. Juba praegu pritsitakse saagi saamiseks neid metsikult õhust kemikaalidega. Aastaid tagasi nägin dokumentaali banaaniistanduse läheduses avatud erivajadusega laste koolist, öeldi, et meie piirkonnas hakkas nii palju puuete ja väärarengutega lapsi sündima, et pidime eraldi kooli tegema. Veganid muidugi ei luba banaane ega üldse mingeid taimi kemikaalidega pritsida. Ja mis siis saab? Kahjurid panevad pool või kõik nahka, ülejäänu pärast hakkab kaklema taimtoiduline inimkond. Kuhu te rajate kõik selle kultuurmaa, põllud ja istandused ja kasvandused, kus hakkab kasvama see söök? Väetada ka kemikaalidega ei tohi, peab asukohta vahetama igal aastal. Naturaalset väetist ka vist kuskilt ei saa, sest kanu pidada ka ju ei tohi, see puha ekspluateerimine. Metsa ka maha raiuda ei tohi, et põlde juurde saada, KUHU need kaera- ja riisipõllud tulevad, millest su vegan latte peale “piima” pressitakse?

Kas siin perekoolis on ehk mõni vegan, palun selgitage end lihast uimaseks puginud käole, mis plaan on?

+29
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole vegan, aga:

“Veganid muidugi ei luba banaane ega üldse mingeid taimi kemikaalidega pritsida.” – ajad vist sassi veganid ja mahepõllupidajad, vegan teoreetiliselt võib lubada kemikaalidega pritsida seni, kuni kemikaalid ei ole looduslikku päritolu.

“Metsa ka maha raiuda ei tohi, et põlde juurde saada, KUHU need kaera- ja riisipõllud tulevad, millest su vegan latte peale “piima” pressitakse?” – umbes 80% põllumaast läheb loomapidamiseks, sh loomasööda kasvatamiseks, miks peaks metsa veel maha raiuma? https://ourworldindata.org/agricultural-land-by-global-diets

+6
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

vabandust, mitte looduslikku, vaid loomset päritolu ikka

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kanad munevad ikka selleks, et saada tibusid. Kui sa võtad kanalt ära tema munad, siis ta vaeseke peabki iga päev munema uue muna. Sina ja laps naudite kooki, aga õnnetu kana on masenduses kaotatud lapse pärast.

+2
-33
Please wait...

Postitas:
Kägu

kusjuures nad arvavadki nii, vähemalt osa. aastaid tagasi siinsamas üks perekooli kägu jauras, et lehmi-lambaid-sigu hoitakse vangis jne. et tuleks metsa lahti lasta.

See ei ole halb mõte. Loodus paneb asjad paika. Liigsed süüakse ära huntide ja karude poolt, kes jäävad ellu, need saavad anda edasi oma väärtuslikke geene.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kanad munevad ikka selleks, et saada tibusid. Kui sa võtad kanalt ära tema munad, siis ta vaeseke peabki iga päev munema uue muna. Sina ja laps naudite kooki, aga õnnetu kana on masenduses kaotatud lapse pärast.

Ja kuhu need tibud pannaks? ära ikka tohib süüa või keegi jälle on sellest masendunud?

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Karusloomakasvatused pannakse kinni ja samad riided tehakse plastist ja plast reostab keskkonda, eriti merd kuhu plastipesuvesi alati jõuab. Ühtepidi tahetakse teha heategu, aga teistpidi hävitatakse loodust veel rohkem. Karusnahast mantleid hoitakse, sest need on väärtuslikud, plastid riided venivad kiirelt välja ja visatakse prügimäele. Mina peangi siin naisi hästi rumalateks olenditeks, sest naised lähtuvad emotsioonidest, aga mitte kainest praktikast. Sama see veganlus, kui keegi tahab taimedest elatuda siis miks nad suruvad seda kui õiget asja teistele peale? Samas nende tervis ajajooksul käib alla ja siis on hilja. Inimene on tehtud omnivooriks, see oligi see mis meie eellaste aju kasvama pani võrreldes teiste ahvlastega, kes on kõik taimetoidulised veganid.

Tegelikult võiks isegi öelda, et oleme obligate carnivore’id. Puuvilju võib süüa aga liha peab sööma. Liha sisaldab keha toimimiseks hädavajalikke aminohappeid ja vitamiine, mida ei ole võimalik taimsest toidust saada, ilma ühegi taimse toiduta saab keha aga suurepäraselt hakkama.

+15
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainult kanad ongi aretatud sedasi munejaks, teised linnud sedasi ei mune. Kana aju on nii pisike ja kana sööb ise oma muna kohe ära kui see peaks katki olema.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See ei ole halb mõte. Loodus paneb asjad paika. Liigsed süüakse ära huntide ja karude poolt, kes jäävad ellu, need saavad anda edasi oma väärtuslikke geene.

Ja veel üks selline 😀 😀

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellise postitusega sa just tõestad tema pointi emotsionaalsest mõtlemisest.

Kujutage ette vastupidist olukorda, see oleks automaatselt vihakõne, body shaming, paksufoobia, seksism, misiganes.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et inimene ei sobi aasta emaks seetõttu, et on lüpsja, on küll naeruväärne avaldus. See on ikka positiivne, inimene teeb rasket tööd, on järelikult töökas inimene. Küll aga ei sobi see inimene aasta emaks minu arust seetõttu, et kannatas 20 aastat vägivaldses abielus ja lapsendas sellisesse ebatervesse perekonda muudkui lapsi juurde. See minu arvates on äärmiselt halb eeskuju, sest ühelgi lapsel pole hea kasvada vägivaldses perekonnas, isegi kui see vägivald ei toimu nende vastu, vaid nende ema vastu. Ei ole tore seda pealt kuulata ja vaadata.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et inimene ei sobi aasta emaks seetõttu, et on lüpsja, on küll naeruväärne avaldus. See on ikka positiivne, inimene teeb rasket tööd, on järelikult töökas inimene. Küll aga ei sobi see inimene aasta emaks minu arust seetõttu, et kannatas 20 aastat vägivaldses abielus ja lapsendas sellisesse ebatervesse perekonda muudkui lapsi juurde. See minu arvates on äärmiselt halb eeskuju, sest ühelgi lapsel pole hea kasvada vägivaldses perekonnas, isegi kui see vägivald ei toimu nende vastu, vaid nende ema vastu. Ei ole tore seda pealt kuulata ja vaadata.

Lapsendas? Kõik ta oma lapsed ju

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüd lõpuks ma sain teada miks mõni palju banaane ostab.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 74 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle vale aasta ema