Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle vale aasta ema

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 74 )

Teema: Jälle vale aasta ema

Postitas:
Kägu

Et inimene ei sobi aasta emaks seetõttu, et on lüpsja, on küll naeruväärne avaldus. See on ikka positiivne, inimene teeb rasket tööd, on järelikult töökas inimene. Küll aga ei sobi see inimene aasta emaks minu arust seetõttu, et kannatas 20 aastat vägivaldses abielus ja lapsendas sellisesse ebatervesse perekonda muudkui lapsi juurde. See minu arvates on äärmiselt halb eeskuju, sest ühelgi lapsel pole hea kasvada vägivaldses perekonnas, isegi kui see vägivald ei toimu nende vastu, vaid nende ema vastu. Ei ole tore seda pealt kuulata ja vaadata.

Lapsendas? Kõik ta oma lapsed ju

Ma täpselt ei tea, aga tegelikult vahet ei ole ka. Mitte ükski laps ei peaks elama vägivaldses suhtes pere juures! See on kohutav, jätab valusad jäljed ja mida kõike veel. Vägivaldsesse suhtesse ei peaks lapsi ei sünnitama, ega ka juurde võtma. Võta enda olemasolevad ja jookse..

+9
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsendas? Kõik ta oma lapsed ju

On või? Äkki tõesti, kuigi artiklites on kasutatud kummalist väljendust: naine, kes on üles kasvatanud 13 last, naine, keda kutsub emaks 13 last, miks ei öelda siis lihtsalt ema? Minu arust seal üritusel räägiti ka lastest ja kasulastest. Sai siis vägivaldse mehega 13 last, ei tundu siiski ka päris okei.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen toetanud karusloomakasvatuset sulgemist, ei ole vaja puuris pidada loomi, et mõni edev eit saaks ennast nende nahkadega eputada, aga viimati tuli üleskutse pidada munadepüha ilma munadeta – vot see on liig. Ostan tuttavalt talunikult vabaduses ringisiblivate kanade mune, munemine on nendel loomupärane tegevus.

Kanad munevad ikka selleks, et saada tibusid. Kui sa võtad kanalt ära tema munad, siis ta vaeseke peabki iga päev munema uue muna. Sina ja laps naudite kooki, aga õnnetu kana on masenduses kaotatud lapse pärast.

Menstruatsiooni ajal ei masendub naine siis kaotatud lapse pärast

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kujutaks õige ette olukorda, kui mingil põhjusel piirid kinni läheksid. Talvine aeg, külm, lumi…. Millest toituks meie kohalik linnavegan? Sõidab elektriautoga kuhugi metsa vahele ja hakkab lume alt põtradega võidu sammalt kraapima ja kuusevõrseid nosima?
Kruup ja kartul on muidugi ka liiga labased – so yesterday.

+21
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naissoost Aasta Ema on nii kahekümnes sajand. Ammu on aeg see tiitel mõnele mehele anda.

+8
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naissoost Aasta Ema on nii kahekümnes sajand. Ammu on aeg see tiitel mõnele mehele anda.

Kas mitte mingi Valga valla ametnik eelmine aasta kuskil ei öelnud ,et sugu pole oluline?  🙂 Neil oli seal mingi skandaal oma valla Aasta ema valimistel

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mitte mingi Valga valla ametnik eelmine aasta kuskil ei öelnud ,et sugu pole oluline? 🙂 Neil oli seal mingi skandaal oma valla Aasta ema valimistel

Ma oleksin igati sellise absurdi poolt. Naised peavadki igal sammul (just nende endi valdkonnas) tunda saama seda maailmakorda mille poolt nad pidevalt hääletavad, kuninks ükskord mõistusele tulevad. Kui nad seda tahtsid, siis peavadki saama kogu täiega, mitte valikuliselt, et umbes “Olen küll LGBT toetaja, aga vot see meeste osalemine naiste spordis on pisut üle võlli”. Sa oled kas selle poolt või sa oled selle vastu. Vahepealset mõõdukat seisukohta ei eksisteeri.

+6
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas mitte mingi Valga valla ametnik eelmine aasta kuskil ei öelnud ,et sugu pole oluline? 🙂 Neil oli seal mingi skandaal oma valla Aasta ema valimistel

Et siis Aasta ema võib olla ka isa? Muutku siis juba selle ürituse nimi vastavaks, näiteks “Aasta hooldaja” või “Aasta adoptiivvanem”.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naised peavadki igal sammul (just nende endi valdkonnas) tunda saama seda maailmakorda mille poolt nad pidevalt hääletavad, kuninks ükskord mõistusele tulevad.

Vastupidi, igasuguste vastaste katkematu igin ja vigin, kuidas ende normaalsust ahistatakse on NORMAALSETE inimeste vastumeelsuse viinud piirini, kus nende vigisejatega ei taheta olla ühes paadis. Kujukas näide oli see abielureferendumitrummi tagumine, kuni kõigil oli tüüpide halinast lihtsalt siiber ja nüüd ollakse üldelanikkonnas nõus abieluvõrdsusega (mida arvatavasti siiski ei tule, sest kuigi on vähe vastuseisjaid, on samavähe tulihingelisi pooldajaid, kes seda veaksid- enamus rahvast on leigelt positiivsed oma seisukohtades). Aga kiunuge veel natuke ekrekad ja muu kamp, ja vaadake, mis siis saama hakkab- saate just selle, mida väärite- rahvas hakkab sõrgu vastu ajama teie ideedele.

Minu probleem Aasta Ema valimistel on hambutu valikuprotses, esitamiste onupojapoliitika jnejne, saavad püünele kõige suuremad sõbranjed, tegelikust väärtusest pole sel konkursil haisugi ammu järel.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naised peavadki igal sammul (just nende endi valdkonnas) tunda saama seda maailmakorda mille poolt nad pidevalt hääletavad, kuninks ükskord mõistusele tulevad.

Vastupidi, igasuguste vastaste katkematu igin ja vigin, kuidas ende normaalsust ahistatakse on NORMAALSETE inimeste vastumeelsuse viinud piirini, kus nende vigisejatega ei taheta olla ühes paadis. Kujukas näide oli see abielureferendumitrummi tagumine, kuni kõigil oli tüüpide halinast lihtsalt siiber ja nüüd ollakse üldelanikkonnas nõus abieluvõrdsusega (mida arvatavasti siiski ei tule, sest kuigi on vähe vastuseisjaid, on samavähe tulihingelisi pooldajaid, kes seda veaksid- enamus rahvast on leigelt positiivsed oma seisukohtades). Aga kiunuge veel natuke ekrekad ja muu kamp, ja vaadake, mis siis saama hakkab- saate just selle, mida väärite- rahvas hakkab sõrgu vastu ajama teie ideedele.

Minu probleem Aasta Ema valimistel on hambutu valikuprotses, esitamiste onupojapoliitika jnejne, saavad püünele kõige suuremad sõbranjed, tegelikust väärtusest pole sel konkursil haisugi ammu järel.

Sellepärast ma ei vigisegi ega seleta, et nii ei ole õige, vaid just kahe käega pooldan seda kõike. Mehi see ju ei puuduta kui aastaemaks valitakse mees või kui naiste spordis osalevad transnaised. Kui nad tahtsid LGBTd ja kui isegi nn normaalsed on võtnud seda pooldava/ükskõikse positsiooni, siis las nad helbivad seda suppi. See ei ole minu mure, suhtun samamoodi ükskõikselt ja lihtsalt naudin kõrvalt seda tsirkust.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
tiigertungel

#4185089: #4185079: Mina peangi siin naisi hästi rumalateks olenditeks, sest naised lähtuvad emotsioonidest, aga mitte kainest praktikast. Sama see veganlus, kui keegi tahab taimedest elatuda siis miks nad suruvad seda kui õiget asja teistele peale? Alamõõduline mehike on anonüümses, naistele mõeldud foorumis oma sõna öelnud…😄 Seda ma ju silmas peangi, et emotsionaalne lähenemine, aga mitte kaine arutelu. Naistele mõeldud foorumis jahutakse, kas lehmapiima ikka võib juua sest lehmalt võeti vasikas ära, kui  isegi teise maailmasõja ajal eraldati kõigile imikuga naistele päevanorm mingi kruus piima. Muidu oleks lapsed nälga surnud, aga sellele head elu elavad inimesed üldse ei mõtle, tegelikkuses piisab näljahädaks väga vähesest. Naised kulutavad naistele mõeldud foorumis oma elu mingit suguhaiguste ja petmiste jahumiseks, madala arengutasemega olendite alagrupp?

Nimeta, palun, need aminohapped, mida vaid lihast saab.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Siska

Sellepärast ma ei vigisegi ega seleta, et nii ei ole õige, vaid just kahe käega pooldan seda kõike. Mehi see ju ei puuduta kui aastaemaks valitakse mees või kui naiste spordis osalevad transnaised. Kui nad tahtsid LGBTd ja kui isegi nn normaalsed on võtnud seda pooldava/ükskõikse positsiooni, siis las nad helbivad seda suppi. See ei ole minu mure, suhtun samamoodi ükskõikselt ja lihtsalt naudin kõrvalt seda tsirkust.

Kogu see “naiste jura” ongi mehed just nii kibestunuks muutnud, et naised ei püsi enam pliidi ja rusika vahel, nüüd ei saa isegi homosid enam peksta, mis siis õigele mehele veel alles jääb, kelle ees oma “ülemvõimu” näitab? See on revolverite põhimure. Kui teatud inimestegruppidele võrdstete õiguste andmine on sinu jaoks tsirkus, siis olgu, kinnitad endiselt öeldut. Minu jaoks normaalne elu edasiminek. Ei ole mingi supp ega tsirkus, aga sina ei arva nii, sinu jaoks tegelikult on, kuigi “pooldad kahel käel seda tsirkust”- miks oled silmakirjalik? Ei julge olla oma arvamustes kõigi ees aus?

Ja minu poolest olgu iga kell parem lastest hooliv “Aasta Adoptiivvanem”, kui lapsi jõhkralt peksev “Aasta Ema”.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
rahvuslik räim

Ma täpselt ei tea, aga tegelikult vahet ei ole ka. Mitte ükski laps ei peaks elama vägivaldses suhtes pere juures! See on kohutav, jätab valusad jäljed ja mida kõike veel. Vägivaldsesse suhtesse ei peaks lapsi ei sünnitama, ega ka juurde võtma. Võta enda olemasolevad ja jookse..

no ta võttis ja läkski ju. Täpselt ei tea, aga ikka tänitad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Lihtne elu

Nimeta, palun, need aminohapped, mida vaid lihast saab.

Ma pole küll see, kellelt küsid, aga palun: leotsiin, lüsiin, metioniin, fenüülaniin, trüptofaan, vallin, treoniin.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
rklement

vabandust, mitte looduslikku, vaid loomset päritolu ikka

Loomne ongi looduslik. Mõned liigid eksisteerivadki puhtalt sellel eesmärgil, et olla toiduks teistele.

+5
0
Please wait...

Postitas:
nööbikoguja

#4185965: Nimeta, palun, need aminohapped, mida vaid lihast saab. Ma pole küll see, kellelt küsid, aga palun: leotsiin, lüsiin, metioniin, fenüülaniin, trüptofaan, vallin, treoniin.

Proovi uuesti. Vähe sellest, et neid aminohappeid sisaldub teraviljades, pähklites ja seemnetes, siis ainuüksi 250g herneste söömisest saad absoluutselt kõigi nende aminohapete päevanormi kaetud.

+3
-8
Please wait...

Postitas:
rklement

Kogu see “naiste jura” ongi mehed just nii kibestunuks muutnud, et naised ei püsi enam pliidi ja rusika vahel, nüüd ei saa isegi homosid enam peksta, mis siis õigele mehele veel alles jääb, kelle ees oma “ülemvõimu” näitab? See on revolverite põhimure. Kui teatud inimestegruppidele võrdstete õiguste andmine on sinu jaoks tsirkus, siis olgu, kinnitad endiselt öeldut. Minu jaoks normaalne elu edasiminek. Ei ole mingi supp ega tsirkus, aga sina ei arva nii, sinu jaoks tegelikult on, kuigi “pooldad kahel käel seda tsirkust”- miks oled silmakirjalik? Ei julge olla oma arvamustes kõigi ees aus?

Ja minu poolest olgu iga kell parem lastest hooliv “Aasta Adoptiivvanem”, kui lapsi jõhkralt peksev “Aasta Ema”.

Vaatasin ühte MMA matši naisvabavõitleja ja transi vahel ja peab ütlema, et sellise meelelahutuse nimel olen valmis küll nende õigusi toetama. Tsirkus kestis pisut üle kahe minuti ja lõppes sellega,et transnaine lõi vastasel koljuluu segamini. See ongi täpselt see sama LGBT mille nimel naised ise tänaval marsivad seega ei saa su pahameelest aru. Kui olen selle vastu olen tüütu vigiseja, kui poolt .. jälle halb? Minupoolest võiks spordis üldse soo järgi segregeerimise lõpetada, nii saaks mehed, naised ja transad kõik koos võrdselt võistelda ilma et kedagi sooliselt diskrimineeritaks.

#4185965: Nimeta, palun, need aminohapped, mida vaid lihast saab. Ma pole küll see, kellelt küsid, aga palun: leotsiin, lüsiin, metioniin, fenüülaniin, trüptofaan, vallin, treoniin.

Proovi uuesti. Vähe sellest, et neid aminohappeid sisaldub teraviljades, pähklites ja seemnetes, siis ainuüksi 250g herneste söömisest saad absoluutselt kõigi nende aminohapete päevanormi kaetud.

B12, biotiin, pantoteenhape, raud, kreatiin, retinool

+7
-2
Please wait...

Postitas:
nööbikoguja

B12, biotiin, pantoteenhape, raud, kreatiin, retinool

B12 – õun
biotiin – banaan
pantoteenhape – seened, avokado
raud – spinat, brokkoli, pähklid…
kreatiin – keha on võimeline seda ise sünteesima, ei ole vajalik toiduga saada
retinool – porgand

Nimetatutest on B12 ainus, mida võiks vegan toitumise puhul juurde võtta, aga samas on enamik vegan “piima”toodetest juba B12ga rikastatud, seega kui neid tarbida, siis otsest vajadust ei ole.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Maret Vaa

Ma siiralt arvasin, et link viib lugejakiri.ee vm huumorilehele. Aga tegelikult ongi inimesed idioodistunud?

+11
0
Please wait...

Postitas:
rklement

B12 – õun

biotiin – banaan

pantoteenhape – seened, avokado

raud – spinat, brokkoli, pähklid…

kreatiin – keha on võimeline seda ise sünteesima, ei ole vajalik toiduga saada

retinool – porgand

Nimetatutest on B12 ainus, mida võiks vegan toitumise puhul juurde võtta, aga samas on enamik vegan “piima”toodetest juba B12ga rikastatud, seega kui neid tarbida, siis otsest vajadust ei ole.

AI ütleb, et ühtegi neist ei ole. Ütleb, et vitamiin B12 on õuntes 0.00 µg per 100g ja et rauda on kahte sorti – taimedes leiduv mitteheemne raud on üliraskesti imenduv.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
alma

Ma siiralt arvasin, et link viib lugejakiri.ee vm huumorilehele. Aga tegelikult ongi inimesed idioodistunud?

Tundub küll. Ma arvasin ka, et nali.

+4
0
Please wait...

Postitas:
nimetamats

no ta võttis ja läkski ju. Täpselt ei tea, aga ikka tänitad.

läks ju ainult selle pärast ,et mees pandi vangi! Ise ütles ju ,et muidu poleks julgenud

+2
0
Please wait...

Postitas:
meri2

olen toetanud karusloomakasvatuset sulgemist, ei ole vaja puuris pidada loomi, et mõni edev eit saaks ennast nende nahkadega eputada, aga viimati tuli üleskutse pidada munadepüha ilma munadeta – vot see on liig. Ostan tuttavalt talunikult vabaduses ringisiblivate kanade mune, munemine on nendel loomupärane tegevus.

Kanad munevad ikka selleks, et saada tibusid. Kui sa võtad kanalt ära tema munad, siis ta vaeseke peabki iga päev munema uue muna. Sina ja laps naudite kooki, aga õnnetu kana on masenduses kaotatud lapse pärast.

Ainult kanad ongi aretatud sedasi munejaks, teised linnud sedasi ei mune. Kana aju on nii pisike ja kana sööb ise oma muna kohe ära kui see peaks katki olema.

Loomulikult munevad paljud linnud palju mune, mõni lausa mitukümmend ja 2-3 kurna aastas. Kuhu need linnud kõik mahuksid, kui poegi ära ei söödaks?

+2
0
Please wait...

Postitas:
UunoR

läks ju ainult selle pärast ,et mees pandi vangi! Ise ütles ju ,et muidu poleks julgenud

Peksva kriminaaliga sai kõik need lapsed ja nüüd kiidetakse, et tubli naine? Tõsiselt?

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kutsarhobusel

Karusloomakasvatused pannakse kinni ja samad riided tehakse plastist ja plast reostab keskkonda, eriti merd kuhu plastipesuvesi alati jõuab. Ühtepidi tahetakse teha heategu, aga teistpidi hävitatakse loodust veel rohkem. Karusnahast mantleid hoitakse, sest need on väärtuslikud, plastid riided venivad kiirelt välja ja visatakse prügimäele. Mina peangi siin naisi hästi rumalateks olenditeks, sest naised lähtuvad emotsioonidest, aga mitte kainest praktikast. Sama see veganlus, kui keegi tahab taimedest elatuda siis miks nad suruvad seda kui õiget asja teistele peale? Samas nende tervis ajajooksul käib alla ja siis on hilja. Inimene on tehtud omnivooriks, see oligi see mis meie eellaste aju kasvama pani võrreldes teiste ahvlastega, kes on kõik taimetoidulised veganid.

Tegelikult võiks isegi öelda, et oleme obligate carnivore’id. Puuvilju võib süüa aga liha peab sööma. Liha sisaldab keha toimimiseks hädavajalikke aminohappeid ja vitamiine, mida ei ole võimalik taimsest toidust saada, ilma ühegi taimse toiduta saab keha aga suurepäraselt hakkama.

Kui see nii oleks, poleks veganeid. Nad oleksid välja surnud. Isiklikult tean aga mitut, kes üle 20a seda olnud on, mõni isegi lapsepõlvest ja väga hea tervise juures. Palju karnivoore sa tead? Ma olen lugenud, kuidas vanasti meremeestel olid erinevad haigused, kuna nende dieet baseerus põhiliselt (aga ka mitte ainult) loomsel.

0
-5
Please wait...

Postitas:
sugarfree

Inimene on tehtud omnivooriks, see oligi see mis meie eellaste aju kasvama pani võrreldes teiste ahvlastega, kes on kõik taimetoidulised veganid.

Enamik ahve on siiski on omnivoorid.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Makaagid jms pistavad mõnuga putukaid ja linnumune (ka neid, kus tibu juba hakanud arenema). Ka igasuguseid limukaid, mainitud on ka linnupoegade söömist. Kirp, mis suguvenna kasukast leitakse, rändab ikka suhu.
Gorillad vist, rõhutan – vist, on ainsad, kes peale sipelgate eriti jalgadega olendeid ei söö. Tõuke vitsutavat nad ka, kui dokfilmidest olen õigesti aru saanud. Seega pole ka nemad eriti puhtad taimetoitlased.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Agathe

Niiiii….nüüd siis peame hakkama päriselt arutlema, mis on muna ja kas igast munast saaks tibu? Võtame sulle nüüd baasküsimuse. Kas kana muneb ka siis, kui kukke ei ole elus näinud? 🙂 Ai, võtame teise veel. Kui kana pole kukke isegi pikksilmaga näinud, siis kas tema munadest kooruksid tibud?

+4
0
Please wait...

Postitas:
tellis

Kujutaks õige ette olukorda, kui mingil põhjusel piirid kinni läheksid. Talvine aeg, külm, lumi…. Millest toituks meie kohalik linnavegan? Sõidab elektriautoga kuhugi metsa vahele ja hakkab lume alt põtradega võidu sammalt kraapima ja kuusevõrseid nosima? Kruup ja kartul on muidugi ka liiga labased – so yesterday.

Eee, no, kui kirjandust lugeda, siis eesti talupoja toit sajandeid oligi põhiliselt see taimne, mida ületalve säilitada sai ehk leib, kruup, kaunvili ja naeris (peale kartuli tulekut ka kartul). Mitte, et nad seda mingi  põhimõtte pärast oleks tahtnud, aga loomsete saadustega varustatus oli nii ja naa – peale looma tapmist või kaluritelt silgu muu toidu vahetamist seda ju peres oli, aga mõne aja pärast võis see otsa saanud olla. Lehmad andsid piima vähe ja lühidalt, nii et piimatooted olid eelkõige suvine rõõm, samuti kanad munesid hooajaliselt. 20.saj seoses loomakasvatuse arenguga (uued tootlikumad loomatõud) hakkas loomset kraami heldemalt käes olema alles, näit. eesti ajal tehti juba meiereides korraliku kvaliteediga juustu.

Ok, ma saan aru, et täistaimsele ülemineku korral kariloomi enam lihtsalt ei paljundataks (loomatõud on inimese looming, inimene võib lasta nad ka välja surra), va mingil määral lemmikloomadena ehk.

No, see selleks. Muus osas ühinen paljude eelpool kommenteerinutega. Vitamiinirikast taimetoitu väärtustan, veganite retsepte loen huviga (päris kõike seedimise tundlikkuse tõttu süüa ei saa). Aga päris ära keerata nüüd ka ei maksa.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Liha kütiti ja püüti metsast, jõgedest, järvedest, merest. Minagi tean pärimust heast koerast kes minu eelkäijatele sageli jäneseid püüdis.

Huvitav, et lihatoidulised loomad on arukamad kui taimetoidulised. Kas inimtõug hakkab ka nii muutuma…

+3
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 74 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jälle vale aasta ema