Need saja-aastaseks elavad memmed-taadid, kellega kokku puutud, on enamuse oma elust elanud nõukaajal, kus oli kogu toitumine kardinaalselt teind. Siis ei olnud krõpse, hamburgereid, pitsasid, viinereid (olid defitsiit), naatriuglutamaati (kirjapilti ei saa kontrollida, kuna leheküljelt välja minnes kustutab kommentaari ära) jne jne aineid, mis tänapäeval isegi juba lapsed rasvunuks muudavad.
No selleks ei pea ometi olema pähe harjutanud kõikide asjade makrosid ja kalorsust, et lihtsalt teada, mida süüa, mida süüa harva ja vähe ja mida üldse mitte süüa, kui just lausnälg pole.
Muide, su ajalooteadmised lonkavad. Nõukogude aja- räägin 1965-1990. aastatest, varem ei mäleta, olid kartulikrõpsud, mida siis kutsuti kartulivahvliteks, väga olemas. Pitsa on tegelikult lahtine pirukas, kui täpsem olla, on pirukas ameerikamoodi, paksupõhjaline pitsa. Plaadipirukaid ja plaadikooki tehti ikka, palju ja keegi ei lugenud makrosid. Hamburger ehk kotlett kahe saia vahel majoneesi ja salatiga…mitte kokkku panduna sedavõrd, aga kotletisai vüi kotlett ja juurde võiga sai, lisaks majonees või rohke hapukoor – see oli täiesti tavaline kodune eine. Nagu ka searasvas praetud kartulid. Vegetaga. Mis teatavasti koostiselt oli selline, et praktilisel võinuks pimedas helendada. Kunagi noorena, 80. aastatel sai suvel sigalas töötatud, malevas olime. Mis sa kujutled, et tollal ei süstitud sigadele igasugust kraami või. Eksid. Pead ma ei anna, et need olid antibiootikumid, aga mis nad eriti muud said olla. Kuule, mis tervislikkusest sa nõukogude ajal suuresti räägid, kui kodukeemia oli selline mürgiladu, mida enam ei tohi euroopassegi sisse tuua ega toota. Taimekahjurite vastu külvati mürke lennukilt ja need mürgid on ammu-ammu keelatud. See sinu teooria ei päde. Vanaks elamiseks või vähemalt tervena elatud aastate arvu suurendamiseks pole vaja teada makrosid ega kaloreid,pole vaja käia bodypumpis ega teha igapäevast kahetunnist jõusaalitiiru, pole vaja toituda keedetud kanarinnast tatraga. Pole vaja näidata näpuga inimese peale, kes virutab endale leivaga hinge alla 2 cm paksuse soolapekiviilu hommikusöögiks ja seda ilma hiina kapsa leheta, mõtle vaid. On vaja omada argimõistust, mda põrgatavad edasi-tagasi kaks ajurakku.