Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jete Lisee pere majakerjamise uus teema

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 146 )

Teema: Jete Lisee pere majakerjamise uus teema

Postitas:
hel007

Vaevalt,  et pensioniealised vanemad teenivad nii hästi, et saavad ainuüksi elektrile 3 tuhat eurot kuus kulutada.

Ei ole päris pensioniealised – ema alles 52, isa “kohe 60” (info nende fb lehelt). Seda, palju teenivad, muidugi ei tea, aga puhtalt vanusenumbri pärast pole küll kodulaen nende jaoks võimatu või välistatud (nagu ise väidavad).

+25
0
Please wait...

Postitas:
JoshuaTree

Ilmselt see maja üürimine, talvel meeletult suure elektriarve tasumine ja majja soetatud kallid asjad on ehk inglite aja rahaga finantseeritud? Ma ise küll ei jälgi seda teemat ega blogi, aga kui siin öeldi, et lapsega ravile ei mindud, aga raha on otsas, siis pole ju eriti keeruline pilti kokku panna, kuhu raha kadus. Vaevalt,  et pensioniealised vanemad teenivad nii hästi, et saavad ainuüksi elektrile 3 tuhat eurot kuus kulutada.

Kustutatud teemaalgatuse kohaselt oli see 3 tuhat eurot koos võlaga.

+10
0
Please wait...

Postitas:
atsetoon

Kas see epilepsia tuli tal peale sünnitust või oli juba enne olemas ja inimene tegi lapse, ise teades, et ei suuda tema eest iseseisvalt hoolitseda? Isegi kui oleks terve laps sündinud, siis beebid vajavad igal juhul 24/7 hoolt ja tähelepanu.

Mul on sünniloost jäänud meelde, et juba enne oli ikka ja sagedaste hoogudega. Raseduse ajal vist ka oli haiglas. Laps sündis sellisena kuna sünnituse ajal arstid ei teinud oma tööd 🙁

Laps sündiski sellepärast nii, et emal oli tugev epilepsia hoog 8ndal raseduskuul ja viidi kiirabiga haiglasse.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
amatoor

Üks asi on see, et inimene elab lastega keldris ja sööb vaid juurikaid, siin teemas on jutt 190000 eurot maksvast majast.  Üürin ka kortereid välja ja kui tuleb mõte näiteks korter  maha  müüa, siis ikka eesmärgil, et kohe on raha vaja, mitte et ma müün järelmaksuga 600 eurot kuus, siis ei ole ju asjal mõtet, saan üüri umbes samas suurusjärgus.

+36
-3
Please wait...

Postitas:
Agathe

Ehkki ma teema alguseks oleva looga ei ole kursis, siis olen kindlalt seda meelt, et kui vajad abi – küsi. Kui ei taha aidata, astu edasi, aga ära kaaguta.

Peaksid ikkagi end selle looga kurssi viima. Teema pole sellest, et abivajajad abi ei peaks küsima. Tekkinud on küsimused juba varem abiks saadud raha sihtpärase ja mõistliku kasutamise kohta.

Kas te ise nendelt küsitud ei saa? Kui niiväga tahaksite annetada, aga rohkem infot oleks vaja.

+1
-29
Please wait...

Postitas:
JoshuaTree

Kas te ise nendelt küsitud ei saa? Kui niiväga tahaksite annetada, aga rohkem infot oleks vaja.

Ongi ju küsitud (FBs varasemate annetuste kulutamise kohta) – väidetavalt saavad küsijad selle peale bloki.

Paar keerutavat vastust on ka olnud.

+35
-3
Please wait...

Postitas:
Viiviann

Ma tundsin Kertut põgusalt enne kui ta lapse sai. Jäi mulje kui sõbralikust ja aktiivsest neiust, kellel elus kahjuks ei vedanud hetkest, kui sai puudega lapse ja lapseisa ära läks. Ei tundu selline inimene, kelle konkreetne eesmärk on elada annetustest või teiste kulul. Tegeles enne lapse sündi õpingutega, töötas, ka hiljem on proovinud mingit tööd leida. Võib olla on halb majandaja, samas need nii-öelda luksasjad võisid neil olla juba enne lapse sündi mitte viimaste aastate jooksul ostetud. Ei tea, oletan. Ja minul küll kahju pole kui ta haige lapse kõrvalt kord kuus saab kinos või restoranis käia. Teisest küljest – sellise summa küsimine tundub ka mulle liig, seepärast seekord ei anneta, aga see mis foorumis toimub on ka inetu, a la kehakaalu kommenteerimise. Lapse kõrvalt tal ilmselt pole eriti aega sportida ja kas epilepsiaga üldse tohib?

+6
-33
Please wait...

Postitas:
kaiekast

Kas see epilepsia tuli tal peale sünnitust või oli juba enne olemas ja inimene tegi lapse, ise teades, et ei suuda tema eest iseseisvalt hoolitseda? Isegi kui oleks terve laps sündinud, siis beebid vajavad igal juhul 24/7 hoolt ja tähelepanu.

Mul on sünniloost jäänud meelde, et juba enne oli ikka ja sagedaste hoogudega. Raseduse ajal vist ka oli haiglas. Laps sündis sellisena kuna sünnituse ajal arstid ei teinud oma tööd 🙁

Aga kas see, et arstid ei teinud oma tööd, on ka kuskil tõendatud või see on ainult tema jutt.
Ma muide tean ühte samasugust last, kes on J-st vanem ja tema emal oli täpselt sama jutt. Ja ma ei pea silmas, et sarnane vaid TÄPSELT sama. Ja laps on ka sarnane nagu Jete. Mis ma tahan öelda, on see, et mulle tundub, et Jete ema ongi selle jutu kopeerinud(sellise erivajadusega lastevanematel on üldiselt oma grupid, kus selline info liigub).  Ma ei tahaks uskuda, et meie haiglates on arstid, kes teevad samu vigu ja keegi karistada ei saa. Ma ei usu.

+26
-2
Please wait...

Postitas:
haven007

Millises saates selle pere lugu näidati?

0
-1
Please wait...

Postitas:
porgand1

Kõnealust kommentaari ja selle vastuseid enam üles ei leidnud, aga FB postituse all oli keegi küsinud, et kas Saksamaal siis ei käidudki ja mille jaoks seda raha kasutati. Lapse ema vastas ainult et ei käidud jah, kommenteerija küsis uuesti, et aga raha? Ema hakkas sinna toppima oma kontojääkidest pilte (millel oli natuke üle tuhande euro suurune rahasumma, mis oli juba uuesti annetajatelt maja jaoks kogutud) ja ühtegi vastust ei tulnud, ainult hämas, et näed raha ei ole. Jah, näeme ise ka, et ei ole, aga küsimus oligi selles, mis te selle kuuekümne tonni eest siis tegite? Küsiti viisakalt ja konkreetselt aga vastu tuli ainult mingi häma, millest targemaks keegi ei saanud.

+41
-1
Please wait...

Postitas:
Kass25

Aga kas see, et arstid ei teinud oma tööd, on ka kuskil tõendatud või see on ainult tema jutt.

Ma muide tean ühte samasugust last, kes on J-st vanem ja tema emal oli täpselt sama jutt. Ja ma ei pea silmas, et sarnane vaid TÄPSELT sama. Ja laps on ka sarnane nagu Jete. Mis ma tahan öelda, on see, et mulle tundub, et Jete ema ongi selle jutu kopeerinud(sellise erivajadusega lastevanematel on üldiselt oma grupid, kus selline info liigub). Ma ei tahaks uskuda, et meie haiglates on arstid, kes teevad samu vigu ja keegi karistada ei saa. Ma ei usu.

Sa ilmselt ei usu, kui palju reaalselt tehakse ravi vigu, mille eest keegi ei vastuta. Kui vanematel pole raha, et haigla vastu kohtusse minna (selleks vaja ikka väga head advokaati), siis oledki kaotanud ja arst jätkab südame rahuga tööd!

+3
-27
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
kaiekast

Ma muide tean ühte samasugust last, kes on J-st vanem ja tema emal oli täpselt sama jutt. Ja ma ei pea silmas, et sarnane vaid TÄPSELT sama. Ja laps on ka sarnane nagu Jete. Mis ma tahan öelda, on see, et mulle tundub, et Jete ema ongi selle jutu kopeerinud(sellise erivajadusega lastevanematel on üldiselt oma grupid, kus selline info liigub). Ma ei tahaks uskuda, et meie haiglates on arstid, kes teevad samu vigu ja keegi karistada ei saa. Ma ei usu.

Sa ilmselt ei usu, kui palju reaalselt tehakse ravi vigu, mille eest keegi ei vastuta. Kui vanematel pole raha, et haigla vastu kohtusse minna (selleks vaja ikka väga head advokaati), siis oledki kaotanud ja arst jätkab südame rahuga tööd!

Muidugi tehakse vigu, ma tean seda. Aga selle asja puhul tundub see nii kahtlane, just eriti selle kohapealt, mismoodi tema seda räägib. Nii identne.

Jah, mina ei usu seda juttu.

+20
-3
Please wait...

Postitas:
JoshuaTree

No aga neil ju rahapuudust ei ole, et ei saaks haigla vastu kohtusse minna. Ega see juhtum ju aegunud ole.

+20
-2
Please wait...

Postitas:
saskia2

No päris nii ei olnud. Hapnikupuudusesse jäi laps ikka ema enda tervise ja epilepsiahoo tõttu. Edasi on tõesti kaheldav, kas keiserdama oleks pidanud kohe öösel või alles hommikul nagu aset leidis. Seda ei saagi kunagi teada, mis oleks ja kui hull oleks ajukahjustus juhul, kui keiserdatud oleks paar tundi varem.

Aga nii ei saa öelda, et süüdi on ainult Pärnu haigla. Ema oli komatoosses seisundis krampidest juba kodus ja beebi hapnikupuudus tekkis ikka tükk maad varem kui öösel haiglas.

+25
-1
Please wait...

Postitas:
saskia2

Ja muide leidsin veel asjasse puutuvat, üsna üllatavat infot. Ema jutt Taavi Libe saates, et keegi ei aita, on näkku valetamine, tuleb välja.

Tegelikkus on see, et Tori vald ja TÜ Kliinikumi Lastefond (Tori valla osa sellest 600.-) maksavad talle IGA KUU kokku 2700.- eurot neto Jete teraapiate ja eritoitude ja massaazhide eest!

Lastefond on igakuise toetuse esialgu kinnitanud kuni 2022.a lõpuni ning otsuses on öeldud, et kui lapse seisund sama, pikeneb automaatselt.

Ja mulle tahtmatult meenus tema talvine rahakerjamine meedias sama asja –  Jete massaazhide ja teraapiate jaoks, et vaja on, aga raha üldse pole ja sama härdus ja pisarad jne. Ja annetati heldelt.

Et nagu palun, mis toimub?!

+44
-2
Please wait...

Postitas:
saskia2

Ja Saksamaale ravile sõiduks (kuhu kunagi ei sõidetudki) kogutud ja saadud summa Inglite ajast oli mitte paarkümmend tuhat nagu siin eelpool arvati, vaid 70,000.-.

Lihtsalt ma olen nii-nii pettunud… Annetasin neile ju ka ise, korduvalt, Saksamaa ja seisulauad ja kõneaparaat ja mis kõik veel.

Tegelikkuses on siiski kogu famiili elu tänu puudega lapsele olnud luksuslikult kinni makstud juba pikki aastaid.

+32
-2
Please wait...

Postitas:
Kass25

Ja muide leidsin veel asjasse puutuvat, üsna üllatavat infot. Ema jutt Taavi Libe saates, et keegi ei aita, on näkku valetamine, tuleb välja.

Tegelikkus on see, et Tori vald ja TÜ Kliinikumi Lastefond (Tori valla osa sellest 600.-) maksavad talle IGA KUU kokku 2700.- eurot neto Jete teraapiate ja eritoitude ja massaazhide eest!

Lastefond on igakuise toetuse esialgu kinnitanud kuni 2022.a lõpuni ning otsuses on öeldud, et kui lapse seisund sama, pikeneb automaatselt.

Ja mulle tahtmatult meenus tema talvine rahakerjamine meedias sama asja – Jete massaazhide ja teraapiate jaoks, et vaja on, aga raha üldse pole ja sama härdus ja pisarad jne. Ja annetati heldelt.

et nagu enne kui miskit väidad, siis tee ikka kindlaks kas ja mille jaoks talvel raha koguti. 🙂 ei olnud see massaaz ega teraapia.
lastefond ei maksa ühelegi vanemale raha pangaarvele, kui arvad seda, et ema ütleb, et oii ostsin lapsele ravitoitu 1000€ eest ja käisin 100x massaažis “andke raha!” Nemad kannavad otse arve alusel teenuse pakkujale! 🙂
Ja kommunikaatori vastus ju alles tuli SKA-st ei teagi, mida nad 5 kuud tegid… Igal juhul on see ka blogist leitav, tuli neg vastus ja ema sõnul pidi hakkama tegelema sellega, et tellivad annetatud raha eest siis ise ja ostavad välja, ligi 7000€ vms maksis.

+3
-26
Please wait...

Postitas:
pinksponks

Ja mulle tahtmatult meenus tema talvine rahakerjamine meedias sama asja – Jete massaazhide ja teraapiate jaoks, et vaja on, aga raha üldse pole ja sama härdus ja pisarad jne. Ja annetati heldelt.

et nagu enne kui miskit väidad, siis tee ikka kindlaks kas ja mille jaoks talvel raha koguti. 🙂 ei olnud see massaaz ega teraapia.

lastefond ei maksa ühelegi vanemale raha pangaarvele, kui arvad seda, et ema ütleb, et oii ostsin lapsele ravitoitu 1000€ eest ja käisin 100x massaažis “andke raha!” Nemad kannavad otse arve alusel teenuse pakkujale! 🙂

Ja kommunikaatori vastus ju alles tuli SKA-st ei teagi, mida nad 5 kuud tegid… Igal juhul on see ka blogist leitav, tuli neg vastus ja ema sõnul pidi hakkama tegelema sellega, et tellivad annetatud raha eest siis ise ja ostavad välja, ligi 7000€ vms maksis.

Ja ülejäänud 60k haihtus lihtsalt õhku?

+20
0
Please wait...

Postitas:
Huviline

Huvitav kas sellised inimesed ise ka saavad aru, millise karuteene nad tulevikus abivajajatele teevad. Mina näiteks peale Tony ja Jete lugu ei anneta enam iialgi eraisikule, kuigi finantsilised võimalused selleks on suured ja pean heategevust väga oluliseks. Sellised nahhaalid tõmbavad vee peale ka tulevikus abivajajatele.

+35
0
Please wait...

Postitas:
Kutsarhobusel

Huvitav kas sellised inimesed ise ka saavad aru, millise karuteene ja tulevikus abivajajatele teevad. Mina näiteks peale Tony ja seda Jete lugu ei anneta enam iialgi eraisikule, kuigi finantsilised võimalused selleks on suured ja pean heategevust väga oluliseks. Sellised nahhaalid tõmbavad vee peale ka tulevikus abivajajatele.

Nagu neid huvitaks. Pole ilmselt väga selline inimgrupp, kel südametunnistus piinaks.

+34
-1
Please wait...

Postitas:
Rullike

Ja ülejäänud 60k haihtus lihtsalt õhku?

Ei haihtunud õhku, maja on ju asju täis!

+27
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Huvitav kas sellised inimesed ise ka saavad aru, millise karuteene ja tulevikus abivajajatele teevad.

Teisest küljest on jälle hea, et sellised juhtumid suure kella külge pannakse. Inimesed hakkavad rohkem annetama igasugustele fondidele ja ei anneta otse eraisiku kontole. Eraisik teeb saadud rahaga täpselt seda mida heaks arvab ja annetajal ei ole midagi kobiseda. Fondide all pean silmas selliseid, nagu Pagulasabi ja Kingitud Elu.

+23
-2
Please wait...

Postitas:
JoshuaTree

Teisest küljest on jälle hea, et sellised juhtumid suure kella külge pannakse. Inimesed hakkavad rohkem annetama igasugustele fondidele ja ei anneta otse eraisiku kontole. Eraisik teeb saadud rahaga täpselt seda mida heaks arvab ja annetajal ei ole midagi kobiseda. Fondide all pean silmas selliseid, nagu Pagulasabi ja Kingitud Elu.

Fondide tausta peab samuti hoolikalt uurima. (Nimetet fondide osas olen nõus, et need on usaldusväärsed.)

Põhimõtteliselt on ka fondis võimalik kõigepealt enda (fondijuhi) heaolu eest hoolt kanda, nii et annetustest jõuavad abivajajateni ainult riismed.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Jayaya

Ma pigem annetan kuskil Hooandjas vms, siis vähemalt saab raha tagasi kui asi töösse ei lähe. Enne neid viimaste aastate pettuseid eelistasin selliseid eraisikuid/lapsi toetada aga ei enam!

+3
-4
Please wait...

Postitas:
BellaBee

Ma pigem annetan kuskil Hooandjas vms, siis vähemalt saab raha tagasi kui asi töösse ei lähe. Enne neid viimaste aastate pettuseid eelistasin selliseid eraisikuid/lapsi toetada aga ei enam!

Kindel, et hooandjas raha tagasi makstakse?

oli mingi teema selle vegan lahvkaga, et raha saadi kokku aga pole siiani projekti ellu viidud.

+11
0
Please wait...

Postitas:
eunuhh

Kindel, et hooandjas raha tagasi makstakse?

oli mingi teema selle vegan lahvkaga, et raha saadi kokku aga pole siiani projekti ellu viidud.

Ei saa raha tagasi Hooandjast. Vegan lahvka alles saatis kibedust täis kirja oma toetajatele, kus ajas kogu ebaõnnestumise õelate kommentaatorite kaela, väitis et neid on gruppidest asjata välja visatud, osad inimesed olid nimeliselt ära toodud ja eesti vegan selts ka väidetavalt nende vastu. Nagu lillekesed p***meres. Kiri oli pikk ja terve aeg seda lugedes oli peas mõte, kas selle on kirjutanud täiskasvanud inimene või kuri teismeline ja kas keegi tõesti saatis sellise meelega välja?

+12
0
Please wait...

Postitas:
Jayaya

Kui raha projektiks kokku ei saa, siis saab raha tagasi. Aga projekti töide minekut ka kontrollitakse kuid pole kursis, millised sanktsioonid on täpselt, kui mingi jama. Aga noh, igatahes enne annan selle raha mõnele muusikule, kes plaati tahab välja anda vms. Eraisikutele sellisel moel ei iial enam.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
bzzzzt

Nüüd see majaostmise abipalve postitus fbst kadunud ta lehelt ja unbes 4000 euri rõõmsalt taskus 🙄

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kass25

Nüüd see majaostmise abipalve postitus fbst kadunud ta lehelt ja unbes 4000 euri rõõmsalt taskus 🙄

teema eemaldati vist fb poolt, päeval ema kirjutas, keegi blogis korduvalt teavitas fb, et tegu spamiga ja postitus võeti maha. Hetkel vist paar maja kaalumisel, mida fb lugejad soovitanud. Üks oli alla 100000 ja sai vist isegi järelmaksuga kuulutuse järgi.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
JoshuaTree

Kõik on alles ju.

+2
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 146 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jete Lisee pere majakerjamise uus teema