Kui peaks veel pühadeks linnuliha lauale panema, siis valiks eranditult pardikoivad. Sest see terve linnu küpsetamine on tüütu ja teiseks on näiteks hanest pärast alles üks tohutu raam või skelett, kust tegelikult midagi eriti küljest võtta pole.
Hanest pole midagi süüa? Ohoh! Ehk ajad pardiga segi? Part on küll üsna luine, aga suuremale seltskonnale 4-st on alati piisanud.
Kui peaks veel pühadeks linnuliha lauale panema, siis valiks eranditult pardikoivad. Sest see terve linnu küpsetamine on tüütu ja teiseks on näiteks hanest pärast alles üks tohutu raam või skelett, kust tegelikult midagi eriti küljest võtta pole.
Hanest pole midagi süüa? Ohoh! Ehk ajad pardiga segi? Part on küll üsna luine, aga suuremale seltskonnale 4-st on alati piisanud.
Hanel valgub rasv välja ja lauale jõuab skelett isegi ettevaatlikult küpsetades. Pardil on koivad ja rinnafilee üsna tublid tükid süüa.
Hanel pole isegi normaalset koiba, võreldes pardiga on seal ikka võrdeliselt palju vähem süüa ja see rinnafilee jääb ahjus kah, no kuidas perenaise meisterlikkus lubab. Part on minu eelistus.
Hanel pole isegi normaalset koiba, võreldes pardiga on seal ikka võrdeliselt palju vähem süüa ja see rinnafilee jääb ahjus kah, no kuidas perenaise meisterlikkus lubab. Part on minu eelistus.
Mina tegin ülemöödunud jõuludeks hane, täiesti mahlane ja hea tuli, panin ta fooliumisse kõigepealt, tuleb aeglaselt küpsetada, madalamal temperatuuril ja vahepeal keerad seljalt kõhuli ja siis vastupidi. Foolium peab olem nii pandud, et midagi välja ei voola. Igatahes olin ma ise ka üllatanud, et nii hea tuli välja.
Kuulge teadjamad, kes te tervet parti olete teinud. Kuidas rinnafilee, mida valmistatakse kiirelt, et üle ei küpseks, pärast pikka ahjus küpsemist veel süüa kannatab?
Kuulge teadjamad, kes te tervet parti olete teinud. Kuidas rinnafilee, mida valmistatakse kiirelt, et üle ei küpseks, pärast pikka ahjus küpsemist veel süüa kannatab?
Ei kannatagi. Mina teeksin igal juhul parti tükkidena. St teengi – fileed.
Ma ei teeks eluseeski just peolauale midagi sellist, mille küpsetamist ma enne katsetanud pole või mille tulemuses ma kindel pole. Milleks küll just siis esimest korda, kui tahad kõigile head toiduelamust pakkuda? Proovi ikka enne ära, mida peolauale pakkuda.
Kuulge teadjamad, kes te tervet parti olete teinud. Kuidas rinnafilee, mida valmistatakse kiirelt, et üle ei küpseks, pärast pikka ahjus küpsemist veel süüa kannatab?
Väga hea pehme jääb, vahepeal võib ju leemega üle valada. Mitte liiga pehme minu meelest.
Ma ei teeks eluseeski just peolauale midagi sellist, mille küpsetamist ma enne katsetanud pole või mille tulemuses ma kindel pole. Milleks küll just siis esimest korda, kui tahad kõigile head toiduelamust pakkuda? Proovi ikka enne ära, mida peolauale pakkuda.
Mul on ainult oma 4-liikmeline pere, mitte külalistega pidulaud. Ma ei ole eriline söögitegija, väga harva teen üldse süüa (enamasti teeb mees), aga kui midagi teen, siis üldiselt ikka tuleb välja. Eesmärk pole ka mingit kulinaarset elamust pakkuda, lihtsalt jõuluõhtuks normaalset süüa teha. 😀
Kuidas rinnafilee, mida valmistatakse kiirelt, et üle ei küpseks, pärast pikka ahjus küpsemist veel süüa kannatab?
Seepärast ongi targem terha eraldi kas fileed või koiba või küpsetada neid eri viisil, mitte terve linnu küljes. Ka ahjukanaga on ju sama asi- kuni koivad pehmeks küpsevad, on rinnaliha juba suht puine. Pardifilee jääb isegi natuke parem ja pehmem.
Kuulge teadjamad, kes te tervet parti olete teinud. Kuidas rinnafilee, mida valmistatakse kiirelt, et üle ei küpseks, pärast pikka ahjus küpsemist veel süüa kannatab?
Väga hea pehme jääb, vahepeal võib ju leemega üle valada. Mitte liiga pehme minu meelest.
Pardifilee, mida muidu küpsetatakse u 7 minutit, ei saa mitu tundi ahjus kuivades kuidagi “väga hea” jääda.
Osta ikka mõni Eesti lind vast? Või miks sa tahad kaugelt reisinud lindu?
Kust seda Eesti parti saab? Suuremates poodides on aina Poola omad igal pool.
Turult saab, linnukasvatajatelt saab. Suuremad poed ei vaevu tõesti kohalikku lindu sisse ostma, sest Poolast saab odavamalt. Juba seetõttu, et suurtootmises topitakse mingi 8 lindu puuri ruutmeetrile sünnist surmani (ei väida, et kõigis tootmistes), kui linnukasvatustalus nad teinekord isegi vabalt jalutada saavad. Googelda või kui FBs oled, vaata mahetoidu, talutoidu ja lihatoodete gruppidesse. Muidugi saab ka Leedust näiteks täiesti mahesertifikaadiga parti, kes on vabapidamisel olnud, leiad ka Googlest. Samas ikka parema meelega annaks raha kodumaale.
Ma leian otsinguga ainult 2019.a. Rimis on vutti olnud. Kust seda ostate?
Väike otsing abiks. Näiteks meie oleme ostnud siit: https://www.vutt.ee/index.php?option=com_contact&view=contact&id=2&Itemid=426&lang=ee Ehk saadavad ka praegu jahutuskastis, vähemalt paar aastat tagasi tellisime. Lisaks müüakse kodumaist vutti ka Taluturu kauplustes, äsja ostsin Tartu Lõunakeskusest eelmisel nädalal. Vaata teisi talupoodide aadresse siit: https://taluturg.ee/
See, et e-poes neil seda ei ole, ei tähenda, et poes pole.
Teemaalgataja olen. Leidsin poest sellise toote nagu eelküpsetatud pardi-confit ja ostsin neid mitu portsu. Juurde teen ahjukartuleid ja hapukapsast – neid olen enne vähemalt teinud. 😀
Teemaalgataja olen. Leidsin poest sellise toote nagu eelküpsetatud pardi-confit ja ostsin neid mitu portsu. Juurde teen ahjukartuleid ja hapukapsast – neid olen enne vähemalt teinud. ????
Vaatasin ka sama toodet täna poes ja ei tihanud osta – no jumal teab, kuidas maitseb. Pole ju enne proovinud. Tahaks küülikut teha. Eelmisel aastal Coop lausa reklaamis küülikuliha, aga praegu Maksimarketis polnud. Kas ainult turult saaksin?
Küülikul on peeneid luid liha täis ja lihagi pole sela kere ümber eriti, maitse ei ole midagi erilist, peenekiulise kanaliha moodi. Proovida muidugi võid, terve küüliku asemel eelistaksin ka koibasid, aga neid vist erallddi naljalt ei müüda.
Osta ikka mõni Eesti lind vast? Või miks sa tahad kaugelt reisinud lindu?
Kust seda Eesti parti saab? Suuremates poodides on aina Poola omad igal pool.
Poest? Selliseid asju tellitakse ette ja ostetakse otse tootjalt-talunikult. Eesti lindu on palju saada. Usun, et kuskilt laatadelt võid ks saada. Minu kaks pardikest tuuakse reedel koju, tellimuse andsin juba suvel sisse.
Ma ei teeks eluseeski just peolauale midagi sellist, mille küpsetamist ma enne katsetanud pole või mille tulemuses ma kindel pole. Milleks küll just siis esimest korda, kui tahad kõigile head toiduelamust pakkuda? Proovi ikka enne ära, mida peolauale pakkuda.
Mul on ainult oma 4-liikmeline pere, mitte külalistega pidulaud. Ma ei ole eriline söögitegija, väga harva teen üldse süüa (enamasti teeb mees), aga kui midagi teen, siis üldiselt ikka tuleb välja. Eesmärk pole ka mingit kulinaarset elamust pakkuda, lihtsalt jõuluõhtuks normaalset süüa teha. ????
Ära pane tähele. Osad käod on võtnud enda kanda kohustuse teisi täiskasvanuid elama õpetada. Sihukesed vanapiigad, kellede arvates kõik teised elavad valesti ja neid on vaja juhendada. Väike hirm ka, et äkki saab ka kutse ja siis toit ei kõlba ning ta lahjeneb terve pool kilo.
Kust seda Eesti parti saab? Suuremates poodides on aina Poola omad igal pool.
Poest? Selliseid asju tellitakse ette ja ostetakse otse tootjalt-talunikult. Eesti lindu on palju saada. Usun, et kuskilt laatadelt võid ks saada. Minu kaks pardikest tuuakse reedel koju, tellimuse andsin juba suvel sisse.
A mis neil Poola partidel siis nii kohutavalt valesti on, et peab Eesti pardid lausa suvel ära tellima?
Ma lihtsalt küsin. Et kui keegi spetsialist teaks nüüd selgitada, mille poolest Eesti ja Poola pardid oma koostiselt nii kohutavalt kardinaalselt erinevad.
Kust seda Eesti parti saab? Suuremates poodides on aina Poola omad igal pool.
Poest? Selliseid asju tellitakse ette ja ostetakse otse tootjalt-talunikult. Eesti lindu on palju saada. Usun, et kuskilt laatadelt võid ks saada. Minu kaks pardikest tuuakse reedel koju, tellimuse andsin juba suvel sisse.
A mis neil Poola partidel siis nii kohutavalt valesti on, et peab Eesti pardid lausa suvel ära tellima?
Ma lihtsalt küsin. Et kui keegi spetsialist teaks nüüd selgitada, mille poolest Eesti ja Poola pardid oma koostiselt nii kohutavalt kardinaalselt erinevad.
Rannamõisa (poola) parditoodetel on pooled suled seljas ja liha ei ole pea kunagi värske. Muud viga ei ole kohanud.
A mis neil Poola partidel siis nii kohutavalt valesti on, et peab Eesti pardid lausa suvel ära tellima?
Ma lihtsalt küsin. Et kui keegi spetsialist teaks nüüd selgitada, mille poolest Eesti ja Poola pardid oma koostiselt nii kohutavalt kardinaalselt erinevad.
Kohutavalt ja kohutavalt. Tüüpiline draama-kägu.
Part on part, aga minu pool südametunnistust eelistab Eesti farmerit toetada ning teine pool keskkonda säästa ning jalajälge vähendada. Ma sain kätte jahutatud, mitte külmutatud pardid, kumbki ligi 3 kilo. Tellin ette, st annan linnupidajale teada, et soovin jõuluks parti. Suvi läbi nad siis kosuvad ja kasvavad ja sel ajal ei pea neil kõrval seisma. Paistab, et sulle tundub see ettetellimine nii müstiline.
Liha on hea, puhta maitsega.
Aga nii ongi. Kui sul sellist tuttavat pole, siis ironiseerimine on lapsik.
Miks ironiseerimine lapsik on? Mu meelest mitte. Või arvad tõesti, et igaühel, kes mõni kord kuus/kvartalis/aastas parti küpsetab, on oma tuttav pardikasvataja või? Ikka ostetakse poest nii tervet parti kui ka koibi.