Esileht Kodunurk Jõulukinkide eelarve

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 204 )

Teema: Jõulukinkide eelarve

Postitas:
Kägu

Varsti pühad käes ja paljud pered teevad ka traditsiooniliselt kingitusi. Kes ainult lastele, kes muidu peresiseselt, kes iseendale, kes ei tee üldse.

Millises vääringus olete tänavused kingid planeerinud?
Minul on suures osas kingid ja mõtted koos, jäävad veel mõned lisad (nt maiustused jm söödav kraam), aga nii suures laastus läheb kuue kingi peale 350-400€.
Kuna mingi osa kinke kattuvad aasta-aastalt (nt söödav kinkekorv), siis selle põhjal näen, et hinnatõus on märgatav. Näiteks eelmise aasta ükd konkreetne kinkekorv maksis 39.90, sel aastal juba 42,90 ja esemeliselt on välja vahetatud paar toodet odavamate vastu.
Muud kingid – lastele – on nende soovide ja unistuste järgi ja erinevad igal aastal, minu enda “mõnupakett” spas, on kallinenud 20%.

Annetusi ma kingituste alla ei loe, siiani olen loomi toetanud aastaringselt ja jõulude ajal eraldi 100 euroga, aga tundub, et sedagi summat tuleb tõsta, sest kõik ju kallineb.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen kingitused 10 pereliikmega

Arvestanud 50 euri nägu,lastele võimalik et läheb rohkem..kahjuks alla 50 euri ei saa midagi asjalikku ja pudi padi kink7mine mulle ei meeldi.Peab ikka teadma mida inimene vajab ja rõõmu tunneb!

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sooviks hoopis küsida, mida te jaanilaupäeval grillite, kas nimekiri on koos? Mina tunnen, et grillitooted on kallinenud, samas ei taha mingit mõttetut toorainet ka grillida, ikka sellist, mis sööjatele meeldib.

Natuke võite veel lihavõttetoitudest ja munade värvimisest ka rääkida, kugi selle küsimusega olen ma vist juba veidi hiljaks jäänud.

+18
-14
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ikka eurodes. Aga šefim oleks muidugi jeenides või rublades teha, paistaks ikka palju “vääringum”.

+11
-4
Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul on üks pegi 10a laps ja beebi, kes ei jaga kingist veel midagi. Suurem saab ca 50 eurose. Beebi ilmselt mängumati.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on väike pere, teen kingitused ainult mehele ja kahele lapsele. Kindlat eelarvet selleks planeerinud ei ole, ostan seda, mis hetkel vajalik/oluline tundub või vastavalt kingi saaja soovile. Pakun, et kingituste hind jääb kokku 300-500 euro kanti.
Iseendale kingin kõike meeldivat aastaringselt, nii et endale ma jõulukinki ei tee:)

Väikese meelespidamise (ilmselt midagi söödavat-joodavat) saavad ka 4 lähimat töökaaslast, selleks kulub arvatavasti 50-60 eurot.

Mehel on suur suguvõsa (ema ja isa, 6 õde-venda ja nende kaaslased ja lapsed, onu ja tädi pered), tema on arvestanud oma sugulaste jõulukinkideks kokku 500 eurot. Kindlasti kingib mees midagi ka mulle ja ostab üht-teist juurde laste pakkidesse, aga seda summat ma enda kingiarvestusele ei liida.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õele kingin marineeritud angerjat, talle meeldib väga minu marinaad. Angerjad ostsin 29 eur kilo, kokku läheb talle vast 3 kilo. Olemas.

Mees saab uue teki. Olemas. Praegu 300 kanti hind, suvel ostsin 168ga.

Sõbranna saab parfüümi. Ostetud just nüüd, 80 eurot.

Õe lapselapsed saavad kumbki Apollo 100 eur kinkekaardid.

Omad lapsed saavad jõululõuna ja ei tuhkagi rohkem 🙂

Omad lapselapsed saavad reisi mu mehega ehk vanaisaga Riiga ja 100-eurose ostukrediidi seal igaüks. Neile miskipärast hullult Riia meeldib.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka eurodes. Aga šefim oleks muidugi jeenides või rublades teha, paistaks ikka palju “vääringum”.

Mul on hullult liire üle. Ja forinte.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on hullult liire üle. Ja forinte.

Päris hea mõte tegelikult, paneks rahvale mingeid miljoneid ümbrikusse.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Omad lapsed saavad jõululõuna ja ei tuhkagi rohkem 🙂

Kas teil on kokkulepe, et täiskasvanud lastega kinke ei tehta? Mina oma täiskasvanud lastele teen küll kingitused (ja nemad meile ka). Muidu tekiks ju lapselastel küsimus, et miks nende vanemad või vanavanemad kinke ei saa.

Samas on meie pere täiskasvanute kingitused üsna sümboolsed ja traditsioonilised ja söödavad-joodavad- nt minule ja miniale võib alati kinkida juustutooteid, pojale käsitöökomme, tütrele mõne tema lemmikparfüümidest, väimehele suitsuangerjat ja erinevaid pähkleid jms. Lapselapsed ja meie enda noorem (gümnaasiumis õppiv) laps saavad suuremad kingitused.
Ma arvan, et meie pere selleaastane kingieelarve tuleb 500 euro ringis.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas teil on kokkulepe, et täiskasvanud lastega kinke ei tehta? Mina oma täiskasvanud lastele teen küll kingitused (ja nemad meile ka). Muidu tekiks ju lapselastel küsimus, et miks nende vanemad või vanavanemad kinke ei saa.

Jah. Või kui, siis pisikesed. Näiteks purk kuivatatud ravimtaimi mina neile või mingi elementaarne koduasi, mille puudumist nad on märganud, nemad meile mehega. Kaks aastat tagasi näiteks kinkisid koertele närimiskondid.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kingin teen mehele, lapsele ja tema kaaslasele, nende kahele lapsele ning vennale ja tema naisele. Viimastel aastatel on olnud summa kokku 1000 ringis. Selle aasta kinke pole veel mõtlema hakanud.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kingid saavad lapsed, kaks täiskasvanud last ja üks noorem, vanema lapse abikaasa saab ka miskit. Eelarve kokku 100€ max.

Vanematele ja ämmale viin jõulude puhul midagi sümboolset- magusat ja mõne neile meeldiva alkohoolse joogi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Te siin plaanite jõulukinke. Täielik jama. Mina tegelen hetkel enda sünnipäevakinkide nimekirjaga aastateks 2023-2028. Jube keeruline on  kõikide sugulaste ja sõprade vahel ära jagada võrdses vääringus kingisoovid. Mõni äkki solvub kui tema tehtav kink on tsipa odavam kui teistel.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaks aastat tagasi näiteks kinkisid koertele närimiskondid

Pliis, ärge neid konte koertele andke! Need sisaldavad peale kõige muu ebaloodusliku ka liimi. Täpselt nagu need lindude rasvapallidki. Ärge olge mugavad, viitsige pisut googeldada ja infot otsida ning jätke loomad ellu.

NB! Kui nüüd keegi oma nn salongikondi ehk “meil on kvaliteetsest poest ostetud” jutuga tuleb, siis ka need kasutavad Hiinas toodetud jama. Vahe on ainult vet-ametites, kes loa annavad (teste tegemata).

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sooviks hoopis küsida, mida te jaanilaupäeval grillite, kas nimekiri on koos? Mina tunnen, et grillitooted on kallinenud, samas ei taha mingit mõttetut toorainet ka grillida, ikka sellist, mis sööjatele meeldib.

Natuke võite veel lihavõttetoitudest ja munade värvimisest ka rääkida, kugi selle küsimusega olen ma vist juba veidi hiljaks jäänud.

Miks peab mõnitama? Mida see sulle annab? Hea üleolekutunde, et sina oled teistsugune kui inimene, kes varakult midagi planeerib?

Mina olen ka selline, kes teeb pikki plaane. See on mulle mugav ja turvaline. Käin reeglina reisil kevadel ja sügisel ning alati ostan ka midagi, mis jõulu-, koolilõpu- või sünnipäevapakki pista. Kujutad ette, sel aastal märtsis ostsin Kreetalt hunniku laavakive ja seepe. Alati vajalikud ja sõprade poolt kasutust leidnud. Nüüd saangi jõulupakkidesse panna. Järgmisel kuul lähen Belgiasse, kavatsen traditsioonilist šokolaadi kaasa tuua ja veebruaris sünnipäeva pidavale isale kinkida.

Sinu sarkasm, mis tegelikult on mõnitamine, on nõme. Sooviks sulle viletsaid pühi, aga ei taha samale tasemele laskuda. Seega loodan, et ka sulle tuleb jõuluvana. Vbl viimasel hetkel kaubanduskeskusest haaratud kinkepakiga, ei tea, sest jõuluvana võis ka ironiseerida päkapikkude üle, kes soovitasid kingid varem valmis hankida.

+13
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks peab mõnitama? Mida see sulle annab? Hea üleolekutunde, et sina oled teistsugune kui inimene, kes varakult midagi planeerib?

Mina olen ka selline, kes teeb pikki plaane. See on mulle mugav ja turvaline. Käin reeglina reisil kevadel ja sügisel ning alati ostan ka midagi, mis jõulu-, koolilõpu- või sünnipäevapakki pista. Kujutad ette, sel aastal märtsis ostsin Kreetalt hunniku laavakive ja seepe. Alati vajalikud ja sõprade poolt kasutust leidnud. Nüüd saangi jõulupakkidesse panna. Järgmisel kuul lähen Belgiasse, kavatsen traditsioonilist šokolaadi kaasa tuua ja veebruaris sünnipäeva pidavale isale kinkida.

Sinu sarkasm, mis tegelikult on mõnitamine, on nõme. Sooviks sulle viletsaid pühi, aga ei taha samale tasemele laskuda. Seega loodan, et ka sulle tuleb jõuluvana. Vbl viimasel hetkel kaubanduskeskusest haaratud kinkepakiga, ei tea, sest jõuluvana võis ka ironiseerida päkapikkude üle, kes soovitasid kingid varem valmis hankida.

Jah, seebi saab ära kasutada. Aga sa päriselt arvad, et sõber unistab jõuluks sinult seepi saada? Ta jaksab seda seepi ka ise osta. Ei ole mõtet lolliks minna oma “jõulukinkidega”.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, seebi saab ära kasutada. Aga sa päriselt arvad, et sõber unistab jõuluks sinult seepi saada? Ta jaksab seda seepi ka ise osta. Ei ole mõtet lolliks minna oma “jõulukinkidega”.

Sinu sõbrad unistavad ainult rahast, saan aru. Minu omad on siiani rõõmsad olnud välisreisidelt toodud meenete üle. Hakkame nüüd võrdlema, kumb parem ja õigem on? Tead, ma ei viitsi. Sa oled väike ja mõttetu.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sinu sõbrad unistavad ainult rahast, saan aru. Minu omad on siiani rõõmsad olnud välisreisidelt toodud meenete üle. Hakkame nüüd võrdlema, kumb parem ja õigem on? Tead, ma ei viitsi. Sa oled väike ja mõttetu.

Minu sõber annaks selle meene üle märtsis, mitte ei oota jõule. Sest see ongi meene.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu sõber annaks selle meene üle märtsis, mitte ei oota jõule. Sest see ongi meene.

Mida iganes. Tehke nagu tahate, aga ära kritiseeri teisi inimesi.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.
2.14 Kasutatud vulgaarset eneseväljendust.
Perekooli moderaator.

+2
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu

Järgmisel kuul lähen Belgiasse, kavatsen traditsioonilist šokolaadi kaasa tuua ja veebruaris sünnipäeva pidavale isale kinkida.

Jälgi siis poes igaks juhuks säilivuse kuupäevi ka.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida iganes. Tehke nagu tahate, aga ära kritiseeri teisi inimesi.

Sa just kutsusid mind väikseks ja mõttetuks.

Mina pole sind mitte ühegi nimega mõnitanud.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui 28.10.2023 09:48 ei ome sinu “kena” kommentaar, siis enne seda kahtlustad mind lolliks minemises. Ehk et enne ikka vaata ja siis väida, et sina pole midagi teinud.

Aga saa nüüd nendest seepidest üle, eks? Teemasse ei oska sa muidugi midagi asjakohadt öelda, tegele siis lihtsalt oma asjadega.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui 28.10.2023 09:48 ei ome sinu “kena” kommentaar, siis enne seda kahtlustad mind lolliks minemises. Ehk et enne ikka vaata ja siis väida, et sina pole midagi teinud.

Aga saa nüüd nendest seepidest üle, eks? Teemasse ei oska sa muidugi midagi asjakohadt öelda, tegele siis lihtsalt oma asjadega.

Sina ära kamanda.

+1
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu

Juba kisub kreeni!
No mida paganat – paluge modedelt kleepsu-teemat emotsioonide väljaelamiseks ja kakelge seal.
Kuidas on võimalik ärrituda, et keegi toob reisilt kaasa seebi ja kingib selle sõbrale või keegi teeb 1000 eurose kingi ja keegi ei tee üldse kinke? Ka see on täiesti ok, et inimesed valmistuvad barskult, siis ei ole jõulude ajal liigset sebimist.
Tõesti nagu punt vinnilisi teismemisi üksteis narrimas 🙈

Teen umbes 5 kinki pereringi ja lähedastele. Summa on siiani 500 ümber, aga kohe peaks pakiga saabuma veel paar asja.
Ettevõtte poolt on teha 20 kinki, paari tuhandega olen arvestanud.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Juba kisub kreeni!

No mida paganat – paluge modedelt kleepsu-teemat emotsioonide väljaelamiseks ja kakelge seal.

Kuidas on võimalik ärrituda, et keegi toob reisilt kaasa seebi ja kingib selle sõbrale või keegi teeb 1000 eurose kingi ja keegi ei tee üldse kinke? Ka see on täiesti ok, et inimesed valmistuvad barskult, siis ei ole jõulude ajal liigset sebimist.

Tõesti nagu punt vinnilisi teismemisi üksteis narrimas 🙈

Teen umbes 5 kinki pereringi ja lähedastele. Summa on siiani 500 ümber, aga kohe peaks pakiga saabuma veel paar asja.

Ettevõtte poolt on teha 20 kinki, paari tuhandega olen arvestanud.

Sest ümbritsev elu on täitsa pekkis. Täiskasvanud inimene paaniliselt oma märtsi reisil ostab kokku kive (sic!) ja seepi, et seda jõuluks sõpradele anda. See “varakult planeerimine” ongi täiesti perses elu. Nagu juba öeldi, elu käib tähtpäevast tähtpäevani, et igaühele kinke jahtida. Novembris hakkavad juba jõulupeod pihta, praegu käib meeletu jõulupildi pildistsmine (ok, veel ei käi, kõik on varakult planeeritud kohustuslikul koolivaheajareisil). Kõik hulluvad. Praegu on alles oktoober. Milleks???

+4
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin ka hiljuti välismaal ja oli idee, et ehk võiks midagi jõulukinkideks kaasa osta. Asja üle sügavamalt järele mõeldes jäi aga plaan katki. Tuleb tõdeda, et möödas on ajad, mil välismaalt toodud asjakesed elevust tekitasid. Pea kõiki asju (kui välja arvata eriti eksootilised) on tänapäeval võimalik osta internetipoodidest. Näiteks mõtlesin, et kui ostan Hispaanias Montserrat kloostri poest midagi, oleks see huvitav kingitus, aga selgus, et seegi pood müüb ka internetis. Nii tundubki üsna mõttetu välisreisilt asju kingituseks osta.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik hulluvad. Praegu on alles oktoober. Milleks???

Aga mis see sinu asi on?
Kui kompleksudes peab olema, et ühe võõra inimese tegemised nii rivist välja löövad?

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks see ole selliste täiskohaga emmede teema. Kirjutistest ju kumab inimeste tase – siin nii mõnigi “varakault planeerija” ei tee vahet sõnadel väärtus ja vääring, kingipakk ja kinkepakk jne. Las toimetavad.

+2
-5
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 204 )

Esileht Kodunurk Jõulukinkide eelarve