Pole sellist asja ja pole kunagi vajadust tundnud. Milleks?
Trennis ei käi või?
Käin loomulikult. Sellepärast ei ole mul ka mingit nutikella vaja, et “trennitegemist” mängida. Räägi mulle, mida see nutikell mulle jõusaalis ütleb? Et pane raskust juurde/võta maha/tee rohkem kordusi või? Seda ma tean ikka ise ju. Samuti seda, mida ja kui palju enne ja pärast trenni ja üldse süüa.
Need, kes päriselt trenni teevad, teavad niigi, mida seal teha ja kui palju. Nutikellasid kannavad paksud tädikesed ja loevad oma samme ja kaloreid ning on sama paksud ja ebasportlikud edasi. See ongi rohkem selline tunnus, et ahah, nutikell randmel, järelikult teeb sõbrannadega mingeid sammulugemise ja plangu-challenge’eid, kui tuur peale tuleb. Kogu “trenn”.
Käin loomulikult. Sellepärast ei ole mul ka mingit nutikella vaja, et “trennitegemist” mängida. Räägi mulle, mida see nutikell mulle jõusaalis ütleb? Et pane raskust juurde/võta maha/tee rohkem kordusi või? Seda ma tean ikka ise ju. Samuti seda, mida ja kui palju enne ja pärast trenni ja üldse süüa. Need, kes päriselt trenni teevad, teavad niigi, mida seal teha ja kui palju. Nutikellasid kannavad paksud tädikesed ja loevad oma samme ja kaloreid ning on sama paksud ja ebasportlikud edasi. See ongi rohkem selline tunnus, et ahah, nutikell randmel, järelikult teeb sõbrannadega mingeid sammulugemise ja plangu-challenge’eid, kui tuur peale tuleb. Kogu “trenn”.
No mulle meeldib trennis käia klapid peas. Telefoni ei pea kaasa vedama. Kõnedele vastamine. Just olin reisil, jäin haigeks, sain oma kehatemperatuuri jälgida. Kui eksid ära, toob su koju. Kui kukud või paned autoga laksu, kutsub abi. Jälgib unerütmi ja hingamist, südame tööd. Jälgib treeningkoormust ja taastumise kiirust. Poes saab maksta kellaga. Kogu telefoni info on kellas.
No mulle meeldib trennis käia klapid peas. Telefoni ei pea kaasa vedama.
Ei peagi midagi kaasa vedama. Kava on meeles ja kasutatud raskused ma suudan mälu järgi ka pärast trenni lõppu kirja panna. Trenni ajal mingeid telefonikõnesid arusaadavalt ei pea.
Ei peagi midagi kaasa vedama. Kava on meeles ja kasutatud raskused ma suudan mälu järgi ka pärast trenni lõppu kirja panna. Trenni ajal mingeid telefonikõnesid arusaadavalt ei pea.
Peab ikka küll kaasas vedama, kui tahad trenni ajal muusikat kuulata.
Sama halvustavalt võiks küsida, et mistarvis sa seda üles kirjutad?
Mina jälgin pulssi, teen vastavalt vajaduselt pikemaid või lühemaid pause.
See on jõutreeningute puhul elementaarne, et progressi jälgitakse. Loomulikult kirjutatakse üles. Pulssi seal muidugi ei jälgita ja töömeile trenni ajal ka ei loeta nutikellast.
See on jõutreeningute puhul elementaarne, et progressi jälgitakse. Loomulikult kirjutatakse üles. Pulssi seal muidugi ei jälgita ja töömeile trenni ajal ka ei loeta nutikellast.
Mille progressi, lihaste kasvu või raskuste kasvu osas? Kirjuta siis parem mõõdud üles…
Ja loomulikult jälgitakse, sa ei kasvata lihast, kui pidevalt kardiopulsi peal oled.
Mille progressi, lihaste kasvu või raskuste kasvu osas? Kirjuta siis parem mõõdud üles…
Ja loomulikult jälgitakse, sa ei kasvata lihast, kui pidevalt kardiopulsi peal oled.
Mille progressi? Raskuste progressi loomulikult. Eesmärk on ikka tugevamaks muutuda ajapikku.
Ja mismoodi saab jõusaalis olla “pidevalt kardiopulsi peal”??? Mida sa seal tegemas käid? Mingeid Instagramist leitud challenge’eid, kus 4kg hantlitega tehakse kombo-harjutusi nii üla- kui alakehale? Kosmonaute ja kastihüppeid? See ei ole jõutreening ja seal tõesti ei ole mingit progressi, mida peaks kuhugi üles kirjutama. See on hantlitega kardio.
Trennis ei käi või?
Ei. Käin metsas jalutamas, sügisel seenel, teen kodutöid nagu saunakütmine ja kaminapuude toomine. Lumega teen memme, kevadel korjan metsast karulauku. Just tegime mehega tiiru pinksi. Käime ujumas jões ja meres. Aegajalt talvel basseinis, aga see pole trenn, rahulikult kilomeeter või poolteist. Miks peaks kuskil eraldi karglemas käima.
Trennis ei käi või?
Käin. Mis nutikell asjasse puutub? Käin ka koeraga pikki 6-8 km matku, aga taas, mis nutikell asjasse puutub?
+3
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.11.2023 04:15
Issand, milliseks teaduseks paljud on enda jaoks lihtsa liikumise teinud. Kellad, arengute jälgimine, ilmselt kell ütleb ka millal juua ja pissida. Täiesti mõttetu.
Ma olen eluaeg olnud 170/53 kg. Mida ma täpsemalt jälgima pean selle nutikellaga? Käin trennis, käin koeraga, kaal mu meelest okei.
Issand, milliseks teaduseks paljud on enda jaoks lihtsa liikumise teinud. Kellad, arengute jälgimine, ilmselt kell ütleb ka millal juua ja pissida. Täiesti mõttetu.
Ma olen eluaeg olnud 170/53 kg. Mida ma täpsemalt jälgima pean selle nutikellaga? Käin trennis, käin koeraga, kaal mu meelest okei
Panid nüüd kaks asja ühte patta. Jõutrennis progressi jälgimiseks ei kasuta keegi mingit kella. Märkmikut ja pastakat pigem.
Käin. Mis nutikell asjasse puutub? Käin ka koeraga pikki 6-8 km matku, aga taas, mis nutikell asjasse puutub?
Öeldi juba eespool. Trennis kuulad klappidest musa.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.11.2023 08:54
Olen vaadanud tutvusringkonna pealt, et kõik nutikelladega numbrite ja statistika jälgijad on kas igavesed paksukesed või jäädavalt ebasportlikud inimesed. Ju siis arvavad, et järjekordne ost nagu nutikell on lõpuks see imevahend, mis võluväel saledaks ja treenituks teeb.
Olen vaadanud tutvusringkonna pealt, et kõik nutikelladega numbrite ja statistika jälgijad on kas igavesed paksukesed või jäädavalt ebasportlikud inimesed. Ju siis arvavad, et järjekordne ost nagu nutikell on lõpuks see imevahend, mis võluväel saledaks ja treenituks teeb.
Apple watch on must be, nagu ka Apple läpakas ja telefon. Kuldne kolmik.
Huvitav, et vanemad sind keskpäraseks pidasid, muidu oleks ju kuhugi paremasse kooli pannud.
Aspergeri jooned.
Jah, muidugi, aspergeri jooned.
Vanemad ja tegelikult ka õpetajad olid küll viimased, kelle puhul oleksin soovinud, et nad etaksid mu tegelikkku õpivõimet ja intellekti. Siis oleks sunnitud mingitesse ringidesse, võistlustele. Lisakohustused, ebamugavused, kellel seda vaja. Kuni ema-isa arvasid, et mul tuleb kõik kõva tuupimisega, sain rahus olla. Vanemaid ninapidi vedada on ju nii lihtne, paned ukse kinni ja kui koputatakse, paned originaalkeeles Puškini või mõne 10. klassi füüsikaülesande kinni ja võtad kiiresti korrutustabeli ette, nagu korralik eakohane esimese klassi aritmeetika ette näeb.
See läheb siin huumorinurgaks kätte ära juba. Ainus vahe on see, et ainult sulle tundub see naljakas.
Lendab küll teemast välja, aga lähen viimase teemapöördega kaasa. Mu onu, kel on kaks kürgharidust cum laude, IQ kindlasti mensa tasemel ja doktorikraad, läks naise tervise tõttu juba enne 60. eluaastat varajasele pensionile. Et aga kodus oli siiski igav, tahtis uuesti mõneks tunniks päevas tööle, aga maakohas, kuhu nad olid kolinud, muidugi tema erialal teha polnud midagi. Kandideeris valvuriks ühte suurfirmasse, maakonnakeskuse filiaali, ei võetud muidugi. Ülekvalifitseeritud. Siis kandideeris oma nõuka-aegse 8 kl tunnistusega kohalikku farmi, ka valvuriks. Töötab senimaani seal, senimaani kõik töökaslased arvavad, et ta on kerge arengupeetusega. Seega näiteks sünnipäevakaardid kirjutatakse talle trükitähtedega ja inimesed toovad kodust talle auto- ja traktoripiltidega laste pildiraamatuid vaadata. Hea, mugav elu, keegi ei oota sinult midagi, keegi ei nõua midagi, kuuled palju, saad omade asjadega tegeleda ja veidi lõbus on ikka ka.
JJAajah, jummala kindlasti tahab keegi teistele arengupeetusega paista. Ju siis ikka miskit viga on.
+4
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
21.11.2023 14:23
Öeldi juba eespool. Trennis kuulad klappidest musa.
See musa kuulamine on kohustuslik või? Ei, liikumiseks pole tingimata seda kella vaja.
Osadel on vaja seda lisamotivatsiooni numbritest, tähelepanu kõrvalejuhtimist muusikaga vastikult trennitegemiselt, teised ei vaja seda.
Eelistad inimeste plära ja kõlaritest tulevat muusikat? Mina mitte.
Ei, ma eelistan üldse mitte kinnises avalikus ruumis teistega koos higistada muidugi. Velotrenažöör, hantlid on kodus. Õues on jalutamine, väga harva sörk ja kiirustamisel kiirkõnd. Järves on suvel ujumine. Pidudel saab tantsitud, metsas saab seenel käidud, koeraga saab metsas rüsatud. Kaminapuid tuppa ja kuuri alla tassides tegime mehega mõlemad täna juba 8000 sammu ning käe otsas sai kantud, veetud, laotud, tõstetud 11 ruumi puid. Kükki, püsti, kükki, püsti. Kui puud laotud, siis saab lehti riisuda või…või ka niisama trepist käia. Kilodest pole aimu, mitu kilo puid see oli. Nii kehvas vormis ja halbade pärilike eeldustega ei ole, et tavalise aktiivse eluviisi ja liikumise kõrval peaks veel kuskil muusika rütmis käima metalli rebimas regulaarselt.
Veel 10a tagasi ei olnud jõusaalides mingit plära. Kõik treenisid vaikides, austades teisi treenijaid. Telefoniga rääkima mindi koridori. Täna on aga jõusaalid tänu odavkettidele populaarsed tatikate seas, kes käituvad seal hullemini kui ahvid.
Ei, ma eelistan üldse mitte kinnises avalikus ruumis teistega koos higistada muidugi. Velotrenažöör, hantlid on kodus. Õues on jalutamine, väga harva sörk ja kiirustamisel kiirkõnd. Järves on suvel ujumine. Pidudel saab tantsitud, metsas saab seenel käidud, koeraga saab metsas rüsatud. Kaminapuid tuppa ja kuuri alla tassides tegime mehega mõlemad täna juba 8000 sammu ning käe otsas sai kantud, veetud, laotud, tõstetud 11 ruumi puid. Kükki, püsti, kükki, püsti. Kui puud laotud, siis saab lehti riisuda või…või ka niisama trepist käia. Kilodest pole aimu, mitu kilo puid see oli. Nii kehvas vormis ja halbade pärilike eeldustega ei ole, et tavalise aktiivse eluviisi ja liikumise kõrval peaks veel kuskil muusika rütmis käima metalli rebimas regulaarselt.
Seenelkäik ja kord aastas puude ladumine on kõva trenn tõesti. Mõni elab ikka muinasjutumaailmas.
Veel 10a tagasi ei olnud jõusaalides mingit plära. Kõik treenisid vaikides, austades teisi treenijaid. Telefoniga rääkima mindi koridori. Täna on aga jõusaalid tänu odavkettidele populaarsed tatikate seas, kes käituvad seal hullemini kui ahvid.
Trenn maksab 69 eurot kuus ja mingeid tatikaid seal ei käi. Ainuüksi jõusaalis on juba sadakond inimest, ikka helid tulevad. Lisaks kangide kolin ja üldine muusika. Loomulikult kuulan klappidest oma musa.
Seenelkäik ja kord aastas puude ladumine on kõva trenn tõesti. Mõni elab ikka muinasjutumaailmas.
Ma ei tea, kes mingit asja siin ajab ja kui palju keegi on vastanud. Kuid ma ei halvustaks selle inimese juttu, kes kodustest töödest räägib ja peab seda ka füüsiliseks koormuseks. Inimene tegelikult ei pea loetlema üles oma tegemisi ja füüsilisi töid, mida ta oma majapidamises teeb, et ennast kuskil õigustada. Siis ta siiski teeb seda ja kohe keegi pisendab selle ära. Ehk: tervest loetelust nopib välja kaks asja. On imelik, et mõni ajab vaid jõusaali taga, kui ainuvõimalikku lahendust ja õiget tegevust. Samas pole nad aru andnud, kui palju nende sugulased, tädid, emad ,vanaisad ja vanaemad ja lapsed jne jne jõusaalis käivad ja trenni teevad.