Meie peres teeb küll mees ahjuliha, seega ma pole päris täpselt kuumuse ega küpsetusajaga kursis.
Kaelakarbonaad ei tohiks küll kuidagi kõva jääda, seal on ju pekki ka vahel ja küpsetuskott ei lase vedelikult ära aurata.
Mis mina teisiti oleks teinud: ostnud värske liha, lihakilo on nii odav võrreldes teiste toiduainetega. No kui külmutatud lihast miskipärast peaksin tegema, siis olenevalt lihatüki suurusest võtaks minimaalselt eelmisel päeval tavalisse külmikusse sulama, võib-olla see 1,5kg käntsakas tahab isegi pikemat sulamisaega.
Küpsetuskotisõber ma ka pole, mõnikord poes küpsetusvalmis kana oleme teinud, aga pigem ikka ise mingi marinaad või sinepi-meesegu või mis iganes lihale peale ja siis ahjupotti kaane alla küpsema. Küps sealiha ei ole kõva, mida kauem küpsetad, seda pehmemaks ja pudedamaks läheb kaane all.
Jäätumine lõhub rakke, võib-olla külmutatud liha tõesti küpseb teistmoodi kui värske. Ilma küpsetuskotita oleksid saanud seda vahepeal kasta (tõsta lusikaga lihast välja imbunud kastet liha peale), küpsetuskotis läheb nii nagu läheb.