Esileht Ajaviite- ja muud jutud Juba on osade eestlaste pärast häbi

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Teema: Juba on osade eestlaste pärast häbi

Postitas:
teele37

Lugesin üle pikema aja täna perekooli.

1. Inimesed on mures, et annetatakse…, nagu see oleks kohustus.  Peab omasid aitama? Küsimus milles, hetkel- on olemas elekter, on olemas töökoht kui on selleks vaeva nähtud, on olemas ka koht mida saab koduks nimetada vähemalt enamikel…

2. Osad inimesed on hetkel mures, et kui Ukrainlased siia tulevad, kas ikka keelt õpitakse…

3. Antivaktserid rõõmustavad, et neil on võimalus ära panna, et toetuse üritusel ei kandnud paljud maske..

4. Meile on saabunud noori ukraina mehi Eestisse, kes peaks oma kodumaa eest võitlema. Samal ajal on võimalik igalt poolt lugeda, kuidas Eestlased teevad juba reisidokumente, ostavad joodi tablette ning mõtlevad välja võimalusi kuidas perega varjuda ja põgeneda. Kus on Teie enda kodumaa kaitse üle mõtlemine? Kas teil kellelgi ei olegi siis isa, poegi või mehi?

Mis teil viga on?

Hetkel on käimas tõsine sõda, mis ei puudutab juba esimest hetkest ka meid, need inimesed võitlevad ka meie vabaduse eest!

Hetkel ei ole üldse oluline, mis keelt räägib sõjapõgenik ning mida soovitakse annetamiseks jne jne- need on inimesed nagu meie ning nad vajavad igakülgset abi!

+96
-25
Please wait...

Postitas:
pille40

Keerulistes oludes tuleb välja tõeline pale. Olen ka mitmes oma tuttava, sõbra osas üllatunud ja pettunud.

+65
-9
Please wait...

Postitas:
Tervist

Pealkiri ütleb, et teemaalgatajal on väga suured probleemid. Otsi kiiresti abi.  See on psüühika häire ja loodetavasti mitte veel haigus, kui kellegi teise pärast on häbi. Sellisest seisust on vägivallani üks samm. Et mitte häbi tunda, minnakse vägivallaga teisi muutma ja nn ajusid keerama. Milleks sulle vägivalda vaja on ? Nii et otsi abi.

+12
-93
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kaegu007

Eks jah, inimene ise tohib põgeneda, aga teised mitte. Inimene ise on enda arvates tihti justkui jumal ja iga temapoolne tegevus põhjendatav, ükskõik, mis ta teeb. Inimene ise võib käituda emotsiooni pinnalt, teised aga võiks käituda õigesti, ausalt ja mõistusega.

+39
0
Please wait...

Postitas:
tooni

Mina siit põgeneda ei kavatse, kui minu meessoost pereliikmed  peavad siia jääma.

+17
0
Please wait...

Postitas:
pildursokk

. Osad inimesed on hetkel mures, et kui Ukrainlased siia tulevad, kas ikka keelt õpitakse… 3. Antivaktserid rõõmustavad, et neil on võimalus ära panna, et toetuse üritusel ei kandnud paljud maske.. 4. Meile on saabunud noori ukraina mehi Eestisse, kes peaks oma kodumaa eest võitlema. Samal ajal on võimalik igalt poolt lugeda, kuidas Eestlased teevad juba reisidokumente, ostavad joodi tablette ning mõtlevad välja võimalusi kuidas perega varjuda ja põgeneda. Kus on Teie enda kodumaa kaitse üle mõtlemine? Kas teil kellelgi ei olegi siis isa, poegi või mehi?

Miks ukraina naised ja lapsed võivad põgeneda, aga eesti naised ja lapsed ei või?

+13
-13
Please wait...

Postitas:
piret005

Juba on jah igasugu trollid aktiviseerunud. Sama kamp nende vaktsiinivastaste ja politsei vägivalla all kannatajatega, nemad nüüd ei usu, et Putin kedagi ründas, ukrainlased ise tapavad venelasi. Samad näod jälle sotsiaalmeedias platsis.

+50
-12
Please wait...

Postitas:
tavakasutaja

See on küll tobe, kui nüüd rahvas selles osas ka veel lõhestub ja kaheks lööb :/ midagi halvemat ei saakski olla.

+34
0
Please wait...

Postitas:
RahutuHing

Eestlasel on selline veider komme vaid ühele teemale korraga süveneda ja mitte tahta näha või ei näegi suuremat pilti. Mõnda halvab hirm ja ei suudagi muule mõelda. Siinkohal imestan, et kuidas saadakse hakkama teatud ametitega, nagu  üheks näiteks on juhataja, kes peab mitu asja korraga tegema, mõtlema laialt ja ette. Number 2 võib saada päris reaalne probleem, aga muidugi üks häda korraga nagu kombeks ja sellele hakatakse alles siis mõtlema kui on sõda läbi ja reaalne probleem. Võib-olla isegi mõni alles siis kui eesti keel ongi juba ära kadunud ja oma kodumaal polegi enam eesti keelega midagi teha.  Siis on ilmselgelt juba ka hilja. Lõpuks nii võibki minna, et toimub venestumine ja ilma okupeerimiseta. Inimesed täitsa vabatahtlikult suretavad oma keele. Loomulikult on see mõistetav, et see praegune sõda ongi kõige hullem asi hetkel ja see ongi julm, mida ei peaks üldse olemagi 21 sajandil, aga ehk võiks ka natuke tulevikule mõelda, et kuidas meie lapsed ja lapselapsed siin edasi elavad. Kas sul siis ei ole häbi eestlaste pärast?

+7
-21
Please wait...

Postitas:
Susannah

See on küll tobe, kui nüüd rahvas selles osas ka veel lõhestub ja kaheks lööb :/ midagi halvemat ei saakski olla.

Ja sellised teemaalgatused midagi head just ei tee. Praegusel ajal on ka palju positiivset, millele keskenduda – väga suur enamik inimesi muretseb, aitab, toetab, hoiab ühte. Aga teemaalgataja tuli ja kukkus foorumist välja noppima tõrvatilku meepotis, mille pärast nüüd oleks aktiivselt vaja eestlasi häbenema hakata. On tõesti oluline praegu seda saagi käima tõmmata? Hämmastavalt palju plusse on ka saanud.

+22
-8
Please wait...

Postitas:
piiariin

Väga nõus teemaalgatajaga. Kurb on kohata nii rumalaid, ainult iseenda nina nägevaid inimesi. See näitab teie kohta väga palju. Ja mitte head.

+19
-16
Please wait...

Postitas:
Nipitirike

Inimesed on ärevil ja paanikas. Kes rohkem ja kes vähem. Selle asemel, et vastanduda, pigem kuulame ära ja rahustame. Ei ole mõtet putinlastele seda rõõmu pakkuda ja omavahel tülitseda. Kõik käituvad enda südame järgi. Need ukrainlased, kes siia on sunnitud põgenema, vihkavad Puutinit veel rohkem, kui meie ja ehk õnnestub neil just meie venemeelsetele selgeks teha, et kõik ei ole päris nii nagu neile on aastaid räägitud ja inimesed hakkavad ärkama…

+26
0
Please wait...

Postitas:
mukk77

Teemaalgatust ei kiida. Igasugune vastandumine, provokatsioon, halvustamine on tänases olukorras ebavajalik.

Seda olen küll märganud, et provokaatorid on samad näod, kes olid vaktsiinivastased, VV kummardajad, Kovali fännid jms tegelased. Juba on neil sõja teemal vandenõuteooriad. Parim, mis teha saad, on ignoreerida neid.

+32
-10
Please wait...

Postitas:
Egerta

See on masendav jah, et paljud covidi eitajad ja antivaxerid räägivad nüüd sõjast lausrumalusi. Et meile näidatakse  fake uudiseid, tsiviilisikuid ei pommitata, ainult mingeid biorelva laboratooriumeid Ukrainas. Ei teagi enam, kas nad on purulollid või on reaalsuse ära blokeerinud hirmust. Aga sellistega tuleks kõik suhted katkestada.

+32
-18
Please wait...

Postitas:
Susannah

Teemaalgatust ei kiida. Igasugune vastandumine, provokatsioon, halvustamine on tänases olukorras ebavajalik.

Seda olen küll märganud, et provokaatorid on samad näod, kes olid vaktsiinivastased, VV kummardajad, Kovali fännid jms tegelased. Juba on neil sõja teemal vandenõuteooriad. Parim, mis teha saad, on ignoreerida neid.

Esimene pool su postitusest kõlaks nagu kenasti, aga sa ei näe, et teise poolega lähed ka ise sujuvalt üldistava vastandumise, halvustamise ja provotseerimise teed?

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Janeskaruorav

Eestlasel on selline veider komme vaid ühele teemale korraga süveneda ja mitte tahta näha või ei näegi suuremat pilti. Mõnda halvab hirm ja ei suudagi muule mõelda. Siinkohal imestan, et kuidas saadakse hakkama teatud ametitega, nagu üheks näiteks on juhataja, kes peab mitu asja korraga tegema, mõtlema laialt ja ette. Number 2 võib saada päris reaalne probleem, aga muidugi üks häda korraga nagu kombeks ja sellele hakatakse alles siis mõtlema kui on sõda läbi ja reaalne probleem. Võib-olla isegi mõni alles siis kui eesti keel ongi juba ära kadunud ja oma kodumaal polegi enam eesti keelega midagi teha. Siis on ilmselgelt juba ka hilja. Lõpuks nii võibki minna, et toimub venestumine ja ilma okupeerimiseta. Inimesed täitsa vabatahtlikult suretavad oma keele. Loomulikult on see mõistetav, et see praegune sõda ongi kõige hullem asi hetkel ja see ongi julm, mida ei peaks üldse olemagi 21 sajandil, aga ehk võiks ka natuke tulevikule mõelda, et kuidas meie lapsed ja lapselapsed siin edasi elavad. Kas sul siis ei ole häbi eestlaste pärast?

See ilmselt on sulle arusaamatu või ebaoluline fakt, et ukrainlased räägivad ukraina keelt? See ei ole vene keel, see on ukraina keel. Mis venestumisest sa räägid? Ukraina sõjapõgenikke omakorda ei ole nii palju, et nad meid ukrainakeelseks muudaks, rahu. Kas sul tõesti häbi ei ole.

+29
-8
Please wait...

Postitas:
RahutuHing

Eestlasel on selline veider komme vaid ühele teemale korraga süveneda ja mitte tahta näha või ei näegi suuremat pilti. Mõnda halvab hirm ja ei suudagi muule mõelda. Siinkohal imestan, et kuidas saadakse hakkama teatud ametitega, nagu üheks näiteks on juhataja, kes peab mitu asja korraga tegema, mõtlema laialt ja ette. Number 2 võib saada päris reaalne probleem, aga muidugi üks häda korraga nagu kombeks ja sellele hakatakse alles siis mõtlema kui on sõda läbi ja reaalne probleem. Võib-olla isegi mõni alles siis kui eesti keel ongi juba ära kadunud ja oma kodumaal polegi enam eesti keelega midagi teha. Siis on ilmselgelt juba ka hilja. Lõpuks nii võibki minna, et toimub venestumine ja ilma okupeerimiseta. Inimesed täitsa vabatahtlikult suretavad oma keele. Loomulikult on see mõistetav, et see praegune sõda ongi kõige hullem asi hetkel ja see ongi julm, mida ei peaks üldse olemagi 21 sajandil, aga ehk võiks ka natuke tulevikule mõelda, et kuidas meie lapsed ja lapselapsed siin edasi elavad. Kas sul siis ei ole häbi eestlaste pärast?

See ilmselt on sulle arusaamatu või ebaoluline fakt, et ukrainlased räägivad ukraina keelt? See ei ole vene keel, see on ukraina keel. Mis venestumisest sa räägid? Ukraina sõjapõgenikke omakorda ei ole nii palju, et nad meid ukrainakeelseks muudaks, rahu. Kas sul tõesti häbi ei ole.

Räägivad paljud ka vene keeles. Vähemalt nemad, kes on Eestis tööl. Tead sa muidu palju eestlasi, kes ukraina keelt oskavad? Arvad tõesti, et eestlastest tööandjad räägivad nendega siin ukraina keeles või?

+15
-13
Please wait...

Postitas:
RahutuHing

Paistab, et on osa eestlasi ka juba hulluks läinud. Tänaval oli kuulda, kuidas üks teisele ütles, et mis sa jalutad siin, et pole juba Ukraina bussi peale läinud. Päris hirmus saaks olema kui siin ka sõda tuleks. Tundub, et eestlane hakkaks hoopis eestlast nottima. Muidugi käiks ka üks suur pealekaebamine jällegi selle juures. Nagu ka ajaloost on teada.

+11
-7
Please wait...

Postitas:
primaka

Räägivad paljud ka vene keeles. Vähemalt nemad, kes on Eestis tööl. Tead sa muidu palju eestlasi, kes ukraina keelt oskavad? Arvad tõesti, et eestlastest tööandjad räägivad nendega siin ukraina keeles või?

Mis siis sellest on, kui nad vene keeles räägivad ja nendega vene keeles räägitakse?
Mil moel vene keel halvem on, kui inglise keel? Inglise keele puhul vaevalt keegi hädaldaks.
Mina räägin ka ukrainlastega vene keeles, üldse ei põe.
Vene keel ei tule kellelegi kallale.

+24
-6
Please wait...

Postitas:
Ragne

Mis oht siis siin su meelest valitseb? Või on mingi tohutu oht valitsemas, kui nt prantslasega inglise keeles räägid siin? Ikka otsitakse keel ju, millest mõlemad aru saavad. Ukrainlased on muide töökad ja tublid, nad õpivad ka eesti keele ära, muidugi mitte üleöö. Kuid eks enamus neist ootab pikisilmi, et sõda lõpeks ja nad saaks koju tagasi oma meeste (või nende haudade…) juurde.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
maasikavahust

Meile on saabunud noori ukraina mehi Eestisse, kes peaks oma kodumaa eest võitlema. Samal ajal on võimalik igalt poolt lugeda, kuidas Eestlased teevad juba reisidokumente, ostavad joodi tablette ning mõtlevad välja võimalusi kuidas perega varjuda ja põgeneda. Kus on Teie enda kodumaa kaitse üle mõtlemine? Kas teil kellelgi ei olegi siis isa, poegi või mehi?

See oli minu kommentaar. Nii minu enda poeg, mees kui ka lähedased meesterahvad on kõik ajateenistuse läbinud ja olen 100% kindel, et nad kõik läheksid vajadusel riiki kaitsma.
Tõele au andes – ka mina ise (üle 10 aasta juba Kaitseliidus).
Ehk sellepärast tunduski kummaline, kui noor, terve, täies elujõus mees oma riigi kaitsmisest loobub, minu ja mu tuttavate jaoks on see elementaarne.

+10
-9
Please wait...

Postitas:
iseoled

Esimene pool su postitusest kõlaks nagu kenasti, aga sa ei näe, et teise poolega lähed ka ise sujuvalt üldistava vastandumise, halvustamise ja provotseerimise teed?

Kullapai.
Mine palun loe Koval&co hiljutisi sōnavõtte.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
mustvares

Meile on saabunud noori ukraina mehi Eestisse, kes peaks oma kodumaa eest võitlema. Samal ajal on võimalik igalt poolt lugeda, kuidas Eestlased teevad juba reisidokumente, ostavad joodi tablette ning mõtlevad välja võimalusi kuidas perega varjuda ja põgeneda. Kus on Teie enda kodumaa kaitse üle mõtlemine? Kas teil kellelgi ei olegi siis isa, poegi või mehi?

See oli minu kommentaar. Nii minu enda poeg, mees kui ka lähedased meesterahvad on kõik ajateenistuse läbinud ja olen 100% kindel, et nad kõik läheksid vajadusel riiki kaitsma.

Ehk sellepärast tunduski kummaline, kui noor, terve, täies elujõus mees oma riigi kaitsmisest loobub, minu ja mu tuttavate jaoks on see elementaarne.

Usu mind, on väga palju noori mehi, kes kohe kindlasti sõtta oma elu eest vōitlema ei soovi minna. Ja ausalt öeldes ei soovi ka mina, et minu elukaaslane, vend või isa (kõik samuti ajateenistuse läbinud) kuskile lahingusse surema läheks lihtsalt seetōttu, et mingid vanamehed kuskil pukis saaksid sõda pidada.

Nii vihale ajab see tsiviilisikute parastamine – mitte keegi ei taha surra pommi või automaaditule tõttu ja see on täiesti normaalne, et sõja eest põgenetakse – ole sa mees või naine!

+20
-4
Please wait...

Postitas:
Siil Okaskera

Palun jätke järgi. Hetkel tuleb olla ühtsem kui kunagi varem. Mingid detailid ei ole olulised.

+10
-2
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Meil rääkisid ka nõukogude ajal kõik lisaks eesti keelele vene keelt, sa ei tea, ei mäleta?  Paljud oskavad siiani. Ei saanud sellest ju venestumist. Kas see tähendas midagi või kas sa arvad, et neile meeldib vene keelt rääkida (uudistes on lihtsam tõlkida lihtsalt nt) või et sõjapõgenikud tahaks edasi õppida vene koolis koos vene lastega või mis?

Ja olen päris kindel, et kui sõjapõgenikud siia tulevad, on nende esimene soov võimalikult kiiresti koju tagasi pääseda, mitte siin ennast mugavasti sisse seada nende staatus ja olukord on hoopis teistsugune kui nö majanduspõgenikel, kes tulevad paremat elu otsima.

Mul on piinlik, et suure suuga lubatud hävitajate annetus tagasi võeti, ei teagi, kas Poola, Bulgaaria ja Slovakkia lõid põnnama või arvasid, et äkki läheb endalgi vaja.

+12
-6
Please wait...

Postitas:
mii

Usu mind, on väga palju noori mehi, kes kohe kindlasti sõtta oma elu eest vōitlema ei soovi minna. Ja ausalt öeldes ei soovi ka mina, et minu elukaaslane, vend või isa (kõik samuti ajateenistuse läbinud) kuskile lahingusse surema läheks lihtsalt seetōttu, et mingid vanamehed kuskil pukis saaksid sõda pidada.

Nii vihale ajab see tsiviilisikute parastamine – mitte keegi ei taha surra pommi või automaaditule tõttu ja see on täiesti normaalne, et sõja eest põgenetakse – ole sa mees või naine!

Lõputult ei saa ju põgeneda. Sõda saab meid lõpuks ikkagi kätte. Kui praegu Venemaad ei peatata, siis tuleb kolmas maailmasõda ja selle eest ei pääse. Parem on siis juba kohe võidelda, on lootus ellujäämiseks suurem.

+8
-5
Please wait...

Postitas:
roosabeebi

Mina ei muretse üldse, et sõjapõgenikud siia tulevad. Mul on meeletult kahju, et pered on lõhutud ja inimesed peavad põgenema. Kõik ei saanud/osanud/tahtnud või ei uskunud, et asi läheb hulluks ja ei võtnud põgenemisteed ette. Või neil polnud võimalusi või mis iganes põhjusel nad oma koju jäid, mis nüüd tehakse maatasa. Miks inimesed ja lapsed peavad kannatama. No ikka mega kurb on nende pärast. 🙁 Mina ka ei suudaks oma perekonna mehi maha jätta, neil puudub ju igasugune kogemus ja arvata on, mis nendega juhtuda võib. Vahet pole, mis rahvus aga kedagi ei tohi tappa. Ja inimesed, kes siin toetavad seda, mis Ukrainas toimub, kas nad arvavad, et kui sõda siia jõuab, siis rahvuse järgi hakatakse inimesi tapma. Meid kõiki rünntakase olenemata rahvusest.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Susannah

Kullapai.

Mine palun loe Koval&co hiljutisi sōnavõtte.

Kullapai, alustuseks pidin ma üldsegi googeldama, kes pagan on Koval, esimese asjana tuli vasteks keegi perearst. Aga miks sina selliste teemadega üldse nii kursis oled ja ärgitad teisigi veel lugema minema? Olles oma eelnevas sõnavõtus öelnud, et selliseid tuleks ignoreerida. Kas praegu TÕESTI poleks aeg suunata oma energia kuhugi mujale? Maailm on suuremas ohus kui väga ammu, ja ikka osadel kipitavad mingid Kovalid ja Varrod.

+8
-7
Please wait...

Postitas:
talent

Lugesin üle pikema aja täna perekooli.

1. Inimesed on mures, et annetatakse…, nagu see oleks kohustus. Peab omasid aitama? Küsimus milles, hetkel- on olemas elekter, on olemas töökoht kui on selleks vaeva nähtud, on olemas ka koht mida saab koduks nimetada vähemalt enamikel…

2. Osad inimesed on hetkel mures, et kui Ukrainlased siia tulevad, kas ikka keelt õpitakse…

3. Antivaktserid rõõmustavad, et neil on võimalus ära panna, et toetuse üritusel ei kandnud paljud maske..

4. Meile on saabunud noori ukraina mehi Eestisse, kes peaks oma kodumaa eest võitlema. Samal ajal on võimalik igalt poolt lugeda, kuidas Eestlased teevad juba reisidokumente, ostavad joodi tablette ning mõtlevad välja võimalusi kuidas perega varjuda ja põgeneda. Kus on Teie enda kodumaa kaitse üle mõtlemine? Kas teil kellelgi ei olegi siis isa, poegi või mehi?

Mis teil viga on?

Hetkel on käimas tõsine sõda, mis ei puudutab juba esimest hetkest ka meid, need inimesed võitlevad ka meie vabaduse eest!

Hetkel ei ole üldse oluline, mis keelt räägib sõjapõgenik ning mida soovitakse annetamiseks jne jne- need on inimesed nagu meie ning nad vajavad igakülgset abi!

Absoluutselt nõus!
Lugesin, kuidas keegi tegi ettepaneku tuludeklari raha pagulasabisse annetada ja no oh sa issand!, mis kiun lahti läks!
Mina annetasin, abikaasa samuti, firma kaudu pakume ka tööd. Aga need eelpool kirjeldatud “osad eestlased” on ainult iseenda aitamiseks valmis. Kui sedagi. Ilmselt kriisiolukorras nõutakse isegi abi ja siis ei tule enda käitumine/suhtumine üldse meelde 😒

+8
-8
Please wait...

Postitas:
nufik

Tänane pealtnägija räägib loo kus ühe eestlase arvamus, et sõda ukrainas on lihtsalt näitlejatega lavastatud….

https://www.facebook.com/kaialiisa.reinut peaks see tegelane seal saates olema

Võiks seda tegelast raporteerida, et selline valetamine maha võetaks.

Kui väike IQ võib mõnel olla?

+8
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Juba on osade eestlaste pärast häbi