RE: jubedad kõõmakoorikud
Mul oli kõik samamoodi kui lõpuks sammud nahaarstile seadsin siis tuli välja, et atoopiline dermatiit, mis avaldub kõige tugevamini peanahal. Sain rohu määrimiseks.
Mida veel teha, et olemist leevendada:
* shampoon – apteegist osta, ise kasutan Eucerini
* ennast kreemitada oliivõli kreemiga (üle keha 2 korda päevas)
* vannis ei tohiks käia ja du¨i all samuti mitte kaua lobistada (vesi ärritab ja eriti kuum vesi), ennast samuti pesta mingi apteegi vahendiga, nt linola õli
* pead tohiks pesta max 2 korda nädalas
* välja ära mine palja peaga, müts ei tohi olla villane (ka riided peaksid olema puuvillased – need, mis naha vastas on)
* dieet – kõik, mis on magus ja allergeensed ained (nisujahu jne) menüüst välja. talvel kindlasti, suvel võib üht-teist endale lubada
* korralik puhkus
* sügelemise vastu osta nt Tavegyl tablette, 30 min enne sööki kaks korda päevas, kas 10 v 20 päeva – oleneb kuidas sügeleb. Sügelemine ajab ikka kratsima ja AD puhul võivad tekkida kratsimisest väga rasked haavandid jne. Selle sügelemise vastu võid küsida ka niisama apteekri käest nõu, nad oskavad kindlasti aidata.
Ma ei ütle, et Sul on see sama haigus aga minu sümtomitega klapib. Aga võid neid asju proovida, mis ma kirjutasin. Mine kindlasti ka arstile, sest olemine läheb peale paari nädalast hormoonravi palju paremaks. Mina määrin ennast väga harva nüüdseks juba. Jälgin neid eelnimetatud nõuandeid ja peanahk on puhas 🙂