Kes teinud, palun jagage koogi retsepte.
Teema: Juubeli tordipulber

Panen peale õuna või rabarberit, suhkrut, kaneeli ja ahju.

Mäletan, et minu lapsepõlves tehti seda kuidagi küpsetamata. Kohupiim (või kohupiimakreem?) kihiti pulbriga.

Päriselt keegi tänapäeval veel sööb neid pulbreid?

See ei olnud teemaalgatuse küsimus.

See “pulber’ koosneb peaasjalikult jahust (asi, millest kooke küpsetatakse).
Vanal ajal sai seda koogivormis kihiti kohupiima-munaseguga küpsetatud. Pealmine kiht Juubeli tordipulber, mille peale pandi võitükikesi. Päris hea oli.

Ma teen sellest kirsi-kohupiimakooki: 1 pakk juubelitordi pulbrit, 3sl kakaod ja 125g võid näppida puruks (või lasta köögikombainil hakkida); 2 muna, 0,5dl suhkrut, 1tl vanillisuhkrut, 200g Tere vanillikohupiima, 300g rasvata kohupiima(toru) segada omavahel kokku; 1 purk kirsikompotti nõrutada ja kirsid segada kohupiimaseguga. Edasi laotada lahtikäivasse tordivormi pool kuni kaks kolmandikku sellest pulbripurust, sinna peale laotada kohupiima-kirsi segu ning ülejäänud puru raputada kõige peale. 200 kraadises ahjus 30 minutit ja ongi valmis. Süüa võib nii soojalt kui külmalt, mulle endale meeldib rohkem siis, kui on täitsa maha jahtunud ja külmkapis seisnud.

Oh, EI !!! Tänapäeval toitume ainult tähetolmust!
No on siin ikka uskumatuid lolle.

Mina söön mängult.

Mäletan, et minu lapsepõlves tehti seda kuidagi küpsetamata. Kohupiim (või kohupiimakreem?) kihiti pulbriga.
Kusjuures mina avastasin selle variandi alles täiskasvanuna, nii viis-kuus aastat tagasi. Kohupiimale mõned munad, suhkur jms sisse segada ja kihiti pulbriga, marju olen ka pannud. Just külmalt on eriti hea

Vahepeal teete 16:8 vahelduvpaastu ja siis lasete lõssi-muna-suhkrupulbrit edasi? Nii hea, “millestki ei pea loobuma” 😀
Panin kihiti pulbri, võilaastud, õunatükid ja kohupiimakreemi. Vahel puistasin musti sõstraid ka sekka, head hapukad. Vahel hoopis rosinaid. Nii vähemalt 3 kihti. Pealmiseks pulber ja või. Pole enam aastaid teinud, peaks korra proovima, kas on ikka sama hea.

Vahepeal teete 16:8 vahelduvpaastu ja siis lasete lõssi-muna-suhkrupulbrit edasi? Nii hea, “millestki ei pea loobuma” 😀
Mul on kaks pakki seda pulbrit, ajast, mil koolides jagati toidupakke. On seisma jäänud, ja tegelikult, kuupäev on ületatud. Toitu ma ära viskama ei ole nõus. Seega, täna tegin ühe siinse soovitaja järgi Kirsi-kohupiima kooki. Kohe läheb ahju. Homme annan tulemusest teada 😀

Söödigi nii või? Toorelt? Polegi kuulnud. Peaks proovima. Hea pulber on.

Täitsa toorelt jah! Imendus teiste kihtidega. Ja väga hea oli.

Me lapsena tegime sellest endale niisama tassi sisse tainast (pulber ja sorts vett) ja sõime ära, nii et kui ema mingil hetkel kooki tahtis teha, siis avastas, et pool pakki juba pintslisse pistetud 🙂 Samamoodi tegime kakaopulbrist, suhkrust ja veest omale “šokolaadi”.

Samamoodi tegime kakaopulbrist, suhkrust ja veest omale “šokolaadi”.
Meil oli kakaopulber, suhkur ja hapukoor. Või kakao, suhkur ja vahustatud muna. Jube hea oli.

Kusjuures mina avastasin selle variandi alles täiskasvanuna, nii viis-kuus aastat tagasi. Kohupiimale mõned munad, suhkur jms sisse segada ja kihiti pulbriga, marju olen ka pannud. Just külmalt on eriti hea
Miks seda toorest muna sinna vaja on, kui üle ei küpseta? Ma paneks pigem hapukoort või kasutaks kohupiimakreemi, kui on vaja vedelamat massi.

Tundub, et jah. Need stabilisaatorid…
Mul läheb süda pahaks! 😣
https://et.food-and-recipes.com/publication/42542/

Vanal ajal sai seda koogivormis kihiti kohupiima-munaseguga küpsetatud. Pealmine kiht Juubeli tordipulber, mille peale pandi võitükikesi. Päris hea oli.
Hea inimene, võta palun toote koostisosad lahti. Ja eraldi E-ainete tabel, stabilisaatorite E450 ja E500 koha pealt.
Head isu!
Sa avastasid nüüd Ameerika või?

Sa avastasid nüüd Ameerika või?
Aga kujutad sa ette, et igal aastal saab suurejs/täiskasvanuks keegi, kelle jaoks teatud asjad on esmakordsed? Kelle jaoks Juubeli tordipulber, kelle jaoks “Üksinda kodus”. Ka sinu Ameerika-avastsmise nali on minu jaojs juba ammuilma käibel ja kulunudki.

Hea inimene, võta palun toote koostisosad lahti. Ja eraldi E-ainete tabel, stabilisaatorite E450 ja E500 koha pealt.
Seda E450-t on pea igas valmistoidus
E450 Di (-tri, -tetra) naatriumdifosfaat Kaltsiumhappe difosfaat
Emulgaatorid, stabilisaatorid, paksendajad. Ohtlik. Vältima peavad allergikud ja astmahaiged. Kõrge tase häirib fosfori ja kaltsiumi tasakaalu kehas. Omadused: Kunstlikud stabilisaatorid, emulgaatorid ja happesuse regulaatorid, mis aitavad toiduaines moodustada või säilitada kahe või enama segunematu aine (näiteks õli ja vee) püsiva segu. Suured annused võivad häirida erinevate ainete imendumist. Võimalikud tagajärjed – luude hõrenemine, mürkide ladestumine, laste hüperaktiivsus. Kasutatakse: Glasuuris, muna, kartulitooted, sulatatud juust, vorst, kalatooted, küpsetised.
Mis E500 on, ma sellist ei leiagi?

Seda E450-t on pea igas valmistoidus
Küllap ongi. Aga miks inimesed endale vabatahtlikult ja teadlikult sellist kraami sisse söövad? Ja veel kiidavad, et küll maitseb hea.

Head isu!
Aitäh! Kavatsen alati süüa mida tahan ja mis maitseb tänitavatest käotädidest hoolimata. Teie aga paastuge, lugege teiste ampse, pööritage silmi ja ohkige-puhkige edasi. Huumuseks muute lõpuks ikka samamoodi nagu kõik teisedki.

Head isu!
Aitäh! Kavatsen alati süüa mida tahan ja mis maitseb tänitavatest käotädidest hoolimata. Teie aga paastuge, lugege teiste ampse, pööritage silmi ja ohkige-puhkige edasi. Huumuseks muute lõpuks ikka samamoodi nagu kõik teisedki.
“Olen loll ja uhke selle üle”

Olen teemaalgataja. Unustasin postitust tehes lisada, et perekooli ortorektiku kommentaarid ei ole oodatud.

Olen teemaalgataja. Unustasin postitust tehes lisada, et perekooli ortorektiku kommentaarid ei ole oodatud.
Sitasöömisest hoidumine ei ole ortoreksia vaid common sense ja tänase info kättesaadavuse juures täiesti elementaarne, kui kupli all midagi vähegi väreleb.

Sitasöömisest hoidumine ei ole ortoreksia vaid common sense ja tänase info kättesaadavuse juures täiesti elementaarne, kui kupli all midagi vähegi väreleb.
Selge! Tõmba nüüd uttu siit teemast!