Sitasöömisest hoidumine ei ole ortoreksia vaid common sense ja tänase info kättesaadavuse juures täiesti elementaarne, kui kupli all midagi vähegi väreleb.
Selge! Tõmba nüüd uttu siit teemast!
Kohtume sinu (ja su mõttekaaslaste) algatatud järgmises teemas “kuidas langetada kaalu”, “antidepressandid”, “olen pidevalt väsinud”, “mis teeks juuksed paksemaks”, “lapsel on tähelepanuhäire”, “kellel kodus asperger” jne.
Seega, täna tegin ühe siinse soovitaja järgi Kirsi-kohupiima kooki. Kohe läheb ahju. Homme annan tulemusest teada
Kuidas õnnestus ja maitses?
Kahjuks ei õnnestunud eriti. Kook tuli tulimagus. Oleksin pidanud tegema maitsestamata kohupiimaga. Teiseks, tahtsin katsetada koogi tegemist uues fritüüris. Kook jäi keskelt liiga vedel. Ilmselt valisin vale kuumuse ja aja. Söödi küll ära, aga erilist maitseelamust ei pakkunud.
Üks pakk juubelitordi pulbrit on veel alles. Sellega teen nii, nagu keegi siin eelnevalt soovitas – ei küpseta.
Kohtume sinu (ja su mõttekaaslaste) algatatud järgmises teemas “kuidas langetada kaalu”, “antidepressandid”, “olen pidevalt väsinud”, “mis teeks juuksed paksemaks”, “lapsel on tähelepanuhäire”, “kellel kodus asperger” jne.
Oleksin pidanud tegema maitsestamata kohupiimaga. Teiseks, tahtsin katsetada koogi tegemist uues fritüüris. Kook jäi keskelt liiga vedel. Ilmselt valisin vale kuumuse ja aja.
See retsepti rasvata kohupiimatoru ongi suhkruta ja kuf-i jaoks on ilmselt ka see kogus liiga suur, ma ise tavaliselt teen seda 28cm-se läbimõõduga tordivormis ja see on selline pigem madal kook, nii et küpseb kenasti läbi. Aga eks iga koogiga ongi tegelikult nii, et igaüks peab oma ahju tundma ja kindla seadistuse leidma, et miski õnnestuks.
Tõmba minema!
Ärevus tuli peale või? Mine tõmba veits pulbrit sisse.
Seega, täna tegin ühe siinse soovitaja järgi Kirsi-kohupiima kooki. Kohe läheb ahju. Homme annan tulemusest teada
Kahjuks ei õnnestunud eriti. Kook tuli tulimagus. Oleksin pidanud tegema maitsestamata kohupiimaga. Teiseks, tahtsin katsetada koogi tegemist uues fritüüris. Kook jäi keskelt liiga vedel. Ilmselt valisin vale kuumuse ja aja. Söödi küll ära, aga erilist maitseelamust ei pakkunud.
Üks pakk juubelitordi pulbrit on veel alles. Sellega teen nii, nagu keegi siin eelnevalt soovitas – ei küpseta.
Tore, et ikka pere selle pooltoore ja tulimaguse plöga endale sisse pressis. Tublid! Ükski kalor ei tohi raisku minna, olgu ta siis kui väärtusetu tahes.
Huumuseks muute lõpuks ikka samamoodi nagu kõik teisedki.
Vat just nimelt need e-aine fännid ei muutu. Pigem helendad hauas ja eritad pinnasesse mürke.
Väga põnev! Palun, täpsusta, missuguseid e-aineid, mida poes müüdavatest toidukaupadest leida võib, tuleks manustada, et laibana helendada saaks? Ühtlasi sooviksin selgitust, miks tekkib helendamine alles pärast surma, aga mitte juba eluajal, ja kuidas hauas helendamine tuvastatakse? Milline helendus paistab läbi kirstukaane ja mullakihi? Palun ka viiteid allikatele, kus on hauas helendavaid laipu dokumenteeritud. Tänan.
Tore, et ikka pere selle pooltoore ja tulimaguse plöga endale sisse pressis. Tublid! Ükski kalor ei tohi raisku minna, olgu ta siis kui väärtusetu tahes.
Paistab, et ortoreksia muudab inimese vihaseks ja tigedaks. Ma parem söön mõne e-aine või lisakalori sisse, kui olen sinusugune nälginud nõid.
Vat just nimelt need e-aine fännid ei muutu. Pigem helendad hauas ja eritad pinnasesse mürke.
Väga põnev! Palun, täpsusta, missuguseid e-aineid, mida poes müüdavatest toidukaupadest leida võib, tuleks manustada, et laibana helendada saaks? Ühtlasi sooviksin selgitust, miks tekkib helendamine alles pärast surma, aga mitte juba eluajal, ja kuidas hauas helendamine tuvastatakse? Milline helendus paistab läbi kirstukaane ja mullakihi? Palun ka viiteid allikatele, kus on hauas helendavaid laipu dokumenteeritud. Tänan.
Kurb (kurp!), kui inimene ei saa irooniast aru ja tahab dokumenteeritud tõestust 🙄😆
Kurb (kurp!), kui inimene ei saa irooniast aru ja tahab dokumenteeritud tõestust
Möhh? Ise kirjutad minu kommentaarile sellise vastuse ja siis süüdistad MIND irooniast mitte aru saamises? Oeh, elu on tõesti irooniline.
Kurb (kurp!), kui inimene ei saa irooniast aru ja tahab dokumenteeritud tõestust
Teada ju, et sitasöömine ja kognitiivset tervist mõjutab. Nii need inimesed üha lollimaks ja lollimaks muutuvadki.
Sellest tordipulbrist on pool suhkur (52%). Ülimagus ju.
Jätkuvalt selgitan, et ma ise ei ole neid pulbreid ostnud. Kaks pulbrit olid toidupakis. Ja minu süda ei luba toitu ära visata.
Tainast ma ise ei tee, sest kooki teen ma heal juhul kord aastas. Ja see on siis tavaliselt mitteküpsetatav kook, midagi küpsiste ja toorjuustuga. Seega, ei ole vaja karta, et ma olen paks ja haige nüüd sellepärast, et ühe paki koogipulbrit tarbisin. See viimane oli siis infoks sellele ortorektikule, kes siin tõmbleb ja väljendab oma võltsmuret teiste inimeste tervise ja kehakaalu pärast.
Jätkuvalt selgitan, et ma ise ei ole neid pulbreid ostnud. Kaks pulbrit olid toidupakis. Ja minu süda ei luba toitu ära visata.
Tordipulber ei ole toit. Võid julgelt ära visata – su keha tänab sind.
Tõmba uttu!
Miks? Sina võib-olla ei saa aru, et igasugust sodi ei peaks sööma (no jumal sinuga), aga mõni teine võib-olla saab. Mingi protsent lauslolle on alati, kes millestki aru ei saa – kas sellepärast peaks arusaajad vaikima?
Sitasöömisest hoidumine ei ole ortoreksia vaid common sense ja tänase info kättesaadavuse juures täiesti elementaarne, kui kupli all midagi vähegi väreleb.
Selge! Tõmba nüüd uttu siit teemast!
No aga kui need on teemad, mis sidnd huvitavad, siis on ju hoopis sinul probleem.
+7
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.11.2023 10:11
Küpsetamata tordipulbrist koogi tegemisest lugesin siit esmakordselt. Tekkis küsimus, et kas teil tõesti jätkub ainult ühest pakist, et teha 3 kihti? Või siis te ei kasuta mitte plaati, vaid väiksemat ümmargust 24 cm läbimõõduga koogivormi?
Või siis te ei kasuta mitte plaati, vaid väiksemat ümmargust 24 cm läbimõõduga koogivormi?
Ma ei teagi, mis läbimõõduga mu vorm on, tavaline lahtikäiv. Üsna kõrge kook tuli, kohupiima ja õunu ka üksjaga vahel, ikka pea servani täis. Viimane kiht läks peale teisest pakist, ühest ei jagunud. Plaadi peal pole kunagi teinud.
Küpsetamata tordipulbrist koogi tegemisest lugesin siit esmakordselt. Tekkis küsimus, et kas teil tõesti jätkub ainult ühest pakist, et teha 3 kihti? Või siis te ei kasuta mitte plaati, vaid väiksemat ümmargust 24 cm läbimõõduga koogivormi?
See pulber on nii valusalt magus, et palju ei saagi panna.
Miks? Sina võib-olla ei saa aru, et igasugust sodi ei peaks sööma (no jumal sinuga), aga mõni teine võib-olla saab. Mingi protsent lauslolle on alati, kes millestki aru ei saa – kas sellepärast peaks arusaajad vaikima?
Ma imestan, et sul on jõudu ja jaksu nii palju perekooli teemasid keerata oma haiguse demonstreerimiseks. Et sa jõuad neis teemades lõpmatuseni ja agressiivselt kisendada. Usu mind! Me teame ilma sinu kraaksumiseta ka, mis on tervislik, mis mitte. Sa lihtsalt ei tea seda, et inimesega ei juhtu mitte midagi, kui ta mõnikord ka midagi ebatervislikku suhu paneb.
Ma olen 54-aastane. 170/54, seega, ei ole ülekaalus. Teen tugevat trenni kolm korda nädalas. Minu toitumine on 85% ajast väga tervislik. Aga mõnikord virutan terve suure karbi jäätist korraga naha vahele. Ja nüüd kuku tooli pealt maha – mõnikord tõmban terve pudeli veini hinge alla.
Vaatamata sellele, et sinule tundun ma koletis, olen mailmselgelt palju rõõmsam ja tervem inimene kui kibeduses ussitav sina. Nälg ja pidev toidu kalkuleerimine teeb tuju pahaks.
Ma olen 54-aastane. 170/54, seega, ei ole ülekaalus. Teen tugevat trenni kolm korda nädalas. Minu toitumine on 85% ajast väga tervislik. Aga mõnikord virutan terve suure karbi jäätist korraga naha vahele.
Tee endale toitumise alused selgeks, siis ei teki selliseid veidraid isusid.
Tee endale toitumise alused selgeks, siis ei teki selliseid veidraid isusid.
Et, kui sul on toitumisalused selged, siis sa ei söö mitte iialgi jäätist ega luba ühtegi koogitükki oma suu lähedale?
Hale elu! Ühtlasi selgitab selline enesepiitsutamine ka sinu halba tuju ja käitumist. Tean, sest olen teatud vanuses ise ka dieeti pidanud ning mäletan väga selgelt, kuidas see mõjutas mu tuju. Olin pidevalt tige. Lisaks tekkis miskipärast täiesti ebaterve huvi jälgida teiste inimeste kehakaalu. Ehk siis täpselt samad sümptomid kui sinul.
Jah, ja mida sina nendes teemades teed? Sinul ju neid muresid ei ole.