Sa dekreeti ei lähe siis, viimane kägu?
Mul mees tahtis ise mingi aeg koju jääda, aga räägime üle veel. Kui jääb esimene otsus, siis ma lähen ise enne dekreeti, siis annan lahkumisavalduse ja lapsehoolduspuhkuse võtab üle mees. Mul on kogunenud puhkust ka, aga see makstakse välja lõpparvena. Ei kujuta ette, et vastsündinu kõrvalt tööl käin, isegi mitte poole kohaga.
Tööandjale ei ole veel öelnud, ei tea millal öelda. Käin vahepeal tööjuured, eks siis möödaminnes ütlen. 🙂
Kaal on mul hetkel languses, sest haiglas olek tegi 4kg kergemaks, aga olen suutnud juba paar kilo juurde võtta. Algkaalust olen ikkagi 2kg kergem. Jälgin toitumist ka natukene, ei taha hulluks minna. Millalgi peaks toitumiskava võtma ja koos mehega kaalu jälgima hakkama, koos ikka kergem.
H.
Ikka lähen dekreeti kuu enne. Seega teavitan 2 kuud enne dekreeti, mis peaks piisav olema.
Kas tööandja peale mõeldes ei tahaks veidi varem öelda? Sulle on ju vaja otsida asendaja tõenäoliselt, oleks viisakas anda tööandjale veidi rohkem aega sellega tegelemiseks. Mina ütlesin ikka kohe pärast Oscarit. Mul on hea tööandja, hea töö ja tahan küll parimat neile, kes minust kontorisse maha jäävad. Saavad rahulikult planeerida, uut inimest välja õpetada jne.
Ega nad uut inimest enne palgata ei saa, kui ma olen dekreeti jäänud. 2 kuuga jõuab parajalt uut otsida ja jääb talle aega tööletulemiseks. Seadusandluse poole pealt pole võimalik uut enne tööle võtta, kui mina olen dekreeti jäänud, varem pole asutuses vabu kohti ega palgafondi ja mina uue koolitamises kuidagi abiks olla ei saa, kuna kui asub minu kohale, saab minu töövahendid ja palgafondi. Võib olla erafirmades teisiti. Olen ka jälginud teiste töötajate puhul, kes on koju jäänud, mis ajal konkurss välja kuulutatakse ja enamasti on 2 kuud enne dekreeti, sest varem on liiga vara. Keegi ei otsi tööd nii, et oleks rahul, et tööleasumise kuupäev on mõne kuu pärast alles.
Rasedus on selline riskantne teema, et ei taha liialt vara öelda. Riske on mitmeid.
Huvitav jah, millises kohas siis töötad, et nii karm kord. Ma ise olen läinud kahel korral tööle erinevatesse firmadesse lapsepuhkusele mineja asendajaks ja mõlemal juhul umbes kaks nädalat dekreeti mineja kõrval töötanud. Olemegi olnud ühe arvuti taga, ta on näidanud, mida ja kuidas ta teeb, mida päev edasi seda rohkem olen liikunud ise arvuti taha ja tema siis kõrvale juhendama. Üldiselt on ettevõtetel ikka olnud raha nii palju, et maksta see paar nädalat palka kahele inimesele 🙂 See on ikka hindamatu tööandja jaoks, kui vana töötaja uue välja koolitab, mitte ei pea mõni ülemus siis nullist istuma uue inimese kõrval tolle esimesel tööpäeval ja hakkama midagi seletama. Nii hea, kui endine töötaja on kõik üle andnud paari nädalaga ja siis kui lähed dekreeti, on uus juba täiesti sisse elanud, tunneb töötajaid ja tööd.
Aga jah, eks kaks kuud võib-olla tõesti on piisav mõnes kohas, kuigi minu praegusele töökohale otsiti ikka päris kaua uut õiget inimest.