Esileht Lapse ootamine Juuli beebid 2024

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 82 )

Teema: Juuli beebid 2024

Postitas:
Kägu

Nii tore, et meid siia vaikselt juurde koguneb! 🙂

Pille, käisin Tallinnas jah, ITK-s.

Olen viimased kaks päeva täiesti haige olnud. Kurk veidi kriibib,  tugev nohu, peavalu ja üleüldine “pea on paks” tunne. Palavik on ka selline 37-37,6.
Ise kahtlustan, et olen külma saanud, aga õhtul teen igaks juhuks ka covid testi ära.
Hakkan juba natukene muretsema, et kas see haiglane olek võib beebile ka kuidagi halvasti mõjuda 😨.
Rohtusid pole tarvitanud, eks see teeb natukene pikaldasemaks selle põdemise ka.

Muidu esmaspäeval käisin esmasel ämmaemanda visiidil ja kuna rasedus oli juba emos käiguga kinnitatud, siis võeti juba ka arvele. Pisike vastas enam-vähem suurusele ja hetkel käib arvestus edasi ikka päevade järgi.
Detsembri alguses lasen Niptify testi teha, lihtsalt enda rahustuseks ja enne jõule ka Oscari aeg juba kirjas 🙂. Nii loodan, et see haigus kuidagi pisikest ei mõjuta ja kõik läheb ikka ootuspäraselt. 🥹

Paula

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei, mina sain paar nädalat tagasi triibud:) Järgmine nädal on esimene arsti külastus. Tähtaeg peaks jääma juuli keskele

Kuidas teie end tunnete? Millised vaevused kimbutavad?

Mul rinnad valusad, iiveldab juba paar päeva, väsimus on ka suur ei jaksa üldse tööl olla ja need toidu lõhnad… Eriti vastu hakkab fritiõli.

Õnneks hakkab kohe puhkus

Liisu

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere kõigile!

Võtan ennast ka ritta – minul rasedust umbestäpselt 8 nädalat, tähtaeg peaks jääma 1. juulile. IVF rasedus. Jälgisin seda teemat juba ammu, aga veel liituda ei julgenud, kuna mul oli 6-7nädalal palju veritsust ja määrimist, avastati väike hematoom. Ma olin ise täitsa kindel, et kukubki ära kui veritsusega läksin aga suureks üllatuseks süda lōi. Mul on varem selline määrimine olnud katkemise alguses, seepärast loota eriti ei julgenud.

Praegu lihtsalt iiveldan kogu aeg ja pooled päevad ka oksendan. See on mulle esmakordne, kuna esimese lapse ajal tundsin iiveldust ainult ühelainsal päeval.

M

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heihei!

Liitun ka teiega! Sain paar päeva tagasi triibud. Minul on see teine rasedus, kahjuks esimene (12+5) katkes juunis, ilmselt viiruse tagajärjel (nii arvasid arstid). Kurbus oli väga, väga suur ja tunnen, et hetkel hirm kuidagi eriti suur hinges. Loodan, et sellel korral läheb paremini ja kaua oodatud beebi liitub meiega. Proovin vähem muretseda.  Ei jõua arstiaega ära oodata, hetkel veel aega ei pane. Natukene ootan ja dets alguses panen aja. Kalkulaator andis esialgseks tähtajaks 29 juuli. Detsembribeebist saab loodetavasti siis hoopis juulibeebi või üldsegi augustibeebi. 😍

Enesetunne sellel korral ka täitsa hea. 

E.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Eile algama pidanud päevade asemel sain hoopis 2 triipu.
Variant oli, sest olime kaitsmata vahekorras napikal ajal(ka varem olnud aga siis triipudeta). Seega olin juba varakult varunud 2 testi, millest ühe agaralt nädal tagasi juba tegin aga tulemuseta(olen varem ka niivara heleda juti saanud). Mida veel ülivarajaseks sümptomiks pidasin oli eemisel nädalal kõhtu löönd valu ja kerge kõhulahtisus vms ebatavaline häda, seda kordus veel vist 1 kord se nädalal k kergemalt. Muid sümptomeid pole.  Niiet hetkeseisuga 29.07.2024

F

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes on lisaks Oscarile plaanib ise juurde tasulise uuringu, siis millise valisite ja miks? Alguses mõtlesin tasulise Niptify teha riiklikus, aga paljukiidetud Šoisi juures saaks teha veel lisaks Niptifys sisalduvatele veelgi  rohkematele haigustele uuringuid (nt Panorama mingi laiendatud variant või veel rida mingeid muid uuringuid). Et võib-olla Niptifyd siis ei teeks, aga võtaks Šoisi juures mõne veel laiema spektriga uuringu või pole sel mõtet ja piisaks ka Niptifyst?<br style=”box-sizing: border-box;” />Kui olete samade valikute ees olnud, äkki jagate oma kogemust?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes on lisaks Oscarile plaanib ise juurde tasulise uuringu, siis millise valisite ja miks? Alguses mõtlesin tasulise Niptify teha riiklikus, aga paljukiidetud Šoisi juures saaks teha veel lisaks Niptifys sisalduvatele veelgi rohkematele haigustele uuringuid (nt Panorama mingi laiendatud variant või veel rida mingeid muid uuringuid). Et võib-olla Niptifyd siis ei teeks, aga võtaks Šoisi juures mõne veel laiema spektriga uuringu või pole sel mõtet ja piisaks ka Niptifyst?Kui olete samade valikute ees olnud, äkki jagate oma kogemust?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes on lisaks Oscarile plaanib ise juurde tasulise uuringu, siis millise valisite ja miks? Alguses mõtlesin tasulise Niptify teha riiklikus, aga paljukiidetud Šoisi juures saaks teha veel lisaks Niptifys sisalduvatele veelgi rohkematele haigustele uuringuid (nt Panorama mingi laiendatud variant või veel rida mingeid muid uuringuid). Et võib-olla Niptifyd siis ei teeks, aga võtaks Šoisi juures mõne veel laiema spektriga uuringu või pole sel mõtet ja piisaks ka Niptifyst?Kui olete samade valikute ees olnud, äkki jagate oma kogemust?

Mina otsustasin riiklikus Niptify juurde võtta. Puhtalt enda rahustamiseks. Panorama kohta ma tegelikult mingit suuremat taustauuringut ei teinudki, lihtsalt kuidagi algusest peale tundus Niptify piisav. Kui Oscar test peaks mingil põhjusel olema piiripealne, siis ilmselt võtaksin lisaks Niptify-le veel täiendavaid uuringuid.
3D/4D on plaanis Šoisi juures nii või teisiti lisaks võtta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei!

Olen siin juba pikalt jälginud ja tunnen, et soovin nüüd ka ise liituda (esimest korda üldse perefoorumis võtan sõna 😀). Minust siis niipalju, et  täna sai tsükli järgi täpselt 7 nädalat rasedust . Minu esimene rasedus, vanust 29. Süpmtomeid hakkasid tundma kohe algusest peale, tuikav ja venitav tunne alakõhus, rinnad hellad ja rasked. Iiveldus on selline “on ja ei ole ka” vahel ajab mõnele toidule mõtlemine südame pahaks aga oksendanud seni veel ei ole , isu on hea . Kusagil 5+5 hakkas pruunikalt määrima , kuniks 5+6 läksin peale vahekorda kerge veritsusega EMOsse . Seal vaadati UHga , leiti lootekott ja loode, kuid südametegevuat veel mitte, kuna üpris vara selleks . Niisiis minu peas käis koguaeg mõte , et kas südametegevust pole seetõttu, et on liiga vara, või sellep et seda ei olegi .. enda rahustuseks läksin siis 6+0 tegema HCG veretesti. Üllatuseks oli näit suhteliselt normi tipus : 22911, 82 IU/I . Kolme päeva mööduses (6+3) kordustestis 36929,92 IU/I , seega rasedus siiski kasvab usinasti , kuigi mul selle määrimisega siiani probleeme .. küll ükspäev määrib , siis jälle ei määri . Ei teagi mida teha , ootan pingsalt oma arsti aega 27.11 et saada kinnitust, et lootega kõik hästi 🙏. Seniks proovin hoida rahulikku meelt , ja mõelda et kõik läheb nii, kuis minema peab. Lohutan end sellega, et loen päris paljudel siiski sellist pruunikat määrimist esineb ja siiani on kõik hästi 🙂

Eeldatav tähtaeg 09.07

H.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei!

Olen siin juba pikalt jälginud ja tunnen, et soovin nüüd ka ise liituda (esimest korda üldse perefoorumis võtan sõna 😀). Minust siis niipalju, et täna sai tsükli järgi täpselt 7 nädalat rasedust . Minu esimene rasedus, vanust 29. Süpmtomeid hakkasid tundma kohe algusest peale, tuikav ja venitav tunne alakõhus, rinnad hellad ja rasked. Iiveldus on selline “on ja ei ole ka” vahel ajab mõnele toidule mõtlemine südame pahaks aga oksendanud seni veel ei ole , isu on hea . Kusagil 5+5 hakkas pruunikalt määrima , kuniks 5+6 läksin peale vahekorda kerge veritsusega EMOsse . Seal vaadati UHga , leiti lootekott ja loode, kuid südametegevuat veel mitte, kuna üpris vara selleks . Niisiis minu peas käis koguaeg mõte , et kas südametegevust pole seetõttu, et on liiga vara, või sellep et seda ei olegi .. enda rahustuseks läksin siis 6+0 tegema HCG veretesti. Üllatuseks oli näit suhteliselt normi tipus : 22911, 82 IU/I . Kolme päeva mööduses (6+3) kordustestis 36929,92 IU/I , seega rasedus siiski kasvab usinasti , kuigi mul selle määrimisega siiani probleeme .. küll ükspäev määrib , siis jälle ei määri . Ei teagi mida teha , ootan pingsalt oma arsti aega 27.11 et saada kinnitust, et lootega kõik hästi 🙏. Seniks proovin hoida rahulikku meelt , ja mõelda et kõik läheb nii, kuis minema peab. Lohutan end sellega, et loen päris paljudel siiski sellist pruunikat määrimist esineb ja siiani on kõik hästi 🙂

Eeldatav tähtaeg 09.07

H.

Hei, minu jutt suht sarnane, et käsin ka 5+2 veritsuga arsil ja nägime ainult lootekotti aga südame jaoks liiga vara, kuid ikkagi jääb tõesti hinge see närima tunne, et kas ikka korras kõik😔 lähen teen ka homme veretesti, kuna arsti aeg 01.12 alles ning endiselt esineb mõnel päeval määrimist.

M.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei oskagi öelda, kas võtan lisaks  midagi. Arutan seda arstiga, tuvastama minnes. Eelmisel korral ütles ta mulle, et ta ei näe põhjus mõne lisauuringu võtmiseks. Käin erakliinikus, kus võiks just eeldada, et “soovitatakse” kõiksugu uuringuid. Samas eelmine oli katkemine(suure tõenäosusega muidugi viiruse pärast), aga ise mõtlen siin küll, et vähemalt niptify tahaksin teha. Annaks veidi suurema südamerahu.

E.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin täna tasulist veretesti ka tegemas. Hcg näit oli 1419 U/L. See vist peaks olema okei näit?

E.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin täna tasulist veretesti ka tegemas. Hcg näit oli 1419 U/L. See vist peaks olema okei näit?

E.

Kui suur sul raseduse suurus hetkel peaks olema?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingil põhjusel ei toimi mul “vasta” nupp vist. Ah teen siis kolmanda kommentaari 😀 ärge palun pahaseks saage.

aga need kes on mures määrimise pärast siis tahtsin öelda, et ärge tõesti liialt muretsege. Olen ka niii paljudelt kuulnud, kuidas sama mure alguses olnud ja on ikka rasedus hästi kulgenud ning terved beebid sündinud. ❤️ Minul oli eelmise rasedusega ka peale vahekorda väike määrimine, käisin emos, lapsel süda lõi ja kõik oli hästi. Arst seal arvas, et ilmselt mõni veresoon läks katki(mis pidi tihti olema) ja sellest määrimine.

E.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahhh, ma ei saa aru, miks mul vastamine ei toimi (muidu ikka toimib aga praegu ei 🤷‍♀️). Juba nii ootan, et aeg läheks rutem ja kõigil rasedustega hästi ning saaks facebooki üle kolida. Seal toimib kuidagi paremini vestlus.

igaljuhul jah see jäi lisamata, et mul peaks olema 4+4 raseduse suurus.

E.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina sain täna esmavisiidil ämmaka juures käidud. Loode oli ilusti näha, süda lõi tugevasti ning sai südamelööke kuuldes isegi mõne pisara valla. Tänasega 7+1. Oscar tuleb jaanuari esimesel nädalal ning peale seda saab siis ka arvele. Esialgu Niptifyd lisaks võtta ei plaani, aga mine sa tea 🙂

Eeldatav tähtaeg samuti 09.07.2024.

B

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jaa see täitsa ilus, paari päeva pàrast peaks näit olema kahekordistunud 🙂

H.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hommik:)

Mina käisin eile arstil, kõik on hästi ja süda lööb ja vastab suurusele ilusti. Järgmine nädal võtame mind arvele.

Liisu

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii tore lugeda, et enamus siin vaikselt juba pisikese esimest korda ära näevad! 😍

Määrimise koha pealt ütles mulle ämmakas, et seda esinebb oluliselt rohkem, kui arvatakse ja see ei pruugi alati midagi halba tähendada. Minul ka ikka aeg-ajalt õrnalt pruunikalt määrib, eriti peale vahekorda ja õnneks esimene reaktsioon ei ole enam paanika.

Minul sellest nädalast hakkas lainetena iiveldama. Kohati pole midagi, aga oi kus siis ootamatult iiveldab. See tunne on päris vastik, aga samas annab ka mingi südamerahu, et midagi ikkagi toimub ja kõik nii nagu peab. 🙂

Aga see lõputu ootamine on ikka tüütu küll. Tahaks juba uudist rääkida, aga samal ajal tahaks niptify ja oscari tulemused ära oodata. 😁
Facebooki gruppi koliks mina ka hea meelega üle, aga jällegi võiks testide tulemused enne kätte saada.

Minul selline tunne, et mul juba mingi väike kõhuke punnitab. Kui nii edasi, siis aasta lõpuni me uudise teatamisega küll oodata ei saa 🥲

Jäin mõtlema, et see arvele võtmine on kohati nii erinev, huvitav kas see sõltub haiglast? Mina juba eelmisest esmaspäevast arvel ja siis oli alles 7+1.

Paula, 8+4

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen nüüd teise postituse järjest.

Kas hoiate praegusel haiguste hooajal end kuidagi rohkem ka, kui tavaliselt? Pean silmas, et kas teadlikult väldite rahvarohkeid kohti või pigem ei tee midagi teisiti?
Praegu nii palju viiruseid liikvel ja ise veidi pelgan neid, mulle tundub, et esimene trimester kuidagi eriti haavatav.

Kas võtate mingeid vitamiine ka lisaks? Ise hakkasin eelmisest nädalast rasedatele mõeldud komplekvitamiine tarbima. Enne seda võtsin mingeid tavalisi kompleksvitamiine + foolhape, aga ämmakas soovitas rasedatele mõeldud vitamiinidele üle minna, kuna nendel ei ole A-vitamiini sees.

Paula

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käisin ka mina esmasel ämmaka visiidil, kõik korras ja eeldatav tähtaeg 3.juuli. Ehk siis juba 8+1 on rasedust – ise arvasin, et vb kuues nädal hehe.

See nädal on õnneks iiveldus tagasi tõmmanud, kuid olen teist nädalat väga haige. Paremaks ka nagu minna ei taha. Rahvarohketes kohtades ma nkn eriti ei käi – aastane laps on kodus. Aga ometi kuskilt pisiku sain.

Mina võtan c ja d vitamiini, foolhapet ja üle päeva rauda (nõgeli 60mg). Liha ma süüa ei suuda ning eelmise rasedusega raud ka langes ja proovin juba praegu sellega tegeleda.

K.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Heihei!

Haiguseid praegu tõesti palju liikvel. Pelgan ka neid aga samas üritan hästi rahulikult asja võtta ja mitte üle muretseda. Ilmselt eelmine katkemine tegi eriti hellaks aga lohutan, et nii hullu viirust nagu mul siis oli, äkki ma ikka ei saa enam. Rahvarohketes kohtades hetkel eriti ei käi(ainult seal, kus tõesti vaja käia on) ning kui kellegagi kokku saan siis enne küsin üle, kas inimene ikka terve on. Esimese trimestri üritan olla eriti hoolas, arst rääkis peale katkemist, et see on kõige hapram aeg. 

Vitamiinidest hakkasin võtma Eleviti omi, esimesel korral arst soovitas neid. Milliseid sina Paula võtma hakkasid ja teised milliseid võtavad? Ma alguses mõtlesin Tervisepüramiidi rasedavitamiinidele ka, reklaam neil hetkel hea aga apteegis polnud siis ei hakanud mujale ka jooksma ja jäin uuesti Elevitile truuks. 😀

Arvele võtmisega nii, et seekord ma ei tea millal mind võetakse aga eelmisega võeti Elites alles 11 ndl. Peale seda pidi tulema kohe Oscar aga kahjuks sinna ma ei jõudnud. 

Kuidas teie enesetunded on? Minul oli paar päeva meeletult kiskuv, pakitsev, valutav tunne kõhus. Selline tunne, et kohekohe hakkavad päevad. Muretsesin juba väga, kuna lugesin vastakaid arvamusi. Siiani ei teagi, kas see tunne siis ikka on okei või ei. Rahustan end, et vast ikka on ja see ei pruugi halba tähendada. 🙏 Täna muidugi juba palju parem ka.

E.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina võtan Ecosh lapseootuse omasid.

M.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul tervisepüramiidi omad ja hetkel sellele lisaks midagi muud ei võta.

E. – mul oli ka väga pikalt seda kiskuvat tunnet, täpselt nagu hakkaksid päevad. Nüüd ca nädal-kaks umbes ei ole olnud. Naljakas, et alguses isegi hakkasin juba muretsema, et miks enam ei kisu 😀. Ikka iga väike muutus paneb kohe kukalt kratsima. Ei mäleta sellist muretsemist eelmise rasedusega, aga sellest juba 10 aastat möödas ka 😅

Paula

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iiveldus on nii jube. Hommikul püsti tõustes hakkab pihta ja paus on ainult magades. Reaalselt ei aita miski selle vastu. Eelmiste rasedustega ei olnud sellist kogemust. Rasedus ise oli Uh järgi 3 päeva suurem kui päevade järgi arvutades. Oscar testi aeg jääb uue aasta algusesse, seega vahepeal vist pisikest ei näegi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liitun ka 🙂

Proovima hakkasime oktoobri alguses ja nov alguses juba saime pos. testi kätte 🙂  Tegemist esimese lapsega ja kõik läks oluliselt kiiremini, kui arvata oskasime.

Tänaseks on rasedust 7+3 ja tähtaeg 9.juuli.  Süptomitest õnneks midagi hullu ei ole – vahel pisut iivaldab ja mõni päev on pea veidi valutanud aga midagi hullu pole. Uni on küll ja magada tahaks rohkem, kui kunagi varem.  🙂

Toredat ootamist teile ja loodan, et kõigil läheb kõik kenasti ja sujuvalt 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liitun ka 🙂

Proovima hakkasime oktoobri alguses ja nov alguses juba saime pos. testi kätte 🙂 Tegemist esimese lapsega ja kõik läks oluliselt kiiremini, kui arvata oskasime.

Tänaseks on rasedust 7+3 ja tähtaeg 9.juuli. Süptomitest õnneks midagi hullu ei ole – vahel pisut iivaldab ja mõni päev on pea veidi valutanud aga midagi hullu pole. Uni on küll ja magada tahaks rohkem, kui kunagi varem. 🙂

Toredat ootamist teile ja loodan, et kõigil läheb kõik kenasti ja sujuvalt 🙂

lisan veel, et meie oleme lähematele inimestele rääkinud juba. Võib-olla pole kõige õigem valik aga meile tundus nii õigem – jagatud rõõm on topelt rõõm 🙂

S.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kahjuks lahkun teie seltskonnast. Läksin eile end arvele võtma, kuid selgus, et oli hoopis kaksikrasedus ja nädal tagasi peetunud. Just siis kui mul igapäevane oksendamine järsku kadus.

Uuel nädalal tabletiabort kui ise varem pihta ei hakka.
Teile soovin kõigile ilusat ootusaega!

M.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi kui kurb uudis !☹️

Ma saan aru et peetumisega siis kõik süpmtomid kadusid ? Oli probleeme ka veritsusega ?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, tagantjärele sain aru, et just peetumise päev oli esimene, kus ma enam ei oksendanud. Iiveldust ja väsimust esines ikka edasi. Veritsus oli mul 5-7 nädalal, viimased 2 nädalat oli täitsa puhas juba ja oli nagu rahulikum olla. Reedel jätsin progesterooniravi ka katki, siiani ei ole keha aru saanud, et vaja puhastuma hakata. Kurb on olla, kuid õnneks mul veel külmas 2 embrüot on, et millalgi uuel aastal ehk uuesti proovida.

M.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 82 )

Esileht Lapse ootamine Juuli beebid 2024