Mida see tähendada võib? 2 nädala pärast alles esimene arsti aeg. Minu arvutuste järgi 6/7 nädalat hetkel.
MM
Tere, trügin juunist, mul on alates 6. nädalast sama probleem, seega mõistan muret.
Ma soovitan helistada ööpäevaringsele ämmaemandate nõuandetelefonile https://www.12252.ee, seal on asjalikud vastajad! Küsida võib ka, kas tasuks panna südamerahustuseks varasem arsti/ämmaka aeg.
Mina pidin hoiduma 13.-14. nädalani füüsilisest aktiivsusest (ja seksist), raskuste tassimisest (kuni 2 kg on ok), saunast, spaast. Samuti kirjutati duphaston.
Määrida võib sajal eri põhjusel ja vabalt võib olla, et põhjust ei leitagi. Seda, kas rasedus sellele vaatamata püsib ja kenasti areneb, ei saa paraku enne teada, kui sündmuste käigus. Ärevaks teeb muidugi, aga loodetavasti läheb kõik hästi.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.11.2022 07:33
Ainult 2ndl läks aega, et ka siia keskkonda ldse sisse saada🤭.
Ootan ka juulibeebit, 1.juuli tähtaeg, enesetunne hea ja kolmas laps tulemas.
Mida see tähendada võib? 2 nädala pärast alles esimene arsti aeg. Minu arvutuste järgi 6/7 nädalat hetkel.
MM
Minul esimene rasedus määris I trimestel kokku 4 korral (6., 8., 11. ja 13. nädalal). Iga kord oli korralik paanika, aga kõik oli hästi ja põhjust ei leitud. Erakorralises öeldi, et kogu emaka kude ja emakakael nii kohevad, et väike määrimine on sage probleem tegelikkuses. Südamerahuks võid erakorralises käia, seal nad alati ülimalt toredad ja toetavad olnud.
Triibik
Siis me suht samal maal 🙂
Kas ämmaka või arsti juures on käidud juba?
Perekooliga on tõesti mingi suurem jama. Ma pole saanud ei teemasid teha ja ka siia hästi sisse logida. Ka arvutis samad jamad, täiesti arusaamatu mu jaoks.
neljaslaps
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.11.2022 15:16
Hei jälle!
Minu hcg näidud:
16dpo 115
18dpo 258
21dpo 770
Käisin täna ka naistearstil kontrollis ja tuvastamas. Lootemuna on õiges kohas ja vastab suurusele 5+2 ( bbt järgi on 5+3, seega üsna täpne ma ütleks) loodet ennast ega südametööd veel näha polnud, arst ise ka ütles, et nende masin pole nii täpne selle jaoks.
Olen juba nädalake krõbistanud duphastoni ja määrati veel edasi ka. Lisaks avastati mul ka lootemuna kõrvalt hematoom ja kuskil emakast väljas pool ka tsüst. Seega rahulik eluviis peab nüüd olema ( 2a lapse kõrvalt paras katsumus muidugi). Põhinedes eelmisele rasedusele jms (suur kaalutõus, pcos, kõrge vererõhk ja preeklampsia) siis olen suure tõenäosusega (naistearsti hinnangul) riskirase seekord. Pöidlad peos, et kõik läheks hästi. 😊
TA peaks olema siis 18 juuli.
MAR (enne M.M, kuid kuna on liiga sarnane MM-le siis muudan) 🙂
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.11.2022 15:45
Tere, liitun ka teiega. Tähtaeg 24.07. 🙂
Ootan kolmandat.
Poiss 8a
Tüdruk 1a
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.11.2022 16:51
Mina olen ilmselt vanuselt vanaema juba teie kõrval 😀.
Ootan hetkel viiendat last. Me üldse ei planeerinud. Tegime kõik selleks,et nii ei läheks,kuna paar aastat tagasi oli kaks järjestikust rasket üleelamist poole raseduse pealt ja siis tegime otsuse,et aitab. Paraku on elul ilmselt mingi muu plaan minule kui mul. Hetkel olen kahevahel kas minna edasi või siis mitte. Hirmul on suured silmad ja tõesti ei taha enam seda valu läbi elada. See on raske otsus ja pean selle langetama juba teisipäevaks.
Ilmselt peaks tähtaeg olema kuskil juuli alguses. Ei ole nii üldse mõelnud,et millal. See hetkel kõige väiksem mure.
Mina olen ilmselt vanuselt vanaema juba teie kõrval 😀.
Ootan hetkel viiendat last. Me üldse ei planeerinud. Tegime kõik selleks,et nii ei läheks,kuna paar aastat tagasi oli kaks järjestikust rasket üleelamist poole raseduse pealt ja siis tegime otsuse,et aitab. Paraku on elul ilmselt mingi muu plaan minule kui mul. Hetkel olen kahevahel kas minna edasi või siis mitte. Hirmul on suured silmad ja tõesti ei taha enam seda valu läbi elada. See on raske otsus ja pean selle langetama juba teisipäevaks.
Ilmselt peaks tähtaeg olema kuskil juuli alguses. Ei ole nii üldse mõelnud,et millal. See hetkel kõige väiksem mure.
Teistele soovin aga imeilusat ootust.
A.
Vbla ma ka sama vana vms, suured lapsed on 22a ja 16a ja üldse ei olnud ka planeeritud. Pidin tglt 22.nov minema uut spiraali panema aga saatus tegi vingerpussi meile ja nüüd siis olen juba leppinud selle väikse puugiga enda küljes 😍. Eelmise nädalani oli aega mul mõelda, mis me teeme aga kuna käisin juba arstil ja väiksekese südamelööke kuulsin, siis teadsin et see peab nii minema ja jääma.
Triibik
Perekooliga on tõesti mingi suurem jama. Ma pole saanud ei teemasid teha ja ka siia hästi sisse logida. Ka arvutis samad jamad, täiesti arusaamatu mu jaoks.
neljaslaps
Hei, jah arstil olen käinud. UH nägin ka oma puuki ja südamelöögid ka kuuldud. Niptify testile ka aeg pandud 29.11, ootan põnevusega!
Triibik
neljaslaps
Hei, jah arstil olen käinud. UH nägin ka oma puuki ja südamelöögid ka kuuldud. Niptify testile ka aeg pandud 29.11, ootan põnevusega!
Triibik
Ma annan enne Oscari proovid ära ja siis ole näha, kas ja mis. Niptify plaanin peale neid vastuseid teha.
Käole: olen 39 ja tore, et siin veel küpsemas eas naisi 😇
Triibik
neljaslaps
Triibik
Ma annan enne Oscari proovid ära ja siis ole näha, kas ja mis. Niptify plaanin peale neid vastuseid teha.
Käole: olen 39 ja tore, et siin veel küpsemas eas naisi 😇
neljaslaps
Tõesti tore lugeda, et siin on sellises vanuses veel ootajaid😏. Ise 44 ja ootame kolmandat.
Triibik☺️
+6
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.11.2022 17:51
Mina siis 40 ja viienda ootel. Kuid paraku mõtlen ,kas ma ikka tahan. See kõik tuli nii ootamatult. Olin juba endaga suht rahu teinud ja selle titemajanduse laine peal enam ei olnud ning siis äkki nii. Lapsed juba niipalju suuremad, et väga ei pea enam nende järgi passima. Saavad juba vaikselt hakkama. Kõige suurem 17 ja kõige väiksem 7 .Eks sisimas sooviksin veel üht aga hirm on mega suur,et kordub kolmandat korda kõik see,mida ma ei taha. Pean teisipäevaks ära otsustama,et kas lähen riski peale välja või mitte. See on nii raske teema ja otsus.
Kuid hea teada,et on ka teisi minu vanuseid “vanaemasid”.
Mina siis 40 ja viienda ootel. Kuid paraku mõtlen ,kas ma ikka tahan. See kõik tuli nii ootamatult. Olin juba endaga suht rahu teinud ja selle titemajanduse laine peal enam ei olnud ning siis äkki nii. Lapsed juba niipalju suuremad, et väga ei pea enam nende järgi passima. Saavad juba vaikselt hakkama. Kõige suurem 17 ja kõige väiksem 7 .Eks sisimas sooviksin veel üht aga hirm on mega suur,et kordub kolmandat korda kõik see,mida ma ei taha. Pean teisipäevaks ära otsustama,et kas lähen riski peale välja või mitte. See on nii raske teema ja otsus.
Kuid hea teada,et on ka teisi minu vanuseid “vanaemasid”.
A.
Ma ei katsu kuidagi veenma hakata, vaid küsin, et mis kolme lapse ajal juhtus? 😔
neljaslaps
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
20.11.2022 23:55
Peale neljandat last jäin lapseootele. Kõik kulges hästi kuni 20 nädalal avastati,et lootevett pole. Olin sunnitud raseduse katkestama 21+6, sest minu elu oli juba ohus. See oli vaimselt nii raske. Sünnitus kestis 11 h. Lisaks tekkis ju pärast rindadesse piim ja piimapais. Siis sain rinnapõletiku ja lõpetasin pool,kuna emakas ei puhastanud end ise ära. Siis jäin mõne aja pärast uuesti lapseootele ja samuti 21 nädalal avastati,et lapse süda ei löö enam. Sünnitasin 21+3 ja sünnitus kestis 8 h. Seepärast on mul nüüd meeletu hirm. Ma ei tea,kas tahan jälle nii lõpetada. Samas ei pruugi nii minna.
Peale neljandat last jäin lapseootele. Kõik kulges hästi kuni 20 nädalal avastati,et lootevett pole. Olin sunnitud raseduse katkestama 21+6, sest minu elu oli juba ohus. See oli vaimselt nii raske. Sünnitus kestis 11 h. Lisaks tekkis ju pärast rindadesse piim ja piimapais. Siis sain rinnapõletiku ja lõpetasin pool,kuna emakas ei puhastanud end ise ära. Siis jäin mõne aja pärast uuesti lapseootele ja samuti 21 nädalal avastati,et lapse süda ei löö enam. Sünnitasin 21+3 ja sünnitus kestis 8 h. Seepärast on mul nüüd meeletu hirm. Ma ei tea,kas tahan jälle nii lõpetada. Samas ei pruugi nii minna.
Sul on kindlasti raske pärast selliseid läbielamisi otsust teha. Nõu andma ei hakka, sest ei tunne end pädevana sellises olukorras. Kuid olen kindel, et mis iganes otsustad/otsustate, on see teie jaoks parim. Soovin sulle jaksu!
Mina käisin täna arstil ja nägin väiksekese südamelöögid ka ära 🥰 UH järgi rasedust 7n+1p. Minu raseduse algus on olnud väga vaevaline, pole elu sees nii palju oksendanud ja iiveldanud. 🤢 Olin ühe ööpäeva isegi haiglas tilgutite all seepärast.
Minul on see teine rasedus. Esimene laps on juba 14a. Seega tunne on nagu esmarasedal 😀 Ja vanust natuke üle 35a 😊
Oi, see oli kindlasti väga traumeeriv üleelamine – ja veel kaks korda järjest 🙁
Absoluutselt ei oska öelda, mida ise sinu olukorras teeksin, eks tulebki mõelda, et kui otsustad katkestada, siis ei tule seda beebit kindlasti, aga kui rasedusega jätkad, siis võib minna nii või naa, kahjuks ei saa ju edukat rasedust ja terve lapse sündi garanteerida mitte keegi… aga sellisel juhul on rõõmsa lõpplahenduse võimalus siiski olemas. Aga mitte keegi ei saa nõuda, et üks inimolend peaks jaksama ja suutma end emotsionaalselt kolmas kord sellise riskiga silmitsi seisma sundida, väga keeruline olukord.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
21.11.2022 18:13
A.-le: Loodan, et teed enda jaoks parima otsuse. Ei kujuta ausalt ette sellist läbielamist. Nii nii kahju 😞 Oled väga tugev naine!
Minul täna 5+2 ja enesetunne veel hea. Rinnad aind puudutades õrnalt hellad ja aknet ka tekkinud tavalisest rohkem. Käisin eelmine nädal hcg ka mõõtmas ja see ilusti rohkem kui duubeldus 48 tunniga. Esimese ämmaemanda visiidi aja loodan saada 3. detsembriks, siis peaks rasedust olema 6+6. Reedel saan alles aega küsida. Väikelinna probleemid. Muidu on 6. detsembriks erakliinikusse ka pandud igaks juhuks aeg. Kui saan kodulinna, siis ei hakka sinna minema.
kukumari
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
21.11.2022 20:06
Tere kõigile!
Mina samuti juulibeebit ootamas, tänasega 7+5, arstil käidud ja nupsu üle vaadatud. Oscari aeg pandi alles aasta lõpuks, 29.12, ilmselt teen kolme nädala pärast niptify enda südame rahustuseks.
Peres ees kolm põnni 🙂
BB.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
23.11.2022 12:43
Liitun ka ettevaatlikult. Tulemas teine laps, aga kuna eelmisel aastal oli kaks peetumist, siis olen üsna hirmul. Kohati on raske rõõmu tunda. Teist oleme proovinud saada juba 4 aastat. Eile käisin ÄE vastuvõtul, päevade järgi peaks olema 8+3, aparaat näitas 7+4 ja ÄE ütles, et tema hinnangul 8. Süda lõi ilusti ja beebi oli täitsa omal kohal. Oscari aeg on 23ndal detsembril, ei teagi, kas teha Niptify enne või pärast. Olemine on nii ja naa, täna iiveldab väga palju, lõhnad häirivad, rinnad on valusad. Unetus vaevab mind ka, st hommikul sella 5-6 ajal olen juba kindlasti ärkvel. Jõudu meile kõigile ootamisel! 🙂
Mõngel
+2
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
23.11.2022 15:09
Mina siis otsustasin,et lähen riski peale. Kui ta tahab tulla,las siis tuleb. Loodan,et kõik läheb hästi vaid. Ultrahelis oli juba päris aktivist. Nädalaid päris ei teagi. Ei ole huvi tundnud. Praegu käin iga kahe nädala tagant kontrollis.
Kõht on tühi koguaeg. Iiveldab päris palju. Ja see meeletu uni ja väsimus. Ma võiksin päevad läbi magada lihtsalt. Väsin meeletu kiirusega. Loodan vaid,et kõik seekord hästi läheb.
A.
+8
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
23.11.2022 19:40
Hei!
Nii tore lugeda, et meid juba siia kogunenud on 🙂 Käisin ka täna UH-s, oli ikka pikk ootamine küll. Flo appi järgi 8+2, arst mõõtis ka 8+2, kuid tema arvutuste järgi peaks olema 7+6, no suur vahe pole. Tähtajaks päevade järgi 6.07, UH järgi 3.07. Kuigi ootaja aeg on pikk, siis oli täitsa hea meel, et varem arsti juurde ei läinud, sest krevetike oli juba ikka täitsa beebi moodi, nägin südant löömas ja puha 🙂 Ultraheli pilti olen terve päeva jõllitanud 😀 Arst ütles, et oleks võinud issi ka kaasa võtta, aga arvasin, et tuvastamisele pigem ei võeta. Enesetunne on nagu lilleke, varasemalt paar korda oksendanud-iiveldanud, rinnad tundlikud jms, aga suureks õnneks ei kimbuta mind enam mitu nädalat juba ükski sümptom.
Nii tore lugeda, et meid juba siia kogunenud on 🙂 Käisin ka täna UH-s, oli ikka pikk ootamine küll. Flo appi järgi 8+2, arst mõõtis ka 8+2, kuid tema arvutuste järgi peaks olema 7+6, no suur vahe pole. Tähtajaks päevade järgi 6.07, UH järgi 3.07. Kuigi ootaja aeg on pikk, siis oli täitsa hea meel, et varem arsti juurde ei läinud, sest krevetike oli juba ikka täitsa beebi moodi, nägin südant löömas ja puha 🙂 Ultraheli pilti olen terve päeva jõllitanud 😀 Arst ütles, et oleks võinud issi ka kaasa võtta, aga arvasin, et tuvastamisele pigem ei võeta. Enesetunne on nagu lilleke, varasemalt paar korda oksendanud-iiveldanud, rinnad tundlikud jms, aga suureks õnneks ei kimbuta mind enam mitu nädalat juba ükski sümptom.
Liisukas
ahjaa, Oscari saab ka enne jõule tehtud, seal 20. detsembri paiku.
Triibik
neljaslaps
Triibik
Triibik, mis nädalatel niptify’d tegema lähed? Mul arst pakkus aja 10+0 aga UH järgi 9+5, kardan et äkki liiga vara ja ei saa tulemust.
BB
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.11.2022 18:05
Mul juhtus nii, et sain A gripi. Olen täitsa siruli maas, palavik ronib kohati 39 peale. Pea valutab, köha, nohu. Kuna gripi test pos, siis hakkasin Thamiflud võtma. Vahepeal tundub mulle võimatu kõhubeebit kaitsta, teed endast kõik oleneva ja ikka juhtub midagi, mida sa mõjutada ei saa. Ma loodan, et läheb ruttu paremaks ja kõhubeebi elab selle ilma tüsistusteta üle. Kas keegi muidu oskab öelda, kas saab Tartus näiteks tasulises kontrollimas käia UHs? Me ilmselt teeme niikuinii Panorama Elites, kuna ma juba 38 ja riskid kõrgemad, aga see hiljem.
Mul juhtus nii, et sain A gripi. Olen täitsa siruli maas, palavik ronib kohati 39 peale. Pea valutab, köha, nohu. Kuna gripi test pos, siis hakkasin Thamiflud võtma. Vahepeal tundub mulle võimatu kõhubeebit kaitsta, teed endast kõik oleneva ja ikka juhtub midagi, mida sa mõjutada ei saa. Ma loodan, et läheb ruttu paremaks ja kõhubeebi elab selle ilma tüsistusteta üle. Kas keegi muidu oskab öelda, kas saab Tartus näiteks tasulises kontrollimas käia UHs? Me ilmselt teeme niikuinii Panorama Elites, kuna ma juba 38 ja riskid kõrgemad, aga see hiljem.
Mõngel
Kas gripi vastu vaktsineeritud ei ole?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.11.2022 19:19
Ei ole vaktsineeritud. Ma pole üldse muidu haige ja korraks kaalusin, et kas teha sel aastal ikkagi gripivaktsiin, aga loobusin. Nüüd muidugi tagantjärele tarkus, et oleks pidanud.
Mõngel
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
24.11.2022 19:30
Natuke lohutav kuulda, et teistel ka siin ikka niru olla. Mul kolmas rasedus ja kaks eelnevat olen ka oksendanud ja iiveldanud peaaegu 12 nädalani. Täna käisin valvearstil ja sain Cerucali tabletid aga ei aita need ka vist suurt midagi. Kohutav olla. Eelmine rasedus olin paar päeva tilgutite all ka. Seekord üldse ei tahaks, et olemine nii hulluks läheb. Hirmul ikka suured silmad.
Triibik
neljaslaps
Triibik
Triibik, mis nädalatel niptify’d tegema lähed? Mul arst pakkus aja 10+0 aga UH järgi 9+5, kardan et äkki liiga vara ja ei saa tulemust.
BB
Mul peaks olema siis 10+2 😊, nii tahaks juba tulemusi et saaks lõpuks suurtele lastele ja vanematele ka teatada, sest ikka keha on juba muutunud ja tütar ei saa aru, miks ma ma temaga jõusaali ei lähe kaasa 🤭
Triibik.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
25.11.2022 17:01
Tere taas! Käisin ämmaemanda vastuvõtul, kes ütles, et rasedus on nädala võrra väiksem kui mu äpid telefonis näitavad. Ehk praegu on rasedust 5+6, hCG näit on 101500 IU/L. Kuna ma olen esmarase, siis nii palju küsimusi on vahepeal tekkinud. Kas selline kõrge hCG näit on üldse normaalne? Eelmisel lehel naised mainisid hoopis madalamaid näite.